post

Halli-SM starttaa viikonloppuna paikallisottelulla

Kiteen Pallo pelaa Halli-SM-sarjan alkulohkovaiheessa yhdessä Joensuun Mailan ja Siilinjärven Pesiksen kanssa. Lohkon voittaja etenee maaliskuun puolivälissä käytävään lopputurnaukseen Kuopioon.

Ensimmäinen ottelu on siis edessä jo sunnuntaina 3.2, kun vastaan asettuu tuttuakin tutumpi Joensuun Maila. KiPa kohtasi tälle vuodelle JoMan jo ensimmäisen kerran harjoitusottelun merkeissä tammikuun alussa, jolloin hallitseva Suomen mestari oli vahvempi luvuin 2-0 (11-3, 5-1). Ottelu oli KiPan miehistölle ensimmäisiä suurella kentällä toteutettuja yhteisiä lajiharjoituksia ja sisälsi täten paljon kokeiluja. Joukkue lähteekin halliavaukseen kuukauden valmiimpana kehittämään omaa peliään kohti kesän koitoksia.

KiPan ottelut Halli-SM alkulohkossa

”Kovemmin odotuksin lähdetään tulevaan koitokseen JoMaa vastaan. Tarkoitus on pitää hyvä leiriviikonloppu ottelun yhteydessä, käydään muun muassa hiomassa kuvioita perjantaina isolla kentällä. Päästään näillä näkymin myös hieman terveemmällä kokoonpanolla otteluun kuin loppiaisena. Nyt kun yksi peli on pohjalla ja ottelussa on panosta, uskon, että pelikin näyttää taas askeleen paremmalta”, tuumi KiPan valmennusportaaseen tälle kaudelle siirtynyt Riku Tolonen ennen ottelua.

Ville Hämäläinen halliottelussa JoMaa vastaan vuosi sitten. Kuva: Niilo Hirvonen

Myös tammikuun harjoitusottelun huilannut Ville Hämäläinen odotti jo innolla tulevaa viikonloppua:

”Henkilökohtaisesti kauden ensimmäinen hallipeli, kun en tammikuun tasauksessa pienen niskavaivan takia pystynyt pelaamaan. Sitä suuremmalla syyllä on odottavaiset fiilikset ja vesi kielellä odottelen sunnuntaita. Emme mitenkään ole keventäneet fysiikkaharjoittelua tätä peliä varten. Aika vähän on ollut yhteisiä lajiharjoituksia vielä, joten uskonkin että keskitytään pelissä muutamaan yksityiskohtaan sekä teemaan, ja sitä kautta kehitetään peliämme kevättä kohti. Tammikuun tasauksessa nähtiin yllättävänkin hyvää sisäpeliä ajankohtaan nähden ja luulisinkin, että tilanteita tulevat molemmat joukkueet saamaan sunnuntainakin hyvin. Yleisöystävällistä pesistä ennakoisin tässä vaiheessa. Ainakin Ikosen Valentinia ja kovia saumalyöntejä pitäisin silmällä sunnuntaina. Onhan se myös kiva nähdä, miltä Varosen Samppi ja Pippolan Jiri näyttää, kun ovat vaihtaneet valtion parturiin.”

Sunnuntain jälkeen KiPa on seuraavan kerran tulessa superpesikseen noussutta SiiPeä vastaan maaliskuun toisena viikonloppuna, kun lopulliset sijoituksen alkulohkossa jaetaan ja selviää, kuka kolmikosta etenee lopputurnaukseen.

Kiteen Pallo – Joensuun Maila, sunnuntaina 3.2 klo 17.00, Joensuu Areena.
Siilinjärven Pesis – Kiteen Pallo, lauantaina 9.3 klo 17.00, Joensuu Areena.

KiPa järjestää sunnuntaina JoMa-otteluun fanikyydin Kiteeltä. Lähtö Kiteen ABC:ltä klo 15.00. Hinta 15 € sisältäen kyydityksen ja ottelulipun. Kyyti toteutuu, jos vähintään 25 henkilöä ilmoittautuu kyytiin perjantaihin 1.2 klo 15.00 mennessä KiPan toimistolle. Ilmoittautua voit sähköpostitse kiteenpallo@kipa90.com tai puhelimella 040 129 2885.