KiPa kiinnittää omia kasvattejaan – joukkueen runko kasassa

Kiteen Pallon superpesismiehistö alkaa muotoutumaan lopulliseen muottiinsa, kun viisi omaa junioripelaajaa nousee superpesisjoukkueen harjoitusvahvuuteen. Tämän lisäksi jo kesällä jatkosopimuksen tehneen Sami Mikkolanahon kanssa seuran vahvuuteen liittyvät Joni Lehikoinen, Tommi Päivinen ja Ville Posti

”Ketään teistä ei ole hukattavaksi. Te olette niitä pelaajia, joiden varaan seura tulevina vuosina menestystään rakentaa” , Näiden sanojen takana on Kiteen Pallon edustusjoukkueen uusi pelinjohtaja Petri Tuuva.

Sanat on osoitettu B-poikien joukkueessa kuluneena kesänä SM-hopeaa voittaneille Kasperi Kaksoselle, Lassi Vasaraiselle, Elmeri Purmoselle, Miika Timoselle ja Valtteri Havukaiselle. He kaikki kuuluvat KiPan tulevan kauden edustusjoukkueen harjoitusrinkiin.

Lassi Vasarainen on yksi superpesismiehistön rinkiin nousevista omista kasvateista. Kuva: Niilo Hirvonen.

Tuuva on kuitenkin realisti. Hän muistuttaa, että B-ikäisissä saavutettu mitali ei vielä takaa menestystä pääsarjatasolla. Korkeimmalle huipulle noustakseen jokainen joutuu tekemään vielä paljon töitä:

”Tärkeintä on, että motivaatio on kunnossa. On ymmärrettävä, että huipulle ei ole oikotietä. On oltava valmis etenemään askel kerrallaan, heittäytymään lajille, kiristämään treeniruuvia ja harjoittelemaan kahdesti päivässä. Yhtä lailla tärkeää on, että tiedostaa omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja oppii harjoittelemaan yksilöllisesti. Tässä tilanteessa on löydettävä se polku, joka vie pesisuraa parhaiten eteenpäin. On tehtävä päätös, mikä on tulevalla kaudella itselle parhaiten sopiva sarjataso. Onko se B-poikien SM-sarjan lisäksi suomensarja, Ykköspesis vai Superpesis? Kaikki on mahdollista”, Tuuva jatkaa.

Oikean polun etsimisessä seura haluaa olla täysillä mukana. Senkin intresseissä on löytää pelaajille paikka, mikä palvelee parhaiten pelaajan kehitystä. Tuuvan mielestä pohjoiskarjalaisen pesäpalloilun kannalta ihanteellista olisi, jos maakunnassa olisi ykköspesisjoukkue, jossa nuoret lupaukset voisivat kartuttaa osaamistaan. Se olisi niin KiPan kuin JoMankin etu.

B-poikien lisäksi KiPan edustusjoukkueen rinkiin on tulossa neljä uutta pelaajaa: Ville Posti, Tommi Päivinen ja Joni Lehikoinen sekä Sami Mikkolanaho, jonka kanssa seura teki sopimuksen jo aiemmin kesällä.

Ville Posti palaa KiPan nuttuun parin vuoden tauon jälkeen. Kuva: Niilo Hirvonen.

31-vuotias Posti tulee paikkaamaan Joensuun Mailaan siirtyneen Topi Hurskaisen jättämää aukkoa. Hän on sisällä ykkösvaihdon erikoismies ja ulkona tulee pelaamaan Samu-Kalle Varosen kaverina kopparin tontilla. Kuluneella kaudella Posti pelasi Alajärven Ankkurien yhdeksikössä ollen joukkueensa paras pelaaja niin etenijä- kuin kärkilyöntitilastossakin.

Tommi Päivisestä Tuuva saa ulkopeliin haluamansa kovakätisen linjapelaajan Ville Kotron rinnalle. Sisäpelissä Päivistä luonnehditaan nopeajalkaiseksi etenijäksi ja vahvalyöntiseksi vasuriksi. Kuluneella kaudella Päivinen piti välivuoden pelaten Ilomantsin Urheilijoiden maakuntasarjajoukkueessa.

Tommi Päivinen tekee paluun pääsarjatasolle. Kuva: IPV mediapankki.

Joni Lehikoinen tulee KiPaan Joensuun Mailan joukkueesta. Läpimurtonsa pääsarjaan Tohmajärven Pompun kasvatti teki toissa kaudella pelatessaan Haminan Palloilijoiden yhdeksikössä. Lehikoinen tunnetaan rohkeana ja kovakätisenä etukenttäpelaajana. Myös sisäpeliin hänellä uskotaan olevan vielä paljon annettavaa nopeutensa ja lyöntivoimansa ansiosta.

Ensi kesänä Joni Lehikoinen nähdään KiPan paidassa. Kuva: Niilo Hirvonen.

Mikkolanahosta odotetaan kovan luokan ratkaisijaa jokeriosastolle Ville Liukun rinnalle. Tuuvan mieleen on parhaiten jäänyt runkosarjan viimeinen peli, jossa Mikkolanaho ratkaisi KiPalle kahdeksannen sijan.

KiPan kakkospeliinjohtajana tulevalla kaudella toimii Saku Havukainen ja huoltajana Mikko Parkkonen menneen kauden tapaan.

Joukkueen kasaaminen ja sen rungon vahvistaminen on monta kuukautta jatkuneen työn tulosta. Työt alkoivat juhannuksen aikaan ja ne saatiin päätökseen hyvissä ajoin ennen uuden treenikauden alkamista.     

KiPan superpesisjoukkueen sopimustilanne.