Ennakko: KiPan A-nuoret kultamitalijahtiin

Kiteeläinen pesäpallokausi huipentuu viikolla 37 A-nuorten Superpesisfinaaleihin, joissa KiPa kohtaa edellisvuoden tavoin Kouvolan Pallonlyöjät. Ottelut alkavat Kouvolassa tiistaina 12.9 ja Rantakentällä pelataan 14.9. Tarpeen tullen joukkueet kohtaavat vielä kolmannen kerran Kouvolassa. Mestaruuteen tarvitaan kaksi voittoa.

Finaalien otteluohjelma.

On selvää, että finaaleissa kohtaavat sarjan parhaat joukkueet. Molemmat voittivat oman alkulohkonsa häviten ainoastaan kerran. Kitee keräsi B-lohkossa 8 ottelusta yhteensä 20 pistettä, jättäen taakseen mm. Vimpelin ja Sotkamon. Kopla puolestaan hoiteli A-lohkon kärkipaikan itselleen keräten 10 ottelusta 26 pistettä. Runkosarjassa Kouvola takoi kaikista joukkueista eniten juoksuja, yhteensä 120, kun KiPa puolestaan oli kolmanneksi tehokkain 112 juoksulla. Puolestaan annettuja juoksuja KiPalla oli vähiten (40) ja Kouvolalla 4.vähiten (60).

Joukkueiden tilastokärjet runkosarjassa (suluissa sijoitus pörssissä):

Lyödyt:              (2.) Hannes Pekkinen, KiPa, 5+25=30

                           (10.) Antti Tuhkanen, KPL, 0+18=18

Tuodut:             (8.) Hannes Pekkinen, KiPa, 15

                           (1.) Eero Kuitunen, KPL, 22

Kärkilyönnit:     (4.) Hannes Pekkinen, KiPa, 47

                            (2.) Iiro Nokkala, KPL, 62

A-pojat tuulettaa finaalipaikkaa Hyvinkäällä.

Molemmat joukkueet etenivät myös pudotuspeleistä finaaleihin vakuuttavasti: Kouvola kaatoi ensin puolivälierissä Oulun puhtaasti voitoin 2-0 ja toisti saman välierissä kaataen Jyväskylän Kirin. KiPa kompastui kerran Koskenkorvan vieraana, mutta hoiti puolivälieräparin Rantakentällä voitoin 2-1. Välierissä Hyvinkään Tahko kaatui puhtaasti suoraan kahdessa ottelussa.

Finaalisarjasta on varmasti odotettavissa tasaista ja hyvätasoista nuorten miesten mitalikamppailua. Molemmissa joukkueissa pelaa runsaasti jo miesten Super- ja Ykköspesiskokemusta omaavia pelaajia. Hannes Pekkinen oli kesän aikana aika ajoin täysin pitelemätön ja voitti runkosarjan tehopistetilaston. 30 lyötyä juoksua 7 ottelussa kertovat karua kieltään siitä, millaisen uhan nuori mies mailan varressa tarjoaa.

Kiteeläisyleisön kannalta ehdottomasti mielenkiintoisin Kouvolan mies lienee Jesse Eskelinen. Lukkarin tontilla operoiva huippulupaus nimittäin siirtyy ensi vuodeksi KiPan Superpesisjoukkueeseen ja näinpä kiteeläisillä on oiva tilaisuus nähdä mies jo ennakkoon tositoimissa Rantakentällä, jos hän vain Kouvolan kokoonpanosta löytyy. Eskelinen oli suuressa roolissa päättyneellä kaudella myös miesten puolella Haminan noustessa Superpesikseen ensi vuodeksi.

 Herkullista pesisviihdettä Kiteen Rantakentällä torstaina 14.9 klo 16.30. Tule omalta osaltasi varmistamaan, että viime vuoden hopeiset mitalit kirkastuvat tällä kertaa kultaisiksi!