KiPan harjoitusottelu Haminan kanssa sisällä Kotkan hallissa enempi ulkopelin juhlaa. HP-KiPa 0–1 (0–0, 2–2, k1–2)

Katso kuvat ottelusta

Kotkan urheiluhalli eli Ruonalan urheiluhalli oli led-valojen ansiosta valoisampi kuin silloin kun Mielosen Sami ei nähnyt linjasta kotipesään palloa lainkaan. Tilanteen rakentaminen ja kotiuttaminen oli nyt tavallista hankalampaa, sillä kenttä on nelisen metriä normaalia lyhyempi ja pallon lyöminen väliin vaatii taitoa.  KiPan kokoonpanosta puuttuivat armeijan harmaissa olevat Elmeri Purmonen ja Lassi Vasarainen sekä Samu-Kalle Varonen. Haminan Palloilijoilta puuttui neljä pelimiestä: Sasu Toikka, Henri Heikkilä, Ville Kotro sekä  Jere Heikkilä. KiPan paidassa debytoi jälleen uusi mies, Topias Kaksonen etenijäjokerina ja toisen jakson lopulla myös kolmosvahtina. Jobin postiakin KiPalle tuli, kun toisella jaksolla Joni Lehikoinen pyöräytti ikävästi nilkkaansa ja Topias Kaksonen siirtyi jokeriosastolta ulkokentälle.

Avausjaksolla ei kahteen vuoropariin kumpikaan joukkue saanut sisällä oikein mitään aikaan lukkareiden Jesse Leskisen ja Matias Hangasmaan pyörityksessä. Kolmannen tasoittavalla KiPan kärki Jarkko Matikka, Jesse Eskelinen ja Juuso Lattu rakensivat palottoman ajolähdön. Hannes Pekkisen näpy kakkosrajaan oli hyvä, mutta Tahkosta Haminaan siirtynyt sieppari Erik Lahti ehti syöksymään rajalta pallon kopiksi, risti kotiin ja kenttäpesät tyhjiksi.

Avausjakson viimeisen alkavalla HP:kin sai ensimmäisen kolmostilanteensa jokeri Kimmo Lukkarin hidastetulla. Toisen ison miehen, Juha Leskisen näpyn haki hyvin Jarkko Matikka ja palo kotiin. Tasoittavalla KiPan kärki sai jälleen takatilanteen, mutta Latun yllätysotolla kova veto pysähtyi etumieheen ja risti kotiin.

Toinen jakso alkoi ensimmäistä räväkämmin. Haminan kärjestä paloton ajolähtö, mutta kolme kertaa kova veto linjaan ja kolme ristiä kotiin.

Toisen vuoroparin alkavalla KiPa meni 0–2 johtoon kun palottomasta ajolähdöstä Valentin Ikonen puhkaisi kakkossauman ja Jesse Eskelinen ehti helposti kotiin. Jatkoajoista Sami Eko Partanen pudotti pallon tarkasti kolmosjatkeelle ja vähän myöhäänkin lähtenyt Juuso Lattu toi toisen KiPan juoksun. Valitettavasti painostus loppui tylysti, kun KiPa vetosi viimeisen syötön vääräksi ja se tuomittiinkin oikeaksi ja päätuomari Olli Vilen puhalsi kolme paloa.

Hamina kavensi tasoittavallaan1–2:een Kimmo Lukkarin pudotettua pallon keskelle väliin ja KiPassakin pelanneen Jani Ahosen tuodessa juoksun. Isäntien painostus loppui Kasperi Kaksosen estettyä ajolähdön nappaamalla kaksi takapaloa etupesiltä kovasta kakkosrajaleikkurista.

Kolmannessa vuoroparissa Hannes Pekkinen paloi kotitaipaleella Sami Mikkolanahon näpystä. Haminan rakentelu tyssäsi KiPan tiiviiseen etukenttään.
Viimeisen alkavalla KiPa sai vielä kaksi ajolähtöä, mutta Partasen näpyllä ja Mikkolanahon kovalla maalyönnillä ei lisäjuoksuja tullut.

Ottelun ratkaisu siirtyi kotiutuskilpailuun kun Haminan jokeripaitaan vaihdettu Otso Mäkelä löi pallon läpi takaa kakkospuolelta ja kakkoselta lähtenyt Teemu Rouhiainen juoksi kotiin 2–2.

Kotareissa Haminalta vain Otso Mäkelä onnistui kotiutuksessaan kovalla Ekon räpylästä suuntaa muuttaneella sivalluksellaan. KiPalta heti kaksi ensimmäistä paria, Sami Partanen – Kasperi Kaksonen hidastetulla ja Valentin Ikonen – Jarkko Matikka kovalla keskisaumalyönnillä varmistivat KiPan voiton.

Tilastoja ottelusta ei ole, sillä erikoisluvalla pelatussa harjoitusottelussa ei ollut kirjureitakaan paikalla. Niken epävirallisten muistiinpanojen mukaan kärkilyönnit menivät tasaisesti 28-26 Haminalle. KiPan kärki toimi alun haparoinnin jälkeen kophtalaisesti: Jarkko Matikka 5/8 KL, Jesse Eskelinen 7/9 KL ja Juuso Lattu 6/11 KL.

Valentin Ikonen löi KiPan avausjuoksun sekä kotarit ratkaisseen voittojuoksun

Kasperi Kaksonen pelasi hyvän ulkopelin

Jesse Eskelisen vaihtolyönneissä ja lukkaroinnissa oli tuttua taitoa

Topias Kaksonen pääsi/joutui debyytissään myös räpylä kädessä kolmosvahdiksi toisen jakson lopulla