5.7.2020 KiPa avasi kauden voitolla. KiPa-IPV 1-0 (2-2-, 7-2)

Kiteen Pallon Superpesiskausi alkoi sunnuntai-iltana voitolla, kun Imatran Pallo-Veikot kaatui aurinkoisella Rantakentällä. Yli 1000 katsojaa oli todistamassa KiPan 1-0 (2-2, 7-2) voittoa eteläkarjalaisista.

Katso myös kuvat ottelusta

Ensimmäisellä jaksolla vierailijat siirtyivät toisen aloittavalla 1-0-johtoon, kun Juho Toivola löi pallon vastuttamasti kolmosjatkeelle. Tasoittavalla KiPa sai rakennettua nopeasti kärjestä takatilanteen, mutta kotiutus epäonnistui takaetenijän osuttua palloa tavoitelleeseen ulkopelaajaan, tuloksena estäminen ja kaksi paloa. Lyöjien ollessa vähissä Ville Liukku kuitenkin siirteli Elmeri Purmosen ensin kolmoselle ja sitten kotiutti tuulennopean etenijän vastaavalla lyönnillä kuin Toivola hetkeä aikaisemmin. Neljännessä vuorossa IPV siirtyi jälleen johtoon, kun Ville Hämäläinen kotiutti Mikko Kososen komealla välilyönnillä. Jakso päättyi lopulta tasan kun Liukku puhkaisi kolmosrajan ja Jesse Eskelinen hölkkäili loppulukemiksi 2-2. Kiteeläisten jaksovoittokin oli lähellä, mutta Tommi Päivinen paloin niukasti kotipesän kynnykselle Sami Mikkolanahon merkkaamattomalla kumuralla.

Toinen jakso alkoi kiteeläisten osalta parhaalla mahdollisella tavalla. Ensin kapteeni Valentin Ikonen kotiutti Päivisen imatralaisten ulkokentän avustuksella. Myöhemmin samassa vuorossa Kasperi Kaksonen löi Superpesis-debyytissään pallon kakkosrajasta läpi ja kiersi kunniaa Joni Lehikoisen juostessa kotiin. Eskelinen toisti saman toiselta puolelta jo seuraavalla lyönnillä ja näin tilanne oli nopeasti jo 5-0. Jakson loppu meni tasaisissa merkeissä, eikä Mikkolanahon ja Ikosen lyötyä vielä juoksut mieheen IPV enää pystynyt saamaan KiPaa kiinni. Toinen jakso lopulta 7-2 ja koko ottelu kiteeläisille 1-0 (2-2, 7-2).

KiPan ykköspalkinnon pokkasi Kaksonen ja kakkospalkinto ojennettiin Eskeliselle. Hannes Pekkinen puolestaan nappasi Ruudun Tähtipelaaja-tittelin itselleen. Vierailta palkinnoille noteerattiin ykkösenä Toivola ja kakkosena Joona Sikiö.

KiPan peelit jatkuvat ensi viikolla kovalla pelitahdilla, kun KiPa matkaa ensin tiistaina Imatralle ja sitten vastaan asettuu vieraissa ja kotona Joensuun Maila. Hallitseva Suomen mestari hävisi tahmean sisäpelin myötä sarja-avauksessaan Imatralle ja parannettavaa jäi paljon. KiPa ja JoMa kohtasivat kesäkuun lopussa harjoitusottelussa, jossa joensuulaiset olivat molemmilla jaksoilla niukasti parempia. Paikallistaistoista on odotettavissa mielenkiintoisia ja jää nähtäväksi, saako JoMa esiin kotiutuspotentiaaliaan sekä miten KiPa pärjää sisäpelissä sen omien kasvattien Simo Rahusen ja Topi Hurskaisen edustamaa mestaritason ulkokenttää vastaan.

KiPan ottelut tulevalla viikolla:

Tiistai 7.7. klo 18:00 IPV-KiPa, Ukonniemi-Areena, Imatra
Torstai 9.7. klo 18:00 JoMa-KiPa, Kerubi stadion, Joensuu
Sunnuntai 12.7. klo 17:00 KiPa-JoMa, Rantakenttä, Kitee

Jesse Eskelinen vei lukkareiden mittelön

Valentin Ikonen löi KiPan 2. jakson avausjuoksun Tommi Päivisen tuomana

Joona Sikiö kauhoo ohi ja Tommi Päivinen tuo 1-0 2. jakson avausvuorossa

Kapseri Kaksosen poskiosumalla 1+1 juoksua ja KiPa 3-0 johtoon 2. jakson 1. sisävuorossa

Kasperi Kaksosen Superpesisdebyytissä kunnari – kannattaa juhlia

Heti Kasperin jälkeen Jesse Eskelinen puhkaisi kolmospuolen 1+1 juoksun arvoisesti ja KiPan johto jo 5-0