ENNAKKO: KiPa haastaa runkosarjan voittaneen Koplan puolivälierissä

KiPa lähtee haastamaan tosissaan kouvolalaisryhmän välieräpaikasta. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vuonna 2010, jolloin Kopla oli parempi suoraan otteluvoitoin 3-0.

Rantakentällä pelataan ensimmäisen kerran 21.8

KiPa jäi runkosarjan perusosan jälkeen täpärästi ylemmän jatkosarjan ulkopuolelle ja lähti hakemaan pudotuspelipaikkaa alemman jatkosarjan kautta. Joukkueen meno olikin alemmassa jatkosarjassa varsin vakuuttavaa ja joukkue varmisti pudotuspelipaikkansa hyvissä ajoin ennen jatkosarjan päättymistä. KiPa pääseekin pudotuspeleihin hyvässä tuloskunnossa ja täynnä itseluottamusta.

KiPa on kärsinyt viime viikkoina pienistä vammoista, mutta pudotuspeleihin joukkue pääse täydellä kokoonpanolla. Joukkueen kapteeni Sami Partanen on jo palannut kokoonpanoon pelaten pääasiassa jokerina, mutta palaa ulkopelin johtajaksi sunnuntaina Kouvolassa. Myyryläinen ja Hämäläinen huilasivat jatkosarjan viimeisissä otteluissa, mutta palannevat kokoonpanoon sunnuntaiksi.

Puolivälierävastustaja Kouvolan Pallonlyöjien kausi on edennyt vakuuttavasi läpi kesän. Joukkue ylsi peräti 19 ottelun mittaiseen voittoputkeen. Häviöitäkin kertyi runkosarjan 32 ottelussa vain kuusi kappaletta. Huomioitavaa kuitenkin on, että loppukesää kohden Koplan tuloskunto on ollut selkeästi ailahtelevampi, kuin kesän alkupuoliskolla.

KiPa ja Kopla kohtasivat tällä kaudella kaksi kertaa, kouvolalaisten viedessä molemmat ottelut. Ensin joukkue haki puhtaan 0-2-voiton Rantakentältä antamatta kotijoukkueelle juoksuakaan. Heinäkuussa joukkueiden toinen kohtaaminen olikin paljon tasaisempi: ottelu kääntyi lopulta Koplalle supervuoroparin jälkeen luvuin 2-1 (2-4, 3-1, 1-0). KiPan edellinen voitto Pallonlyöjistä on vuodelta 2016, jolloin kiteeläiset onnistuivat nappaamaan pisteet Rantakentällä luvuin 1-0.

Aikaa on vierähtänyt tovi, kun joukkueet ovat viimeksi kohdanneet pudotuspeleissä. Vuonna 2010 Kopla eteni puolivälieristä jatkoon kiteeläisten kustannuksella suoraan otteluvoitoin 3-0.

Eko Partanen on ollut oivassa lyöntivireessä läpi kesän. Kuva: Niilo Hirvonen.

Joukkueiden tilastokärjet:

Lyöjätilasto, KiPa:

 1. Sami Partanen 0+74
 2. Samu-Kalle Varonen 7+37
 3. Valentin Ikonen 1+40

Lyöjätilasto, KPL:

 1. Juha Korhonen 4+127
 2. Matti Latvala 9+72
 3. Juho Hacklin 1+40

Etenijätilasto, KiPa:

 1. Topi Hurskainen 44
 2. Veli-Matti Sigvart 40
 3. Ville Hämäläinen 39

Etenijätilasto, KPL:

Matti Latvala löi runkosarjassa kolmanneksi eniten kunnareita. Kuva: Niilo Hirvonen

 1. Tommi Mäentausta 63
 2. Sasu Toikka 60
 3. Anssi Lammila 49

Kärkilyöntitilasto, KiPa:

 1. Sami Partanen 204
 2. Simo Rahunen 163
 3. Samu-Kalle Varonen 143

Kärkilyöntitilasto, KPL:

 1. Anssi Lammila 203
 2. Juha Korhonen 195
 3. Matti Latvala 164