27.5.2018. KiPan vierasturnee päättyi voittoon Kankaanpäässä! KaMa – KiPa 1 – 2 (3 – 0, 1 – 6, s1 – 2)

KiPan lyöntijärjestyksessä Simo Rahunen on nyt tolppa hihassaan ja Topi Hurskainen on sivussa. Rahusen eteen on tarjolla jokerit Veli-Matti Sigvart ja Jani Ahonen ja seuraavina lyövät Partanen, S-K Varonen, Ikonen, Tervo ja A-J Toropainen. Kotro, Eskelinen ja Hämäläinen ovat viimeisinä lyöjinä ja Joni Matikainen kolmas jokeri.

Katsojia Kankaanpäässä 1 227 toteamassa KiPan paremmuuden supervuoroparin jälkeen. KiPan parhaaksi palkitiin Sami Partanen (3 lyötyä, 8/10 KL) ja kakkospalkinnon sai Joni Matikainen (2 lyötyä, 1 tuotu, 6/8 KL). Myös Veli-Matti Sigvart kannattaa mainita (3 tuotua, 5/7 kertaa kentälle) ja etenijänäkin kunnostautunut Ville Kotro ( 2 tuotua, 1 lyöty, 3/6 KL).

KaMan ykköspalkinnon sai hyvän ulkopelin pelannut Jouni Itävalo (1 lyöty, 6/10 KL) ja kakkospalkinnon Mikko Pauna (1 tuotu, 7/11 KL).

Ensimmäinen jakso KiPalle vaikeaa lyöntipeliä

Kankaanpäässä ei ilmeisesti osata fanikameraa käyttää, sillä Ruutu+ väitti aluksi  ”Ohjelman mukainen ottelu on valitettavasti peruutettu….”. Tapahtumat KaMan Twitterin ja Pesisliven kautta.

KaMa aloitti sisällä saaden kärkensä vain kerran kakkoselle. Eskelisen väärällä tolpalla Rouhiainen kolmoselle ja kolmas palo.

KiPa aloitti sisälläkin terävästi, mutta juoksuja ei tullut. Kysytysheitto ohi kolmospesän ja sillä ajolähtö Varoselle, mutta tuloksena ristit kotiin ja kakkoselle. Ikonen yritti kotiuttaa Rahusta ja siitä kolmas palo.

Toisen alkavalla KaMa haki kärjen esiin ja yhden palom ajolähdöstä jokeri Miikka Riikonen kotiutti välilyönnillä kolmospuolelta kärkietenijä Topias Liljan 1 – 0. Petteri Kortelainen ja Sami Virto jatkoivat ajoähtöä, tuloksena kaksi paloa kotiin, joista Kortelaisen näpyllä juoksu oli vain senteistä kiinni.

Tasoittavalla KiPan lyönnit lähtevät hankalasti numerosta neljä ja kumpikaan etenijäjokeri ei pääse kentälle. Lukkari Eskelinen pääsee vapaalla etenemään ja Joni Matikainen lyö osittain läpi saaden KiPalle takatilanteen. Kaksi ristiä jo taululla, Rahunen täyttää ykköspesän ja toiseksi viimeiselle lyöjälle Sami ”Eko” Partaselle ajolähtö KaMan ulkokentän avustuksella. Tilannen kuivuu kuitenkin laittomaan lyöntiin.

Kolmannen alkavalla KiPan nollatilannepelaaminen oli vahvaa ja vasta kuuden lyöjä pääsi kentälle. Siitä kolmostilanne jonka KiPa torjui. KiPan tasoittava oli lyhyt: Ensin nappaa Virto vaihtolyönnistä avauspalon. Sitten Ikosella etutilanne, viimeinen lyönti etupelaajan räpylään, heitto kolmoselle ja vielä ykköselle loepttaa sisävuoron.

KiPalla kolmen sisävuoron jälkeen vain neljä kärkilyöntiä ja kolme kolmostilannetta! Eikä isännilläkään kuin 10 kärkkäriä ja neljä kolmostilannetta, mutta yksi juoksu.

Viimeisen alkavalla KaMa sai palottoman ajolähdön, vain jokerit lyömättä. Riikosen viimeinen laittomaksi mutta Petteri Kortelainen kotiutti Joonas Peltomäen ja Mikko Paunan lisäten isäntien johdoksi 3 – 0. Kortelaisen kahden takalaittoman jälkeen hurja veto kolmosluukkuun, ja KiPan ulkopelaajat suorastaan jäätyvät katsomaan pallon kiitämistä ohi!Uimahallin seinä esti koko pajatson tyhjenemisen. Kortelaisesta toinen risti ja Kellokoski yksin kolmosella, mutta lyöjiä taas riittää. Kahden palon ajot Alex Leinoselle, joka ensi kertaa pääsee tässä ottelussa mailan varteen. Kolmas palo Ekon syöksyessä Leinosen kolmossaumavedon kiinni ja KiPa sisään tekemään vähintään kolmea juoksua!

Viimeisen tasoittavalla KiPa kopitti häntäpäätä pois, Sigvart kärkeen. Rahunen vaihtaa Sigvartin kakkoselle mutta palaa itse. Ahosen vuorolla Sigvart lähtee tolppaväärällä kolmoselle, toinen risti, mutta Ahonen lyö itsensä ykköselle. Lyöjätkin jo vähissä, mutta Eko hoitaa taidokkailla näpyillä kakkosvaihdon ja kolmosvaihdonkin. Lukkarilta raju tolppa, Partanen iskee pystymailan väliin ja Ahonen irtoaa kolmoselta! Liljan käsi käy ja Ahonen palaa kuuteen metriin.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 15 – 9, (45 % – 41 %), kolmostilanteet 7 – 4 ja jakson KaMalle juoksuin 3 – 0.

Toinen jakso käänsi ottelun KiPalle

KiPa aloitti toisen jakson sisällä ja Ville Kotro oli yllättäen pistetty kärkietenijäksi/kakkosvaihtajaksi Rahusen eteen. Myös Tervo oli vaihdettu lyömään ennen Ikosta. Jokeri Sigvartin viimeinen lyönti jää etumies Kellokoskelle ja ensimmäinen palo. Kotro vapailla kehiin ja KaMan ulkokentän pienellä avustuksella Rahunen ja Partanen täyttivät pesät. Samu-Kalle Varosen hidastetulla pallo poltteli Leinosen näpeissä ja Ville Kotro tuo KiPan 0 – 1 johtoon. Tervolta hieno näpy, mutta KaMan ykkösvahti Itävalo haki loistavasti polttaen Rahusen kotiin. Myös Ikonen pääsi yrittämään kotiutusta, mutta lyönti kantoi kopiksi ja pesät tyhjenivät.

Myös ulkona Kipa aloitti hyvin, sillä KaMan ei saanut 11 lyöjällä etenijää kakkospesää pitemmälle.

Myös KiPa sai pyöritettyä lyöjiään niin ettei aina tarvitse puolenkymmentä miestä kopittaa pois tai jättää väliin. Sigvart onnitui kentällemenossaan ja Kotro sekä Rahunen vaihtoivat pystäreillään hänet jo kolmoselle. Rahunen kopilla pois ja takatilanteessa Sami Partanen otti tarkalla näpyllä Veli-Matti Sigvartin kotiin 2 – 0. Itävalolta jälleen upea suoritus, kun hän polttaa Partasen kakkoselle Varosen näpistä! Ahosen pompulla kuitenkin ajolähtö, josta Tervon kotiutuslyönti kantaa kuitenkin kauas kopiksi ja kenttä tyhjenee. Ikonen vapaalla ykköselle, mutta haavat kakoselta. Toiseksi viimeisenä lyöjänä A-J Toropainen myös väärällä ykköselle ja Joni Matikainen saattelee kakkoselle. Painavalla kumuralla kärkkäri kolmoselta, mutta kotitaipaleelta toinen risti. Kiteeltä kuitenkin mallikas sisävuoro.

KiPalta myös mallikas ulkovuoro toisen tasoittavalla kun KiPan lukkari Eskelinen saa katkaistua KaMan kärjen: Liljalle haavat, Peltomäestä risti kakkoselta ja vasta numero 8 pääsee edes kakkoselle saakka. ”Valju sisävuoro” todettiin myös KaMan Twitter-seurannassa.

Kolmannen alkavalla KiPan Sivart meni kärkeen, mutta nyt Kotron vaihto ei onnitunut vaan risti taululle. Myös Rahusella epäonnea – tai Itävalon tatavuuttaa – ja Kotrosta toinen risti. Ahonen joutuu kopittamaan eikä vapaalal ykköselle päässyt Ekokaan mennyt kopin vuoksi eteenpäin. Tervo ykköselle ja Ikosen kakkosluukusta menneellä läpilyönnnillä takapesät täyteen. Lyöjinä jäljellä enää A-J Toropainen ja Matikainen: AJ kopilla pois mutta Joni Matikainen täräyttää kovan kumuran keskelle ja Liljan räpylästä kimmonneella lyönnillä sekä Joni Tervo että Valentin Ikonen kotiin: KiPa 0 – 4 johtoon ja lyöjiä riittää Matikaisen juostessa kakkoselle saakka. Myös Eskelinen ylättää KaMan takakentän vaihtamalla Matikaisen kolmoselle ja juoksemalla itse kakkoselle saakka. Hämäläinen kopilla pois. Ville Kotro täräyttää pystärin KaMan kenttään ja Joni Matikainen tuo jo 0 – 5 KiPalle. Rahusen kolmosvaihtoyrityksestä kolmas palo, mutta kahdella palolla tehtiin komeasti kolme lisäjuoksua!

Tasoittavalla KaMan Liljan piti palaa jo kakkoselle, mutta huonon heiton vuoksi mies pääsee jo kolmoselle. Paloton ajolähtö Kellokoskelle, jonka laittomalla keskipompulla ensimmäinen palo. Jatkoajot Riikoselle, toinen risti kakkospussista Liljasta kotiin ja Kortelaisen kopilla pesät tyhjiksi.

KiPa viimeisen alkavalle sisään 0 – 5 johtoasemassa. Sigvart iski itsensä kakkosluukusta suoraan kakkoselle. Ahonen, ja Rahunen täyttivät etupesät palottomaksi ajolähdöksi Sami Partaselle, joka iski kolmosluukkuun ja Veli-Matti Sigavart toi 0 – 6. Partasen kolmosvaihtoki onnistui ja vielä pystärillä Ahonen lähtee kolmoselta, mutta koppi, risti kotiin ja pesät tyhjiksi.

Viiimeisen tasoittavalla KaMan kärki Topias Lilja pääsi harhaheitolla kolmoselle ja palottomasta ajolähdöstä Kari Kellokoski kotiutti hänet 1 – 6 kun kumura poltteli linjassa ja Lilja karkasi kotiin. Riikonen pommittaa hienon merkkaamattoman välilyönnin kolmoskopparin eteen. Varoselta upea polttoheitto suoraan kotipesään, ja Eskelinen ehtii heittämään vielä palon kolmoseltakin. Pari kovaa ulkopelisuoritusta Kiteeltä tähän väliin. Virron kopilla pesät tyhjiksi ja toinen jakso KiPalle 1 – 6.

Toisen jakson kärkilyönnit 17 – 25, kolmostilanteet 4 – 11 ja jakso KiPalle juoksuin 1 – 6.

KiPa vei myös supervuoron!

KiPa aloitti sisällä rakentaen heti kärjestä Sigvart – Kotro – Rahunen palottomat ajot. Sami Partanen iski pystärin ja pallo poltti linjassa räpylässä. Näin Veli-Matti Sigvartin kotiin 0 – 1 ja jatkoajoista Samu-Kalle Varonen löi hermopallon linjaan Virron jalkoihin ja Ville Kotro toi 0 – 2. Tervon lyönnillä risti Rahusesta kotiin, mutta ajot jatkuivat. Ikosen viimeinen laittomaksi, toinen palo. Viides ajolähtö Matikaiselle, mutta ei lisäjuoksuja.

Taoittavalleen KaMa vaihtoi lyöntijärjestystä ja Rouhiainen – Pauna – Lilja rakensi palottomat ajot. Lilja puhkaisi kakkosjatkeen, mutta KiPan kopparipeli toimi eikä juoksua tullut. Jouni Itävälo kavensi  keskipompulla 1 – 2 Teemu Rouhiaisen tuomana. Itävalo iskee veilä kumuran väliin, mutta Varonen suolaa etenijän kotiin. KiPa protestoi Liljan irtioloa Eskelisen polttoheiton aikaan. Tästä pelinjohtaja Raimo Bragge pääsee puhutteluun ja saa keltaisen kortin. Kellokoskelta upea pomppu ja sillä yhden palon ajolähtö! Eskeliseltä taktinen väärä, Kortelainen lyö, mutta toinen palo kotiin. Mutta Kortelaisen pystymaila tippuu kenttään ja vielä ajolähtö, josta Riikosen vimeinen kopiksi ja KiPa vie supervuoroparin 1 – 2 ja koko ottelun jaksoin 3 – 0, 1 – 6, s1 – 2).