Finaalihuumaa Rantakentällä

Kiteen Pallon A- ja B-poikajoukkueet ovat pelanneet loistavan kesän ja molemmat joukkueet taistelevat kirkkaimmista mitaleista.

A-pojat selvittivät tiensä pudotuspeleihin voittamalla oman lohkonsa runkosarjassa. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Kouvola, joka jäi kiteeläisten jalkoihin suoraan voitoin 2-0. Välierissä Kankaanpää kaatui myös suoraan voitoin 2-0, joten finaalit kutsuvat yhden välivuoden jälkeen. Pudotuspeleissä Kipan tehokkaimpina pelaajina häärivät Jiri Pippola (10 lyötyä), Samu-Kalle Varonen (8 lyötyä), Elmeri Purmonen (10 tuotua) ja Konsta Kurikka (20 kärkilyöntiä).

Vastaan asettuu Hyvinkään Tahko, jolla myös runsaasti superpesiskokemusta riveissään Patrik Vartaman, Kalle-Tapio Huuskon ja Santtu Patovan johdolla. Finaalit käynnistyvät tiistaina 17.9 Hyvinkäältä ja Rantakentällä pelataan torstaina 19.9 klo 16.00Mahdollinen kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan perjantaina 20.9 Pihkalassa.

 

B-pojat aloittivat kautensa hieman nihkeästi ja runkosarjan kolmas sija tarkoitti jatkosarjakarsintaa Oulun Lippoa vastaan. Sen ottelun pojat voittivat ja pääsivät jäin jatkosarjaan. Jatkosarjassa KiPa sijoittui toiselle sijalle, joka toi puolivälierissä vastaan Tampereen. Kotona kärsityn tappion jälkeen pojat selvittivät molemmat ottelut selkä seinää vasten ja etenivät välieriin voitoin 2-1. Välierissä kotietu oli Hyvinkään Tahkolla, mutta ottelusarja meni lopulta suoraan voitoin 0-2 KiPalle ja valmistautuminen finaaleihin voi alkaa. Varsinaisissa pudotuspeleissä KiPalta ovat kunnostautuneet Lassi Vasarainen (20 lyötyä), Miika Timonen (18 lyötyä), Elmeri Purmonen (20 tuotua!!), sekä Valtteri Havukainen (14 tuotua).

Finaalissa vastaan asettuu Sotkamon Jymy, ja vaikka KiPalla kotietu onkin, ottelusarja käynnistetään Sotkamossa 13.9. Rantakentällä pelataankin sitten loput ottelut. Lauantaina 14.9 klo 13.00 kannattaa ehdottomasti tulla kannustamaan, sillä varmaa on, että tuolloin on mestaruus katkolla!