9.8.2018. Ekon paluu 2. jaksolle yhdeksikköön ryhdisti koko joukkueen ja KiPa otti selvän voiton Tahkosta. KiPa – Tahko 2 – 0 (4 – 3, 12 – 2)

Ensimmäisellä jaksolla KiPn voittava suoritus nähtiin viimeisen vuoroparin alkavalla ulkovuorolla. Tahkon toinen lyöjä Roni Wahl iski ykköstilanteessa läpi kakkoslukusta, Mutta KiPan yköspalkittu Samu-Kalle Varonen (1+3 lyötyä, 2 tuotua ja 7/9 KL) syöksyi lyönnin poikki. Ilman tätä Tahko olisi noussut tasoihin ja saanut painostuksen päälle ja jakson lopputulos olisi voinut olla ihan muuta kuin 4 – 3 KiPalle.

Katso kuvat ottelusta (helleviikonlopun jälkeen lisää, myös G-pojat…)

– Tällaisia voittavia ulkopelisuorituksia ei pesäpallossa riittävästi arvosteta, nosti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge ulkopelin arvostusta.

– Ensimmäisellä jaksolla me oltin kuin koululuokka ekana koulupäivänä ilman opettajaa, showta ja hälinää kun ei oikei tiedetä mitä tehdään. Me otettiin tauolla tietoinen riski ja otettiin opettaja (Sami ”Eko” Partanen) kentälle. Tämä ryhdisti koko joukkueen sekä sisällä että ulkona kun opettaja tuli luokkaan.  Eko ei tänään juoksuja lyönyt, mutta hän toi johtajuutta ja pääsi pelirytmiin mukaan, mikä on erittäin tärkeää jatkopelejä ajatellen.

– Me oltiin hyviä, mutta vastustaja oli alati vaarallinen iskien kovia reunoille. Ekalla jaksolla mentiin 4 – 0 johtoon, mutta kaveri hivuttautui koko ajan lähemmäksi, muistutti Bragge.

KiPa varmisti pudotuspelipaikkansa, sillä Tahkolla ja KaMalla on jäljellä enää kaksi ottelua ja KiPalla kolme. Pisteitä KiPalla on 8 näitä enemmän. KiPa kohtaa sunnuntaina vieraissa KaMan, tiistaina kotona IPV:n ja torstaina vieraissa Haminan.

– Voitettujen pelien jälkeen on mukavampi lähteä pudotuspeleihin. Tämä on meille parempi sarja kuin ylempi jatkosarja, josta olisi ehkä hävittyjen pelien jälkeen pitänyt pelata pudotuspelejä, lopetti Bragge otteluarvion, mutta jatkoi sarjan markkinoinnin ihmettelyllä:

– Jotain on mennyt Superpesiksessä markkinoinissa pieleen. Täällä väännetään tiukkaa ratkaisupeliä pääsystä pudotuspeleihin ja katsomossa on vain jotain 700 katsojaa! Katsojia on vähemmän kuin näiden runkosarjaottelussa. Ei tämä ole mikään putomissarja vaan pelataan pudotuspelipaikasta, purkautui Bragge.

Tahkon pelinjohtaja Iiro Haimi tunnusti KiPan paremmuuden.

– Ensimmäisellä jaksolla jouduttiin takaa-ajajaksi kun KiPalle tuli kaikenlaisia juoksuja, viittasi Haimi KiPan ensimmäiseen lukkarin aiheuttamasta estämisestä saatuun vapaataivaljuoksuun.

– Mutta koko ajan oltiin peesissä. Toisella jaksolla kavennettiin 2 – 1 (Eetu Hämäläisen kunnari tyhjään kenttään), mutta sitten tuli Samu-Kalle Varosen ihan hyvä lyönti ja tilanne 6 – 1. Tiedettiin, että Varonen iskee vapaassa tilanteessa kakkosjatkeelle, mutta ei saatu sitä kiinni.

Samu-Kalle Varonen oli jälleen hyvällä plipäällä sekä sisällä että ulkona

KiPan ykköspalkittu oli luonnollisesti sekä sisällä että ulkona loistanut Samu-Kalle Varonen (1+3 lyötyä, 2 tuotua ja 7/9 KL), joka kiinnitti huomiota koko joukkueeseen.

– Huomasin jo ennen ottelua että monella osuu tänään risuun ja oli hyvä lyöntikeli (pilvipouta, reilusti yli +20 astetta). Ekalla jaksolla kaveri tuli kovaa, mutta miedän räpylä kesti. Hieno juttu, että päästiin pudotuspeleihin ja saadaan hyvä valmistelupelejä. Ei saa lepsuilla yhtään, ettei jää lepsuttelu päälle, muistutti Varonen.

KiPan kakkospalkinnon sai hyvillä vaihtolyönneillä ja ulkopelillä Simo Rahunen (1 tuotu, 6/7 KL) . Palkita olisi voinut myös sataprosenttisen mailapelin, seitsemän tehopisteen Antti-Jussi Toropaisen (1+3 lyötyä, 3 tuotua, 6/6 KL). Topi Hurskainen toi neljä juoksua (6/7 KL) ja kapteeni Sami Partasen johtajuus oli myös ratkaisevaa.

KiPan 4 – 0 johto piti 1. jaksolla

Taho voitti hutunkeiton ja valitsikin aloittavan sisävuoron. Patrik Vartama pääsi kolmoselle saakka ja happani siellä pesämunaksi kun yhdeksänen lyöjän jälkeen jokeri Aleksanteri Haukka paloi näpyllään kärjen takan ykköselle KiPan lukkari Jesse Eskelisen räväkän suorituksen ansiosta.

Tasoittavalla KiPa pyöritti peräti kuusi ajolähtöä. Valentin Ikosen purkaessa toista ajolähtöä hetti Tahkon lukkari Atte Brandt sellaisen etuväärän ettei lyöjä voinut lyödä. Tilanteesta tuomittiin estäminen lukkarille ja Topi Hurskainen (4 tuotua, 6/7 KL) käveli vapaataipaleella 1 – 0. Antti-Jussi Toropainen (1+3 lyötyä, 3 tuotua, 6/6 KL) otti ykkösrajanäpyllä Samu-Kalle Varosen kotiin 2 – 0. Kolmas juoksu tuli Tahkon ulkokentän virheellä kun Joni Tervon vuorolla ensin pallo linjaan, risti kotiin ja korkea lyönti putosi kakkoskopparille, joka hukkasi pallon ja Valentin Ikonen ehti kakkoselta kotiin 3 – 0. Ville Kotro löi kakkosrajasta räpylän kautta osittain läpi ja Antti-Jussi Toropainen toi 4 – 0.

Tahko teki seuraavissa vuoropareissa yhden juoksun jokaisessa sisävuorossaan ja pääsi juoksun päähän muttei rinnalle. Atte Brandtin ykkösrajanäpystä heitto meni olhi lukkarin ja Lauri Vierimaa (1 tuotu, 7/9 KL) toi 4 – 1. Teemu Nikkasen kova veto pysähtyi Kotron räpylään, mutta pallo karkasi heittotilanteessa. Näin Patrik Vartama toi 4 – 2.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Varosen estettyä Wahlin läpilyönnin Tahko tuli kuitenkin vielä juoksun päähän. Teemu Nikkanen iski hankalan keskipompun jolla Patrik Vartama toi 4 – 3.

KiPa löi kaksi kunnaria ja Tahko yhden toisella jaksolla

KiPa aloitti sisällä ja jo kolmas lyöjä, Simo Rahunen vaihtoi kärjen kovalla kakkosrajalyönnillä ensin kolmoselle ja sitten veto kolmossaumaan ja Ville Hämäläinen toi 1 – 0. Ville Kotro iski vapaan lyönnin tarkasti väliin ja Jani Ahonen toi 2 – 0.

Tahko kavensi heti 2 – 1 kun jokeri Eetu Hämäläisen veto kakkosluukkuun meni läpi ja hän kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Tuplajuoksu ja tasoitus jäi tulematta Ville Hämäläisen polttoheitolla.

Tahkon Eetu Hämäläinen juhlii kunnariaan tyhjään kenttään ja kavennusta 2 – 1:een. Mutta pian KiPa meni menojaan…

Toisen alkavalla jakso ratkesi kun Samu-Kalle Varonen pamautti kakkosjatkeelta vapaalla lyönnillä kesän seitsemännen kunnarinsa 1+2 juoksun arvoisesti ja KiPa siirtyi 6 – 1 johtoon kun kunnarin edellä Simo Rahunen ja numerolle 4 vaihdettu Sami Partanen kipittivät kotiin. Sitä ennen Valentin Ikonen oli ajolähdöstä kotiuttanut välilyönnillä Topi Hurskaisen 3 – 1.

Kolmannen alkavalla Ekon tilalle jokeripaitaan vaihdettu Antti-Jussi Toropainen kotiutti nätillä välilyönnillä Topi Hurskaisen 7 – 1. Ville Kotro iski väliin ja Sami Partanen toi 8 – 1. Samu-Kalle Varosen veto meni linjasta läpi ja Joni Tervo toi 9 – 1.

Viimeisen alkavalla Antti-Jussi Toropainen löi 1+1 juoksun arvoisen kesän toisen kunnarinsa kakkosjatkeen läpilyönnillä ja edellä kotiin tuli Topi Hurskainen 11 – 1. Kun Joni Tervon lyönnissä linja haparoi, niin Antti-Jussi Toropainen toi tuplajuoksulla 12 – 1.

Viimeisen tasoittavalla Tahkon Atte Brandt löi Eetu Hämäläisen tuomana pienen kavennuksen 12 – 2.

Ville Hämäläinen ehti ensimmäisenä onnittelemaan Samu-Kalle Varosta kunnarin jälkeen