KiPa saa haluamansa vahvistuksen Sami Mikkolanahosta

Kiteen Pallo saa riveihinsä kovan luokan kotiuttajan, kun Sami Mikkolanaho siirtyy loppukauden kattavalla sopimuksella Alajärven Ankkureista kiteeläisyhdeksikköön.

Ensimmäisen kerran hänet nähdään Rantakentällä tositoimissa ensi tiistain SiiPe -ottelussa.

Mikkolanaho on Alajärven kasvatti ja toiminut Ankkurien kapteenina viimeiset 4,5 vuotta. Hän on koko uransa pelannut jokerina ja kuulunut kasvattajaseuransa kantaviin voimiin.

Erityisen hyvin hänet muistetaan kausilta 2015 ja 2017. Kaudella 2015 hän sijoittui lyöjätilastossa kahdeksanneksi paukuteltuaan 3 kunnaria ja 70 tavallista juoksua. Saman vuoden toukokuussa hänet valittiin myös Superpesiksen kuukauden pelaajaksi.

Kaksi vuotta sitten hän löi runkosarjassa 71 juoksua, millä irtosi lyöjätilaston yhdeksäs sija. Kuluvalla kaudella hän on pelannut Ankkureissa 12 peliä ja lyönyt niissä 14 juoksua.

Mikkolanaho on tunnettu etenkin hyvästä kumuralyönnistään, mutta muitakin kotiutuslyöntejä lyöntiarsenaalista löytyy. Hän uskoo niillä olevan KiPassa käyttöä, kun kotiutettavana on nopeajalkaisia etenijöitä.

Kiteen Palloon siirtymisen hän kokee mieluisana haasteena.

-On mahtava homma päästä pelaamaan puhtaalta pöydältä joukkueessa, joka on täynnä nuoria huippupelaajia ja tulevaisuuden lupauksia, hän perustelee seurasiirron taustoja.

KiPassa hän odottaa luonnollisesti kotiutustehtäviä, mutta sanoo tarvittaessa olevansa valmis muihinkin rooleihin.