IPV vieraaksi sarja-avaukseen

Kiteen Pallon superpesismiehistö avaa kautensa huomenna lauantaina, kun vastaan saapuu torstaina kautensa Kouvolassa korkannut Imatran Pallo-Veikot.


KiPa lähtee kauden avaavaan otteluun terveellä miehistöllä ja ennakkotietojen mukaan kaikki pelaajat ovat pelinjohtaja Raimo Braggen käytössä. Kevään valmistavat harjoituspelit jäivät takatalven vuoksi yhtä ottelua suunniteltua vajaammaksi, kun kauden alle suunniteltu kenraaliharjoitus Sotkamossa jouduttiin perumaan. Edelliset ottelut ovatkin huhtikuun lopulta Velimalja-turnauksesta, jossa sarja-avauksessa vastaan asettuva IPV kaatui lukemin 1-2 (1-3, 2-0, 0-2). Turnauksen toisessa ottelussa sarjanousija SiiPe oli puolestaan etevämpi luvuin 0-2 (1-2, 5-9).

Eko palaa heti sarja-avauksessa Rantakentälle. Kuva: Niilo Hirvonen.

Harjoituspelit ovat nyt historiaa ja huomenna pelataan jo pisteistä. Vastaan asettuva IPV on kiteeläiselle pesäpalloväelle tuttuakin tutumpi kilpakumppani. Redsien kokoonpano tälle vuodelle on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kaikkien aikojen lyöjätilaston kärki Jere Dahlström löi kauden avausjuoksunsa Imatran hävitessä oman sarja-avauksensa torstaina Kouvolassa 2-0. Myös Imatralle täksi kaudeksi siirtynyt – kaikkien kiteeläisten tuntema –  Sami Partanen onnistui kertaalleen kotiutuspuuhissa. Myös tälle kaudelle Imatralle siirtynyt nopeajalkainen Teemu Nurmio vahvistaa imatralaisten kokoonpanoa. Nurmio tosin kärsi avausottelussa pienen loukkaantumisen, joten nähtäväksi jää miehen pelikunto huomenna Rantakentällä.

Juha Toikka uhkuu pelihaluja sarja-avauksen alla. Kuva: Niilo Hirvonen.

KiPan punanuttuun tälle kaudelle vaihtanut Juha Toikka uhkuu jo pelihaluja ottelua edeltävänä päivänä:

”Hyvät fiilikset on, vähän jännittää näin kauden avausottelun kynnyksellä kuten kuuluukin. Ensimmäinen ottelu itselle uuden kotiyleisön edessä, tätä on odotettu koko pitkä talvi. Ottelusta tulee varmasti tasainen ja jännittävä vääntö. Näen, että joukkueet ovat melko tasavahvat ja tutut toisilleen, mikä vielä tasoittaa tilannetta.”

Viime vuonna KiPa ja IPV kohtasivat toisensa superpesiksessä kolmeen otteeseen. Molemmat voittivat runkosarjan kotiottelunsa, jonka lisäksi KiPan varmistettua pudotuspelipaikkansa IPV onnistui hakemaan jatkosarjassa vieravoiton Kiteeltä luvuin 1-2.

Kiteen Pallo – Imatran Pallo-Veikot lauantaina 11.5.2019 klo 16.00 Kiteen Rantakentällä.

Otteluliput voit hankkia ennakkoon Kiteen ja Tohmajärven R-Kioskeilta, sekä Itä-Suomen Monimestareilta. Tarkempaa tietoa lippukäytännöstä täältä.

 

Kaikki Rantakentälle kannustamaan KiPa voittoon sarja-avauksessa!