Kotona seuraavaksi Ankkurit

Miesten Superpesis jatkuu Rantakentällä lauantaina 8.6 kotijoukkueen kohdatessa tuplavierasreissuaan Itä-Suomeen tekevän Alajärven Ankkurit.

KiPa palaa Hyvinkään vierailun jälkeen takaisin kotiotteluiden pariin isännöidessään Ankkureita, jotka ennen saapumistaan Kiteelle ottelevat perjantaina Joensuussa. KiPan edellinen ottelu on tiistailta, kun joukkue vieraili Hyvinkäällä kärsien 2-0-tappion vahvasti kautensa aloittaneelle Tahkolle. Hyvätasoisen Kouvola-ottelun jälkeen odotukset KiPa-leirissä olivat korkealla, mutta erityisesti virheet ulkopelissä eivät mahdollistaneet parempaa tulosta Etelä-Suomesta.

Juhani Myyryläinen löi viime vuonna kunnarin Ankkureita vastaan. Kuva: Niilo Hirvonen.

Joukkueen kärkietenijä Ville Hämäläinen uskoo, että lauantaina kurssi kääntyy:

”Ulkopeli pitää saada kuntoon. Ei me olla niin huonoja ulkona, kuin edellinen ottelu Hyvinkäällä saattoi näyttää. Yhteen otteluun sattui paljon virheitä ja ne pitää ehdottomasti nyt saada pois. Uskon, että ulkopelin normaalitaso riittää huomenna hyvin voitosta kamppailuun. Totta kai myös sisäpeli on saatava rullaamaan heti alusta asti, että saadaan tasaisesti luotua meidän lyöjille kotiutustilanteita. Kun hieman tarkennetaan, niin olemme varmasti vahvoilla.”

Vastaan saapuva Ankkurit on saalistanut yhdeksästä pelaamastaan ottelusta yhden voiton, joka tuli heti kauden avausottelussa Kankaanpäätä vastaan luvuin 2-0. Tämän jälkeen voittosarakkeisiin ei ole tullut merkintöjä. Jaksovoittojen kautta joukkue on onnistunut tappioista huolimatta nappaamaan pisteitä. Joukkueen pelitahti on tällä hetkellä kova, sillä kohtaaminen Kiteellä on Ankkureille peräti neljäs viikon sisään.

”Alajärveläiset ovat aloittaneet kauden ihan hyvin. Siellä on vaarallisia kavereita eritoten mailan varressa, että hereillä saadaan todellakin olla. Haluaisin nostaa kuitenkin esille heidän lukkarinsa Miika Keski-Petäjän. Itselle hän on uusi tuttavuus ja olen kuullut paljon miehestä hyvää”, Hämäläinen tuumi tulevasta vastustajasta.

Ankkureiden kokoonpanosta isossa roolissa löytyy myös viime vuosilta kiteeläisille tuttuja miehiä: Ville Posti ja Jouni Mäki pelasivat vielä vuonna 2017 KiPan paidassa ja saapuvat nyt vanhalle kotikentälleen Ankkureiden keltaisessa liivissä.

Kiteen Pallo – Alajärven Ankkurit, lauantaina 8.6 klo 17.00 Kiteen Rantakentällä.