4.8.2020 KiPa kaatoi puhtaasti sarjakakkosen Kouvolan Pallonlyöjät Rantakentällä. KiPa-KPL 2-0 (8-4, 4-2)

Kiteen Pallo palasi voittojen tielle pilvisessä ja ajoittain myös sateisessa tiistai-illassa, kun Kouvolan Pallonlyöjät kaatui Rantakentällä puhtaasti lukemin 2-0 (8-4, 4-2).

Katso myös kuvat ottelusta

Vieraat näyttivät heti ottelun alussa lyöntivoimansa. Ensimmäisen aloittavalla ensin Matti Latvala löi pallon väliin ja myöhemmin Juho Hacklin puhkaisi kakkosrajan yhden juoksun arvoisesti. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan tuli välittömästi rinnalle ja ohi. Lukkarina pelannut Ville Liukku löi pallon väliin juoksun arvoisesti ja hetkeä myöhemmin huippuvireinen Sami Mikkolanaho tyhjensi pajatson vastustamattomalla kakkosjatkelyönnillä. Tilanne oli nopeasti KiPalle jo 5-2. KPL ei kavennuksista huolimatta pystynyt horjuttamaan KiPan johtoa. Kotijoukkue vielä kaunisteli jakson loppulukemat 8-4:ään ykköspalkittu Hannes Pekkisen kahdella ja Liukun yhdellä kotiutuksella.

Sami Mikkolanahon täydellinen lyönti kakkosjatkeelle rajaan vei KiPan 1. jaksolla 5-2 johtoon

Hannes Pekkisen hidastettu linjaan puri kaksi eri kertaa toisessa vuoroparissa

Toisen jakson alussa kotijoukkue pääsi heti yrittämään johtojuoksua, ja se tulikin kapteeni Valentin Ikosen vapaalla kolmosjatkeelle suuntautuneella lyönnillä. Tasoittavalla Kopla oli kuitenkin jälleen vahva Jere Dahlströmin ja Toni Kohosen lyödessä juoksut näpyllä sekä loistavalla viistopystärillä kolmosjatkeelle. KiPan kapteeni Ikonen kuitenkin onnistui toisessa vuorossa tasoittamaan pelin vapaalla keskisauman puhkaisulla ja jakson voittojuoksu nähtiin kolmannessa vuorossa. Jokerina pelannut Kasperi Kaksonen kotiutti yleensä lyöjäjokerina pelaavan Liukun tuppinäpyllä ja viimeisen niitin neljännessä vuorossa iski Liukku mailanvarressa komealla kakkosjatkelyönnillä. Näin toinen jakso 4-2 ja koko ottelu KiPalle puhtaasti 2-0.

Kolmannen vuoroparin viimeisenä lyöjänä Kasperi Kaksosen tuppinäpyllä Ville Liukku toi 2. jakson voittojuoksun 3-2

Kiteeläisten ottelut jatkuvat jo torstaina, kun Juvan sinisellä laguunilla pelattavassa kotiottelussa vastaan asettuu saman paikallislohkon Imatran Pallo-Veikot. Jo kaksi kertaa KiPan kaatama IPV on sarjataulukossa kymmenennellä sijalla 14 pisteellä, kun kotijoukkue majailee kuudennella sijalla 19 pisteen turvin. Ottelussa on isot panokset, sillä tasaisessa keskikastissa pisteillä on suuri merkitys ja ottelua voi jälleen hyvällä syyllä kutsua kuuden pisteen otteluksi. Kaikki kynnelle kykenevät Puistolaan kannustamaan KiPa voittoon! Liput tuleviin kotiotteluihin verkkokaupasta!

KiPan tulevia otteluita:

Torstai 6.8. klo 18:00 Kiteen Pallo – Imatran Pallo-Veikot, Puistolan pesäpallokenttä, Juva
Lauantai 8.8. klo 16:00 Kiteen Pallo – Kankaanpään Maila, Rantakenttä, Kitee
Tiistai 11.8. klo 17:30 Joensuun Maila – Kiteen Pallo, Kerubi Stadion, Joensuu