KiPan A-pojille poikien Superpesiksen mestaruus

Edellisen kerran Kiteellä juhlittiin Poikien Superpesiksen mestaruutta seitsemän vuotta sitten syksyllä 2010. Silloin Markku Lötjösen ja Jari Pippolan johtama joukkue kaatoi Nurmon Jymyn suoraan kahdessa ottelussa. Nyt vastassa oli Kouvolan Pallon lyöjät, joka viime vuonna jätti KiPan hopeamitaleille.

Molemmissa loppuotteluissa Kopla vei avausjakson voiton: tiistaina 12.9.2017 Kouvolassa avausjakso 5–2 isännille ja torstaina 14.9.2017 Kiteellä niukasti 0–1 vierailijoille. Mutta toisella jaksolla KiPa käänsi ottelut selviin voittoihin: Kouvolassa luvuin 1–2s (5–2, 2–7, s0–4) ja Kiteellä 2–1s (0–1, 6–1, s1–0). Kouvolassa sää oli ajankohtaan nähden erinomainen: lämmintä reilut 15 astetta ja aurinkokin näyttäytyi 430 katsojalle. Toisessa loppuottelussa tältä kesältä niin tutut sadekuurot haittasivat vähän yleisöä, mutta ei KiPan pelaajia. Rantakentän aurinko tuli esiin vasta ottelun ratkaisuvaiheissa lämmittämään 463 kiteeläiskatsojan mieltä.

– Tämä on kaikkiaan hemmetin voitontahtoinen ja -nälkäinen joukkue. Se kumpuaa varmasti edellisvuosien tappioista. Lisäksi pelaajat ovat erittäin pelifiksuja ja rohkeita, he uskaltavat pelata. Pelinjohtajana ei tarvitse kuin antaa poikien pelata peliään, KiPan pelinjohtaja Antti Yli–Saunamäki kehui joukkuettaan sanomalehti Karjalaiselle.

– A-pojissa saa kyllä paljon vastuuta. Ihan hyvä, että onnistuttiin, kun armeijassakin on jo etukäteen lupailtu kaikille, että voitetaan SM–kultaa, naureskeli KiPan kapteeni Hannes Pekkinen lehdelle ja jatkoi – Me haluttiin voittaa niin perkeleesti!

– Joukkueen runko on kestänyt useamman vuoden jo samana, vaikka vuosittain on joitakin yksittäisiä pelaajia kasvanut yli-ikäisiksi. Nyt saimme sen revanssin ja ansaitun mestaruuden, viime vuonna KPL:n kultajuhlia sivusta seurannut Samu-Kalle Varonen iloitsi.

Katso myös kaikki kuvat kultamitaliottelusta ja kultamitalien juhlinnasta

Nyt tahti oli toinen ja mestaruus siirtyi Antti Yli-Saunamäen ja Saku Havukaisen johtamalle Kiteen Pallo-90:n joukkueelle. Joukkue on hyvä esimerkki karjalaisesta pesäpallon yhteistyöstä, sillä joukkuessa pelaa myös Imatran Pallo-Veikkojen ja Joensuun Mailan A-poikia.

KiPan kultamitalit ratkaisi supervuoroparin tasoittavalla Samu-Kalle Varonen, joka neljäntenä lyöjänä löi palottomasta ajoähdöstä pallon kolmosjatkeelle ja Konsta Kettunen sai juosta tuuletellen kotiin voittojuoksun 1–0.

Konsta Kettunen kipitti supervuoroparissa tuuletellen kotiin ja näin kultamitalit KiPan A-pojille

KiPalle KULTAA!

KiPan A-poikien kultamitalijuhlinta alkamassa

Toisen finaalin avausjakso niukasti vieraille ei hätkäyttänyt Samu-Kallea ja Hannesta

Toinen finaaliottelu alkoi tasaisesti kuten kertovat avausjakson kolmostilanteet, jotka menivät niukasti Koplalle 4–5. Jakson ainoa juoksu nähtiin toisen vuoroparin tasoittavalla. KPL:n jokeri Jani Hoteila löi väliin eikä KiPan kolmoskoppari Nino Muuruvirta saanut palloa syöksykopin yrityksestä räpyläänsä muuten kuin maan kautta. Tuojana oli Jere Paananen. KiPa sai jokaisessa sisävuorossaan etenijän kolmoselle, mutta kotiutukset eivät olleet vielä kohdallaan.

Mutta toisen jakson KiPa aloitti vahvasti. Ensin ulkona KPL jäi vain yhteen kakkostilanteeseen ja sitten sisällä tuttu lyöjäkaksikko laittoi rallin päälle. Heti kärjestä paloton ajolähtö ja Samu-Kalle Varonen löi merkistä väliin kotiuttaen Konsta Kettusen 1–0.  Jatkoajoista tuli ensin Hannes Pekkisen lyönnillä kotiin haavat, mutta ykkös-kakkostilanteessa bravuurilyönti kakkosjatkeelta Päätyeenlahden rantapusikkoon tuotti 1+1 juoksua. Hanneksen kunnarin edellä kotiin ehti Joona Sikiö ja ykköseltä lähteneen Varosen Pekkinen ohitti ennen kolmoselle syöksymistään.

Hannes Pekkinen tuulettelee Samu-Kalle Varosen kanssa tihkusadekuurossa iskemäänsä kunnaria

– Selvä ulkopelaajan sijoittumisvirhe, harmitteli heti tilannetta KPL:n pelinjohtaja Anssi Lammila. Mutta ei tässä vielä kaikki, sillä heti seuraavassa lyöntivuorossa nähtin myös läpilyönti kun Mikko Kosonen iski läpi ykkösrajasta kotiuttaen Samu-Kalle Varosen 4–0.

Toisen vuoroparin alkavalla myös KPL sai kunnarin tilastoihinsa kun etenijäjkeri Santeri Löppönen löi nollatilanteessa pallon läpi kolmosrajasta ja kiersi kentän kaventaen tilanteeksi 4–1. Mutta sen enempää ei siitäkään juoksuja tullut, sillä kolmoskoppari Muuruvirta haavoitti Löppösen kotiin. KiPa sai juoksun lisää vielä toisen ja kolmannen tasoittavallaa, Samu-Kalle Varonen löi merkkaamattomalla välilyönnillä 5–1 Konsta Kettusen tuomana ja Hannes Pekkinen 6–1 Koplan linjan haparoidessa ja Joona Sikiön tullessa kotiin.

 

KiPan A-pojat ottivat 1. kiinnityksen kultamitaleihin

Ensimmäisessä finaalissa Iiro Nokkalan kunnari ei säikäyttänyt

Ensimmäisen loppuaottelun avausjakso oli KiPan hallintaa lukuunottamatta kolmatta vuoroparia. Siinä Iiro Nokkalan kumuraa lähti KiPan kakkoskoppari Oskari Purmonen hakemaan vähän huolimattomasti tuloksena 1+2 juoksua, ja KPL siirtyi yhden juoksun tappioasemasta 3–1 johtoon. KiPan avausjuoksun iski Hannes Pekkinen vastustamattomalla välilyönnillä, juoksun tuojana Matias Hänninen. Myös 4–1 syntyi kipalaisten ulkopelivirheestä kun Jani Hoteilan maalyönti poltteli Mikko Kososen näpeissä. Jakso loppunumeroiksi 5–2 Mikko Kosonen kuittasi virheesä lyömällä juoksun kakkospussinpohjalta Konsta Piirosen kotiin.

Hannes Pekkinen käänsi ottelun KiPalle

Toisella jaksolla tahti muuttui ja KiPa meni heti 0–2 johtoon kun Hannes Pekkinen iski kopparien välistä läpi. Kotiin kiitivät Konstat Kettunen & Piironen. Kasperi Laasonen väläytti iskuvoimaansa vetäisemällä kovaa kakkosluukkuun ja Joona Sikiö toi 0–3.

Toisessa vuoroparissa KPL:n Antti Tuhkanen kavensi Oskari Vihmasen tuomana 1–3, Mutta jakso ratksei kolmannesa vuoroparissa kun Joona Sikiö yllätti kakkoskoppari Antti Tuhkasen ja Oskari Purmonen sekä Konsta Kettunen toivat jo 1–5. KiPa pelasi pitkän sisävuoron ja parit Hannes Pekkinen – Matias Hänninen ja Matias Hänninen – Joni Lehikoinen uunottivat puolestaan etukenttää varsilyönneillään ja taululle 1–7. Kun Jani Hoteila sai Iiro Nokkalan vielä kotiin, päättyi jakso KiPalle 2–7 ja supervuoropari oli edessä.

KiPa aloitti supervuoroparin jäätävästi. Ensin Sikiön lyöntivuorolla KPL:n Valtteri Luoma heitti pallon hatelikkoon ohi kolmospesän ja Konsta Kettunen toi harhaheitolla 0–1. KiPa täytti pesät Pekkiselle, mutta Hanneksen viimeinen meni laittomaksi. Mikko Kosonen löi Matias Hännisen tuomana 0–2 ja Jiri Pippola Joona Sikiön tuomana 0–3. Kun KiPa aloitti jo kolmatta lyöntikierrosta, oli Samu-Kalle Varosen lyömänä ja Kosta Piirosen tuomanan taululla komeasti 0–4. Kopla oli näin lyöty ja se sai tasoittavallan vain kerran etenijän edes kakkospesälle.

 

KiPa kaatui saappaat jalassa

Hallitseva Suomen mestari Vimpelin Veto osoittautui lopulta kiteeläisille liian kovaksi palaksi puolivälieräsarjassa. Kiteeläiset haastoivat Vedon varmasti monien yllätykseksi kuitenkin erittäin hyvin jokaisessa pelissä ja etenkin toisessa ottelussa KiPan voitto oli lähellä.

Lopulta KiPa joutui kuitenkin tunnustamaan Vimpelin paremmakseen jokaisessa pelissä ja Veto eteni välieriin voitoin 3-0 voittamalla kolmannen ottelun jaksoin 1-0 (7-2, 4-4).

-Tyhjä olo on tällä hetkellä, tiiviisti on menty yhdessä ja nyt kun se sitten loppuu, ykköspalkinnon kolmannessa kamppailussa pokannut Simo Rahunen tiivisti.

-Kovassa paikassa totta kai oltiin, kun miettii ennakkoasetelmia, mutta siinä koitettiin kimmertää rinnalle ja välillä vähän ohikin. Tänään oltiin kuitenkin vähän perässä, SImo jatkoi.

Avausjakso oli kolmostilanteiden valossa tasaista vääntöä, mutta kotiutuksissa kotijoukkue oli huomattavasti Kiteetä edellä. Veto siirtyi johtoon jo ensimmäisessä vuorossa, mutta tämän KiPa vielä kuittasi toisessa vuorossa, kun Joni Tervo juoksutti kakkospalkittu Veli-Matti Sigvartin tasoitusjuoksun merkiksi kotiin.

Toisen tasoittavalla Vimpeli kuitenkin ratkaisi jakson, kun Henri Puputti, Tuomo Lönnmark, Perttu Ruuska ja Janne Mäkelä löivät juoksun mieheen. Sami Partanen kavensi kolmannen aloittavalla saattelemalla Sigvartin kotiin, mutta tasoittavalla Mäkelä ja Puputti onnistuivat jälleen molemmat kertaalleen, eikä KiPalla ollut enää aseita taistella jaksovoitosta.

-Ensimmäinen jakso vähän hapuilevaa räpylässä, KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge kommentoi avausjaksoa.

Toiselle jaksolle Vimpeli sai lentävän lähdön ja isännät siirtyivät Mäkelän yhdellä sekä Mikko Haukkalan kahdella lyödyllä heti alussa kolmen juoksun johtoon. KiPa kuitenkin keräsi itsensä vielä kerran taistelemaan Robert Tallbackan kotiutettua ensin sekä Antti-Jussi Toropaisen että Hannes Pekkisen.

Tämän jälkeen Ville Kotro juoksi Joni Matikaisen lyönnillä pelin jo tasoihin. Tämän jälkeen KiPan ulkopeli kesti erinomaisesti aina viimeiseen vuoroon saakka, kunnes Ruuskan erinomainen hidastettu vei kotijoukkueen jälleen johtoon.

Viimeisen tasoittavalla erinomaista vaihtolyöntityöskentelyä esittäneen Rahusen lyönti poltteli Vimpelin pelaajien hyppysissä ja Sigvart karkasi kotiin tasoittaen pelin 4-4:ään. KiPa ei kuitenkaan onnistunut enää tämän jälkeen rakentamaan kotiutuspaikkoja, vaan Veto pystyi polttamaan kiteeläisetenijät kolmospesälle.

-Meillä oli aikamoinen joukkue vastassa. Sellainen materiaalihan Vimpelillä on, että olisi vaatinut täydellisen ulkopelin ja vähän taitojen ylärajoilla pelaamista. Välillä oltiin aika lähellä, mutta sitten toisaalta kuitenkin aika kaukana, Bragge myönsi.

Vaikka kausi päättyikin Kiteellä puolivälieriin, voidaan joukkueelle nostaa hattua hienosta taistelusta hallitsevaa mestaria vastaan. Etenkin, kun pudotuspeleihin valmistanut jatkosarja sujui kiteeläisiltä melko mollivoittoisesti. Tämän huomioi myös Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

-Haluan kiittää KiPaa hyvästä puolivälieräsarjasta ja nostan hattua heille, pelasivat hienon sarjan. Altavastaajana lähtivät ja miten hienosti heittäytyivät pelillä ja pelasivat jokaisen pelin loppuun asti. Tämä oli oikein kunnon pudotuspelivääntöä, Kivimäki kehui kiteeläisiä.

 

KiPa paransi lisää sunnuntaista, vasta kotiutuskisassa Veto vei voiton

Katso (keskiviikkona loputkin) kuvat ottelusta

– Hyvä tunnelma vaikka yleisöä oli vähän. Me nukuttiin alkuun, mutta yleisön huutelu herättikin meitä toisella jaksolla, kehui Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki Rantakentän tunnelmaa.

Valitettavasti tunnelma ei kantanut kotijoukkuetta supervuoropain tasoittavalla, jossa KiPan ensimmäisenä lyöjänä  etenijäjokeri Veli-Matti Sigvart pamautti täydellisen leikkurin kakksorajasta Päätyeenlahden rantaheinikkoon saakka.

Heikon avausjakson jälkeen Veli-Matti Sigvart meni 4/5 kertaa kentälle ja tasoitti kunnarillaan supervuoroparin

Näin KiPa tasoitti Vimpelin superin alkavalla vapaataipaleella saaman 0-1 johdon 1-1:een. KiPa sai etsikkoaikansa palottomana ajolähtönä Sami Pataselle. Ekon toinen, merkattu lyönti meni laittomaksi ja tahallisella laittomalla ajot jatkuivat yhdellä palolla. Hannes Pekkisen lyönti jäi linjaan, eilä takavaihtojakaan pesillä syntynyt. Tilanne tyssääntyi lopullisesti laittomaan ja edessä oli kotiutuskilpailu.

Vimpeli aloitti kotiutuskilpailun ja toisessa parissa Henri Puputti löi Mikko Kanalan kotiin juri sopivan mittaisella ykkösrajanäpyllä. Kolmannessa parissa Perttu Ruuska iski laakalyönnin keskelle ja Olli Heikkilä toi 0 – 2. KiPan viisi paria ei saanut juoksuakaan ja näin ottelu Vimpelille luvuin 1  – 2k (4 – 3, 2 – 7, s1 – 1, k0 – 2).

KiPa pelasi viime sunnuntaina Saarikentällä toisella jaksolla jo ihan hyvää peliä häviten sen vain yhdellä juoksulla. Tänä iltana avausjaksolla KiPa paransi lisää ja sai Vedon pelinjohtaja Kivimäen mukaan vaihdetta silmään, kun kolmannen vuoroparin alkavalla KiPan ykköspalkinnon pokannut Antti-Jussi Toropainen (1+0 lyötyä, 2 tuotua ja 7/9 KL) iski kesän kuudennen kunnarinsa.

Antti-Jussi Toropainen kiersi kesän kuudennen kunnarinsa ja toi vielä tuplajuoksun 2 – 0

Robert Tallbacka sivalsi ajolähdöstä välilyönnillä Antti-Jussille tupaljuoksun ja KiPa meni 2-0 johtoon. Jatkoajoista syntymäpäiväänsä viettäny Simo Rahunen löi kolmospuolelta räpylän kautta Ville Kotron tuomana jo 3-0 ja tunnelma nousi Rantakentällä tihkusateenkin tauotessa. Seuraavasta ajolähdöstä KiPan kakkospalkinnon saanut Sami Partanen (2 lyötyä, 5/6 KL) löi varrella Topi Hurskaisen tuomana vielä 4-0.

Vimpelillä oli lyöntivuoro jäänyt toisessa vuoroparissa alkamaan huonosta kohdasta viitosesta, eikä vieraat pystyneet kuin viimeisenä lyöjänä lyöneen jokeri Janne Mäkelän välilyönnillä kaventamaan 4-1 Mikko Kanalan tuomana.

Sami Partanen nappaa Mikka Kanalasta takapalon ykköseltä

Viimeisen tasoittavalla Veto ei edes vaihtanut jokereita vaan lähti edelleen viitosesta lyömään. Kärjestä rakennetusta kahdesta palottomasta ajolähdöstä nuori Perttu Ruuska kavensi kumuralla Teemu Isokedon tuomana ja Janne Mäkelä kovalla keskelle Mikko Kanalan tuomana 4 – 3. Mutta KiPan syntymäpäiväsankari Rahunen nappasi Mäkelän viimeisestä kaksi paloa ja Veto ei enää lisäjuoksuja saanut. Näin avausjakso KiPalle juoksuin 4 – 3 ja kolmostilanteetkin tasaisesti 7-8.  Jakso olisi alkaa huonomminkin, sillä Joni Matikainen sai kiinni avausvuoroparissa viimeisenä lyöjänä olleen Mäkelän kovan vedon kakkospesän taakse aivan rajaan.

Toinen jakso eteni Vimpelin pienessä johtoasemassa viimeiseen vuoropariin saakka. Ensimmäisessä vuoroparissa Janne Mäkelä kotiutti välilyönnillä Jere Saukon 0-1 ja KiPa kavensi tasoittavallaan Hannes Pekkisen kumuran kotiuttaessa Veli-Matti Sigvartin.

Toisessa vuoroparissa Janne Mäkelän hermopallo riitti 1-2 Teemu Isokedolle, kun heitto meni karkeasti ohi kotipesän. Nuori Perttu Ruuska lisäsi vieraiden johdoksi 1-3  Mikko Kanalan tuomana myös ulkokentän avustuksella. Kun KiPalla oli vielä kaksi siävuoroa ja Vedolal vain yksi, nousi tunnelma Rantakentällä kun kapteeni Sami Partanen kavensi 2-3 Topi Hurskaisen tuomana. Pallo lensi karkesti yli kotipesän huoltorakennuksen ja katsomon väliseen solaan. Kulatainen kypärä päässään Oskari Purmonen kiiti vielä kotia kohti, mutta paloi muutama metri ennen kotipesää.

Mutta neljännen alkavalla Veto sai hengen päälle ja teki neljä juoksua, joiden myötä mentiin supervuoropariin jaksn päättyessä 2-7.

Kolmas puolivälieräottelu pelataan jo huomenna keskiviikkona Vimpelin Saarikentällä. Siellä KiPa on pakkovoiton edessä, mikäli joukkue mielii pelata vielä ensi perjantaina Kiteen Rantakentällä.

 

 

 

KiPa kiusasi, mutta Veto nappasi ensimmäisen kiinnityksen

Kiteen Pallon otteet olivat Vimpelissä puolivälierien avausottelussa huomattavasti pirteämpiä kuin jatkosarjan viimeisissä taistoissa. Hallitseva mestari Veto otti ensimmäisen kiinnityksen välieriin 2-0 (2-0, 5-4) –voitolla, mutta tappiosta huolimatta kiteeläisten pelissä oli paljon positiivista.

Avausjaksolla KiPalla oli vaikeuksia sisäpelissään, mutta ulkopeli ja etenkin takatilanne toimi lähes moitteettomasti läpi jakson. Isännät onnistuivat kuitenkin kahteen otteeseen juoksun teossa ja molemmilla kerroilla lyöjänä kunnostautui kakkospalkittu Perttu Ruuska.

Avausjuoksun Ruuska iski ensimmäisen tasoittavalla ja toistamiseen hän onnistui heti seuraavassa vuorossa. Jakson viimeiset pari vuoroparia mentiin ilman juoksuja ja pääroolissa oli hyvä ulkopeli.

Tauon jälkeen pari ensimmäistä vuoroa antoivat olettaa, että toisesta jaksosta tulisi selkeämpää isäntien riemumarssia, kun jo avausvuoro tuotti Vedolle kolme juoksua. Ensin ykköspalkittu Janne Mäkelä kotiutti välilyönnillä Henri Puputin ja heti perään saumasta Matias Rinta-ahon ja hetkeä myöhemmin Mikko Haukkala saatteli vastustamattomalla kumuralla Mäkelän kotipesään.

Toisen aloittavalla Rinta-aho lisäsi kotijoukkueen johtoa jo neljään juoksuun, mutta kolmannessa vuoroparissa tahti muuttui. KiPa piti ulkopelillään Vedon juoksuitta kolmannen aloittavalla ja aloitti oman kirinsä tasoittavalla.

Avausjuoksusta vastasi Robert Tallbacka kakkospussinpohjalyönnillä ja kotiin juoksi sataprosenttista sisäpeliä pelannut ja kiteeläisten parhaana palkittu Oskari Purmonen  (1 tuotu, 6/6 kentällemenoa). Samassa tilanteessa Vimpeli sai jobinpostia, kun palloa tavoitellut Sami Haapakoski loukkasi jalkansa ja joutui jättämään pelin kesken. Haapakosken tilalle ulos tuli jokeri Jere Saukko.

Juoksutilin avaamisesta innostunut KiPa jatkoi vahvaa pelaamistaan, kun seuraavana lyöjänä Ville Kotro saatteli Antti-Jussi Toropaisen ehjänä kotipesään. Jouni Mäki onnistui vielä tuomaan KiPan juoksun päähän kolmannen vuoron päätteeksi. Vimpelin aikalisästä huolimatta välilyönnillä kotiin juoksi Tallbacka.

Viimeisen vuoron aloittavalla Mäkelä lisäsi Vedon johdon kahteen juoksuun 5-3, ja kun KiPan ainokaiseksi jäi viimeisen tasoittavalla Kotron lyömä ja Joni Matikaisen tuoma kavennusjuoksu, nappasi Vimpeli avausvoiton puolivälieräsarjaan.

KiPan kakkospalkinnon pokkasi Saarikentällä kapteeni Sami Partanen.

Ottelusarja jatkuu tiistaina Kiteen Rantakentällä ja mikäli KiPa pystyy kotikentälleen saamaan vielä sen tutun ekstralatauksen peliinsä, on Vimpeli täysin kaadettavissa.

Tiistaille 22.8.2017 tarvitaan kotikentälle kaikki tuki, mitä kiteeläisestä pesäpalloyleisöstä on mahdollista saada. Laitetaan yhdessä pystyyn kunnon pesiskarnevaali Rantakentän hornankattilaan ja tasataan puntit ennen keskiviikon kolmatta ottelua!

KiPan A-pojat voiton päässä finaalista

Kiteen Pallon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki ennakoi videolla
illan ensimmäistä välieräottelua Hyvinkään Tahkoa vastaan

Katso myös kuvat ottelusta

Kiteen Pallo-90 ei antanut mitään mahdollisuuksia Hyvinkään Tahkolle 332 katsojan edessä Rantakentällä pelatussa 1. poikien superpesiksen välieräottelussa. Tahkon pienet vaihtolyönnit jäivät KiPan etukenttään Hannes Pekkiselle, ja vieraat saivat Rantakentällä koko ottelussa ainoastaan viisi kolmostilannetta eikä yhtään juoksua. Tahko voitti hutunkeiton ja aloitti sisällä saaden kaksi ajolähtöä aikaan. Siinä olikin kaikki avausjaksolta Tahkon osalta, sillä enää ei etenijää kolmosella jakson aikana nähtykään.

KiPan Hannes Pekkinen oli taidoiltaan selvästi päätä muita pitempi etenkin ulkona. Myös sisällä tehot 2 lyötyä, 1 tuotua ja 4/7 kärkilyöntiä

KiPa aloitti ottelun sisällä vaisusti ja kaikki kolme paloa tulivat kärjen takana. Mutta KiPan ulkopeli oli Pekkisen johdolla rautaa, ja toisessa sekä kolmannessa sisävuorossa Hannes Pekkisen kumuralla ja Joni Lehikoisen välilyönneillä Joona Sikiö sekä Alex Leinonen toivat jaksovoittoon tarvittavat juoksut. Ensimmäinen jakso KiPalle 2-0, kolmostilanteet 4 – 2 ja vähät kärkilyönnit 10 – 10 (KiPan pelattua vain kolme sisävuoroa).

Hannes Pekkinen tuo 4 – 0 ja perässä Mikko Kosonen kunnarilla 5 – 0.

Toinen jakso ratkesi heti alkuunsa, kun aloittavalla sisävuorolla KiPan Samu-Kalle Varosen saumalyönnillä oli tulossa 1-0 juoksu Joona Sikiön tuomana, ja vieraat yrittivät välipaloa kakkospesältä. Pallo luiskahti kuitenkin rantapusikkoon saakka ja harhaheiton turvin Matias Hänninen sekä lyöjä Varonenkin ehtivät kotiin saakka.  Kun kohta pelkässä ykköstilanteessa Tahkon kakkoskoppari laski Mikko Kososen kakkosjatkeelle iskemän juoksun läpi 1+1 juoksun arvoisesti, niin taululla oli jo 5-0. Lopulta jakso päättyi luvuin KiPalle 7-0 ja koko ottelu puhtaasti KiPalle jaksoin 2-0 (2-0, 7-0).

KiPa pääsi juhlimaaan puhdasta voittoa Tahkosta. Toinen välieräottelu pelataan 2 viikon kuluttua 28.8.2017 Hyvinkäällä

 Kiteen Pallo -90

pj: Antti Yli-Saunamäki, Saku Havukainen
3-tilanteet:17, harhat:2, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Oskari Purmonen 2K 3/6 2/5 1/1 50%
2 Joona Sikiö L 2 4/5 3/3 0/1 1/1 80% II
3 Matias Hänninen 2P 3 5/7 1/1 4/5 0/1 71%
4 Samu-Kalle Varonen 3V 1 1 3/5 0/1 0/1 2/2 1/1 60%
5 Hannes Pekkinen 1V 2 1 4/7 1/2 1/2 2/3 57% I
6 Mikko Kosonen 2V 1+2 1 6/8 0/1 1/1 2/2 3/4 75%
7 Nino Muuruvirta 3K 2/4 2/4 50%
8 Alex Leinonen 3P 1 1/4 0/2 1/2 25%
9 Joni Lehikoinen S 1 2/6 1/4 0/1 1/1 33%
10 Kasperi Laasonen 0/3 0/3 0%
11 Konsta Kurikka 2/4 0/2 1/1 1/1 50%
12 Jiri Pippola 0/2 0/1 0/1 0%
1+6 9 32/61 10/25 8/12 7/10 7/14 52%

  Hyvinkään Tahko

pj: Mika Lehto, Juuso Kerola
3-tilanteet:5, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Matias Kauppinen S 2/8 1/3 1/5 25%
2 Patrik Vartama 2V 2/8 0/2 2/5 0/1 25%
3 Santtu Patova 3V 3/4 1/2 2/2 75% I
4 Jere Harjuvaara 3K 2/6 0/1 2/3 0/2 33%
5 Miki Leppäniva L 1/3 1/1 0/2 33%
6 Aku Kettunen 3P 4/5 3/3 1/2 80% II
7 Waltteri Hämäläinen 2P 2/5 2/4 0/1 40%
8 Aleksanteri Haukka 2K 0/5 0/1 0/3 0/1 0%
9 Erik Lahti 1V 1/3 1/3 33%
10 Leevi Lehto 1/3 0/1 1/2 33%
11 Jere Handolin 2/3 2/3 67%
12 Eetu Hämäläinen 2/5 2/5 40%
22/58 11/23 6/21 5/10 0/4 38%

Panoksettomuus näkyi otteissa JymyJusseja vastaan

Katso myös kuvat ottelusta

Kiteen Pallon taival ylemmässä jatkosarjassa jatkui ilman voittoja eilen Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Ottelu oli molemmille merkityksetön, sillä KiPa tulee olemaan varmuudella runkosarjan seitsemäs ja JymyJussit viides. Panoksettomuus näkyi eilen valitettavan paljon molempien otteissa, eikä ottelu tarjonnut suurta pesäpallon juhlaa. Vierailija oli ottelussa kuitenkin aavistuksen paremmin mukana ja vei pisteet mukanaan 0-2 (2-4, 1-2).

– (Sami) Partanen on pitänyt tasonsa ja siinä näkyy kokeneen pelaajan ammattiylpeys, mutta kyllä sieltä pitäisi nuorempienkin alkaa nyt parantaa otteitaan, KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge puhisi.

Kokenut kapteeni Sami Partanen ei anna periksi ja pelaa omalla tasollaan

Ykköspalkinnon jälleen kerran pokannut Partanen kuului eilen KiPan harvoihin valopilkkuihin ja mies suoritti sisäpelinsä sadan prosentin tehoilla ja oli lisäksi ulkona totutun vakuuttava. Muilta osin alisuorittajia oli kamppailussa liian paljon. Partasen lisäksi kakkospalkittu Simo Rahunen suoriutui myös urakastaan kiitettävästi.

– Tappio ei ole sulautunut omaan elimistöön, aina on mukava voittaa. Nyt on tullut liian monta kertaa peräkkäin turpaan. Kyllä tässä pitää kopissa varmaan vähän murahtaa jätkille, Partanen mietti.

– Tyytyväinen voi olla siihen, että saatiin Jukka-Pekka Vainionpää kiinni, mikä oli yksi tämän illan teemoista, mutta toisaalta vastustaja voi olla tyytyväinen, että voittivat ilman häntäkin, Partanen pyöritteli.

Lyöjätilaston kärkinimi Vainionpää onnistui kotiutuksessa ainoastaan kerran, kun mies vei Seinäjoen johtoon avausjakson toisessa vuorossa. KiPan tasoituksesta vastasi oivalla kakkosrajanäpillä Partanen ja kotiin juoksi Oskari Purmonen.

Kolmannessa vuorossa vieraat ottivat uudelleen kuskin paikan Markus Hallasuon välilyönnillä ja jakson ratkaisi viimeisen aloittavalla Toni Marjamäki. Marjamäen lyönti painui ykköstilanteessa läpi takaa keskeltä ja tuloksena oli kunnari ja yksi tavallinen.

JymyJussien kärki Tuomas Raunio keräsi 9/10 kärkilyöntiä ja kiersi kentän kaksi kertaa

Partanen kotiutti vielä viimeisen tasoittavalla Topi Hurskaisen, mutta tämän lähemmäksi KiPa ei päässyt.

Toisella jaksolla KiPa oli jaksovoitossa kiinni viimeisen tasoittavalle saakka Joni Matikaisen kotiutettua toisen aloittavalla Partasen. Haaveet supervuorosta kuitenkin kuihtuivat vieraiden ykköspalkittu Tuomas Raunion tyhjään kenttään lyömään kunnariin.

– Mukava on voittaa, kun on aika monta vuotta käyty täällä ottamassa pataan. Oma peli oli ihan hyvää ja loppuun tuli säkäkunnarikin, Raunio totesi.

Kolmannen pisteen JymyJusseille sinetöi Atte Kontio, joka saatteli yhdeksän kärkilyöntiä naputelleen Raunion tuplajuoksun arvoisesti kotiin kolmospuolen välilöynnillä.

– Meillä oli siinä etsikkoaika mennä karkuun, mutta ei käytetty paikkojamme. Vähän on tyhjä olo, en ole ollenkaan tyytyväinen tähän päivään, Bragge harmitteli.

– Kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen. Tarkoitus oli, että saataisiin pelattua ryhdikäs peli tähän ennen tosipelejä, Seinäjoen pelinjohtaja Mikko Vainionpää puolestaan sanoi.

Toisen jakson vesiade latisti vielä tunnelmaa sekä pelaajien että katsojien joukossa

Kiteen Pallo -90

pj:Raimo Bragge Saku Havukainen
3-tilanteet:11, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Topi Hurskainen 3K 1 2/10 0/3 2/7 20%
2 Simo Rahunen 3P 4/6 0/2 3/3 1/1 67% II
3 Hannes Pekkinen S 1/5 0/2 0/1 1/2 20%
4 Sami Partanen 1V 2 1 6/6 2/2 2/2 2/2 100% I
5 Joni Tervo L 3/5 2/2 1/1 0/2 60%
6 Antti-Jussi Toropainen 3V 3/7 2/3 1/2 0/1 0/1 43%
7 Joni Matikainen 2V 1 2/4 0/1 1/2 1/1 50%
8 Ville Kotro 2P 3/5 2/4 1/1 60%
9 Jouni Mäki 2K 0/4 0/1 0/1 0/2 0%
10 Veli-Matti Sigvart 3/6 3/6 50%
11 Oskari Purmonen 1 2/3 2/3 67%
12 Robert Tallbacka 2/5 1/1 1/1 0/3 40%
3 3 31/66 11/26 10/19 7/10 3/11 47%

JymyJussit

pj:Mikko Vainionpää Pasi tyynelä
3-tilanteet:17, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Tuomas Raunio 2K 1+0 2 9/10 6/7 1/1 1/1 1/1 90% I
2 Ville Viita 3K 2 5/7 1/1 4/6 71%
3 Toni Marjamäki 1V 1+1 2 7/8 3/3 2/3 2/2 88% II
4 Atte Kontio 3V 1 2/2 1/1 1/1 100%
5 Tero Tyynelä 2V 1/2 1/2 50%
6 Elmeri Lieto 3P 1/5 0/2 1/2 0/1 20%
7 Sami Korvola 2P 0/3 0/2 0/1 0%
8 Henri Itävalo L 0/4 0/4 0%
9 Miika Anttila S 0/2 0/2 0%
10 Jukka-Pekka Vainionpää 1 3/7 2/2 1/5 43%
11 Ville Hotakainen 4/7 1/1 3/5 0/1 57%
12 Markus Hallasuo 1 2/5 1/1 1/4 40%
2+4 6 34/62 8/18 11/16 9/13 6/15 55%

KiPa oli ihan voiton kynnyksellä, mutta ex-kipalaiset iskivät Kouvolan voittoon

Katso myös kuvat ottelusta 

– Ihan kynnyksellä ollaan, ei sinne kärkijoukkueiden tasolle pitkä matka ole. Pieniä tarkennuksia ja ensimmäinen jakso olisi voitettu, pohti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge,  Nyt KiPa sai ainoastaan riistettyä yhden sarjapisteen KPL:lta liitolle, kun ottelu pääättyi luvuin 0 – 1 (2 – 2, 1 – 6).

– Musta puoli on se, että ei näiltä kärkijoukkueilta ilmaiseksi tule juoksuja. Oman räpylän pitää kestää, ei meidän tarvitse antaa tasoitusta, kun taitojen yläreunalla pitää pelata. Suhteellisen hyvä ja ehjä peli, mutta räpylävirheitä ei kestä tulla, Bragge harmitteli.

KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen iloitsi kahdenkin pisteen voitosta vaikka yhden pisteen KiPa nappasi liitolle.

– Tosi iloinen olen voitosta ja kahdesta pisteestä. Ensimmäisen jakson kolmostilanteet meni 6–7, tasainen jakso. Ekalla jaksolla ei saatu vapaita lyöntejä tippumaan. Toisella jaksolla saatiin pää auki sieltä mistä pitikin saada. Saatiin myös merkattuja kotiutuksia onnistumaan. Jos kaveri jää 12 kolmostilanteeseen ja kolmeen juoksuun, niin ulkopeli on ollut kohtuullista. Topia (Hurskainen) ei saatu kiinni. Toinen jakso vähän helpotti, kun saatiin Sigvartin etenemistä siitä pois. Tonilla (Laakso) ja Matilla (Latvala) kävi tänään hyvin keppiin, kehui Pitkänen lopuksi ex-kipalaisiaan.

Kiteen Pallo tasoitti avausjakson 2-2 viimeisen vuoroparin tasoittavalla joukkueen kapteenin Sami Partasen komealla välilyönnillä ykköspalkinnnon pokanneen Topi Hurskaisen (2 tuotua, 8/8 KL) tuomana.

Topi Hurskainen syöksyy KiPan tasoituksen 2-2 ensimmäisen jakson lopussa

Kolmannen tasoittavalla  Hannes Pekkinen iski tarkalla saumalyönnillä KiPan 1-1 juoksun Veli-Matti Sigvartin tuomana. Hannes pamautti vielä samalla lyöntivuorollaan väliin kakkospuolelle, mutta Topi lähti hieman myöhässä ja lisäjuoksu jäi tulematta.

Avausjakson molemmat juoksut löi ex-kipalainen Toni Laakso. Vieraiden 0-1 juoksussa KiPan linja auttoi Matti Saukkoa ehtimään kotiin ja viimeisen alkavalla kakkosrajanäpy ei jäänyt hyppysiin, joten KPL meni Tommi Mäentaustan syöksyessä 1-2 johtoon.

Avausjakso oli tilastojenkin mukaan tasainen: kärkilyönnit KiPalle niukasti 18 – 17 (45 % – 50 %) ja kolmostilanteet KPL:lle niukasti 6 – 7.

Toisella jaksolla KiPan ote kirposi kun koppariosastoa kun ensin avausvuorossa toisen ex-kipalaisen Matti Latvalan iskemästä kumurasta pallo pomppasi yli Jouni Mäen ja KPL pääsi 0-2 johtoon. KiPan Sami Partanen kavensi toisen alkavalla vapaalla välilyönnillä Topi Hurskaisen tuomana 1-2.

Simo Rahunen vaihtoi kärkeä 6/8 kertaa

Mutta Matti Latvala löi seuraavassa sisävuorossa jälleen kakkoskopparin eteen. Pallon piti olla jo räpylässä mutta se sirvahtikin parin metrin päähän ja Anssi Lammila karkasi kotiin 1-3. Kouvolan lyöjäjokeri Juha ”Kore” Korhonen onnistui vain yhden kerran seitsemästä kotiutusyrityksestään. Komea kumura kolmoskoppari Hurskaisne eteen riitti helposti Toni Laaksolle ja taululla 1-4.

Topi Hurskainen vaihtoi sataprosenttisesti 8/8 kertaa ja toi 2 juoksua

Kolmannen tasoittavalla Toni Laakso iski palottomasta ajolähdöstä keskisaumasta Tommi Mäentaustan tuomana 1-5 ja jatkoajoista Matti Latvala löi ilan neljännen juoksunsa kun Hannes Pekkinen pudotti helpon pallon ja Anssi Lammila toi 1-6. KPL rakensi vielä kolmet ajot, mutta ne KiPan ulkokenttä torjui Partasen johdolla. Kolmas palo tuli KiPan lukkarin Joni Tervon napattua väärällä kärpäsen Saukosta.

Kiteen Pallo -90

pj:Raimo Bragge Saku Havukainen
3-tilanteet:12, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Topi Hurskainen 3K 2 8/8 3/3 5/5 100% I
2 Simo Rahunen 3P 6/8 3/3 3/5 75%
3 Hannes Pekkinen S 1 6/9 1/1 4/5 1/3 67%
4 Sami Partanen 1V 2 3/8 1/3 2/5 38% II
5 Joni Matikainen 2V 0/7 0/3 0/3 0/1 0%
6 Joni Tervo L 1/4 1/2 0/1 0/1 25%
7 Antti-Jussi Toropainen 3V 2/5 2/4 0/1 40%
8 Ville Kotro 2P 0/7 0/5 0/2 0%
9 Jouni Mäki 2K
10 Veli-Matti Sigvart 1 3/7 3/7 43%
11 Oskari Purmonen 3/6 2/5 1/1 50%
12 Alex Leinonen 2/4 2/3 0/1 50%
3 3 34/73 12/30 10/14 9/18 3/11 47%

Kouvolan Pallonlyöjät

pj:Ero Pitkänen Jukka Mäkinen
3-tilanteet:22, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Tommi Mäentausta 2K 2 4/6 4/6 67%
2 Anssi Lammila 3P 2 7/7 7/7 100% II
3 Juho Hacklin 3K 1 5/6 5/6 83%
4 Toni Laakso 2P 3 2 5/9 0/1 2/3 3/5 56% I
5 Matti Latvala 2V 4 4/6 0/1 4/5 67%
6 Sasu Toikka S 1/5 0/2 1/1 0/2 20%
7 Janne Kivipelto L 3/7 1/2 1/3 1/1 0/1 43%
8 Valentin Ikonen 3V 3/6 2/2 0/2 1/1 0/1 50%
9 Valtteri Luoma 1V 0/2 0/2 0%
10 Juha Korhonen 1 1/10 0/3 1/7 10%
11 Matti Saukko 1 3/4 3/4 75%
12 Teemu Nurmio 2/2 1/1 1/1 100%
8 8 38/70 11/17 9/16 10/16 8/21 54%

Vimpelin pari vahvaa sisävuoroa oli liikaa

Kiteen Pallon ylemmän jatkosarjan ottelu Vimpelissä päättyi lopulta kotijoukkueen selkeään 2-0 (4-1, 10-0) –voittoon. KiPa oli ensimmäisellä jaksolla hyvin pelissä mukana ja oli lähellä jopa jaksovoittoa, mutta viimeisessä vuorossa Vedon kakkospalkittu Henri Puputti käänsi jakson isännille.

Sisäpelillisesti Veto oli edellä alusta lähtien ja kiteeläisten kolmostilanteiden määrä jäi koko ottelussa vain kuuteen. Tästäkin huolimatta ensimmäinen jakso eteni juoksuttomana aina viimeiseen vuoroon saakka ja lähimpänä juoksun tekoa ennen tätä oli KiPa.

Joni Matikaisen lyönti puhkaisi toisessa vuorossa Vimpelin kolmospuolen etutilanteessa, mutta kahden palon tilanteessa kolmas palo syntyi kolmospesälle ennen kuin Joni Tervo ennätti kotipesän turvaan.

Viimeisen aloittavalla KiPa otti kuitenkin johtoaseman kapteeni Sami Partasen lyönnillä. Kiteeläisten parhaana jälleen palkittu Partanen upotti lyöntinsä kakkosjatkeelle ja kakkospalkinnon pokannut Topi Hurskainen juoksi kotiin.

Tasoittavalla KiPan tähän saakka vahva takatilanne kuitenkin murtui. Ensin Puputti kotiutti kakkospuolen vedollaan Teemu Isokedon ja seuraavalla lyönnillä mies sinetöi Vimpelin jaksovoiton kolmospuolen puhkaisullaan. Puputin edellä kotiin juoksivat sekä Sami Haapakoski että Mikko Kanala ja mies itse kiersi kunnarin.

Toinenkin jakso eteni tasaisissa lukemissa aina kolmanteen vuoroon saakka, kunnes kotijoukkueen lyöntipeli aukesi ja vuoro tuotti kaikkiaan seitsemän juoksua. Tätä ennen Janne Mäkelä vei jo isännät kotiutuksellaan johtoon ensimmäisessä vuorossa ja sama mies aloitti juoksujen lyönnin myös ratkaisevassa kolmannessa vuorossa.

Mäkelän jälkeen Matias Rinta-aho löi pelin 3-0:aan ja lopullisen sinetin pamautti Jere Saukko kunnarilla ja kolmella tavallisella. Ykköspalkittu Haapakoski saatteli vielä Saukon tuplajuoksun arvoisesti kotiin ja peli oli paketoitu. Viimeisessä vuorossa Veto kaunisteli vielä lukemia Puputin ja Mäkelän kotiutuksilla.

KiPa on lauantainkin jälkeen seitsemäntenä ja Koskenkorvan hävittyä puhtaasti Kouvolalle ero kuudentena olevaan Koskenkorvaan säilyi kuudessa pisteessä. Tuon ylemmäs kiteeläisillä ei ole teoriassakaan mahdollisuuksia nousta. KiPa on pelannut tällä hetkellä yhden ottelun Koskenkorvaa vähemmän, joten pieni toivon kipinä kuudennesta sijasta elää edelleen.

Vimpelin Veto

pj:Sami-Petteri Kivimäki Jussi Haapakoski
3-tilanteet:29, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Teemu Isoketo 3V 2 2/4 2/3 0/1 50%
2 Sami Haapakoski 2V 1 2 11/11 7/7 3/3 1/1 100% I
3 Mikko Kanala 3P 1 4/6 0/1 4/5 67%
4 Henri Puputti 3K 1+4 2 9/15 1/2 3/4 5/9 60% II
5 Matias Rinta-aho S 1 1 1/3 1/3 33%
6 Severi Lassila 2P 1 5/5 1/1 3/3 1/1 100%
7 Mikko Haukkala 2K 3/6 0/2 1/1 2/3 50%
8 Tuomo Lönnmark 1V 2/3 1/1 1/1 0/1 67%
9 Janne Heimonen L 1 0/4 0/2 0/1 0/1 0%
10 Olli Heikkala 1 2/3 2/2 0/1 67%
11 Jere Saukko 1+3 2 7/7 3/3 4/4 100%
12 Janne Mäkelä 3 1 5/11 2/3 3/8 45%
2+12 14 51/78 9/12 12/18 16/21 14/27 65%

Kiteen Pallo -90

pj:Raimo Braqqe Saku Havukainen
3-tilanteet:6, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Topi Hurskainen 3K 1 4/7 2/4 2/3 57% II
2 Ville Kotro 2V 3/6 0/2 3/4 50%
3 Simo Rahunen S 3/7 1/3 2/4 43%
4 Sami Partanen 1V 1 4/6 1/1 1/1 1/2 1/2 67% I
5 Joni Tervo L 2/7 0/2 1/3 1/2 29%
6 Antti-Jussi Toropainen 2P 2/6 2/3 0/2 0/1 33%
7 Joni Matikainen 3P 2/5 1/3 1/1 0/1 40%
8 Robert Tallbacka 3V 1/3 0/2 1/1 33%
9 Jouni Mäki 2K 0/1 0/1 0%
10 Veli-Matti Sigvart 3/8 3/8 38%
11 Teemu Repo 1/5 1/4 0/1 20%
12 Juho Haapala 0/1 0/1 0%
1 1 25/62 10/29 9/16 5/12 1/5 40%

A-pojat Hannes Pekkisen ja Samu-Kalle Varosen kolmella kunnarilla välieriin

Katso myös kuvat ottelusta

Pudotuspelin henki oli selvä: ottelun voittaja jatkaa välierissä neljän joukassa ja hävinneen kausi loppuu tähän.  Edellisen ottelun voittanut Koskenkorva aloitti KiPan haparoinnin myötä ottelun hyvin ja meni kahden vuoroparin aikana jo 0 – 2 johtoon. Juoksut löivät jokerit Niko Kituniemi ensimmäisen vuoroparin viimeisenä lyöjänä ja toisessa Patrik Wahlsten.

KiPan Hannes Pekkinen kavensi toisessa vuoroparissa 1-2:een. KiPa sai sisäpelinsä juonesta kunnolla kiinni kolmannessa voroparissa rakentaen viisi kolmostilannetta. Niistä vasta viimeisenä lyöjänä neljän koppikotiutuksen jälkeen Kasperi Laasonen löi viimeisenä lyöjänä kahdella lyönnillään Nino Muuruvirran tuomana ottelun tasoihin 2-2.

Hannes Pekkinen ratkaisi avausjakson iskemällä viimeisen tasoittavalla palottomasta ajolähdöstä pallon komealla kumuralla läpi takakentältä. Yksi juoksu siitä oli varma, mutta pajatso tyhjeni 1+3 juoksun arvoisesti, ja tasatilanne vaihtui kotijoukkueen riemuitessa selvään 6-2 jaksovoittoon.

Hannes Pekkisen iskut alkoivat osua: kahdesti pallo kadoksiin ja 2+5 juoksua

Toisen jakson alussa KiPan Samu-Kalle Varonen tinttasi kakkosrajasta pallon rantapusikkoon 1+2 juoksun arvoisesti ja KiPa meni heti 3-0 johtoon. Ottelun lopullisen ratkaisun iski sitten Pekkinen kolmannessa voroparissa lyömällä pallon toistamiseen läpi kunnarin arvoisesti. KiPa johti tällä komella kakkospesän päältä menneellä lyönnillä ja sen jälkeen Mikko Kososen lyömällä ja Hanneksen tuomalla tuplajuoksulla 6-0.

Samu-Kalle Varonen otti toisen jakson alussa 1+2 juoksullaa luulot pois vierailta

Joona Sikiön lukkarointi tyrehdytti Koskenkorvan lyöntiyritykset

Ykköspalkinnon ansainneen Pekkisen illan saldo oli 2+5 lyötyä, 3 tuotua ja 10/12 kärkilyöntiä. Varosen kakkospalkinto tuli 1+2 lyädyllä, 1 tuodulla ja 7/10 kärkkärillä.

KiPan lukkari Joona Sikiö sai Koskenkorvan lyöjät toisella jaksolla täysin kuriin eikä vieraat pääseet edes kolmoselle kuin kolmannessa sisävuorossaan. KiPan vei kolmen sadan katsojan edessä viileässä ja vähän hämärässä illassa pelatun ottelun kolmostilanteet selvästi 19-7.

Kiteen Pallon välierävastustaja on Hyvinkään Tahko. Sarja alkaa todennäköisesti kotiottelulla ensi maanantaina 14.8.2017 Rantakentällä.