4.6.2018. Mestarit tuon verran parempia vaikka räpylästä meni toistakymmentä juoksua. KiPa – ViVe 0 – 2 (0 – 9, 1 – 7)

Jokunen kuva ottelusta

– Vimpeli otti heti ekan jakson alussa ottelun haltuun, vaikka se olikin yhden juoksun lyönti, viittasi KiPan pelinjohtajaj Raimo Bragge Olli Heikkalan kovaan kolmossaumavetoon, jota kolmoskoppari Samu-Kalle Varonen ei syöksymälläkään saanut katkaista. Näin siitä tuli kahden palon tilanteessa 1+1 juoksua, kun kunnarin edellä kotiin tuli kolmosella yksin odotellut Mikko Haukkala.

Vimpeli oli suunnitellutkin pommittavansa KiPan kokematonta koppariosastoa ja niinpä viisi juoksua iskenut Janne Mäkelä kotiuttikin Olli Heikkalalle tuplajuoksun 0 – 3 kun koppi putosi Varosen räpylästä.

Vedon Janne Mäkelä löi ottelussa yhteensä viisi juoksua yksittäisillä lyönneillä

Veto löi avausjaksolla 75 %:n tehoilla kolmessa sisävuorossa 9/12 kertaa etenijän kotiin ja näistä neljä Mäkelän yksittäisillä lyönneillä. Toisessa vuoroparissa Vimpelillä oli kuusi peräkkäistä ajolähtlö ja näistä neljästä ensimmäisestä etenijä kotiin ilman paloakaan taululla.

– Toistakymmentä juoksua tuli räpylän kautta, ei sitä mikään joukkue kestä. Tuonne kärkeen kaivataan jalkoja ja kun rosterista puuttuu näin paljon miehiä, niin ei riitä rahkeet, harmitteli Bragge. Kun miehet ovat ulkonakin itselleen oudoilla paikoilla, niin se vaikuttaa vääjäämättä myös sisäpeliin.

– Toisella jaksolla meillä oli pienet mahdollisuudetkin, mutta kun eka ja toinen vastustajan juoksu tuli räpylästä, niin sitä ei saa tapahtua. Me ollaan huomattavasti parempi joukkue kuin miltä nyt näyttää, harmitteli Bragge kolmospuolelta linjassa räpylästä pompanneita palloja. Ilman niitä KiPa olisi ollut kahden vuoroparin jälkeen 2. jaksolla ollut 1 – 0 johdossa. Toinen jakso rateksi sitten kolmannen vuoroparin alussa, kun Perttu Ruuska iski pallon ajolähdöstä takakentälle, ja pallo livahti räpylän kautta läpi. Näin pajatso tyhjeni 1 + 3 juoksun arvoisesti ja tilanne hetkessä 1 – 6: ottelu oli siinä. Lyönnillään Ruuska siirtyi KPL:n Juha ”Kore” Korhosen (0 + 35)  ohi lyöjätilaston kärkeen 3 + 34 lyödyllään.

Lyöjätilaston kärkeen siirtyneen Perttu Ruuskan saldo tänään 1 + 4 lyötyä, 2 tuotua ja 7/10 KL

– Nyt katseet suunnataan torstain Haminan vierailuun ja sunnuntain Lippo-peliin Juvalla. Keskittyminen niihin alkaa jo tänä iltanan ja toivottavasti sairastuvalta saadaan jo joku mies kehiin, lopetti Bragge.

KiPan palkitut olivat tänään ykköspalkinnon saanut Samu-Kalle Varonen, joka heitti komean tappoheiton kopparin tontilta kotiin ja vaihtoi muutaman kerran komeasti kärkeä takapesille. Kakkospalkinnon sai etenijäjokerina 5/8 kertaa kentälle mennyt Jani Ahonen,

Samu-Kalle Varonen ja kaarella seisova Jani Ahonen olivat KiPan palkitut tänä iltana

Vimpelin Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki oli tyytyväinen viiden pisteen Karjalan pitkään eissuun.

– Täytyy kiittää joukkuetta ammattimaisesta valmistautumisesta tähän peliin eilisen voitetun JoMa-ottelun jälkeen. Tässä olisi ollut aineksia ohi-otteluun. Ulkopeli oli läpi ottelun pitävää ja sisällä lyötiin juoksut oikeisiin paikkoihin.

Sisäpelissä Vedon kärkilyöntiprosentti 71 % oli liki kaksinkertainen KiPan vaatimattomiin 37 %:iin verrattuna.