Harjoitusottelussa kylmä sää hyydytti juoksujuhlat ja JoMa ei sortunut virheisiin KiPan tavoin. KiPa – JoMa 0 – 2 (1 – 3, 0 – 2)

Katso myös kuvagalleria päivän ottelusta

KiPa joutui muuttamaan lukkarivalintaansa alkuverryttelyn jälkeen, sillä varotoimena Jesse Eskelisen tilalle lautasen ääreen vaihdettiin Joni Tervoon. Myös Antti-Jussi Toropainen puuttui kokoonpanosta. JoMalta poissa oli Lauri Kivinen.

Lukkaripelissä JoMan Juha Puhtimäki oli selvästi Tervoa varmempi Tervon antaessa kymmenkunta vapaataivalta ykköselle kun Puhtimäeltä niitä tuli vain kolme. Puhtimäki myös poltti tehokkaasti etupesille etenijöitä KiPan pienistä näpyistä.

JoMan Juha Puhtimäki vei lukkariden tasiton – tällä kertaa

Kylmä sää vei parhaan terän etenkin KiPan suorituksista ja pelinjohtaja Raimo Bragge manasi kiteeläisten virheitä sekä sisällä että ulkona.

– Virheitä, virheitä, virheitä! Ei tällä tasolla saa antaa kolmea juoksua räpylästä ja jättää tuomasta juoksua merkatulla lyönnillä, tiivisti Bragge. .

– Mutta ei tämä välttämättä kertonut kummankaan joukkueen tasosta yhtään mitään, sillä pelaajat varoivat loukkaamasta itseään viimaisessa kevätsäässä.

– Oli tämä kelistä huolimatta kuitenkin ihan pesäpallon näköistä. Tärkeintä oli, että käytimme konetta ja saimme treenattua kaari- ja merkkipeliä, jota ei sisätiloissa ole niin helppoa harjoitella, ketoi JoMan pelinjohtaja Petri Pennanen.

Jiri Pippola KiPan avausjakson valopilkku

Vuoden 2017 nuorisotuomari Ada Rothström Varkaudesta hoiti tehtävänsä varmasti

JoMan kapteeni, kentän paras pelaaja Tuomas Jussila (10/11 KL, 2 lyötyä juoksua) vei hutunkeiton ja KiPa aloitti sisällä. KiPan kärki VIlle Hämäläinen tuli kopilla pois eikä jokeri Veli-Matti Sigvartaan päässyt kentälle. Toinen jokeri Jani Ahonen, Simo Rahunen ja Sami ”Eko” Partanen saivat takatilanteen aikaan ja Eko yritti vielä yllätysmerkillä kotiuttaa Ahosta hermopallolla linjaan, mutta JoMa poltti kotiin. Samu-Kalle Varoselle tuli vielä ajolähtö purettavaksi, mutta tappimiehen ylitys jäi puolimetriä vajaaksi.

JoMan kapteeni Tuomas Jussila näytti ottelussa lyönnin mallia: 10/11 kärkilyöntiä ja 2 lyötyä juoksua

Nuori Jiri Pippola iski tyylikkäästi välilyönnillä KiPan ainoan juoksun

Tasoittavan alussa heti numerolla kaksi Tuomas Jussila iski viimeisellään kovaa auki jääneeseen ykkösrajaan ja läpilyönnillä ykköseltä lähtenyt Konsta Kettunen toi JoMalle 0 – 1. Jussila paloi selvästi kolmoselle kunnaria yrittäessään. JoMa rakensi yhen palon ajolähdön Juha Niemelle, joka iski kakkossaumasta vastustamattomasti väliin ja Henri Litmanen toi 0 – 2.

KiPa kavensi 1 – 2:een toisen alkavalla kun Jiri Pippola löi ajolähdöstä tyylikkäästi kolmospuolelle väliin ja Simo Rahunen ehti heposti kotiin.

Tasoittavalla JoMan häntäpää rakensi palottomat ajot Niemelle, jonka iskun KiPa torjui. Jatkoajoista Aleksi Rautiainen kotiutti KiPan ulkokentän avustuksella Matias Hännisen (3 tuotua, 3/7 KL). Rautiaisne kopinnostossa KiPan ulkokenttä törmäisi ja koppi jäi ottamatta. Näin ajot jatkuivat vielä Kettusele ja Jussilalle, mutta KiPa kesti.

Kolmannen alkavalla KiPa sai kotiutustilenteen Partaselle, mutta Ekon maila oli jäässä ja yritys jäi linjaan. Lisäjuoksuja ei enää nähty, joten ensimmäinen jakso 1 – 3 JoMalle. Jakson kärkilyönnit 11 – 16 (38 % – 55 %) ja kolmostilanteet 4 – 7.

Toinen jakso vielä nihkeämpää

KiPa aloitti toisen jakson ulkona avausjaksoa terävämmin eikä ensimmäisessä sisävuorossaan JoMa päässyt ykköspesää pitemmälle. Toisen alkavalla KiPan lukkari Tervo loisti nappaamalla kärpäset Puhtimäsestä ykköseltä ja Mikko Kemppaisesta kakkoselta.

Jakson ensimmäinen kolmostilanne tuli kolmannen alkavalla JoMalle ja Juha Niemi löi Matias Hännisen tuomana vieraat johtoon 0 – 1.

Juha Niemen lyöntisaldo ”vain” kaksi juoksua

JoMan jakson loppunumerot syntyivät neljännen alkavalla kun viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillään Tuomas Jussila kotiutti KiPan linjan avustuksella Matias Hännisen  0 – 2.

KiPa sai jakson ainoat kolmostilanteensa vasta viimeisen tasoittavalla. Kärki rakensi palotomat ajot Partaselle, mutta Eko joutui lyömään viimeisellään tahallisen laittoman. Myös Valentin Ikosen kotiutusyritys epäonnistui.

Koko ottelun kärkilyönnit 20 – 36 (35 % – 53 %) ja kolmostilanteet 6 – 13.