KiPan sisäpeli ailahteli liikaa Imatralla. KiPa – IPV 0 – 1 (4 – 4, 2 – 7)

Katso myös kuvat ottelusta

Juhani Myyryläinen polttaa Ville Lantiaisen kotiin Jere Dahlströmin näpystä

KiPa joutui varamiehisenä otteluun pelaten vain 11 pelaajalla. Topi Hurskainen säästeli heittokättään ja lukkari Jesse Eskelinen oli kuumeessa, joten lukkarina pelasi Joni Tervo ja kakkosvahtina Simo Rahunen. Samu-Kalle Varonen ja Jiri Pippola taas olivat abiristeilyllä.

IPV:n lukkari, Kiteen Pallon kasvatti Ville Liukku (4 lyötyä, 1 tuotu ja 7/14 KL) oli ottelun paras pelaaja. Etenkin toisella jaksolla hän sai KiPan lyöntipelin kuriin ja ensimmäisellä jaksolla hän iski kolme juoksua. Ville Liukku löi välilyönnillä heti avausvuoroparissa Juuso Latun kotiin 0 – 1. Tasoittavalla KiPa sai ajolähdön mutta Liukku nappasi väärällä Jani Ahosesta kärpäsen kolmoselta.

IPV oli avausjaksolla ennen KiPan viimeisen tasoittavaa jo 1 – 4 johdossa, kun Liukun lisäksi Imatran uusi jokeri Jere Dahlström oli onnistunut kerran. KiPan ensimmäisen juoksun iski avausjaksolla hyvin mailan varressa esiintynyt kapteeni Sami ”Eko” Partanen, joka näpytti ensin Jani Ahosen kolmoselle ja pisti vielä tutusti palloa väliin ja Ahonen kiiti kotiin.

Ailahtelevasti mailan varressa lyönyt KiPa sai kotiutusjuonesta kiinni kun Antti-Jussi Toropainen (2 lyötyä, 4/8 KL) löi palottomassa ajotilanteessa läpi takaa kakkosjatkeelta kahden juoksun arvoisesti kun Jani Ahonen ja KiPan tehokkain Simo Rahunen (1 lyöty, 2 tuotua ja 7/9 KL) kipittivät kotiin. Etupesät jäivät täyteen ja vielä viime kesänä IPV:n paidassa pelannut Juhani Myyryläinen pamautti takarajalta läpi ja kakkoselta lähtenyt Sami ”Eko” Partanen (1 lyöty, 1 tuotu ja 6/13 KL) toi KiPan jo tasoihin 4 – 4. Valitettavasti jakson voittojuoksu jäi Ville Kotrolta ja Veli-Matti Sigvartilta lyömättä kun Kotron tappimiehen ylitys jäi kopiksi linjaan ja Sigvartin viimeinen meni laittomaksi. Ensimmäinen jakso oli tilastojenkin valoissa tasainen: kärkilyönnit niukasti 18 – 19 IPV:lle ja kolmostilanteet samalla erolla 8 – 9 IPV:lle.

Antti-Jussi Toropainen toi KiPan mukaan tasitelemaan 1. jakson voitosta

– Ulkopeli oli meillä ihan OK. IPV sai juoksunsa hyvillä lyönneillä, merkistä väliin ja välillä ilman merkkiäkin. Sisäpeli alahtelee vielä liikaa. Näkyy se, että pojat eivät ole pelanneet paljoa isossa hallissa, tiivisti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge. IPV osasikin sopeutua hämärään kotihalliinsa ulkopelissä selvästi paremmin.

Toisella jaksolla KiPan aloittava vuoropari tyssäsi Liukun oikea-aikaiseen kenttäväärään eikä tilannetta saatu aikaan. IPV:n lyöjäjokeri Jere Dahlström (3 lyötyä, 6/9 KL) hoiti tasoittavalla roolinsa tehden IPV:n kaksi ensimmäistä juoksua. Ensimmäisen tasoittavalla näpy kakkosrajaan toi 0 – 1 johdon kun tappoheitto pomppasi lukkari Tervon räpylästä eikä VIlle Lantiainen palanutkaan kotiin. Toisen Dahlströmin tasoittavalla tarkka välilyönti kotiutti Jarkko Matikan 0 – 2 ja jatkoajista Ville Lantiaisen välilyönti sekä Juuso Latun kakkossaumaveto veidät isännät jo 0 – 4 johtoon. Tässä sisävuorossa yhteensä seitsemän IPV:n pelaajaa pääsi peräjälkeen purkamaan ajolähtöä, mutta neljä viimeisintä KiPan ulkokenttä torjui hyvin.

Jere Dahsltrömin näpyn haki Juhani Myyryläinen hyvin, mutta kova tappoheitto pomppasi lukkarin räpylästä ja Vlle Lantiainen toi 0 – 1

Kolmannessa vuoroparissa KiPan kasvatit Ville Liukku ja Jussi ”Murikka” Hurskainen veivät isännät jo 0 – 7 johtoon. Ensin Liukku löi ykkösellä olleen Tommi Päivisen kerralla kotiin saakka ja olis itsekin ehkä voinut kiertää kunnarin pallon painuttua kakkospuolelta hallin syövereihin. Murikka puolestaan muisti kopparikaveriaan ja löi takarajasta läpi kotiuttaen Ville Liukun ja Mikko Kososen.