Pallonlyöjät saapuu Rantakentälle sunnuntaina

KiPa polkaisee osaltaan kesäkuun käyntiin sunnuntaina, kun Kouvolan Pallonlyöjät tekee viikon sisään toisen visiittinsä Pohjois-Karjalaan.

Kuudesta pelaamasta ottelustaan kuusi pistettä keränneen KiPan alkukausi on ollut sarjataulukkoa katsottaessa kova: joukkue kohtaa jo viidennen sarjan kuuden kärkeä hallussaan pitävän joukkueen. Alla on keskiviikkona koettu kotitappio vahvasti esiintynyttä Sotkamon Jymyä vastaan luvuin 0-2 (2-9, 3-8). Varsin selkeistä luvuista huolimatta, KiPan viime aikoina hieman vaisua ollut sisäpeli osoitti kohenemisen merkkejä, kun tilanteita onnistuttiin luomaan selkeästi paria edellistä ottelu paremmin.

Viime vuonna Rantakentällä juhlittiin Kouvolan kaatoa pudotuspeleissä. Kuva: Niilo Hirvonen.

KiPan parhaana palkittu Topi Hurskainen tiivisti joukkueen tilanteen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa hyvin:

”Yksi vuoro on aina repsahdettu ns. kärkijoukkueita vastaan. Sisäpelissä pitkästä aikaa saatiin hyvin tilannetta, 17 kolmostilannetta taitaa olla tämän kevään paras. Mutta ulkopeli on sakannut.”

Joukkueen kokoonpanosta puuttui pienestä vammasta kärsinyt Juhani Myyryläinen, sekä Veli-Matti Sigvart. Myyryläisen pelikunto ottelun alla on vielä epäselvä, mutta Sigvart palannee suurella todennäköisyydellä kokoonpanoon.

Pelinjohtaja Raimo Bragge odottaa ennen kaikkea parempaa ilmettä sunnuntain ottelusta:

”Odotan ilmeikästä peliä huomenna. Sotkamoa vastaan tuntui, että homma oli vähän tunnustelua. Kyllä se niin menee, että kun tekemiseen saadaan parempi ilme, otteetkin paranevat. Kouvola on hyvä vastus meille tähän paikkaan, saadaan varmasti kova peli, joka valmistaa ensi viikkoon, jossa on meille tärkeitä pelejä edessä.”

Kova peli saadaan varmasti, sillä vastaan saapuva Kouvola on ollut vakuuttava alkukaudesta. Joukkue on saalistanut seitsemästä pelaamastaan ottelusta 20 pistettä ja jakaa sarjan kärkipaikkaa Vimpelin kanssa. Kouvola ja Sotkamo ovat ainoat joukkueet sarjassa, jotka eivät ole vielä kärsineet jaksotappioita.

Matti Latvala on ollut alkukaudesta Kouvolan paras kotiuttaja. Kuva: Niilo Hirvonen.

Kouvolan ainoa pistemenetys onkin helatorstailta Joensuusta, josta tasaisen kamppailun päätteeksi kymenlaaksolaiset hakivat kaksi pistettä luvuin 0-1 (1-1, 2-3). Joukkueen runko on viime kaudelta varsin tuttu: merkittävimmät muutokset kokoonpanossa on lyöjäjokeri Juha Korhosen siirtyminen Hyvinkäälle. Toiseen suuntaan saapui Sotkamosta kokenut Antti Hartikainen. Kärkietenijä Tommi Mäentaustan pelikunto lienee epävarmaa Joensuussa sattuneen loukkaantumisen myötä.

Myös Bragge tiedostaa vastustajan vahvuuden:

”Kouvola on ollut alkukaudesta vakuuttavassa kunnossa. Omissa papereissani he ovat tällä hetkellä sarjan vahvin joukkue yhdessä Vimpelin ja Sotkamon kanssa. Haaste on kova, mutta ennen kaikkea meidän täytyy nyt keskittyä omaan asiaan.”

Viime vuonna Kouvola tuli KiPalle tutuksi, kun joukkue kohdattiin runkosarjan lisäksi myös jännittävässä puolivälieräsarjassa, jonka finaalin asti edennyt Kouvola vei lopulta otteluvoitoin 3-1. Runkosarjassa kohtaamiset päättyivät myös Kouvolan voittoon, joten nyt on näytön paikka!

Kiteen Pallo – Kouvolan Pallonlyöjät, sunnuntaina 2.6 klo 17.00, Kiteen Rantakentällä.

Tervetuloa!