17.6.2018. Ekon neljä juoksua ei riittänyt kun KiPa heitteli voiton Ankkureille. KiPa – AA 0 – 2 (4 – 6, 2 – 3)

Alajärven Ankkurti oli selvästi Kiteen Palloa paremmin valmistautunut helleillan otteluun. KiPalla oli takanaan kolmen voiton putki ja se oli tuonut liikaa hyvän olon tunnetta kun taas Ankkurit oli saanut uskoa kahden pisteen vierasvoitosta Sotkamossa. Siellä kokenut Aki Orava oli iskenyt kaksi kunnaria ja lisäksi Ankkurit saivat kokeneen, viime syksynä suuren säpylänsä Vimpelissä muka naulaan laittaneen Tuomo Lönnmarkin kokooonpanoonsa. KiPalla oli myös todella huonoa tuuria harhaheitoissaan, sillä kahdesti pallo meni pysähtymättä mainoksiin tai verkkoihin katsomon välistä kauas parkkipaikalle tai kuuluttamon taakse.

Sarjan keskikasti tiivistyi kun KiPan tappion lisäksi Tahko voitti Pattijoen jaksoin 2 – 1.

Avausjaksolla KiPa meni Sami Partasen tarkalla kakkosjatkelyönnillä ja Juhani Myyrläisen kunnarilla tyhjään kenttään 2 – 1 johtoon.

Sami Partanen iski Ville hämäläisen tuomana KiPan tasoihin 1 – 1 ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla.

Mutta Ankkurti tasoittivat ja menivät kolmannessa vuoroparissa jo 2 – 6 johtoon. Ensin Aki Orava kotiutti keskisaumasta Mikael Penninkankaan 2 – 3 ja välipaloa haettaessa heitto ohi kakkospesän niin että pallo pomppi kaiteita pitkin kauas parkkipaikalle ja Ankkurit Tuomo Lönnmarkin tuomana 2 – 4 johtoon. Sitten kenttämestärin pomppu Sami Mikkolanahon maalyönnistä yli räpylämiehen ja tilanne 2 – 5 Aki Oravan tuomana. Ja vielä Mikkolanahon lyönnistä huono tappoheitto kotiin ei jäänyt lukkari Joni Tervon räpylään, pallo kuuluttamon taakse ja vieraat jo 2 – 6 johdossa Rami Mäkisen tuomana.

KiPa sai sentään uskoa paremmasta saadessaan kavennettua kahdella juoksulla viimeisessä vuoroparissa. Sami Partanen vaihtoi ensin varsilyönnillä takapesät täyteen ja sitten kumura pomppasi kakkoskopparin yli ja Ville Hämäläinen sekä Samu-Kalle Varonen kiitivät kotiin. Yksi risti oli taululla, mutta lisäjuoksuja ei KiPa onnistunut enää saamaan ja jakso juoksuin 4 – 6 Ankkureille.

Ei riittänyt Kotron Villen pituuskaan tässä yliheitossa pallon pysäyttämiseen.

Katso kuvia ottelusta (illan mittaan ja aamulla lisää)

Toisella jaksolla KiPa aloitti sisällä mennen 1 – 0 johtoon kun Sami Partasen kova veto pomppasi linjasta kakkospuolen mainoksiin ja nopea Ville Hämäläinen karkasi kotiin. Mutta tasoittavalla Ankkurit eivät tarvinneet kuin kaksi lyöjää kun Mikael Penninkangas pamautti ykköstilanteessa pallon ykkösrajasta läpi ja kunnarin edellä Viljo Sillanpää ehti myös kotiin ja tilanne nopeasti 1 – 2.

Toisen vuoroparin tasoittavalla Viljo Sillanpään piti palaa kakkoselle, mutta heitto meni reilusti yli pesän. Näin hän toi harhaheitolla vieraille 1 – 3 johdon.  KiPa kavensi 2 – 3 seuraavassa vuoroparissa kun Joni Tervon kakkosrajanäpyä ei saatu kiinni ja jokeri Veli-Matti Sigvart juoksi kotiin. Viimeisessä sisävuorossa KiPan usko alkoi jo loppua ja vain Hämäläinen meni edes ykköselle.

– Päättäväisyys etukäteen mietityissä sisäpelisuorituksissa ja saatiin kohtalaisen hyvin tilanteita, osa toki kiteeläisten avustuksella ja meillä on noussut rohkeus tehdä ratkaisuja, aloitti Ankkureiden pelinjohtaja Risto Ojanperä.

Juhani Myyryläinen tuulettaa avausjaksolla KiPan 2-1 johtoon vienyttä kunnariaan

– Ensimmäisen jakson Aki Oravan läpilyönti (jonka Orava korjasi Mikael Penninkankaan lyömäksi) ja harhaheitot toivat meille uskoa. Ulkopelissä paineen sietäminen, sitä injottavaa tunnetta joka meillä on ollut, saatiin kestettyä. Toisella jaksolla vielä enemmän luotiin henkistä kanttia ja kun vastustaja teki vielä virheitä, se toi lisää uskoa. Tuomo Lönnmark toi meille lisää kokemusta. Olen hyvin tyytyväinen pelaajien asenteeseen, jatkoi Ojanperä.

– Kolmen pisteen voitto lämmittää, tulihan se tänäkin vuonna. Tänään oli tosi kiva pelta, lämmin sää ja olotilan kropassa oli ihan hyvä, kertoi Ankkueiden ykköspalkittu Aki Orava (2 lyötyä, 1 tuotu, 5/10 KL ja hyvä ulkopeli).

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge haluaa heti unohtaa tämän ottelun ja suunnata ajatuksen tiistain Seinäjoen vierasotteluun ennen juhannustaukoa.

– Kyllä heti aletaan miettiä tulevaa. Meillä oli kolme voittoa alla ja voitto Joensuusta näkyi, vaikka ei olisi pitänyt. Kampoihin pistettiin mutta ei anasaittu enempää kun tehtiin virheitä liikaa. Jos tästä jotain pitää oppia, niin sen, että jokainen peli on uusi peli. Nyt oli kylläisyyden tunnetta meillä liikaa, harmitteli Bragge.

KiPan paras oli jälleen kapteeni Sami Partanen ( lyötyä, 6/10 KL) ja kakkospalkinnon sai avausjaksolla elämänsä ensimmäisen Rantakentällä isketyn Miesten Superpesiksen kunnarin tyhjään kenttään sivaltanut Juhani Myyryläinen (1+0 lyötyä, 5/7 KL).

– Nollille ei saisi jäädä, näissä kinkereissä on tarkoitus kerätä pisteitä Toisella jaksolla oltiin parempia, mutta ei meistä ollut pisteenkään ottajiksi. Jatketaan taas tiistaina puhtaalta pöydältä, tiivisti Partanen,