Kaksi tärkeää kotipeliä edessä

KiPa pelaa kaksi kotiottelua kolmen päivän sisään, kun torstaina 18.7 Rantakentälle saapuu Pattijoen Urheilijat ja heti perään lauantaina 20.7 Seinäjoen JymyJussit mittaavat kiteeläisten tason.

Ensimmäisenä vieraaksi saapuva Pattijoen Urheilijat ovat vaisun alkukauden jälkeen kohentaneet tulostasoaan ja poimineet pisteitä tasaiseen tahtiin läpi kesä- ja heinäkuun. Useiden kolmen pisteen voittojen turvin raahelaiset ovatkin nousseet vahvasti kiinni pudotuspelipaikkaan ja kuudenteen sijaan. Joukkueen kokeneet vastuunkantajat – Topi Kosonen, Jari Törmänen ja Timo Kallio – ovat olleet tälläkin kaudella suuressa roolissa. Tämän sai kokea myös KiPa vieraillessaan Raahessa kesäkuun lopussa, jolloin isännät veivät ottelun puhtaasti 2-0 (5-2, 3-2) Kososen lyödessä neljä juoksua ja Törmäsen säestäessä kolmella lyödyllä.

Viime vuonna PattU haki Kososen johdolla vierasvoiton Rantakentältä. Kuva: Niilo Hirvonen.

Lauantaina vieraaksi saapuva, viidentenä sarjataulukossa majaileva, seinäjokisryhmä on myös ollut viime aikoina loistovireessä ja hävinnyt viimeisen kuukauden aikana ainoastaan kerran – sarjajohtaja Vimpelille. Viimeisimpänä kaatui edellisenä sunnuntaina Kempeleen Kiri vieraissa luvuin 1-2 (9-1, 3-7, 0-4). Joukkueen riveistä löytyi tässäkin ottelussa tuttu ratkaisija, Jukka-Pekka Vainionpää, joka takoi Kempeleen kenttään kahdeksan juoksua. Ennen Kiteelle saapumista JymyJussit kohtaa vielä edeltävänä päivänä Kouvolan vieraissa. Tämän kauden ensimmäisestä kohtaamisesta KiPalla on hyvät muistot, kun toukokuussa Seinäjoelta matkaan tarttui 0-1-vierasvoitto tiiviin ulkopelin siivittämänä. Isännille suotiin tuolloin ainoastaan yksi juoksu. Myös edellinen kohtaaminen Rantakentällä kesällä 2018 päättyi kiteeläisten voittoon.

Viime kerralla JymyJussien vierailu päättyi KiPan juhliin. Kuva: Niilo Hirvonen.

KiPa lähtee tuplakotiotteluihin allaan kaksi tappiota sarjan kärkinipuille, joita kuitenkin edelsi makea kolmen pisteen voitto Imatran vieraana. Joukkueen kokoonpano on viime viikkoina kokenut muutoksia: nuorista ennakkoluulottomia otteita esittänyt Lassi Vasarainen on noussut pelaavaan kokoonpanoon ja Juha Toikka siirtyi loppukesäksi uusien haasteiden pariin. Myös pienet loukkaantumisvaivat ovat tuoneet oman mausteensa joukkueen ryhmitykseen.

Varonen Kouvolassa viime sunnuntaina. Kuva: Niilo Hirvonen.

Edellisessä ottelussa Kouvolan vieraana vaikean ensimmäisen jakson jälkeen joukkue nousi taistelemaan vielä jaksovoitosta, kun Samu-Kalle Varosen läpilyönnillä näytti mahdolliselta, että toinen jakso kääntyisi vielä kiteeläisille. Kouvolan ulkokenttä suorituksellaan taikoi kuin taikoikin 1+2 juoksun arvoiselta näyttäneestä läpilyönnistä kaksi paloa ja KiPa jäi täten pisteittä.

Nyt on kuitenkin aika kääntää tiukat kamppailut jaksovoitoista omalle puolelle ja sitä kautta ottelut voitoiksi. Nähdään Rantakentällä ja kannatetaan KiPa loppuviikon aikana kahteen kotivoittoon!

Kiteen Pallo – Pattijoen Urheilijat, Raahe: torstaina 18.7 klo 18.00, Kiteen Rantakentällä.

Kiteen Pallo – Seinäjoen JymyJussit: lauantaina 20.7 klo 16.00, Kiteen Rantakentällä.