ENNAKKO: Kahden ottelun viikonloppu edessä

Kiteen Pallo jatkaa Superpesiskauttaan tulevana viikonloppuna kahden ottelun muodossa, kun ensin perjantaina 15.6 matkataan Joensuuhun kauden ensimmäiseen paikallisvääntöön ja sunnuntaina 17.6 KiPa isännöi Alajärven Ankkureita.

Loistovireessä olleella Ekolla on riittänyt tuuletettavaa. Kuva: Niilo Hirvonen

Perjantaina mitellään siis ensimmäisen kerran Pohjois-Karjalan herruudesta, kun Joensuun Maila isännöi kiteeläisiä uudella stadionillaan. KiPa lähtee otteluun kohtuullisen hyvistä lähtökohdista, allaan kaksi puhdasta voittoa, sekä huomattavasti parantunut peli-ilme. Vaikka edellinen ottelu Juvalla oli kaksijakoinen, ei KiPalla ollut ottelussa lopulta hätää. Laadukas ulkopeli piti Oulun hyvin kurissa ja sisälläkin saatiin onnistumisia hyvällä prosentilla. Loistokautta pelaava Sami Partanen oli jälleen kiteeläisten eliittiä kotiuttaen kolme kertaa. Hyvää tulitukea Eko sai Samu-Kalle Varoselta (2 lyötyä),  Valentin Ikoselta (2 lyötyä), sekä hyvän vireen löytäneeltä A-J Toropaiselta (2 lyötyä).

Joensuun Maila on aloittanut kauden odotetun vahvasti, majaillen tällä hetkellä sarjataulukon 3. sijalla. Joensuulaiset ovat onnistuneet voittamaan alkukauden otteluistaan yhdeksän, häviten kahdesti. Tappiot ovat tulleet joukkueen yläpuolella sarjassa oleville Vimpelille luvuin 1-2k (4-2, 1-7, 1-1, 3-4) ja Kouvolalle puhtaasti 2-0 (6-0, 6-2). Viimeisimpänä joukkueella on allaan kotivoitot komealla löylytyksellä Sotkamosta, sekä hieman nihkeämmän kaavan kautta Imatrasta. Tehotilastopuolella joukkueen parhaimmistosta löytyvät tutut nimet. Jokerit ovat tuttuun tyyliin takoneet joukkueelle juoksuja; Juha Niemi 33 ja Aleksi Rautiainen 18. Myös Juha Puhtimäki on onnistunut hyvin uudessa seurassaan niin lautasen äärellä, kuin mailankin varressa (64 kärkilyöntiä).

Juha Niemi on tuttuun tyyliin ollut JoMan paras kotiuttaja. Kuva: Niilo Hirvonen

Paikallisottelut ovat luonnollisesti yksiä kauden kohokohdista ja ovat osoittautuneet varsin viihdyttäviksi otteluiksi. Viime kaudella KiPa ja JoMa kohtasivat kolme kertaa, voittojen mennessä joensuulaisille 2-1. Pre-seasonilla joukkueet kohtasivat peräti kolme kertaa, joissa kaikissa JoMa oli parempi. Tätä kurssia lähdetään kääntämään ja hakemaan toisena joukkueena JoMan päänahkaa heidän uudesta kodistaan.

Sunnuntaina 17.6 pelit jatkuvat puolestaan kotoisella Rantakentällä, kun vastaan asettuu Alajärven Ankkurit. Joukkueet kohtasivat tämän kauden Superpesiksessä jo kertaalleen, KiPan hakiessa supervuoroparin kautta vierasvoiton Kitrolta. Etenkin KiPan Samu-Kalle Varonen aiheutti pohjalaisille harmaita hiuksia läpilyönneillään.

Ankkurit ovat jumiutuneet sarja häntäpäähän hakien vielä kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan. Ennen vierailua Rantakentälle, joukkue matkaa torstaina Hiukkaan Sotkamon Jymyn vieraaksi. Rantakentällä joukkue ei ole viime vuosina kauheasti juhlinut, sillä viimeisin voitto on vuoden 2012 toukokuulta. Viime vuonna Ankkurit kuitenkin pisti KiPan tiukille Sami Mikkolanahon johdolla, taipuen vasta supervuoroparissa.

Aki Orava Rantakentällä 2017. Kuva: Niilo Hirvonen

Joensuun Maila – Kiteen Pallo, perjantaina 15.6 klo 18, Kerubi stadion, Joensuu

Kiteen Pallo – Alajärven Ankkurit, sunnuntaina 17.6 klo 17, Kiteen Rantakenttä