29.7.2018. KiPa taisteli voitosta supervuoropariin saakka ilman Ekoakin paikallisderbyssä. KiPa – JoMa s1 – 2 (0 – 4, 3 – 2, s1 – 0)

Runkosarjana alkusarjan päätöskierroksella KiPa kohtasi rakkaan paikallisvastustajansa Joensuun Mailan aina aurinkoisella Rantakentällä ilman kapteeniaan Sami ”Eko” Partasta. Eko vaihdettiin torstaina Vimpelissä jokeripaitaan eikä ole pelikunnossa. Ekoa tuurasi Joni Tervo ja Jani Ahonen pääsi näin kolmanneksi jokeriksi. Kaiken lisäksi jo toisessa vuoroparissa KiPa joutui ottamaan Ville Hämäläisen jokeriksi ja Antti-Jussi Toropainen siirtyi kolmospolttajaksi. Avausjakson lopun Ville oli pukukopissa hoidettavana, mutta toiselle jaksolle hän tuli jokerina mukaan.

Ottelua seurasi 2144 katsojaa ja joensuulaisiakin oli paikalla ihan mukavasti. KiPa jatkoi hyviä otteitaan sarjan kärkijoukkueita vastaan, mutta nyt JoMalta saatu yksi sarjapiste ei riittänyt ylempään jatkosarjaan Tahkon mentyä häviämään kotonaan KossU:lle.

Katso myös kuvat ottelusta

JoMan pelinjohtaja, KiPan kasvatti Petri Pennanen harmitteli toisen jakson menettämistä.

– Eka jakso oli hyvää pelaamista, onnistuttiin ulkopelissä ja sisällä alkuun tärkeä pinna Niemen vastustamattomalla lyönnillä. Toinen jakso oli aikamoinen huti sisäpelin osalta. Harmittaa omaa tyhmyyttä pelinjohtajalta, se on tahra tälle päivälle. Superi pelattiin päättäväisesti ja voitto oli meille hyvä tästä pelistä, tiivisti Pennanen.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge kaivoi jo itämaista filosofiaa kommentteihinsa.

– Oli vähän Karman lakia mukana. Sarja on pitkä, on lipsautettu pisteitä aikaisemmissa otteluissa. Pojilla oli tänäänkin hieno taistelu ja vaikka Hämiskin (Ville Hämäläinen)  joutui vielä pois, aika hyvin luotiin tilanteita. Rohkeus vaan puuttui kotiutuksissa.

KiPa on alemman jatkosarjan kärjessä 4 pistettä Tahkoa edellä. Alemman jatkosarjan voittaja aloittaa pudotuspelit ylemmän jatkosarjan ykköstä vastaan.

–  Tavoite on ylempi jatkosarja, mutta nyt kamppaillaan alemmassa. Mutta mieluummin mennään sieltä voittojen kautta pudotuspeleihin voittamaan, jos ollaan sijalla kahdeksan, pyöritteli Bragge.

– Ihan hyvä mieli ettei ollut kesän viimeinen peli. Nämä kolme ottelua kärkijoukkueita vastaan me kuitenkin pystyttiin kamppailemaan hyvin. Pitää taas oppia voittamaan.

JoMan ykköspalkinnon sai viisi seitsemästä vieraiden juoksusta lyönyt Juha Niemi (5 lyötyä, 6/7 KL).

–Nousujohteinen kehitys on nyt ollut. Olen läytänyt itseluottamuksen ja jatketaan nyt tästä, tiivisti Niemi.

JoMan mörssäri Juha Niemi on lyöjätilastossa viidentenä 1+86=87 lyödyllä juoksullaan

KiPan paras oli tänään kuten edellisessä ottelussa Simo Rahunen (4/7 KL ja hyvä ulkopeli).

– Me tarvittiin voittoa ja se jäi kaivertamaan. Mutta synkistely loppuu loppuveryttelyyn ja keskiviikkona (siirretty torstaille) on taas uusi ottelu, totesi Rahunen.

KiPan jatkosarjan ohjelma varmistunut:

To 2.8. KiPa – AA,    Su 5.8. Lippo – KiPa
(Ti 7.8. lepovuoro)  To 9.8. KiPa – Tahko,  Su 12.8. KaMa – KiPa
Ti 14.8. KiPa – IPV,  To 16.8. HP – KiPa.

Alajärvi-ottelu siirtyi päivällä, sillä ke 1.8. pelataan Joensuussa JoMa-Sotkamo.

Simo Rahunen säilytti kultaisen kypärän päässään

Kakkospalkinnon saivat KiPasta Topi Hurskainen (7/9 KL) ja JoMasta lukkari Juha Puhtimäki (8/12 KL).

JoMa vei Juha Niemen johdolla 1. jakson

KiPa hävisi avausjakson selvästi 0 – 4 ja kolmostilanteetkin olivat JoMalle 4 – 8. KiPa aloitti ssiällä hyvin rakentaen yhden palon ajot, mutta AJ Toropaisen viimeinen meni laittomaksi ja Ville Kotron lyönti ei ylittänyt polttolinjaa.

Tasoittavalla JoMa siirtyi 0 – 2 johtoon. Juha Niemi löi yhden palon ajolähdöstä vastustamattomasti keskelle ja Konsta Piironen toi 0 – 1. Viimeisenä lyöjänä Tohmajärven Pompun kasvatti Aleksi Rautiaisen veto kakkossaumaan riitti Mikko Kemppaiselle 0 – 2.

Kolmannen tasoittavalla johtoa lisäsivät ensin KiPan kasvatti Hannes Pekkinen, jonka ykkösrajanäpyllä Matias Hänninen toi 0 – 3. Juha Niemi löi yhden palon ajolähdöstä KiPan linjan avustuksella Jonne Kemppaisen tuomana 0 – 4.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 14 – 21 (44 % – 50 %), kolmostilanteet 4 – 8 ja kotiutukset 0/4 – 4/7.

KiPan lukkari Jesse Eskelinen ei ihan saanut JoMan kollega Jha Puhtimäkeä kaatumaan

Juhani Myyryläisen kunnari siivitti KiPan 2. jakson voittoon

Mutta toisella jaksolla KiPa pystyi rakentamaan paremmin tilanteita. Juha Niemen lyötyä kolmossaumasta vieraat toisen alkavalla 0 – 1 johtoon Konsta Kettusen tuomana, tasoitti KiPa seuraavassa vuoroparissa todella taidokaasti. Viimeisenä lyöjänä Ville Hämäläinen laittoi peitetyn stopparinäpyn keskelle kenttää neljän-viiden metrin päähän, ja jokeri Jani Ahosen nopeus riitti helposti tuomaan 1 – 1.

Jani Ahonen tuo Ville Hämäläisen näpyllä KiPan tasoihin 1 – 1

Viimeisen alkavalla jälleen Juha Niemi oli lyöjänä ja kun tuomari katsoi Juhani Myyryläisen pudottaneen pallon kopista jo ennen heittotilannetta, toi Tuomas Jussila vieraat johtoon 1 – 2. Heittokin suuntautui ohi lukkarin, muuten risti olisi siitä tullut joka tapauksessa.

Mutta viimeisen tasoittavalla KiPan lyönnit lähtivät häntäpäästä ja Juhani Myyryläisen kopinnosto/kumura meni ilmeisesti JoMan kopparin räpylän kautta läpi. Näin 1+0 juoksun kunnari tyhjään kenttään tasoitti toisen jakson 2 – 2 ja nosti Rantakentän tunnelmaa.

Sudenpesä kiittää Juhani Myyryläisen syöksyessä kunnarilla kolmospesälle tasoituksen 2 – 2 .

Ei paloja taululla ja pesät täyteen. Palottomasta ajolähdöstä ensin AJ Toropaisen viimeinen laittomaksi, jatkoajoista Simo Rahusen lyönnillä risti Myyrystä kotiin. Mutta Valentin Ikonen löi vapaan lyönnin keskelle väliin, ja Jesse Eskelinen toi jakson voittojuoksun 3 – 2 KiPalle.

Valentin Ikonen löi KiPan 2. jakson voittojuoksun 3 – 2

Jesse Eskelinen tuo Valentin Ikosen vapaalla välilyönnillä jakson voittojuoksun 3 – 2

Supervuoroparissa kopilta näyttäneellä lyönnillä voitto JoMalle

KiPa aloitti supervuoroparin sisällä, mutta toisen jakson lopun hyvä vire ei kantanut enää kolmosta pitemmälle. Simo Rahunen pääsi kolmoselle asti, mutta kun taululla oli jo kaksi ristiä ja Simppa irtosi lukkari Puhtimäen nykäyksellä lentmerkistä kolmoselta, oli KiPan sisävuoro siinä.

Tasoittavalla JoMa sai yhden palon ajot ja jälleen pari Juha Niemi – Tuomas Jussila asialla. Ensin kaksi lyöntiä reilusti takalaittomaksi, viimeinen kolmoskopparin eteen ja Topi Hurskaisen syöksykoppiyritys tuomittiin epäonnistuneeksi ja ottelun voitto jaksoin 1 – 2 JoMalle.