Kempele kotona käynnistää kolmen ottelun viikon

Neljän pisteen päässä KiPan takana vaaniva Kempeleen Kiri saapuu tiistai-illan jännitysnäytelmään Rantakentälle.

Kiteen Pallon superpesismiehistö jatkaa runkosarjan loppukiriään ja pudotuspelipaikan metsästystä huomenna tiistaina Kempeleen Kiriä vastaan. Ottelussa on jälleen kerran paljon pelissä, kun KiPa pyrkii kirimään kiinni sarjataulukossa yläpuolella majailevien KaMan ja IPV:n kahden pisteen eroa. Kaikki on edelleen omissa käsissä, sillä KiPalla on edellä olevaa kaksikkoa vähemmän otteluita pelattuna.

Allu Ikonen oli KaMan kaadossa jälleen oivassa vireessä lyöden 1+4 juoksua. Kuva: Niilo Hirvonen.

Kotijoukkueella on allaan lauantaina napattu 2-1-kotivoitto Kankaanpään Mailasta lähes kolmen ja puolen tunnin taistelun jälkeen. Voitto samoista sijoista kamppailevista satakuntalaisista oli äärimmäisen tärkeä joukkueen pudotuspelikamppailun ostalta. Jobinpostia ottelusta myös tuli, kun Ville Hämäläisen pidempään vaivannut jalka petti etenemistilanteessa ja miehen kausi lienee tältä kesältä ohi.

Vieraaksi saapuvan Kirin keskikesä ei ole ollut helppo. Sunnuntaina joukkue katkaisi peräti 11 ottelua kestäneen tappioputkensa voittamalla kotonaan sarjan viimeisellä sijalla majailevan Alajärven puhtaasti 2-0 (5-3, 3-1). Kempeleellä reagoitiinkin pitkään tappioputkeen pelinjohtajavaihdoksella, kun talvella Kirin Halli-SM-pronssille johdattanut Antti Vihtkari sai väistyä ja tilalle saapui Haminan Palloilijoiden viuhkassa viime vuonna esiintynyt Petri Pulliainen. Tulevaan kamppailuun myös Kempeleellä on varmoja poissaoloja, kun Valtteri Kleemola on sivussa loppukauden sairauden vuoksi.

Edellisen kerran Kempele vieraili Rantakentällä alkukesästä 2017. Kuva: Niilo Hirvonen.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen pohjoisessa päättyi supervuoroparin jälkeen Kempeleen kotivoittoon jaksoin 2-1 (4-6, 7-2, 2-1). Tuolloin kovan lyöntiarsenaalin omaavan KeKin tehokkaimpina häärivät pesäpallon seuraajille tutu nimet Marko Pelkonen (5 lyötyä) ja Ossi Meriläinen (3 lyötyä), joiden kanssa KiPan ulkokenttä saa olla tarkkana varmasti myös Rantakentällä.

Luvassa on varmasti jälleen kerran kutkuttavan jännittävä pesäpallokamppailu, josta ei kummallakaan osapuolella panosta puutu, joten tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan kotijoukkue kohti pudotuspelejä!

Kiteen Pallo – Kempeleen Kiri, tiistaina 6.8 klo 18.00, Kiteen Rantakentällä.