Lassi Vasarainen jatkosopimukseen

Urheilun monilahjakkuus Lassi Vasarainen, 18, ja Kiteen Pallo ovat solmineet kolmevuotisen jatkosopimuksen. Lassi on pesäpallon ohella pelannut myös lentopalloa ja esiintynyt myös Suomen korkeimmalla sarjatasolla Karelian Hurmoksen riveissä, joten monia kiteeläisiä urheiluihmisiä kiinnostanut lajivalinta on näin ollen tehty.

– Syy valintaan on niinkin yksinkertainen, että näen mahdollisuuteni pärjätä pesäpallon parissa parempina kuin lentopallossa, Vasarainen taustoittaa ratkaisunsa syitä.

Vasarainen on yksi KiPan tulevaisuuden kulmakivistä ja sekä Lassi että KiPa ovat erittäin tyytyväisiä nuoren miehen jatkosopimukseen.

– Me jatkamme KiPassa valittua linjaamme eli luotamme omiin kasvatteihimme ja Lassi on yksi tulevaisuutemme runkopelaajista. Hän myös upea nuori esikuva tuleville kiteeläispelaajille, sopimusneuvotteluista KiPan puolelta vastannut Pasi Varonen kommentoi tyytyväisenä.

– Näen KiPan tulevaisuuden erittäin valoisana, kun koko organisaatiossa on nyt tekemisen meininkiä, Vasarainen puolestaan kertoo.

Vasarainen teki debyyttinsä Superpesiksessä jo syksyn 2018 pudotuspeleissä ja viime kaudella mies pelasi Superpesiksessä jo 10 ottelua runkosarjassa ja yhden pudotuspelin. Miesten pelien ohella Lassi pelasi viime kaudella myös hopeaa napanneissa B-pojissa ja kultajuhliin kautensa päättäneessä Poikien Superpesisjoukkueessa kuuluen molempien joukkueiden avainpelaajiin.

Ensi kesää Lassi odottaa jo innoissaan.

– Mielenkiintoinen kausi tulossa, kun meillä on aika nuori jengi jälleen koossa. Tasoerot ovat mielestäni hieman pienentyneet pelaajasiirtojen myötä joukkueiden välillä.

– Kesäksi valmistuva uusi stadionkin lämmittää tietysti mieltä, Lassi myhäilee.

Lassi Vasarainen, s. 30.3.2001 Kiteellä

Kasvattajaseura: Kiteen Pallo

Miesten Superpesiksessä:

  • runkosarjassa 10 ottelua, 1+1 lyötyä, 2 tuotua ja 19 kärkilyöntiä
    pudotuspeleissä 2 ottelua, 0+1 lyötyä, 2 kärkilyöntiä