Kiteen Pallolle tukku jatkosopimuksia – Petri Tuuva pelinjohtaja kaudella 2020

Kiteen Pallo on solminut viisi tärkeää jatkosopimusta tulevia kausia silmällä pitäen.

Hannes Pekkisen ja Samu-Kalle Varosen voimassa olevien sopimusten lisäksi myös Valentin Ikonen, Jesse Eskelinen, Ville Kotro ja Ville Liukku ovat laittaneet nimen sopimuspaperiin ja jatkavat täten KiPan punanutussa. Kesken kauden Raimo Braggen aisapariksi 2. pelinjohtajaksi saapunut Petri Tuuva on myös allekirjoittanut pelinjohtajasopimuksen ja mies nähdään KiPan viuhkan varressa tulevalla kaudella.

Kaudeksi 2018 Kiteelle siirtyneiden Ikosen, 23, ja Eskelisen, 22, sopimus kattaa kauden 2020 ja option kaudesta 2021. Joukkueen runkopelaajiin kuuluvat miehet ovat esiintyneet tällä kaudella kaikissa KiPan 17 ottelussa. Ikonen on ollut muun muassa sisäpelissä yksi joukkueen kantavia voimia 1+22 lyödyllä, seitsemällä tuodulla ja 69 kärkilyönnillä. Joukkueen lukkaroinnista vastaavalla Eskelisellä puolestaan on iso rooli joukkueen ulkopelissä. Miehen tehot sisäpelissä kuluneelta kaudelta ovat kolme lyötyä, viisi tuotua ja 54 kärkilyöntiä.

”Meillä on kasassa nuori joukkue, jossa on todella paljon potentiaalia. Joukkue on kokonaisuudessaan sellaisessa kehitysvaiheessa ja ura menossa siihen suuntaan, että uskon meidän menevän eteenpäin joukkueena myös tuloksellisesti”, kommentoi Ikonen jatkosopimustaan.

”Samoilla linjoilla olen Allun kanssa, potentiaalinen nuori joukkue ja kun omakin rooli miellyttää, niin hyvillä mielin jatkan”, jatkoi Eskelinen.

Kolmatta kauttaan Kiteellä pelaava Ville Kotron, 23, sopimus on kaksivuotinen. Rautaisista ulkopelisuorituksista tunnettu Kotro on myös pelannut kaikki 17 ottelua kuluvalla kaudella, joissa mies on lyönyt kolme juoksua, tuonut yhden ja kerännyt 35 kärkilyöntiä.

”Olen viihtynyt hyvin Kiteellä. Meillä on nuori porukka ja mahdollisuus ottaa isoja askelia eteenpäin, kun kaikki palaset loksahtavat kohdilleen”, totesi Kotro sopimustaan.

Kiteen oman kasvatin Ville Liukun, 28, sopimus on mallia 1+1. Täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa palannut Liukku on ollut kuluneella kaudella joukkueen kärkikotiuttaja, lyöden 16 ottelussa 1+34 juoksua. Tämän lisäksi tuotua juoksuja on kuusi ja kerättyjä kärkilyöntejä 52.

”Minulle Kiteellä jatkaminen oli selkeä ykkösvaihtoehto, joten hyvillä mielin tein jatkosopimuksen”, kertoi Liukku.

Neljän pelaajasopimuksen lisäksi myös pelinjohtopuolella on saatu palasia kasaan, kun Petri Tuuva on allekirjoittanut kahden vuoden sopimuksen seuran kanssa.

 ”Ylpeänä kannan KiPan logoa myös jatkossa. Meillä on hyvä runko kasassa tulevaisuutta ajatellen”, totesi Tuuva.

 

KiPan sopimustilanne 2020:

  • Jesse Eskelinen
  • Valentin Ikonen
  • Ville Kotro                                  
  • Ville Liukku                                
  • Hannes Pekkinen
  • Samu-Kalle Varonen               
  • Pelinjohto, Petri Tuuva