ENNAKKO: KiPa isännöi Oulun Lippoa Juvalla

Haminasta haetun tärkeän kolmen pisteen voiton jälkeen KiPa jatkaa pelejään Juvan Puistolassa, kun vieraaksi saapuu sarjan hännillä majaileva Oulun Lippo Pesis.

KiPa haki torstaina tärkeät pisteet Haminasta luvuin 0-2 (1-6, 3-4) sarjanousija Haminan kustannuksella ja katkaisi näin kolmen ottelun tappioputkensa. Parantuneen peli-ilmeen lisäksi erittäin tervetulleita uutisia Hamina-ottelussa olivat Juhani Myyryläisen ja Ville Hämäläisen paluu pelaavaan kokoonpanoon. Haminassa joukkue esitti selkeän tasonnoston jokaisella osa-alueella aikaisempiin peleihin nähden ja tulos oli sen mukainen. Erityisesti mailan varressa kunnostautuivat joukkueen kapteeni ja ykköskotiuttaja Sami Partanen (3/1), sekä Antti-Jussi Toropainen, joka paukutti kauden ensimmäiset lyödyt juoksunsa komeasti kunnarin siivittämänä (1+4/2). Paluun kokoonpanoon tehnyt Ville Hämäläinen puolestaan toi kiteeläisille kolme juoksua.

Myyryläinen pelasi vakuuttavasti paluuottelussaan ja löi yhden juoksun. Kuva: Niilo Hirvonen

Lippo saapuu Juvalle niskassaan yhdeksän peräkkäistä tappiota. Tähän mennessä joukkueen ainoa voitto onkin avausottelusta Alajärven Ankkureiden vieraana, jolloin oululaisten onnistuivat kääntämään tiukan ja vähäjuoksuisen ottelun edukseen 1-2. Tämän jälkeen jaksovoitot ovat vältelleet Lippoa edelliseen otteluun asti. Viimeisimmässä, Pohjois-Pohjanmaan paikallistaistossa, joukkue otti pisteen Raahea vastaan, vaikka hävisikin ottelun jaksoin 1-2. Keskinäisissä kohtaamisissa KiPa oli viime vuonna niskan päällä, voittaen sekä Kiteellä (2-0), että Oulussa (1-2).

Joukkueen alkukauden johtavia pelaajia ovat olleet kiteeläisillekin viime kaudella tuttu Jouni Mäki (1+10 lyötyä) ja Eino Järvelä (0+8 lyötyä). Tapani Piri puolestaan on tullut kotiin juoksun arvoisesti alkukauden aikana jo 10 kertaa ja Niko Korhonen yhdeksän kertaa. Kärkilyöntitilastossa oululaisista korkeimmalla on Riku Niemi 43 kärkilyönnillään.

Viime kaudella Toropainen takoi 6 kunnaria, torstaina tuli tämän kesän ensimmäinen. Kuva: Niilo Hirvonen

KiPan joukkue lähtee Juvalle luonnollisesti vain ja ainoastaan kolme pistettä mielessä: ”Oli meille tärkeää, että saatiin sairastupaa tyhjäksi ja henkisesti tärkeä voitto Haminasta torstaina. Juvalla ollaan viime vuosina onnistuttu hyvin, joten hyvillä mielin lähdetään Oulun kaatoon. Olen luottavainen, että oma hyvä suoritus riittää pisteisiin, etenkin kun pidetään ulkopeli laadukkaana, eikä anneta Oululle läpilyöntejä. Oulu on nuori ja yritteliäs joukkue. Lähtevät otteluun haastajina, joten varmasti pistävät kaiken peliin. Meidän pitää olla keskittyneenä ja hereillä läpi ottelun”, totesi joukkueen kakkospelinjohtaja Vesa Varonen perjantaina.

 

Kiteen Pallo – Oulun Lippo Pesis, sunnuntaina 10.6 klo 16, Puistolan pesäpallostadion, Juva