Halli-SM käyntiin lauantaina

Kiteen Pallon miesten Superpesisjoukkue aloittaa ensi viikonloppuna taipaleensa halli-SM:ssä, kun vastaan asettuu Etelä-Karjalassa majaileva Imatran Pallo-Veikot. Odotettavissa on mielenkiintoinen ottelu, sillä viime kaudella peräkkäin runkosarjassa kahdeksanneksi ja yhdeksänneksi sijoittuneiden joukkueiden aiemmat keskenäiset ottelut ovat olleet erittäin tasaisia. Edellisestä viidestä kohtaamisesta peräti kolme on ratkennut vasta supervuorossa. Voitot näistä viidestä ottelusta jakautuvat KiPan eduksi 3-2.

Molempien joukkueiden pelaajapakat ovat hieman muuttuneet viime kaudesta. Edelliskauden päätteeksi Imatra menetti avainmiehistään Konsta Kurikan ja Jere Dahlströmin ja Imatralle siirtyi syksyn kohusiirtona edelliset seitsemän kautta Joensuussa pelannut kaksinkertainen vuoden pesäpalloilija Tuomas Jussila. Jussilan lisäksi IPV hankki kiteeläisille menneiltä vuosilta hyvinkin tutun Ville Hämäläisen ja kovalyöntisen pohjalaiskasvatin Juho Toivolan. Jussilan ja Hämäläisen pelaaminen on tosin loukkaantumisien takia vielä epävarmaa.

Heidän lisäkseen kiteeläisille tuttu kasvo Imatran joukkueesta on ainakin Rantakentällä kolmena vuosikymmenenä pelannut ja KiPassa kolme kultaa voittanut Sami ”Eko” Partanen, joka valittiin tulevaksi kesäksi Imatran kapteeniksi ja pelaa tuttua isoa rooliaan etukentällä ja ykköskeulassa.

Kiteellä viimekauden jälkeen maisemaa vaihtoi luottopelaaja Topi Hurskainen ja hänen tonttiaan tulevaksi kaudeksi uusina miehinä saapuivat täyttämään Tohmajärven Pompun kasvatti Joni Lehikoinen sekä Joensuun Mailan kasvatti Tommi Päivinen. Muutenkin IPV on monelle kipalaiselle tuttu, sillä pelaajista sitä ovat edustaneet Päivisen lisäksi Ville Liukku ja Juhani Myyryläinen. Myös Kiteen pelinjohtajaksi siirtynyt Petri Tuuva on toiminut aikaisemmin Imatralla Superpesisjoukkueen luotsaajana.

KiPa ja IPV kohtaavat molempien talven ensimmäisessä Halli-SM-ottelussa Imatran Ukonniemi Areenalla lauantaina 15.2. klo 14.00.