KiPa matkaa Ankkureiden vieraaksi keskiviikkona

Kiteen Pallo matkustaa toiselle puolen Suomea kauden ensimmäiseen vierasotteluun keskiviikkona 16.5, kun Alajärven Ankkurit isännöi joukkuetta Kitrolla.

KiPa lähtee kauden ensimmäiselle vierasreissulle kahden kotipelin myötä, joista saldoksi muodostui 0-2 tappio Raahelle, sekä 1-0 voitto Seinäjoesta. Ensimmäisessä ottelussa oli selvästi havaittavissa alkukauden hermostusta, mutta lauantaina JymyJusseja vastaan kiteeläiset saivat pelistä kiinni ja esitys niin sisä-, kuin ulkopelissä oli kokonaisuudessaan mallikasta pesäpalloa. Tiivis ulkopeli hyydytti lyöntivoimaisen seinäjokisryhmän täysin ja onnistumisia myös mailan varressa saatiin laajalla rintamalla. Joukkueen terveystilanne on myös hyvä, joten mitään muuta kuin voittoa viikon ainoasta ottelusta ei Alajärveltä lähdetä hakemaan.

Lauantain KiPan parhaan palkittu Eko Partanen paukutti kolme juoksua

”Tavoitteena selkeä vieraspelisaldon parantaminen viime kaudesta. Henkinen vireystaso ratkaisee huomenna paljon. Ankkurit on kotonaan erittäin vaarallinen, nuori pohjalaista pesäpalloa pelaava joukkue, jotka uskaltavat ottaa riskejä. Saadaan olla hereillä, kuten viime lauantainakin”, totesi Raimo Bragge ottelun alla.

Ankkurit ovat avanneet kautensa kahdella ottelulla, häviten sekä Oulun Lipolle, että Imatran Pallo-Veikoille lukemin 2-1. Jos Ankkureiden kauden avausottelu KiPan tavoin oli hieman tukkoinen, Imatraa vastaan Ankkureiden peli kulki jo paljon paremmin. Joukkueesta kannattaa pitää silmällä erityisesti kokenutta Aki Oravaa, sekä hyvin aikaisemmissa otteluissa kotiutuksissa onnistunutta Sami Mikkolanahoa ja joukkueelle kauden ensimmäisen kunnarin lyönyttä Valtteri Kleemolaa.

Viime vuonna KiPa ja Ankkurit kohtasivat toisensa kahteen otteeseen Superpesiksen runkosarjassa, molempien voittaessa kotiottelunsa.

Myös Sami Mikkolanaho on onnistunut hyvin alkukauden kotiutuksissa.

Poikkeuksellisesti Alavuden Montussa pelatun kotiottelun Ankkurit onnistuivat kääntämään itselleen vahvan ensimmäisen jakson turvin 1-0 (9-4, 5-5), kun taas Kiteellä KiPa käänsi ottelun itselleen lukemin 2-1 (0-3, 3-0, 1-0).

Tältä pohjalta odotettavissa on varmasti tasainen koitos pisteistä. KiPalaiset voivat lähteä ottelua kohti kuitenkin itsevarmoin mielin, sillä ei tarvitse mennä kuin kesään 2016, kun KiPa viimeksi onnistui Kitrolta hakemaan täydet kolme pistettä.

 

Alajärven Ankkurit – Kiteen Pallo keskiviikkona 16.5 klo 18.00, Kitron pesäpallostadion, Alajärvi