KiPa-Lippo -ottelun ennakointia

Tänä keskiviikkoiltana pelataan Kiteen Pallon ja Oulun Lippo Pesiksen välinen kauden ensimmäinen keskinäinen ottelu, joka siirtyi toukokuun räntäsateesta heinäkuulle.

Molemmat joukkueet pelasivat eilen tiistaina. KiPa hävisi kotonaan äärettömän niukasti sarjan kärkikastin KPL:lle 0-2 (4-6, 0-1). Lippo otti kaksi tärkeää pistettä vieraissa IPV:ltä 0-1(1-5, 1-1), mikä on KiPan kannalta positiivista, sillä IPV on nyt sarjassa sijalla 7. ja KiPa kolmen pisteen päässä sijalla 6 hakemassa paikkaa ylempään jatkosarjaan. Lippo puolestaan on sijalla 12. kolme pistettä KiPan takana noustuaan IPV-voitollaan viimeiseltä sijalta kaksi pykälää ylemmäksi.

Veli-Matti Sigvartin etenimistaitoja tarvitaan tänäkin iltana

Lippo on voittanut kolme edellistä matkapeliään Hyvinkäällä,Kankaanpäässä ja Imatralla. KiPa on Raimo Braggen johdossa napsinut voiton sarjakärjestä JoMasta, otti vieraissa pisteen Vimeplistä ja voitti kotonaan myös JymyJussit.

– Pelasimme eilen kauden toistaiseksi parhaan pelimme ja nyt on tarkoitus jatkaa samaan malliin, Lipon kapteeni V-P Jokinen sanoo Lipon otteluennakossa.

Oululaisten kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia kun Antti Vihtkari jää pois rosterista, ja jokeri Marko Pelkonen ottaa hänen paikkansa. Oskari Salmela nousee pelaavaan yhdeksikköön.

– Antti on pelannut mahtavasti ja ollut meille kovan luokan vahvistus, mutta pelimme on niin hyvässä kuosissa, että se ei kaadu hänen poissaoloonsa, Lipon poelinjohtaja Markku Hylkilä arvioi optimistisesti.

Lue myös Geemedian ennakko: Kitee isännöi Oulua äärettömän tärkeässä ottelussa

KiPan kokoonpanossa ei muutoksia tiistai-iltaan verrattuna. KiPan kapteeni Sami ”Eko” Partanen tuumaili aamun harjoituksissa, että ei tiedä muista, mutta hän lyö tänään 3 juoksua!

Lipon sivujen mukaan kokoonpano tänään:

1. Ari Lankinen, 2k
2. Tapani Piri, s
3. Ville-Pekka Jokinen, 3k
4. Matti Korhonen, L
5. Marko Pelkonen, 2p
6. Hannu Huuskonen, 3v
7. Jouko Rautio, 2v
8. Aki Toikka, 3p
9. Pekka Hepokangas, 1v
10. Oskari Salmela
11. Antti Korhonen
12. Jonne Luhtavaara

Sarjataulukko ennen illan 19.7.2017 KiPa-Lippo-ottelua: