Kolmen tunnin näytökset jatkuvat! HP kaatui kolmannella kotiutuskilpailun kierroksella ja kaksi pistettä jäi Rantakentälle luvuin 2 – 1k (5 – 2, 3 – 6, s0 – 0, k6 – 5)

Jack White on suuri baseball-fani ja hän pääsi nyt seuraamaan suomalaista pesäpalloa aurinkoiselle Rantakentälle

Aurinkoisella Rantakentällä oli VIP-katsomossa lämmintä + 42 astetta auringon paahtaessa suoraan sinne. Juomaa kului kun tilanteet vaihtelivat ja 0 – 0 päättyneen supervuoroparin jälkeen kotiutuskilpailussa tarvittiin kolme kierrosta ennen kuin toiselle sarjapisteelle löytyi ottaja.

Hamina aloitti kotarit ja kun vieraiden kolme ensimmäistä paria oli onnistunut, näytti voitto jo menevän Kymenlaaksoon. Mutta KiPa nousi mukaan taisteluun tehden myös kolme juoksua Sami Partasen, Valentin Ikosen ja Antti-Jussi Toropaisen lyönneillä. Toisella kotarikierroksella molemmilta onnistui yksi pari ja tilanne 4 – 4. Kolmannella kierroksella HP:ltä onnistui jälleen vain yksi pari kun Pasi Rajala vei vieraat 4 – 5 johtoon.

Mutta KiPan ei kolmannella kierroksella tarvinnut käyttää kuin kaksi paria, sillä ensin Sami Partanen tasoitti kotarit 5 – 5 merkkaamatomalla kakkospuolen välilyönnillä Ville Hämäläisen ehtiessä kotiin. Toisessa parissa ainoana jokaisessa kolmessa kotarien yrityksessä  onnistunut Valentin Ikonen löi keskelle väliin ja Veli-Matti Sigvart syöksyi voittojuoksun 6 – 5.

– Peli oli jatkuvasti tiukkaa, vastustaja teki jatkuvasti tilannetta, heiltä täydellistä vaihtopeliä, antoi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge tunnustusta vastustajalle.

– Puhdas voittokin olisi voitu ottaa, mutta rekatiopallo siepparin räpylästä vei toisen jakson. Oli hienoa pelaamista molemmilta. Täytyy nostaa hattua että saatiin –  ei, nyt me otettin – kaksi pistettä. Kova peli on tulossa tiistaina, nyt katseet sinne kun Patrik Wahlsten tulee testaamaan ulkokenttäämme, lopetti Bragge.

Haminan värikäs, kakkospuolen katsomon kanssa välillä keskustellut Petri Pulliainen osasi jo arvostaa yhtäkin sarjapistettä.

– Ennalta ajaeltuna pinna täältä oli ihan OK. Toikka löi kotareissa takaa läpi keskelle tolppaa, olisi se voinut kääntyä toisinkin. Tämä voi olla isokin piste meille loppukaudesta, muistutti Pulliainen. HP on nyt kymmenentenä sarjassa.

KiPan ykköspalkinnon ansaitsi 2+2 juoksua iskenyt, 2 tuonut ja 12/13 kärkilyöntiä vaihtanut Simo Rahunen, jok ulkonakin pelasi mallikkaasti.

– Koetettiin nauttia, kesä kuumimmillaan, peli kovimmillaan. Hamina tuli peliin mukaan hyvin ja näytti taas että aina pitää pelata loppuun asti, Olen tosi tyytyväinen voittoon. Saatiin käännettyä Raahessa ja nyt täällä, sanaili Rahunen.

Haminan ykköspalkinnon vei jälleen kuntoutunut pmppukone Juha Toikka (1 tuotu, 11/11 KL).

– Tasainen peli. Tilannetta saatiin, kotiutus tökki. Kotareissa voi kääntyä kuinka vaan, se on kuten rangaistuspotkukilpailu. Olen saanut paikat kuntoon ja siksi pomppu jälleen nousee, kertoi Toikka.

KiPan kakkospalkinnon sai toinen kunnarimies, Samu-Kalle Varonen (1+2 lyötyä, 1 tuotu, 6/6 KL).  Parhaan ulkopelaajan palkinnon sai pari tärkeää syöksykoppia etukentällä napannut Sami ”EKo” Partanen. Myös lukkari Jesse Eskelinen pelasi mainion lukkaripelin napaten pari kärpästä.

Haminan kakkospalkinnon sai Pasi Rajala (2 lyötyä, 2 tuotua, 4/7 KL) .

Katso myös kuvat ottelusta

Ensimmäisen jakson voitto Rahusen kunnarilla

Hamina aloitti sisällä ja vieraiden paras, 100-prosenttisesti toiminut pomppukone  Juha Toikka (1 tuotu ja 11/11 kärkilyöntiä)  pomputti kärkeä kaksi pesäväliä kolmoselle. Mutta palottomasta ajolähöstä Juhani Myyryläinen nappasi kopin ja kaksi paloa eikä Hamina saanut juoksuja.

Tasoittavalla KiPa meni 1 – 0 johtoon kun Samu-Kalle Varonen (1+2 lyötyä, 1 tuotu ja 6/6 KL) kotiutti hidastetulla hermopallolla Topi Hurskaisen (2 tuotua, 5/10 KL).

Kolmannen alkavalla HP:n kärjestä jälleen paloton ajolähtö ja Pasi Rajalan kakkospuolen välilyönnillä etenijäjokeri Lauri Kaartokallio (2 tuotua, 6/( KL ykköselle)  toi 1 – 1. Vuoron neljännestä ajolähdöstä Tohmajärven Pompun kasvatti Joni Lehikoinen kotiutti kolmospuolen välilyönnillä jokeri Jyri Toikan ja vieraat 1 – 2 johtoon.

Seuraavassa sisävuorossa KiPa tasoitti 2 – 2 kun vimeisenä lyöjänä jokeri Antti-Jussi Toropainen pudotti pallon kakkoskopparin eteen ja Topi Hurskainen tuli kotiin.

Jakso näytti jo menevän tasan 2 – 2, mutta etutilanteessa Simo Rahunen huijasi ensin HP:n hyvin pelanutta lukkari Matias Hangasmaata vaihtamalla tahallisella hudilla takapesät täyteen. Sitten kova veto kolmospuolelle eikä kolmosvahti ehtinyt reagoimaan ollenkaan ja polttajankin räpylä jäi liian ylös, joten pallo meni läpi ja Simon 1+2 juoksun arvoisen kunnarin edellä saivat Ville Hämäläinen ja Veli-Matti Sigvart hölkätä kotiin. Jakso komeasti 5 – 2 KiPalle.

Simo Rahusen illan ensimmäisellä 1+2 juoksun arvoisella kunnarilla jakso KiPalle juoksuin 5 – 2

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit tasan 21 – 21 (66 % – 58 %), kolmostilanteet myös tasan 9 – 9 ja kotiutukset 5/6 – 2/8.

Toinen jakso räpylän kautta kunnarilla Haminalle

KiPa meni johtoon Simo Rahusen iskettyä heti seuraavalla lyöntivuorollaan pelkässä ykköstilanteessa 1+0 juoksun arvoisen kunnarin nyt kakkospuolelta. Simo ohitti ennen kolmospesää Topi, sillä kotiin asti Topi ei olisi kerennyt. Näin KiPalle 1 – 0.

Kuvaaja oli vielä kastelemassa kylmällä vedellä päätään kun SImo Rahunen pamautti 2. jakson alkuun illan toisen kunnarinsa

HP meni 1 – 2 johtoon toisen voroparin tasoittavalla kun palottomasta ajolähdöstä Pasi Rajala iski väliin kakkospuolelle ja Henri Heikkilä tuli kotiin. Ajot jatkuivat ja neljännestä ajolähdöstä viimeisenä lyöjänä jokeri Jyri Toikka löi myös väliin kakkospuolelle ja Juha Toikka toi 2 – 2.

KiPa meni 3 – 2 johtoon kolmannen alkavalla kun Samu-Kalle Varonen löi kesän jo kuudennen kunnarinsa 1+1 juoksun arvoisesti kun pallo meni Kiteenlahden rantapusikkoon. Kunnarin edellä kotiin juoksi Veli-Matti Sigvart.

–Siinä oli paikka ja löin, totesi Samu-Kalle ykskantaan Sutki Sutisen kenttähaastattelussa.

Viimeisen vuoroparin tasoittavalla Haminalla oli jo kaksi paloa kun Eko oli polttanut kärjestä Kartokallion näpystä kakkoselle ja lukkari Jesse Eskelinen heitti Heikkilästä kärpäsen ykköseltä. Heikkiläki haavoitui kolmoselle ja lyöjiä enää kolme jäljellä, etutilanne. Otso Mäkelän lyönti olis mennyt Hämäläiselle kopiksi, mutta valitettavasti sieppari Juhani Myyryläinen oli sen verran nopea että pallo sirvahti räpylän reunasta vastustamattomasti rantapusikkoon. Mäkelän 1+2 juoksun arvoiseksi tulleen kunnarin edellä kotiin kirmaisivat Jyri Toikka ja Pasi Rajala. Jakso vieraille 3 – 6 ja supervuoropari oli edessä.

Toisen jakson kärkilyönnit 24 – 22, kolmostilanteet myös tasan 10 – 11 ja kotiutukset 3/8 – 6/9.

Supervuoroparissa ulkokentät pitivät

Supervuoroparin aloitti HP sisällä ja  jälleen kärjestä palottomat ajot. Rahunen ja Partanen nappasivat kaksi risti ja kolmannesta kopilla pesät tyhjiksi.

KiPan tasoittava oli nihkeämpi. Vasta kahden ristin jo ollessa taululla saatiin kolmostilanne ajolähdöstä Valentin Ikoselle, mutta pallo jäi linjaan eikä juoksua tullut.

Veli-Matti Sigvart syöksyy kotiin ja KiPan voitonjuhlat voivat alkaa 3 tunnin hikisen ottelun jälkeen

Kotiutuskilpailu

Hamina 0 – 1 Janne Leppälä -> Lauri Kaartokallio toisella merkkaamaton kumura kakkospuoelle
Hamina 0 – 2 Pasi Rajala -> Henri Heikkilä toisella pystäri keskelle
Hamina 0 – 3 Juha Toikka -> Valtteri Hämäläinen toisella kova veto kakkossaumaan
Hamina 0 – 3 Otso Mäkelä -> Joni Lehikoinen
Hamina 0 – 3 Simo Vanhala -> Joona Mäkelä
Kitee 1 – 3 Sami Partanen -> Ville Hämäläinen toisella hermopallo linjaan
Kitee 2 – 3 Valentin Ikonen -> Veli-Matti Sigvart ensimmäisellä hermopallo linjaan
Kitee 2 – 3 Joni Tervo -> Topi Hurskainen
Kitee 3 – 3 Antti-Jussi Toropainen -> Simo Rahunen enimmäisellä kakkosjatkeelle
Kitee 3 – 3 Samu-Kalle Varonen -> Ville Kotro
Hamina 3 – 3 Janne Leppälä -> Lauri Kaartokallio
Hamina 3 – 3 Pasi Rajala -> Henri Heikkilä
Hamina 3 – 4 Juha Toikka -> Valtteri Hämäläinen toisella keskisaumasta läpi, pallo pomppasi pyöreästä tolpasta koppareille, joten ei kunnaria
Kitee 3 – 4 Sami Partanen -> Ville Hämäläinen
Kitee 4 – 4 Valentin Ikonen -> Veli-Matti Sigvart kolmannella merkistä väliin kakkospuolelle
Kitee 4 – 4 Samu-Kalle Varonen -> Topi Hurskainen
Hamina 4 – 4 Janne Leppälä -> Lauri Kaartokallio
Hamina 4 – 5 Pasi Rajala -> Henri Heikkilä toisella väliin
Hamina 4 – 5 Juha Toikka -> Valtteri Hämäläinen
Kitee 5 – 5 Sami Partanen -> Ville Hämäläinen ensimmäisellä merkkaamaton kakkospuolen välilyönti
Kitee 6 – 5 Valentin Ikonen -> Veli-Matti Sigvart toisella merkkaamaton välilyönti keskelle.