16.8.2018. KiPa voitokkaana kohti pudotuspelejä. HP – KiPa 1 – 2s (5 – 6, 4 – 3, s0 – 1)

KiPa pääsee pudotuspelien aloitukseensa Kouvolaan ensi sunnuntaina jo klo 13 alkavaan 1. puolivälieräotteluun voitto allaan. KiPa onnistui koko joukkueellaan, sillä vain lukkari Jesse Eskelinen jäi ilman tehopisteitä. KiPan vakiorosterista puutuivat kärkimies Ville Hämäläinen sekä sieppari Juhani Myyryläinen.

Haminan Palloilijat pelasivat tämän sijoituksen kannalta merkityksettömän ottelun ilman ilman Juha Toikkaa, Janne Leppälää, Lauri Kaartokalliota ja Henri Heikkilää.

KiPan ykköspalkinnon nappasi jokeripaidassa pelannut Sami ”Eko” Partanen 100-prosenttisella mailapelillään (1 lyöty, 7/7 KL). Ekon ainoa juoksu ratkaisi supervuoroparin voiton 0  1 KiPalle ja siten koko ottelun voiton luvuin 1 – 2s (5 – 6, 4 – 3, s0 – 1).

Kakkospalkinnon sai Simo Rahunen (2 tuotua, 5/9 KL). Mainita kannattaa myös sisällä kärjessä hyvin pelannut Jani Ahonen (2 tuotua, 7/9 KL). sekä Samu-Kalle Varonen (2 lyötyä, 2 tuotua ja 4/8 KL) ja kolme juoksua iskenyt Valentin Ikonen (3 lyötyä, 4/10 KL).

 

Puolivälierissä otteluparit ovat

KPL – KiPa,
Veto – PattU,
JoMa – JymyJussit ja
SoJy – KossU

KiPan räväkkä alku riitti 1. jaksolla

KiPa aloitti avausjakson räväkästi tekemällä tasoittavalla sisävuorollaan neljä juoksua, kun Haminan ulkokenttä ei ollut oikein hereillä. Lyöjinä Samu-Kalle Varonen, Valentin Ikonen, Ville Kotro ja Antti Jussi Toropainen 0 – 4:ään.

Toisen alkavalla puolestaan KiPan ulkokenttä hieman avitti isäntiä ja HP kavensi 2 – 4:ään Simo Vanhalan ja Ville Aallon lyönneillä. Hamina pääsi kolmannen alkavalla jo juoksuj päähän kun Valtteri Hämäläisen näpyllä Pasi Rajala toi 3 – 4.

Mutta tasoittavalla KiPa teki myös kaksi juoksua Samu-Kalle Varosen kotiutettua Jani Ahosen ja Valentin Ikosen Topi Hurskainen ja taululle 3 – 6.

Isännät pääsivät vielä viimeisen vuoroparin alkavalla juoksun päähän kun Otso Mäkelä kotiutti välilyönnillä KiPan kasvatti Oskari Purmosen 4 – 6 ja Simo Vanhalan kumura pomppasi yli koppari Jani Ahosen ja Joni Lehikoinen toi 5 – 6.

Simo Vanhalan 1+3 juoksua vei toisen jakson Haminalle

KiPa aloitti toisen vuoroparin sisällä ja meni 0 – 1 johtoon kun Joni Tervo kotiutti Veli-Matti Sigvartin. Tasoittavalla Haminan ykköspalkittu, 1+5 juoksua iskenyt Simo Vanhala tyhjensi pajatson vähän ulkona pelanneen kakkoskoppari Ahosen tontilta  ja isännät siirtyivät hetkessä 4 – 1 johtoon.

Kaksi vuoroparia menikin sitten ilman lisäjuoksua. Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPan Jiri Pippola kotiutti Topi Hurskaisen ja Valentin Ikonen Simo Rahusen. Näin KiPan kavensi näin 3 – 4:ään. Mutta jaksovoitto Haminalle.

Eko ratkaisi supervuoroparissa

Hamina aloitti sisällä ja toiseksi viimeisenä lyöjänä Matias Hangasmaa pääsi yrittämään kotiutusta, mutta KiPa torjui sen polttaen Hämäläisen kotipesän kynnykselle.

Tasoittavalla KiPan kärki takkusi ja neljän lyöjän jälkeen oli jo kaksi ristiä taululla. Mutta numerolla kuusi Ville Kotro meni kärjeksi ja Toropainen sekä Sigavart vaihtoivat hänet yksin kolmoselle. KiPan toiseksi viimeisenä lyöjänä Sami Partanen sivalsi tarkasti kolmosjatkeelle ja Samu-Kalle Varonen toi KiPan voittojuoksun 0 – 1.