Edessä kaksi koitosta Pohjanmaalla

Kiteen Pallo jatkaa superpesiskauttaan tulevana viikonloppuna, kun joukkue matkaa pitkälle vierasreissulle Pohjanmaalle. Vastaan asettuu peräkkäisinä päivinä sarjan kärkikahinoihin ennustetut Seinäjoen JymyJussit ja Vimpelin Veto.

KiPa lähtee reissuun allaan voitokas sarja-avaus Rantakentällä Imatran Pallo-Veikkoja vastaan ottelusta, josta ei toden totta värikkäitä vaiheita puuttunut. Nuhaisen ensimmäisen jakson jälkeen kiteeläiset saivat pelinsä käyntiin ja lopulta supervuoroparissa joukkue kiri kahden palon tilanteessa kahden juoksun takaa rinnalle ja ohi. Onnistumisia tuli lopulta usealle miehelle, joista eritoten Ville Liukku (3 lyötyä) ja Topi Hurskainen (3 tuotua) olivat oivalla pelipäällä.

Kaikki ottelun tilastot voit katsoa täältä: https://pesislive.fi/#gamePage?id=cvFmO5

Sarja-avaus päättyi iloisiin tunnelmiin. Kuva: Niilo Hirvonen.

Lauantaina joukkue kohtaa Seinäjoella JymyJussit, jota on kauden alla ennakoitu jopa vahvaksi mitalikandidaatiksi. Joukkue on vahvistunut melkoisesti onnistututtaan hankkimaan Vimpelistä Mikko Haukkalan ja Henri Puputin. JymyJussit avasivat kautensa jo huhtikuun puolella Espanjassa, jossa joukkue taipui Joensuun Mailalle 2-0. Voittotili aukesi kuitenkin heti ensimmäisessä kotiottelussa, kun naapuripitäjän Koskenkorva kaatui puhtaasti 2-0. Lyöjätykki Jukka-Pekka Vainionpää oli hurjalla päällä lyöden Kossua vastaan kuusi juoksua. Ennen KiPan kohtaamista, joukkue teki vielä onnistuneen ryöstöreissun itään hakien Imatralta vierasvoiton luvuin 0-1. Tässäkin ottelussa lyöjäjokeri Vainionpää oli kohtuullisella pelipäällä lyöden neljä Seinäjoen kymmenestä juoksusta.

Sunnuntaina matka jatkuu vajaat 100 kilometriä pohjoisemmas, kun Saarikentällä vastaan asettuu Vimpelin Veto. Viime vuosien kestomenestyjä tosiaan menetti kaksi edellä mainittua mestaruusvuosien takuumiestä Seinäjoelle, mutta muuten joukkueen rinki on pysynyt hyvin kasassa ja laatua joukkueessa piisaa. Yksi mielenkiintoisimpia muutoksia Vimpelissä tapahtui pelinjohtopuolella, kun Markku Hylkilä korvasi Vedon kahteen mestaruuteen johtaneen Sami-Petteri Kivimäen.

Vimpeli on kerennyt pelata ennen KiPan kohtaamista kolme ottelua. Alla on vierasvoitot Alajärveltä ja Joensuusta. Erityisesti hallitsevaa mestaria vastaan osoitti sen, että Veto on oivassa vireessä heti alkukaudesta. Torstaina joukkue pelasi ensimmäisen ottelunsa Saarikentällä, jossa Kankaanpään Maila kaatui 2-0. Mailan varressa kunnostautuivat tutut jokeripaidat Perttu Ruuska (4 lyötyä) ja Janne Mäkelä (3 lyötyä), jotka tulevat varmasti koettelemaan myös KiPan miesten räpylöiden pitävyyttä sunnuntaina.

Viime kesänä vierailut Seinäjoelle tai Vimpeliin eivät KiPan pistepussia kartuttaneet JymyJussien viedessä kohtaamisen 2-0 (1-0, 9-4) ja Vedon hoitaessa homman kotonaan 1-0 (4-1, 5-5). Tästä asetelmasta joukkue lähtee muuttamaan kyseistä kurssia ja tekemään ryöstöreissua Pohjanmaalle.

Rami viuhkan jatkeena Rantakentällä JymyJusseja vastaan.

Raimo Bragge ennakoi edessä olevan mielenkiintoinen ja samalla myös vastauksia antava reissu kiteeläisille:

”Hyvillä fiiliksillä olen avausottelun jälkeen, saimme siitä kaksi pistettä enemmän kuin viime vuonna. Meille asetelmat etukäteen haastavalle vierasreissulla ovat mainot: vastassa kaksi sarjan kärkeen ennustettua joukkuetta ja pääsemme altavastaajan asemasta haastamaan heitä. Onnistuminen vaatii meiltä tarkkaa ulkopeliä ja rohkeaa sisäpeliä, niin on mahdollista, että pisteitä lähtee itään. Ollaan saatu edellisen pelin jälkeen viikko valmistatua rauhassa ja uskonkin, että tarkan valmistautumisen merkitys korostuu näitä joukkueita vastaan. Nyt viimeistään testataan toden teolla meidän räpylän pitävyys.”

Tulevista vastustajista Ramilla tuntui olevan myös varsin selvä näkemys:

”Railakkaita lyöntijoukkueitahan pohjalaisittain molemmat ovat. Seinäjoella ulkopeli on yleensä ollut heikompi osa-alue, mutta sekin on nyt vahvistusten myötä mennyt eteenpäin. Vimpeli puolestaan on totutun vahva kaikilla osa-alueilla. Mielestäni Saarikentällä olemme onnistuneet omana aikanani kohtuullisen hyvin koko lähihistoriaan verrattuna. Seinäjoki sitten on ollut haastavampi paikka jostain syystä, mutta sitäkin peikkoa lähdetään nyt tiputtamaan.”

Seinäjoen JymyJussit – Kiteen Pallo, lauantaina 18.5 klo 15.00, Kotijoukkue Areena, Seinäjoki.

Vimpelin Veto – Kiteen Pallo, sunnuntaina 19.5 klo 16.00, Saarikenttä, Vimpeli.