2.8.2018. KiPa ison askeleen lähempänä pudotuspelejä koko joukkueen onnistuessa upottamaan Ankkurit. KiPa – AA 2 – 0 (3 – 2, 6 – 1)

KiPa otti ison askeleen lähemmäksi viimeistä pudotuspelipaikkaa puolivälieriin voittamalla puhtaasti Ankkurit. Toisena oleva Hyvinkään Tahko on nyt jo viiden pisteen päässä takana.

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan kapteeni Sami ”Eko” Partanen palasi joukkueeseen jokeripaidassa ja löikin kolme KiPan juoksuista ja vaihtoi 6/12 kärkilyöntiä. Varotoimenpiteenä edellisessä ottelussa loukkaantunut kärkietenijä Ville Hämäläinen puolestaan huilasi tämän ottelun.

Ville Kotro iski ensimmäisen jakson voittojuoksun

KiPa meni avausjaksolla toisen tasoittavalla 2 – 0 johtoon pyöritettyään viisi perättäistä ajolähtöä. Antti-Jussi Toropainen (2 lyötyä, 1 tuotu, 5/7 KL) löi merkkamattoman välilyönnin kakkosjatkeelle ja Simo Rahunen (3 tuotua 6/6 KL) toi 1 – 0. Sami Partanen pudotti juuri sopivan mittaisen näpyn ykkösrajaan ja sillä Samu-Kalle Varonen (2 tuotua, 4/6 KL) toi 2 – 0.

Ankkurit tasoitti kolmennen alkavalla kun jokeri Henri Heikkinen (1 lyöty, 1 tuotu ja 1/4 KL) löi vapaan lyönnin kakkoskopparin eteen ja Viljo Sillanpää toi 2 – 1. Viimeisenä lyöjänä kotiuttajajokeri Sami Mikolanaho (1 lyöty 1/4 KL) löi myös kakkosjatkeelle ja Henri Heikkinen ehti helposti tuomaan 2 – 2.

Jakson voittojuoksun KiPalle iski kolmannen tasoittavalla Ville Kotro pystärillä kakkosjatkeelle, ja Valentin Ikonen ehti ilman merkkiäkin kotiin 3 – 2.

Ville Kotron iskemä voittojuoksu ja erinonmainen ulkopeli toivat KiPan ykköspalkinnon

Vaikka 1. jakson juoksut olivat vain niukasti 3 – 2 KiPalle, rakensi KiPa peliä selvästi Ankkureita paremmin. Kärkilyönnit KiPalle 18 – 14 (56 % – 41 %), kolmostilanteet 12 – 3 ja kotiutukset 3/12 – 2/3.

Toisella jaksolla KiPa karkasi

Sami Partanen löi toisen jakson ensimmäisen vuoroparin alkuun kakkosjatkeelle väliin ja Simo Rahunen toi 1 – 0.   Jiri Pippola iski viimeisenä lyöjänä KiPan 2 – 0 johtoon  uransa ekalla miesten Superpesisjuoksulla. Jiri vaihtoi ensin hienosti Jesse Eskelisen kahdella eri lyönnillä ykköseltä kolmoselle ja sitten välilyönnillä vastustamattomasti kotiin.

Jiri Pippola iski komesti uransa ensimmäisten Miesten Superpesisottelun juoksunsa toisen jakson alussa

Ankkurti kavensivat 2 – 1 tasittavallaan  ykkösvahti Juhani Myyryläisen selvä tappoheitto lipsahti kaaressa Päätyeenlahden rantapusikkoon. Näin   kakkoselle menossa ollut Aki Orava ehti harhaheitolla kotiin saakka.

Toisen alkavalla KiPa lisäsi johtoaan kahdella juoksulla. Valentin Ikonen  löi komean välilyönnin ja Topi Hurskainen toi 3 – 1.  Antti-Jussi Toropainen löi hermopallon ja Ankkureiden lukkarin Ville Väliahon korkatessa selvän polttoheiton räpylästään Samu-Kalle Varonen toi jo 4 – 1.

Samu-Kalle Varonen toi 4 – 1 kun lukkari Ville Väliaho korkkasi räpylästään tappoheiton

Kolmas vuoropari oli juoksuton, mutta viimeisen alkavalla KiPa varmisti puhtaan voittonsa tekemällä kaksi juoksua lisää. Valentin Ikonen puhkaisi kakkossauman ja Veli-Matti Sigvart toi 5 – 1. Sami Partanen yllätti keskipompullaan Ankkureiden etukentän ja Simo Rahunen toi jakson loppunumeroiksi 6 – 1.

Kommentit ottelusta

KiPan pelinjohtaja Raimo Braggea huolestutti yksi asia:

– Minua huolestuttaa että vastustajat ovat oppineet pelaamaan täällä Rantakentällä. Ankkurit oli suhteellisen hyvä siihen nähden mitä olen niitä tänä kesänä nähnyt. Ihan täysi iltapuhde saatiin tehdä töitä, mutta meillä oli tasapainoisia suorituksia, jotk ajakaantuivat usealle pelaajalle. Ei tehty mitään suuria virheitä. Oli erittäoin raskas peli helteessä ja kokoonpanossa on ollut jatkuvasti muutoksia. Ulkopelissä tehtiin etukentälle yksi pieni, erittäin onnistunut muuts

– Jakso kerrallaan edetään. Taisteltiin jo hyvin kärkijoukkueita vastaan ja siihen ollaan valmiita sitten aikanaan. Viisi peliä runkosarjaa jäljellä, sunnuntaina Ouluun, missä Lippo pelaa yllätyksellistä peliä ja saataa saada joskus ketsuppipullon korkin auki, katsoi Bragge jo tulevaisuuteen.

Ankkureiden pelinjohtaja Risto Ojanperää harmitti joukkueen ilme.

– Me oltiin hyvin mukana ensimmäisellä jaksolla, meillä oli ihan hyviä asioita pelissä ja ollaan menty eteenpäin. Enemmän minua huolestuttaa se, että kun päästään vastustajan iholle, niin se ei näy mitenkään joukkueen ilmeessä. Kiteellä oli erinomaisia suorituksia, Valentin Ikonen (2 lyötyä, 1 tuotu ja 5/7 KL) löi todella vaarallisesti.

Valentin Ikonen oli hyvässä lennossa kok ottelun

– Meillä on kova sarja edessä. Uskon että tämän päivän jälkeen meillä on taistelevampi Ankkurit, uksoi Ojanperä ja kehui lehdistötilaisuuden jo päätyttyä Rantakenttää:

– Täällä on mukava pelata, tiukkaa on, mutta ei mitään p…kan puhumista KiPan joukkueen suunnalta ikinä!

KiPan ykköspalkinnon sai numerolla 6 Ville Kotro (1 lyöty, 5/12 KL), joka pokkasi myös IS Tähtipelaajan mitalin.

– Kolmen pisteen voitto maistuu, se on ensimmäinen tänä kesänä Rantakentällä. Myös takapään numeroille on tullut hyvin vastuuta ja sunnuntaina lähdetään Ouluun voittoa hakemaan, tiivisti Kotro.

Ankkueriden ykkösplkaittu oli erinomaisne kopparipelin pelannut 1 juoksun tuonut ja 4/7 kertaa kärkeen mennyt Viljo Sillanpää.

– Me on parannettu omaa peliä, mutta kaveri löi hyviin väliin, ei niille mitään mahda.