Juuso Lattu KiPan riveihin

Juuso Lattu, 26, siirtyy Imatralta Kiteen Palloon vuoden mittaisella pelaajasopimuksella. Imatran Pallo-Veikkojen kasvatti on pelannut Superpesistä Imatran riveissä neljän kauden ajan ja erinomaisena vaihtajana tunnettu Lattu on sijoittunut kärkilyönti- ja etenijätilastossa kahdenkymmenen parhaan joukkoon kolme kertaa. Parhaimmillaan Juuso on ollut etenijätilaston yhdeksäs ja kärkilyöntitilaston kolmastoista. Kesällä 2018 Juuso valittiin myös Itä-Länsi – otteluun.

-Viime kaudella KiPa, niin joukkue kuin seurakin näytti erittäin pirteältä ja uudistuneesta organisaatiosta olen kuullut pelkästään hyvää. Kiteellä pelaajista välitetään ja pidetään hyvää huolta.

-KiPalla on nuori ja nälkäinen porukka, johon koen sopivani erinomaisesti ja jossa minulla on hyvät mahdollisuudet kehittyä, Juuso kertoo syitä siirtoonsa.

Myös halu menestyä oli yksi tärkeimmistä tekijöistä siirrossa Kiteelle.

-Itse näen ainakin sen niin, ettei lähdetä vain kokeilemaan, vaan lähdetään menestymään ja jo menneellä kaudella Kitee näytti, että ainekset ovat olemassa. Ja itse haluan päästä ehdottomasti pelaamaan urani ensimmäiset pudotuspelit.

-Henkilökohtaisesti on tarkoitus kehittyä jokaisella osa-alueella ja tulla entistä paremmaksi Superpesis-pelaajaksi, Juuso sanoo.

Monelle vierasjoukkueelle Rantakenttä on ollut vuosien saatossa hankala paikka pelata ja tämän myös Juuso on saanut vierasjoukkueen paidassa kokea. Mies odottaakin nyt innolla sitä, että pääsee esiintymään Rantakentän yleisölle kotijoukkueen paidassa.

-Rantakenttä on ollut aina todella vaikea paikka, enkä ole tainnut siellä aikuisuralla koskaan voittaa. Kiteeläisyleisö elää aina hyvin mukana, eikä hylkää joukkuetta, vaikka tulisi epäonnistumisiakin. Odotan hyvillä mielin pelaamista Rantakentällä, Lattu kehuu kiteeläisyleisöä ja Rantakenttää.

Kiteelle Lattu tuo vaihtotilannetaitojen lisäksi apuja myös etenemisosastolle ja hyviä jalkoja joukkueessa ei koskaan voi olla liikaa.

-Juuso suhtautuu nöyrästi, mutta päättäväisesti tuloonsa Kiteelle. Hän on meille täsmähankinta ja pesiksen haastavimman vaihtotilanteen eli ykköstilanteen erikoismies. Lisäksi jalkoja tällä herralla riittää myös, joten KiPan etenijäosasto saa Juusosta vahvan lisän.

-Juuson tehot viime vuosilta, viisi ja puoli kärkilyöntiä per peli kertovat aika paljon, KiPan varapuheenjohtaja Mikko Varonen

Aivan täysin uusi tilanne Juusolle ei ole pukea KiPan paitaa yllensä, sillä mies edusti Kiteen Palloa A-pojissa vuonna 2015.

-Seura ja myös suuri osa joukkueesta on Juusolle ennestään tuttu ja määrätietoiselle pelurille tarjotaan KiPassa haastetta myös ulkopelin osalta.

-Juusolla on varmasti kova työnsarka kiteeläisessä ulkopelitreenissä ja siinä kilpailu on kovaa ja laatu pysyy varmasti hyvänä, Varonen jatkaa.

Latun sopimuksen myötä KiPalla on kasassa pelinjohtaja Petri Tuuvan sopimuksen lisäksi 12 pelaajasopimusta.

 

Kiteen Pallon sopimustilanne:

 • Jesse Eskelinen, 2021
 • Valentin Ikonen, 2021
 • Kasperi Kaksonen, 2022
 • Juuso Lattu, 2021
 • Joni Lehikoinen, 2021
 • Sami Mikkolanaho, 2021
 • Sami Partanen, 2021
 • Hannes Pekkinen, 2022
 • Elmeri Purmonen, 2022
 • Miika Timonen, 2022
 • Samu-Kalle Varonen, 2021
 • Lassi Vasarainen, 2022

 

 • Pelinjohtaja Petri Tuuva, 2021

 

Lisätietoja: Mikko Varonen, puh. 050 591 1808 / Pasi Varonen, puh. 0500 543 731