KiPa piti IPV:n Jere Dahlströmin kurissa ja Sami ”Eko” Partasen läpilyönnillä voitto supervuoroparissa. Valentin Ikonen iski 3 juoksua ja oli KiPan paras. KiPa – IPV s2 – 1 (4 – 0, 3 – 4, s1 – 0)

Rantakentällä oli oikein hyvä tunnelma kun imatralaisiakin oli mukavasti katsomossa ja saatiin vähän kamppailun henkeä helteiseen otteluun. Sadekuurot tulivat vasta 1. jakson puolivälissä, mutta lämmin vesi ei iltaa pilannut, vaikkakin hidasti jonkin verran pallon kulkua. Ja kukapa muukaan kuin Sami ”Eko” Partanen oli ottelun ratkaisijana. IPV:n tuttu kolmoskoppari Jussi ”Murikka” Hurskainen sai vaivoin kolmosjatkeelta menneen läpilyönnin osittain katkaistua, mutta Topi Hurskainen kiiti kakkoselta kolmosen kautta kurvaten tuulettaen kotiin.

Sami Partasen katse tarkasti palloon ja pallo taidokkaasti väliin

– Ekalla jaksolla oltiin selvästi heikompia, Kitee oli ansaitusti parempi vaikak räpylästäkin annettiin. Toisen jakson alku oli samanlaista kun KiPa meni johtoon 2 – 0, mutta sitten hyvä henki päälle ja vietiin jakso. Supervuoropari voi kääntyä miten vaan. Ville Liukku iski superissa täydellisen lyönnin kolmospuolelle, mutta etenijä ei lähtenyt. Jerellä [Dahlström] oli tänään vähän huonompi päivä (vain 2/7 kotiutusta), tiivisti IPV:n pelinjohtaja Petri Tuuva.

– Kovaa peliä kun ennakkoasetelma on se, että Imatra pelaa varmasti aina parempaa pesäpalloa meitä vastaan. Me oltiin valmistauduttu hyvin ja pelattiin tasaisen varmasti. Toisella jaksolla kaikki vähän hyytyi ja kaveri paransi koko ajan. Superissa jos kaveri pidetään nollassa, niin se on hyvä. IPV on pyöritellyt meitä usein mennen tullen ja voitto on aina voitto, en minä laske että kolme vai kaksi pistettä. Jatkossa vastasa on Sotkamo vieraissa ja sitten vimepiin. Lopuksi JoMa kotona, joten opetellaan voittamaan jatko-otteluita ajatellen, kertoi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Kesän parhaat tuomarit, kehui Bragge pelituomari Jari Saarasta ja syöttötuomari Jani Alakangasta, joilla ottelu oli hyvin hanskassa vaikka pari lajiin kuuluvaa pientä palaveriakin pidettiin.

KiPa kiittää Rantakentän yleisöä kannustuksesta voittoon

KiPan ykköspalkinnon sai Valentin Ikonen (3 lyötyä, 4/6 KL) j a ulkona muutama tärkeä kiinniotto.

– Tänään oli mukava pelata. Imatralaisia oli paljon katsomossa, tuli hyvä fiilis katsomoonkin vastakkainasettelusta. Jos on tyytyväinen omaan peliin, niin ei ole suuntaa kuin alaspäin. Meillä on aika monesti menty superiin ja aika usein on voitettukin se, kertoi Ikonen.

Valentin Ikonen iski kolme juoksua ansaiten KiPan ykköspalkinnon

KiPan kakkospalkinnon sai supervuoroparin ja otteluvoiton ratkaissut Sami ”Eko” Partanen, 2 lyötyä ja 8/11 kärkilyöntiä. IS-Tähtipelaajan palkinnon tienasi lukkari Jesse Eskelinen, joka sai suhteellisen hyvin pidettyä Jere Dahlströmin kurissa.

IPV:n paras oli kolme juoksua tuonut ja 7/10 kärkkäriä vaihtanut numero 2, Juuso Lattu. Kakkospalkinnon sai 5/8 kärkkärillä ja hyvällä kopparipelillä Miikka Matikka.

– Kova on nyt vaihdoissa toiminut. Mutta ekalla jaksolla minun lyöntivuorollani tuli usein yksi tai kaksi paloa, muisteli Lattu.

– Mutta toisella jaksolla on pakko nostaa omalle joukkueelle hattua kun pelattin varmaan kesän parasta pesäpalloa, päätti Lattu.

Katso myös kuvat ottelusta

Avausjaksolla KiPa selvästi parempi 4 – 0

IPV ei saanut 1. jaksolla kuin 11 kärkilyöntiä 31 %:n teholla ja kolme keraa etenijän kolmoselle eikä kertaakaan kotiin. KiPa puolestaan meni ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla 1 – 0 johtoon kun Valentin Ikonen löi ajolähdötä kakkospussiin ja IPV:n ulkokentän avustuksella Topi Hurskainen ehti kotiin. Topi toi ottelussa peräti viisi juoksua, löi yhden ja kärkilyönnit 6/7, mutta se ei riittänyt pakinnoille.

Toisessa vuoroparissa Topi Hurskainen pamautti ykköstilanteessa pallon läpi kolmospuolelta ja Veli-Matti Sigvart toi 2 – 0. Sami ”Eko” Partanen iski Topi Hurskaisen kotiin keskisaumalyönnillä 3 – 0. Kolmannen tasoittavalla Valentin Ikonen löi toisen juoksunsa lyömällä nätisti väliin kolmospuoelle ja 4 – 0 toi jäleen Veli-Matti Sigvart.

Ensimmäisen jakson niukat kärkilyönnit 13 – 11 (50 % – 31 %), kolmostilanteet 8 – 3 ja kotiutukset 4/8 – 0/3, KiPalla vain kolme sisävuoroa.

Toisella jaksolla IPV sai hengen päälle

KiPa aloitti toisen jakson sisällä ihan mainiosti ja Samu-Kalle Varonen kotiuttu kakosrajanäpyllä Topi Hurskaisen 1 – 0. Toiseksi viimeisenä lyöjä Antti-Jussi Toropainen löi kakkossaumaan ja IPV:n ulkokentän haparoidessa Samu-Kalle Varonen toi jo 2 – 0.

Tasoittavalla edellisessä ottelussa Sami Joukaisen kaikkien aikojen lyöjätilastossa ohittanut jokeri Jere Dahlström löi ajolähdöstä kahden kovan jälkeen kakkosrajanäpyn ja Juuso Lattu toi kavennuksen 2 – 1.

Toisen vuoroparin alkvalla IPV sai ulkona hengen pääle ja KiPan sisävuoro oli kehno. Tasoittavalla jälleen yhden palon tilanteessa ajolähtö Dahlströmille ja KiPan IS-Tähtipelaaja lukkari Jesse Eskelinen sai väärällä kakkosella olleen Mikka Matikan etenemään ja takapalo taululle. Jere Dahlströmin viimeisellä kova laaka kolmossaumaan ja Ikonen sai syöksymällä melkein kopin, mutta pallo ei aivan. Näin Juuso Lattu toi toi tasoituksen 2 – 2. Murikan vaihtolyönnistä Juhani Myyryläinen oli polttamassa etenijää kolmoselle, mutta heitto luiskahti ohi ja harhaheiton turvin  Konsta Kurikka toi 2 – 3.

Jere Dahlström tasoitti näpyllä ja kovalla linjaan toisen jakson ja IPV sai hengen päälle vieden jaksovoiton lopulta 3 – 4

IPV lisäsi vielä kolmannen tasoittavalla johtooaan 2 – 4:ään kun Ville Liukku kotiutti takatilanteessa välilyönnillä Juuso Latun 2 – 4.

Viimeisen alkavalla KiPa jälleen heräsi ja Valentin Ikonen kotiutti kakkossaumasta Topi Hurskaisen kaventaen 3 – 4. KiPa sai vielä ajolähdön Toropaiselle, mutta kakkoskoppari Miikka Matikan syöksykopilla haavat eikä tasoitusta.

Eko on Eko, todettiin supervuoroparissa

IPV aloitti superin sisällä ja Miikka Matikka sai ykköspalon hinnalla takatilanteen aikaan. Yhden palon ajolähtö Dahlströmille, hermonäpy Myyryläiselle, mutta nyt ”Myrkky” oli varmana ja toinen risti J. Matikasta kotiin. Jatkoajoista Mikko Kososen hermopallo kolmospussiin ja Ikonen poltti niukasti Latun kotiin.

Jesse Eskelinen kauhoo näyttävästi Valentin Ikosen tappoheitosta palon Juuso Latusta

Superin tasoittavalla KiPa rakensi Hämäläisen pompulla, Hurskaisen saumalyönnillä ja Rahusen oivalla tahallisella hudilla palottoman ajolähdön. Rantakentän katsomossa tunnelma nousi ja Sami ”Eko” Partanen pisti toisellaan pystärin kakkospuolelle. M. Matikka haki kuitenkin pallon kopiksi ja haavat kotiin. Mutta viimeisellään Eko sivalsi kolmospesän takaa jatkeelta pallon läpi ja Närsäkkälän lahja Imatralle, ”Johtaja” Hurskainen pystyi niukinnaukin katkaisemaan lyönnin ja pallo pomppasi sivuun. Mutta kakkoselta lähtenyt Topi Hurskainen kurvaili kolmosen kautta tuulettaen kotiin 1 – 0 ja KiPan voitonjuhlat alkoivat.

KiPa riemuitsee Hurskaisen Topin voittojuoksua ja IPV:n lukkari Ville Liukku on allapäin