12.2.2021 Parempi ilme ja takatilanteita tehtiin hyvin. Harjoitusottelu JoMa–KiPa 2–0 (5–0, 4–1)

Katso myös kuvat ottelusta

Joensuu Areenalle KiPa oli saanut myös Samu-Kalle Varosen jokeripaidassa vahvuuteensa mukaan.

– Ei tässä mitään kiirettä ole. Polvi saadaan kesäksi kuntoon, kertoi Samu-Kalle tilanteestaan.

Isänmaa tarvitsee poikiaan korona vuoksi tiiviisti, joten Elmeri Purmonen ja Lassi Vasarainen ovat Kajaanissa tämänkin viikonlopun. Tämä näkyi ulkopelissä kun nuorukaisia oli saamassa kokemusta miesten peleistä.

Avausjaksolla JoMa meni heti 2–0 johtoon kun Henri Litmanen löi kakkosrajasta ja Aleksi Rautiainen keskisaumasta etenijät kotiin. Jakso ratkesi toisessa vuoroparissa kun Rautiaisen normaalioloissa 120 metriä lentävästä lyönnistä pallo putosikin ihan takarajalle ja Samuel Tirkkonen sekä Litmanen toivat jo 4–0.

– Vanha maila, ei sillä pallo lennä. Luulin jo, että se on rikki, naureskeli Rautiainen onnenkantamoisensa jälkeen.

Ottelu oli lähellä kääntyä KiPalle kolmannessa voroparissa Valentin Ikosen purkaessa palotonta ajolähtöä. Tiukka veto läpi kakkospesästä, pallo pomppi kuin flipperissä hallin takaosiin ja kenttä rullasi. Valitettavasti tuloksena ei ollut 1+3 juoksua, vaan kaksi paloa ja nolla juoksua. Syy: takaetenijän estäminen kakkospesällä kun Hannes Pekkisen katsottiin estäneen kakkoavahtia pallon kiinniottotilanteessa.

Ensimmäinen jakso päättyi lopulta 5–1 JoMalle ja tauolla KiPa joutui vaihtamaan lyöntijärjestystään, kun kärkenä pelannut Jarkko Matikka siirtyi jokeripaitaan reisiongelman vuoksi.

Toisen jakson KiPa aloitti terävästi. Avausvuoroparissa JoMalta kävi vain viisi lyöjää mailan varressa ja toisessa vuoroparissa KiPa meni 0–1 johtoon. Kokenut Sami Eko Partanen pisti takatilanteessa pallon tarkasti väliin kolmospesän taakse ja numerolle yksi vaihdettu Jesse Eskelinen ehti kotiin.

Toisen jakson kolmostilanteet KiPa vei selvästi 5–11, mutta lisäjuoksujen teko ei onnistunut. JoMa puolestaan kotiutti neljä kertaa viidestä tilanteestaan ja vei jakson juoksuin 4–1.

– Meillä oli nyt parempi ilme ja takatilanteita tehtiin hyvin eikä lukkari Väliaho pystynyt meitä viemään. Räpylästä vaan annettiin juoksuja ihan liikaa, tiivisti KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva illan ottelun.

Seuraavan kerran KiPa pelaa harjoitusottelun Joensuu Areenalla sunnuntaina klo 17, jolloin vastaan tulee Kouvolan Pallonlyöjät.

Valentin Ikonen oli lähellä ratkaista koko ottelun

Veljekset Topias ja Kasperi Kaksonen

Sami Partanen tutun varma etukentällä

Jarkko Matikka siepparina

Jesse Eskelinen toi KiPan 2. jakson johtojuoksun

Juuso Lattu on sopeutunut hyvin KiPan joukkueeseen