14.8.2018. Eko pääsi 2. jaksolla juoksujen makuun viisi kertaa. Jere Dahlström ratkaisi superin Imatralle.KiPa – IPV 1 – 2s (1 – 3, 9 – 2, s1 – 4)

Katso myös kuvat ottelusta 

Koska ottelussa ei ollut enää panosta kummallakaan joukkueelle – KiPa varmistanut pudotuspelipaikan runkosarjan ykköstä vastaan ja IPV välttää putoamiskarsinnat – oli avausjakso vähän aneemista pelaamista.

– Ei meille juurikaan ollut merkitystä tällä pelillä. Mutta harmittaa, että pelit loppuu torstaina, totesi IPV:n ykköspalkittu Miikka Matikka (1 lyöty, 2 tuotua ja 8/13 KL).

KiPan ykköspalkittu Sami ”Eko” Partanen (5 lyötyä, 1 tuotu, 8/11 KL ja omien sanojensa mukaan kanantaluttajien lyöjätilaston maailmanmestari) oli vähän puheliaampi.

– Hamrittaa eka jakso, me oltiin siinä jossain muualla. i päästy normaalin pelirytmiin ja jäätiin IPV:n jalkoihin. Supervuoropari sitten lähti Jeren (Dahlström) hienolla lyönnillä toisin päin. Tästä eteenpäin pelataan vain voitosta, aloitti Eko.

– Olisin pystynt olemaamaan ulkonakin loppuun asti, mutta pelinjohto halusi ottaa varman päälle, avasi Eko vaihtoaan jokeripaitaan  toisen jakson kolmannessa vuoroparissa.

– Lyönnit saatiin taas raiteilleen. Pudotuspeleissä tyytyväinen olen siihen, että saatiin KPL vastaan, sillä Vimpelin kanssa on kokeiltu jo männä vuosina. Kouvola on äärimmäinen vuori kavuttavaksi mutta KPL:lla on hävittävää aika paljon, miellä vain voitettavaa, ja me taistellaan vaikka verissä päin, lupasi Eko.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge oli samoilla linjoilla kapteeninsa kanssa.

– Toki olisi eka jakso pitänyt paremmin pelata, kuten Eko totesi. Iloinen olen siitä, että toiselle jaksolle tultiin hyvillä lyönneillä, omien suoritusten kautta. Superissa Jere löi hyvän lyönnin, reilusti sisällä. Positiivista on myös Ekon lyöntivireen löytyminen pudotuspelien alle. Ne kotiutukset me tarvitaan, minäkin saan nyt nukuttua paremmin, kun tätä ennen oli pari nollan lyödyn matsia alla, luottaa Braggge Ekoon.

IPV aloitti ottelun  terävämmin ja teki kolmessa ensimmäisessä vuoroparissa jokaisessa yhden juoksun. Ville Liukku kotiutti merkatulla välilyönnillä Tommi Päivisen 0 – 1. Jere Dahlström vaihtoi kolmossaumasta kärjen kolmoselle ja sitten kovaa keskelle ja Miikka Matikka toi 0 – 2. Miikka Matikka löi väliin ja Topi Hurskaisen polttoheitto näytti riittävän, mutta Jarkko Matikka toi kuitenkin 1 – 3.

Jarkko Matikka ehti kotiin tuomaan 1 – 3 Miikka Matikan lyönnillä

Kun KiPan kotiuttaminen vähän sakkasi ja joukkue pystyi vain yhteen juoksuun. Toisessa vuoroparissa Samu-Kalle Varonen kavensi kolmospuolen varsilyönnillä 1 – 2 Simo Rahusen tuomana. Näin päättyi jakso 1 – 3 IPV:lle.

Toinen jakso Eko-showta

Tämä pesäpallon näytösottelu muutui toiselle jaksolle huomattavasti viihdyttävämmäksi. Heti ensimmäisen vuoroparin alkavalla KiPa oli sössinyt jo kaksi ristiä taululle. Mutta sitten kotiuttivat ajolähdöistä Samu-Kalle Varonen linjasta Veli-Matti Sigvartin, Ville Kotro pystärillä Sami Partasen ja Antti-Jussi Toropainen välilyönnillä Ville Ikosen ja KiPa meni 3 – 0 johtoon.

Eko tuulettelee jokeripaitaan vaihtaneena neljättä ja viidettä juoksuaan ja KiPan 9 – 2 johtoa toisen jakson viimeisessä vuoroparissa

Juoksuja alkoikin sitten tulla reippaasti KiPan kapteeni Sami ”Eko” Partanen löysi parin kuivan ottelun jälkeen kotiutusvireensä.  Erillisillä taitolyöneillä Eko kotiutti peräti viis kertaa.

Toisen vuoroparin alkavalla Sami Partanen löi ykkösrajanäpyn ja Veli-Matti Sigvart toi 4 – 0. IPV:n jokeri Ville Liukku kvanesi ykkösrajanäpyllä Tommi Päivisen tuomana 4 – 1.

Kolmannen alkavalla ensi IPV:n lukkari hetti kaaressa yli kakkospesän ja Ville Hämäläinen toi harhaheitolla kahden pesänvälin yli 5 – 1.  Eko hassutti yhden käden näpyllä pallon yli etumiesten ja heti perään tarkka pudotus kakkosjatkeelle. Topi Hurskainen sekä Veli-Matti Sigvart olivat tuojina 6 – 1 ja 7 – 1.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Eko pudotti pallon kahdesti väliin. Ensin kakkosjatkeelle ja Antti-Jussi Toropainen toi 8 – 2 ja sitten kolmoskoppari ”Murikka” Hurskaisen eteen ja Jesse Eskelinen toi 9 – 2.

Supervuoropari ratkesi Jere Dahlströmin läpilyöntiin

IPV oli voittanut hutunkeiton ja ennen supervuoroparia pelinjohtaja Petri Tuuva kysyi, halutaanko lähteä ulos ja tulla 3 – 0 sisään. Tätä joukkue ei halunnut, vaan tuli superin alkavalle itse sisään.

IPV sai kahdella saumalyönnillä etupesät täyteen ja MIkka Matikan kakkosrajapompulla Ville Lantiainen syöksyi kolmoselle. KiPan ulkokenttä ryntäsi kakkospuolelle muka palloa hakemaan ja katsomo alkoi huutaa. Niinpä Lantiainen pomppasi pystyyn ja lähti reippaasi kärkkylääm kotia kohti. Pilli soi ja jo Kekkosen aikaan käytetty ”Kiteeläinen” toimi jälleen katsomon iloitessa. Toimiikohan tämä linkki Facebook-videoon: https://www.facebook.com/kiteenpallo90/videos/256624594973396/UzpfSTIzNzIyOTIwMjk3MjQyMjpWSzoyNTY2MjQ1OTQ5NzMzOTY/

Mutta illan hämärtyessä IPV rakensi yhden palon ajot lyöjätilaston viidentenä JoMan Juha Niemen edellä olevalle Jere Dahlströmille, joka iski viimeisensä kolmosjatkeelta läpi. Kolmostuomari juoksi hetken kuluttua etsimään pallon jälkeä ja vihelsi lyönnin laittomaksi ja tilanne keskeytyi. Pitkän tuomaripalaveri jälkeen lyönnin todettiin olleen metrin sisällä (niinkuin se olikin). Videotarkistuksella katsottiin miten tilanne olisi kehittynyt ilman väärää vihellystä. Lopulta tuomiona oli kaksi juoksua Tommi Päivisen ja Miikka Matikan tuomina, takatilanne, ei lisää paloja.  Tilanne vieraille 0 – 2. KiPan ote herpaantui tähän ja seuraavana lyöjänä johtaja Jussi ”Murikka” Hurskainen löi kumuran väliin ja Ville Liukku toi jo 0 – 3. Viimeisenä lyöjänä vielä jokeri Juuso Lattu kotiutti näpyllä Tommi Päivisen uudestaan ja tilanne selvästi 0 – 4 IPV:lle.

Hyvin lautasen ääressä pelannut KiPan lukkari Jesse Eskelinen ei pystynty estämään Jere Dahlströmin läpilyöntiä supervuoroparissa

Superin tasoittavalla KiPan Ville Ikonen kavensi  ykkösrajanäpyllä1 – 4 Veli-Matti Sigavrtin tuomana.  Ekolle saatiin paloton ajolähtö, mutta nyt kolmospuolen pystäri jäi nuorelle Ville Kyröläiselle kopiksi, kakso paloa ja kenttä tyhjäksi. Näin supervuoropari IPV:lle juoksuin 1 – 4 ja koko ottelu jaksoin 1 – 2s (1 – 3, 9 – 2, s1 – 4).