22.5.2019. Hyvän avausjakson jälkeen taukopeikon iskettyä vaikeuksien kautta voittoon Siilinjärven Pesiksestä. KiPa – SiiPe s2 – 1 (6 – 1, 1 – 2, s1 – 0)

Katso myös kuvat ottelusta (lisää huomenna…)

Koko iltapäivän jatkunut vesisade laantui toiselle jaksolle kun KiPa kohtasi ensimmäisen kerran 21 vuoteen Siilinjärven Pesiksen miesten Superpesisottelussa. KiPa oli hyvin mukana ensimmäisellä jaksolla ja vei sen 3. sisävuorossa tekemiensä 5 juoksun ansiosta selvin luvuin 6 – 1. Taukopeikko iski ennen  toista jaksoa ja siinä ei KiPa saanut mitään aikaan 1. sisävuoron 1 – 0 johtojuoksun jälkeen. Supervuoroparissa puolustettiin ensin hyvin SiiPen kahdessa ajolähdössä, ja sitten kaverin avustuksella Ville Liukku (4 lyötyä juoksua) kotiutti Antti-Jussi Toropaisen. Näin KiPa:lle voitto ja kaksi arvokasta sarjapistettä tulivat Kiteelle. Ottelu oli kolmostilanteiden valossa tasaväkinen, kolmostilanteet tasan 11 – 11, mutta kotiutuyritykset selvästi KiPalle 7/9 – 3/10.  Lisäksi yksi KiPan saama juoksu tuli harhaheitolla Juha Toikan tuomana.

Ville Liukun neljästä lyödysta juoksusta ensimmäinen oli merkkaamaton kumura kolmospjuolelle, jolla Topi Hurskainen toi KiPan avausjuoksun 1 – 0

SiiPen ykköspalkinnon sai kotiuttajajokeri Kimmo Lukkari (2 lyötyä juoksua, 2/8 KL). Lukkari iski vieraiden 6 – 1 kavennuksen ensimmäisen jakson lopulla ja ratkaisi vieraille yhden sarjapisteen lyömällä toisen jakson voittojuoksun 1 – 2 (vaikka se pöytäkirjassa olikin merkitty Ville Pietiselle). Vieraiden kakkospalkinnon sai 6/7 kertaa kentälle mennyt kärkietenijä Antti Rinnnevuori.

– Ensimmäisellä jaksolla kentällä oli oikeastaan vain yksi joukkue. Tauolla haettiin pukukopista ylpeyttä esiin ja saatiin ensimmäisen vuoroparin jälkeen hyvä ulkovuoro ja saatiin hyvin takatilannetta aikaan. Supervuoroparin olimme hyviä sisällä, saimme kaksi ajolähtöä muttei juoksuja ja sitten loppu olikin klassista: pari kertaa palanut eteijä toi juoksun meidän ulkopelivirheellämme, tiivisti Lukkari ottelun kulun.

KiPan ykköspalkinnon sai Topi Hurskainen (3 tuotua, 5/8 KL) ja kakkospalkinnon Valentin Ikonen (1 lyöty, 1 tuotu ja 5/6 KL). Ilman palkintoa jäi tällä kertaa kotiuttajajokeri Ville Liukku, joka löi 1. jakson avausjuoksun ja supervuoroparin voittojuoksun (4 lyötyä, 1 tuotu ja 5/9 KL).

KiPan ykköspalkittu Topi Hurskainen toi kolme juoksua ottelussa

– Toinen jakso harmittaa vietävästi vaikka yleensä voitosta jää hyvä fiilis. Oma sisäpeli on ollut alkukaudesta hankalaa. Voitot on toki tärkeitä, mutta silti toinen jakso harmittaa, totesi Hurskainen harmistuksensa jälkeen.

Myös SiiPen pelinjohtaja Perttu Wrestersundia harmitti ottelu jälkeen:

– Harmittaa niin vietävästi täälläkin. Alku oli tosi luokaton, olo oli kuin vesisateessa luokkaretkellä. Aika paljon avustettiinkin vastustajaa omilla virheillä. Toiselle jaksolle terästäydyttiin, joka vuorossa saatiin takatilannetta ja  jaksovoitto saatiin. Superissa saatiin myös kaksi tilannetta, mutta sitten kaverin kuollut mies toi kaverille voittojuoksun, purkautui Westersund. Etenijänä ollut AJ Toropainen olisi palanut jo kakkoselle, mutta SiiPen kolmospuoli räpelsi ja kolmospesällekkin pallo tuli ennen etenijää, muttei pysynyt pesävahdin näpeissä. Ja Liukun kotiutuskumurastakin olisi vielä voinut polttaa kotiin, mutta SiiPen kakkospolttaja pomputti palloa kaksikin kertaa eikä saanut heittoa aikaiseksi.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge muistutti SiiPen vaikeudesta KiPan vastustajana.

– Kaksi kertaa ollaan hävitty hrjoitusottelussa SiiPelle, joten tiedettiin, että se on meille vaikea vastus. Ensimmäisellä jaksolla oltiin hyvin mukana ja hyvillä lyönneillä saatiin jaksovoitto. Toiselle jaksolle tuli taukopeikko eikä saatu mitään aikaan. Kaveri tappoi lyhyitä vaihtolyöntejä hyvin eikä kovat sitten osuneet. Pääkopalle on kuitenkin tärkeätä se, että saatiin voitto. Liukku löi meille tärkeitä kotiutuksia, kehui myös Bragge ilman palkintoa jäänyttä jokeriaan. Toista jaksoa vaikeutti myös se, että KiPa joutui pelaamaan vain kahdella jokerilla, sillä etenijäjokeri Oskari Purmonen vedettiin pois koko pöytäkirjasta tauon aikana.

Avausjakso KiPan hallintaa

KiPa voitti hutunkeiton ja aloitti ulkona vahvasti. SiiPen kärki Antti Rinnevuori löi itsensä kentälle, mutta Vainikaisen veljesten Simo ja Samu vaihtoyrityksista kaksi risti kakkoselle Rinnevuoresta ja etenijäjokeri Sebastian Lahdesta.

Tasoittavalla KiPa sai kärkietenijä Ville Hämäläisen kolmospalon jälkeen Valentin Ikosen tuppinäpyllä etenijän kolmoselle. Yhden palon ajolähdöstä lyöjäjokeri Ville Liukku kotiutti merkkamattomalla kolmospuolen kumuralla Topi Hurskaisen, joka toi KiPalle 1 – 0. Jatkoajoista Hannes Pekkisen tappimiehen ylitys epäonnistui ja tilanne kuivui siihen.

Toisessa vuoroparissa ei kumpikaan joukkue saanut vesisateessa kolmostilannetta aikaan. Kolmannen alkavalla SiiPe rakensi yhden palon ajot kotiuttajajokerilleen Kimmo Lukkarille. Juha Toikka haki linjasta kopin ja näin risti kotiin ja haavat kolmoselta. Kakksokärjestä Lahti meni tyhjälle kentälle ja Ville Pietinen täytti etupesät, mutta vuoro loppui Hämäläisen napattua Lahdesta kolmospalon.

Kolmannen tasoittavalla KiPab kärki Hämäläinen – Hurskainen – Toikka toimi hienosti ja KiPa sai palottoman ajolähdön. Siitä Valentin Ikonen kotiutti merkkamattomalla välilyönnillä Ville Hämäläisen 2 – 0. Jatkoajoista Ville Liukku löi kierrenäpyn ykkkösrajaan. SiiPen etukenttä haki hyvin pallon, mutta lukkari Teemu Kinnunen ei saanut sitä kiini ja Topi Hurskainen toi 3 – 0. Pallon pomppiessa kotipesän takana Juha Toikka huomasi tilaisuutensa ja karkasi harhaheiton turvin syöksyen jo 4 – 0 KiPalle. Samalla Ikonen pääsi kärjen takana kolmoselle ja Pekkinen täytti pesät kolmanneksi palottomaksi ajolähdöksi. Samu-Kalle Varonen pamautti pallon kakkosrajasta räpylän alta läpi ja Valentin Ikonen sekä Vile Liukku ehtivät tuomaan jo 6 – 0. Pekkinen unohtui kolmospesälle katsomaan saako Samu-Kalle kunnarin, mutta pallo oli ennen Samu-Kallea kolmosella. Samalla Hanneksen pesäturva meni ja hänestä toinen risti. Jos Hannes olisi yrittänyt suoraan kotiin, olisi KiPa saanut seitsemännen juoksunsa joko kotiin tai kunnarina.

Neljännen alkavalla SiiPe sai lohdutusjuoksun kun palottomasta ajolähdöstä Kimmo Lukkari kotiutti kolmospuolen välilyönnillä Ville Pietisen 6 – 1. ajot jatkuivat Rinnevuorelle, jonka koppi kuitenkin tyhjensi pesät ja jaksovoitto varmisti KiPalle ennen vimeisen tasoittavaa sisävuoroa.

Taukopeikko söi KiPan kakkosjakson

KiPa jouti pelaamaan lopun iltaa vain kahdella jokerilla, sillä Oskari Purmonen jouduttiin taulolla poistamaan pöytäkirjasta.

KiPa meni ensimmäisen vuoroparin alkavalla 1 – 0 johtoon kun ottelun sankaripari Ville Liukku kotiutti jälleen merkkamattomalla kumuralla Topi Hurskaisen. Valitettavasti Liukun vaihtoyrityksistä tuli kaksi paloa ja tilannetta ei saatu jatkettua eteenpäin. Lyöjät jäivät numeroon viisi, mikä pilasi KiPan sisäpelin jatkumisen koko jaksolta.

Ei SiiPekään saanut avausvuorossa mitään aikaan. Toisen tasoittavlla Toni Toivanen pääsi purkamaan yhden palon ajolähtöä, mutta Hurskainen haki loistavasti keskeltä kopin. Näin juoksun sijaan neljät haavat ja pesät tyhjiksi.

Jakson ratkaisu tuli kolmannen tasoittavalla. SiiPe rakensi aikalisän jäälkeen kärjetään palottomat ajot. Mikko Hakomäen ensimmäisestä Hämäläinen nappasi ristin kotiin. Etutilanteessa KiPan kakkoskoppari VAronen arvioi väärin Hakomäen lyönnin ja syöksykopin sijaan pallo karkasi takaa läpi. Näin Simo Vainikainen ehti kakksoeltakin tuomaan tasoituksen 1 – 1. SiiPelle jäi vielä takatilanne ja Toivasen näpyllä pesät täyttyivät ajolähdöksi. Kimmo Lukkari pommitti lisää kakkospuolta ja kun pallo putosi väliin, Samu Vainikainen toi SiiPen jakson voittojuoksun 1 – 2.

KiPa sai viimeisen alkavalla vielä palottomat ajot Liukulle, mutta nyt kumura ei pudonnut väliin vaan kolmsopolttaja Eino Puustisen haistoi lyönnin ja haki sen kopiksi haavoittaen kaikki etenijät. Kakksokärjestä saatiin etupesät vielä täyteen, mutta Juhani Myyryläisen kova vaihtolyönti jäi siepparin hanskaan.

Supervuoroparissa SiiPe auttoi KiPan voittoon

SiiPe aloitti supervuoroparin sisällä saaden kaksi ajolähtöä muttei juoksuja aikaan. Pekkinen ja Hämäläinen torjuivat Lukkarin ja Toivasen kotiutusyritykset.

Tasoittavalla KiPan kärjestä tuli jo kolmen lyöjän jälkeen kaksi ristiä taululle ja kotiutuskilpailu näytti olevan tulossa. Etenijäjokerin rooliin joutunut AJ Toropainen pääsi vapaalla kentälle. Hän olisi palanut jo kakkoselle, mutta SiiPen kolmospuoli räpelsi ja kolmospesällekin pallo tuli ennen etenijää, muttei pysynyt pesävahdin näpeissä. Ja Ville Liukun kotiutuskumurastakin olisi vielä voinut polttaa kotiin, mutta SiiPen kakkospolttaja pomputti palloa kaksikin kertaa eikä saanut heittoa aikaiseksi. Näin Antti-Jussi Toropainen syksyi KiPan superin voittijuoksun 1 – 0.

Kimmo Lukkarin toinen lyöty juoksu on tilastossa virheellsesti Ville Pietisen nimissä

 

19.5.2019 KiPan sisäpeli umpijäässä eikä ulkopelissäkän hurraamista Saarikentällä. ViVe – KiPa 2 – 0 (5 – 0, 14 – 1), x – x)

KiPan aurinkoinen Pohjanmaan turnee jatkui lauantain voittoisan Seinäjoen vierailun jälkeen Vimpelin Saarikentällä. Valitettavasti KiPan esitys oli suorastaan kehno verrattuna lauantaiseen kun Veto mätti 19 juoksua KiPan ulkokentästä.

KiPan oli muuttanut avausjaksolle lyöntijärjestystään niin että Jesse Eskelinen oli numerolla kolme.Toiselle jaksolle Samu-Kalle Varonen tuli kolmoseksi, mutta eipä se mitään muuttanut.

Parhaan ulkopelaajan palkinnon sai Matias Rinta-aho. KiPan palkitut olivat Samu-Kalle Varonen (3/4 KL) ja Ville Kotro (4/7 KL). Vedon palkitut olivat Perttu Ruuska (1+7 lyötyä, 2 tuotua ja 10/13KL) ja Sami Haapakoski (4 lyötyä, 3 tuotua ja 9/13 KL). KiPan ainokaisen juoksun löi toisen jakson lopussa kunnarina tyhjään kenttään Juhani Myyryläinen.

Ensimmäisellä jaksolla KiPan sisäpeli umpijäässä

KiPan sisäpeli oli luokatonta 1. jaksolla. Ennen viimeistä sisävuoroa kärki oli päässyt edes kakkospesälle ainoastaan kaksi kertaa. Lisäksi etenemisessä tehtiin tyhmiä virheitä. KiPan ainoa kolmostilanne tuli viimeisen tasoittavalla kahden palon tilanteessa kun Hannes Pekkinen löi ykköstilanteessa pallon kolmosjatkeelta jokeen. Mutta juoksua ei tästäkään syntynyt.

Ei Vedonkaan sisäpeli erityisen loistokasta ollut. Ilman kolmennen vuoroparin Perttu Ruuskan 1+2 juoksun arvoista läpilyöntiä kakkossaumasta olisivat juoksut jääneet vain kahteen Vedollakin.

Veto aloitti sisällä ja meni 1 – 0 johtoon kun nuori kotiuttajajokeri Perttu Ruuska iski palottomasta ajolähdöstä Olli Heikkalan kotiin. Vaihtoytys kopiksi ja pesät tyhjiksi, mutta häntäpäästä isännät saivat vielä Janne Mäkelälle tilanteen, mutta se kuivui Samu-Kalle Varosen koppiin. Kakkostilanteessa Mäkelä iski pallon kakkosrajasta Savonjokeen, mutta Ville Takala paloi puolitoista metriä ennen kotipesää.

KiPan tasoittava alkoi takkuisesti kun neljän lyöjän jälkeen oli jo kaksi ristiä taululla. Jakso loppui kun Ville Liukun kova veto kakkostilanteessa jäi siepparin räpylään, eikä etenijää saatu kakkospesää pitemmälle.

Toisen alkavalla Heikkala haavoittui, mutta etenijäjokeri Jere Saukko pamautti pallon kolmosrajasta jokeen ja eteni suoraan kakkoselle. Harhaheitto ohi kolmospesän vei Saukon kolmoselle. Sami Haapakosken lyönti jäi linjaan kopiksi ja Saukosta risti kotiin. Mikko Kanalasta toinen palo Heinosen näpyn jäädessä lyhyeksi ja Eskelisen polttaessa etenijän kolmoselle. KiPan etukentän ulkopeli alkoi toimia kun Matias Rinta-aho poltettiin myös kolmoselle.

Tasoittavalla KiPan kärki sakkasi edelleen ja Veli-Matti Sigvart paloi kakkoselle Heimosen napattua Topi Hurskaisen näpystä kopin. AJ Toorpainen paloi ykköselle keskipompun jäädessä matalaksi. KiPAn lyöjät loppuivat kun Liukun vaihtoyrityksestä Varoselle haavat kolmoselta.

Kolmannen alkavalla Veto meni 2 – 0 johtoon kun etupesien ollessa täynnä Sami Haapakoski löi pallon läpi kakkosjatkeelta ja Olli Heikkala ehti helposti kotiin. Palottomasta ajolähdöstä Perttu Ruuska pamautti pallon jokeen kakkossaumasta 1+2 juoksun arvoisesti ja kunnarin edellä kotiin ehtivät Mikko Kanala ja Sami Haapakoski. Rinta-aho paloi kotiin. Taululla jo tylyt luvut 5 – 0. KiPa täyti pesät Makelalle, joka paloi itse viimeisen laittomallaan. Elmeri Anttilan koitutusyritys meni kopiksi Topille ja hänkin poltti itsensä viimeisen näpyn mennessä laittomaksi.

KiPa otti aikalisän ennen tasoittavaa sisävuoroaan. Kentällemenossa oli edelleen ongelmia kun kärjestä tuli viidet haavat ja palo ykköselle. Vasta kuutonen Samu-Kalle Varonen pääsi edes ykköselle, mutta kakkostaipaleelta haavat hänellekin. Kotron kohtalona oli toinen palo kakkoselta ja vuoro loppui AJ Toropaisen paloon kakkoselta.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Vedonkin sisäpeli oli hukassa kun Haapakosken vuorolla tuli palot kakkoselta ja kolmoselta. Rinta-aho täytti takapesät ku pallo luiskahti Varoselta jokeen. Kahden palon ajot Ruuskalle, jonka viimeinen laittomaksi ja KiPa viimeistä kertaa avausjaksolla sisään.

Hämäläinen pääsi ensi kertaa ykköselle väärällä, mutta poltti itsensä edetessä huonosti Hurskaisen osittaisella läpilyönnnillä. Ja Topista heti perään kärpänen ykköseltä Heimosen taktisella väärällä. KiPan ensimmäinen kolmostilanne nähtiin kuitenkin kun Hannes Pekkinen löi kolmosjatkeelta ykköstilanteessa pallon jokeen. Takatilanteessa Liukulle oli merkki päällä, mutta pallon jäi kakkospolttajalle ja Ikone paloi kotiin. Näin 1. jakso Vedolle selväti juoksuin 5 – 0.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 24 – 12 (63 % – 29 %), kolmostilanteet 11 – 1 ja kotiutukset 5/10 – 0/1 Vedolle.

Myyryläisen kunnari laiha lohtu 2. jaksolla

Toinen jakso alkoi KiPalla ensimmäistä vähän paremmin kun Varonen pelasi numerolla kolme.  Hämäläinen pääsi vapaalla ykköselle ja Hurskainen vaihtoi hänet kakkoselle. Sigvart poltti itsensä laittomaan ja Hämis paloi kolmostaipaleella Ikosen näpystä. Liukku koetti vaihtaa Samu-Kalle kolmoselle, mutta kolmas palo ja vuoron vaihto.

Vedon kärjestä heti palottomat ajot ja Perttu Ruuska iski pallon väliin kolmospuolelle ja Olli Heikkala toi 1 – 0. Samu-Kalle syöksyi Ruuskan vaihtolyönnin onneksi poikki eikä lisäjuoksuja tullut. Ajot Mäkelälle ja Samu-Kalle haki takalaittomasta haavat Kanalalle. Haapakoskest aristi kolmoselta, mutta Rinta-aho vahtoi kärjen kolmoselle. Taktisella pudotuksella kolmas ajolähtö. Heimosen lyönti kopiksi, haavat kotiin ja toisella kopilla pesät tyhjiksi. Sillanpää kakkoskärjeksi kentälle. Takala ja Anttila vaihtoivat takapesät täyteen, mutta KiPan linja torjui Anttilan ja Lassilan kotiutusyritykset.

Toisen alkavalla KiPan lyönnit lähtivät kuutosesta jakopinnostoilla haettiin kärkeä esiin. Hämäläiselle haavat, Sigvart paloi laittomaan ja Hurskainenkin nosti kopin. Varonen pääsi ykköselle, mutta Ikosen vaihtolyönti etumiehelle käsiin ja toinen palo. Vuoro loppui nolosti AJ Toropaisen kopinnostopaloon.

Tasoittavalla Veto sai kakkospesältä tulleella harhaheitolla ilmaiseksi takatilanteen. Haapakoskelle oli merkki päällä, mutta haavat kotiin Saukosta. Paloton ajolähtö Perttu Ruuskalle, joka löi heti ensimmäisellä läpi kolmospesän päältä ja kotiin ehtivät Mikko Kanala ja Sami Haapakoski. Tilanne 3 – 0 kun Rinta-ahosta ensimmäinen palo kolmoselta. Kopin pudotuksella yhden palon ajot Janne Mäkelälle ja merkatulla välilyönnillä Perttu Ruuska toi 4 – 0. Ruuuskan saldo jo 1+6 lyötyä ja kaksi tuotua juoksua! Mäkelän kopinnostolal kakkoskärkeä töihin ja jälleen huono heitto ohi kakksopesän lahjoitti Vedolle takatilanteen. Ajot Kanallele ja Anttilasta kotiin toinen palo pallon jäätyä linjaan. ajot Sami Haapakoskelle, pystäri väliin ja Severi Lassila toi 5 – 0. Edelleen ajolähtö ja Matias Rinta-ahokin puhkaisi kolmospesän niin että Olli Heikkala ja Mikko Kanala toivat 7 – 0. Kolmennella lyöntikierroksella Heikkala puhkaisi ykköstilanteessa kolmopuolen ja jälleen takatilanne isännille. Kahden palon ajot Sami Haapakoskelle, pystäri maan kautta linjaan ja täpärästi 8 – 0 Severi Lassilan tuomana, mutta jatkoajoista Rinta-ahon kopin jälkeen takapalo ykköseltä ja KiPan vihdoin sisään 25 Vedon lyöntivuoron jälkeen.

Kolmannen alkavalla KiPan AJ Toropainen löi itsensä suoraan kakkoselle kumuran pompattua kakkoskopparin yli. Kotron kopinnostolla tuplahaavat mutta KiPan kärki edeleen umpijäässä.

Tasoittavalla Veto pelasi hyvin kakkoskärjelläänkin ja Elmeri Anttilan lyönnin luiskahtaessa läpi Viljo Sillanpää toi 9 – 0. Severi Lassila kotiutti linjasta Ville Takalan 10 – 0 ja kakkospuolen läpilyönnillä  Mikko Kanala Severi Lassilan 11 – 0. Sami Haapakosken lyönnillä Olli Heikkala toi 12 – 0 ja ajolähdöstä Perttu Ruuskan hidastetulla 13 – 0 Mikko Kanalan tuomana. Ajot jatkuivat ja Janne Mäkelä löi kumaralla Sami Haapakosken kotiin14 – 0. Haapakosken ja Heimosen laittomilla vihdoin kaksi paloa ja vuoron vaihto. Tässä vaiheessa Veto oli lyönyt yhden juoksun enemmän kuin KiPalla oli edes kärkilyöntejä!

Viimeisen alkavalla KiPan kolmanneksi viimeisenä lyöjänä Juhani Myyryläinen löi kunnarin tyhjään kenttään pallon mennessä kolmosjatkeelta Savonjokeen. Viimeisenä lyöjänä Liukku yritti nostaa pallon ykkösvahdin yli, mutta pallo jäi räpylään ja jakso päättyi juoksuin 14 – 1.

Toisen jakson kärkilyönnit 38 – 12 (70 % – 33 %), kolmostilanteet 21 – 2 ja kotiutukset 14/21 – 1/2 Vedolle.

 

 

 

 

 

 

 

 

18.5.2019. KiPa haki makean yllätysvoiton Seinäjoelta pitäen JP Vainionpään pimennossa. KiPa – SJJ 0 – 1 (3 – 0, 1 – 1

 

–  Pelasimme ehjimmän pelimme pitkään aikaan. Jos ulkopeli pysyy samana ja saamme kolmostilanteita minimissään 15, niin Vimpelissä on mahdollisuuksia, arvioi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge voitokkaan otttelun jälkeen viikonlopun toista vieraspeliä, joka pelataan sunnuntaina Vimpelin Saarikentällä. KiPan kakksopalkinnon sai ansaitusti lukkari Jesse Eskelinen. KiPan ykköspalkittu oli Ville Liukku, joka onnistui 3/5 kertaa kotiutuksissaan (3 lyötyä, 3/7 KL).

Jo pari ensimmäistä ulkopelivuoroa jo osoittivat, että KiPan ulkopeli on kunossa. JymyJussit tosin sai tilanteita, mutta kotiutukset eivät olleet lähelläkään. Jymyjussien kolmen ensimmäisen lyöjän kärkilyöntin onnistuminen oli vaivaiset 20 % (4/20 KL) .Yksi KiPan etukentän hahmoista oli lukkari Eskelisen lisäksi sieppari Juhani Myyryläinen.

–  Varmaan tein jotakin oikein, kun vierasjoukkueen pelaaja palkitaan ulkopelipalkinnolla. Yleensä ulkopelipalkittu on kotijoukkueesta. Teimme sisäpelissä paljon vääriä lyöntiratkaisuja, mistä johtui sisäpelin ponnettomuus. Ulkopelissä saimme hyvin rikottua JymyJussien keulan, myös uuden keulan toisella jaksolla, analysoi Juhani Myyryläinen.

– Käsijarru oli päällä koko pelin ajan ja ei sitä saatu kyllä pois missään vaiheessa. Ratkaisut mitä kotiutustilanteissa haettiin ei oikein tänään onnistunut. 14 kolmostilannetta meillä kuitenkin oli, harmitteli Jymyjussien ykköspalkittu, sataprosenttisesti 6/6 kertaa kentälle mennyt etenijäjokeri Tuomas Raunio. Hän toi isäntien ainoan juoksun jonka lyöjänä oli kolminkertainen lyöjäkuningas Jukka-Pekka Vainionpää. Hänen kotiutustensa onnistuminen oli nyt vaatimattomat 14 %, kun vain yksi juoksu syntyi seitsemästä yrityksestä.

– Tiedossa oli, että Imatralta tullaan myöhään kotiin ja lauantaina on jo seuraava peli. Se oli kuitenkin kaikilla tiedossa, joten turha selitellä mitään. Kaikki tehtiin Imatra-pelin jälkeen tähän hetkeen, että ollaan valmiita. Tavoite oli ulkopelissä se, että kaveri saa maksimissaan kymmenen kolmostilannetta ja kolme juoksua, he tekivät kymmenen ja neljä. Tosi pettynyt olen kuitenkin meidän peli-ilmeeseen ja suorittamiseen. En muista koska viimeksi olisi meidän kotiuttamiseen kaatunut ottelu, kertoi Jymyjussien pelinjohtaja Mikko Vainionpää.

KiPan juoksujen teon aloitti toisen vuoroparin tasoittavalla Valentin Ikonen kotiuttamalla Veli-Matti Sigvartin 0 – 1. KiPan johtoa vahvisti samassa sisävuorossa pari Ville Liukku – Topi Hurskainen 0 – 2. Jakson loppunumerot 0 – 3 syntyivät saman tutkaparin tekemänä kolmannessa vuoroparissa.

Toiselle jaksolle JymyJussit vaihtoivat lyöntijärjestystään ja myös ulkopelipaikkojaan. Ulkopeli seinäjokisilla paranikin paljon ja tilanteita tuli enemmän, mutta miestä ei saatu millään ilveellä kotiin.

KiPan ykköspalkittu Ville Liukku löi KiPan ainoan juoksun taiturimaisella näpyllään toisen vuoroparin alkavalla. Jo kolmannen tuodun juoksunsa kipitti Topi Hurskainen. JymyJussit teki kuitenkin tilanteen ja ykköspyssy Jukka-Pekka Vainionpää onnistui tasoittamaan pelin Tuomas Raunion tuomana 1 – 1. Tämän jälkeen molemmat joukkueet pelasivat hyvää ulkopeliä eikä lisäjuoksuja enää nähty.

KiPan jännitys tiivistyi viimeisen tasoittavalla, kun Jymyjussit onnistuivat rakentamaan palottomat ajot, mutta Vainionpää, Juuso Myllyniemi ja Mikko Haukkala eivät onnistuneet murtamaan KiPan ulkopeliä ja lyömään jakson voittojuoksua. Näin KiPalle maukas voitto ja kaksi sarjapisteetä luvuin 0 – 1 (3 – 0, 1 – 1) ja isännät jäivät nuolemaan näppejään.

11.5.2019 Yleisölle nähtävää koko rahalla tarjosivat KiPa ja IPV kun KiPa nousi supervuoroparissa 3 – 2 voittoon. KiPa – IPV s2 – 1 (1 – 4, 4 – 3, s3 – 2),

Villet Liukku ja Hämäläinen KiPan sankareita: Liukku löi superin kavennusjuoksun 1 – 2 ja Hämäläinen toi voittojuoksun 3 – 2

Katso myös kuvat ottelusta (lisää äitinpäivän aikana…)

KiPan ykköspalkinnon sai lyöjäjokeri, Ville Liukku (3 lyötyä, 5/8 KL) ja kakkospalkinnon vielä paremmilla tilastoilla Topi Hurskainen (3 tuotua, 8/10 KL).

IPV:n ehdoton ykkönen oli Jere Dahlström (5 lyötyä, 5/11 KL) ja kakkospalkinnon sai kunnarin tyhjään kenttään iskenyt Teemu Nurmio (1+0 lyötyä, 3 tuotua ja 9/12 KL).

– Yleisöön menevä peli, sattui ja tapahtui kaikenlaista. Meiltä 15 mailaa meni rikki ja sipsitellä piti, saisipas lyödä kunnolla, totesi IPV:n ykköspalkittu, kuitenkin 5 juoksua iskenut IPV:n kotiuttajajokeri Jere Dahlström. Jokin käsittämätön vika mailatehtaalla nyt tuntuu olevan kun samaa on kuultu muiltakin joukkueilta.

– Kaksijakoinen peli. Ensimmänen jakso jouduttiin katselemaan mikä peli tämä pesäpallo oikein onkaan. Ei tehty virheitä, mutta eipä tehty muutakaan, jatkoi KiPan kollega, kolme juoksua lyönyt Ville Liukku.

KiPan pelinjohtqja Raimo Bragge oli tyytyväinen saatuun kahteen sarjapinnaan kolmesta tarjolla olleesta.

– Meillä on nuoria pelaajia ja tunnelatauksen herkkyyttä, liekö harjoitusotteluiden puutetta vai mitä. Kaveri sai avausjaksolla pari hyvää lyöntiä ja pari helpommin. Sisäpeli ratkaisi kuitenkin avausjakson ja ansaittu jaksovoitto IPV:lle. Toiselle jaksolle vaihdettiin Samu-Kalle tutummalle numerolle (kuutoseksi) ja sisäpeli lähti paremmalle uralle. Se riittikin jaksovoittoon, vaikka kaveri pääsikin tulemaan lähelle.

– Superissa kaveri teki ensin kaksi juoksua ja yleensä se riittääkin, mutta me teimme kahden palon tilanteessa kolme, viimeinen niistä vähän tuurillakin, Bragge kertasi ottelun huippujännittäviä loppuehtkiä kun KiPan taululle oli tullut jo kaksi ristiä neljän lyöjän jälkeen.

Kahdesta peräkkäisestä ajolähdöstä ensin Ville Liukku pamautti kakkossaumasta Topi Hurskaiselle päivän kolmannen tuodun juoksun 1 – 2 ja Juha Toikka pisti pallon väliin kotiuttaen Valentin Ikosen ja tasoittaen supervuoroparin 2 – 2. KiPa haki tämän jälkeen kärjen esiin ja ottelu oli jo ratketa Topi Hurskaisen pamautettua pallon kakkosjatkeelta läpi. Pallo kuitenkin pysähtyi lumikasaan ja voittojuoksun sijaan Hämäläinen ja Hurskainen jäivät takapesille. IPV:n kopin pudotuksella ajolähtö Valentin Ikoselle, jonka viimeinen taitolyönti lyhyenä takakierteisenä stopparina etukenttään ei pysynyt ulkopelaajan sormissa. Täpärän pesäkilvan sijaan Ville Hämäläinen syöksyi selvän voittojuoksun 3 – 2.

Avausjakso KiPalta tehotonta katselua

IPV:n kapteeniksi heti kohonnut ex-kipalainen Sami ”Eko” Partanen voitti hutunkeiton ja IPV aloitti sisällä. Ensimmäisessä vuoroparissa ei kumpikaan joukkue päässyt kakkospesää pitemmälle.

Toisen vuoroparin alkavalla IPV sai etenijäjokeri Juha Latun kolmoselle Kouvolasta tulleen Konsta Hyötyläisen tahallisella hudilla ja Ekon näpyllä. Vasta viimeisenä lyöjänä olleelle Jere Dahlströmille annettiin merkki päälle ja hän löikin vastustamattomasti väliin kolmospuolelle. Näin IPV meni 0 – 1 johtoon.

Tasoittavallaan KiPakin rakensi jo ajolähdön kahden palon tilanteessa, mutta Valentin Ikosen viimeinen lyönti lensi takalaittomaksi.

Kolmannessa vuoroparissa IPV:n Teemu Nurmio pääsi kolmoselle, mutta KiPan lukkari Jesse Eskelinen aavisti yllätysmerkin ja nosti räkämatalan syötön. Lukkarikollega Joona Sikiö erehtyi kiireessä lyömään palloa kaksi kertaa, jolloin pelituomari Suvi Kaukovalta vihelsi heti kaksi paloa ja vuoron vaihdon.

Tasoittavalla KiPan etenijäjokeri Veli-Matti Sigvart pääsi vapaalla kentälle ja toinen jokeri Antti-Jussi Toropainen sekä Hannes Pekkinen vaihtoivat pesät täyteen palottomaksi ajolähdöksi. IPV:n lukkari Sikiö tunsi kutienkin liian hyvin entisen joukkuetoverinsa ja jälleen Liukun viimeinen meni laittomaksi. Jatkoajoista Ville Kotron lyönnillä ensin risti kotiin ja sitten IPV:n koppari Teemu Nurmion näyttävä syöksykoppi esti ainakin yhden juoksun syntymisen ja päätti KiPan hyvän kiriyrityksen paloon kolmospesältä.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Teemu Nurmio jatkoi hurmostaan pamauttamalla pallon kakkospuolelta lumivallin yli Päätyeenlahteen saakka ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään 0 – 2. IPV täytti etupesätkin palottomaksi ajolähdöksi ja lopullinen niitti IPV:n jaksovoitolle tuli Jere Dahlströmin kakkosrajaleikkurilla, jolla Teemu Nurmio toi ensin tuplajuoksun 0 – 3 ja kakkoselta lähtenyt Konsta Hyötyläinen toi 0 – 4.

Tasoittavalla KiPan Ville Liukku kavensi kosmeettisesti 1 – 4 kotiuttamalla ajolähdöstä Topi Hurskaisen tyylikkäällä kolmospuolen välilyönnillään. Jakso loppui AJ Toropaisen yrittäessä vimeisellä lyönillään kotiutusta, mutta AJ poltti itsensä ennen kolmoselta lähteneen etenijän paloa irtoamalla kotipesästä ja palaamalla sinne takaisin.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 14 – 20 (56 % – 59 %), kolmostilanteet 4 – 7 ja kotiutukset 1/2 – 4/6 IPV:lle.

Toisen jakson puolivälin jälkeen yleisölle nähtävää koko rahan edestä

Toisen jakson kaksi vuoroparia olivat jonkinlaista odottelua kumpi joukkueista oikein herää. Avaussisävuorossa Rantakentän yleisö jo hurrasi kun Liukun kova veto linjaan pomppasi räpylästä yläilmoihin, mutta pallo tuli kuin tulikin kotipesään hieman ennen Topi Hurskaista.

Tasoittavalla KiPan lukkari Jesse Eskelinen oli hereillä Dahlströmin purkaessa yhden palon ajolähtöä: palo kotiin ja nopea heitto kolmoselle, kolmas palo ja vuoron vaihto.

Toisen vuoroparin tasoittavalla KiPan ulkopeli oli rautaa: kolmesti etenijä paloi kakkoselle ja KiPa alkoi saada henkeä päälle.

Kolmannen alkavalla KiPa avasi juoksuhanoja kun Hannes Pekkisen merkkaamattomalla välilyönnillä Topi Hurskainen toi 1 – 0. Samu-Kalle Varonen iski heti perään myös välilyönnin ja Juha Toikka toi 2 – 0. Ville Kotro vaihtoi pesät täyteen ja ajolähdöstä Ville Liukku yllätti IPV:n etukentän kierteisellä kakkosrajanäpyllä ja taululle jo 3 – 0 Hannes Pekkisen syöksyttyä kotipesään. Liukulle merkki toisen kerran päälle, mutta Samu-Kallesta toinen palo kotiin. Eskelisen kopin pudotuksella KiPalle oli syntymässä kahden palon ajolähtö, mutta Juhani Myyryläinen ei päässyt lyömäänkään, kun imatralaisten palautusheitto meni ohi kotipesän ja Ville Kotro karkasi kohti kotipesää. Hän oli jo ykkköspesän luona kun IPV:n pelinjohtaja Valle huomasi tilanteen ja huusi ulkopelaajille. Mutta 4 – 0 juoksu oli selvä, kun lukkari oli vielä kotipesän takana eikä muita ulkopelaajia ehtinyt ennen Kotroa kotipesään palloa ottamaan. AJ Toropainen sai vielä ajot purattavakseen, mutta lisäjuoksuja ei tullut.

IPV:n sisäpeli alkoi tästä seota, sillä tasoittavalla ajolähtötilanteessa ensin merkkivirheestä Eko juoksi kolmospesällä olevan Hyötyläisen päälle ja perään Eskelinen irroti taktisella väärällä kolmoselta Hyötyläisen.

Mutta draama oli vasta alkamassa: viimeisen tasoittavalla palottomasta ajolähdöstä Jere Dahlströmin ykkösrajanäpyllä Jarkko Matikka toi ensin kavennuksen 4 – 1 ja heti perään linjasta Teemu Nurmio toi 4 – 2. Hyötyläinen oli välilyönnillään lähellä kaventaa lisää, mutta Topi Hurskaisen kova tappoheitto poltti Latun kotipesän viivoille. Hyötyläisen viimeisellä kopinnosto meni hieman takarajan taakse pompaten vähän oudosti sivulle päin. Takarajatuomari nosti heti ristin ylös takalaittoman merkiksi, mutta imatralaiset yrittivät väittää, että pallo olisi osunut ennen maata kopparin kenkään. Tuomaripalaveri ei tilannetta muuttanut. Lyöjiä riitti ja IPV rakensi vielä kakkoskärjellään ajot Miitri Pesoselle, joka löi pallon väliin ja Mikko Kosonen toi jakson loppunumeroiksi 4 – 3, kun kakkoselle tehtiin kolmas palo.

Supervuoroparissa KiPan uskomaton nousu kahden palon tilanteessa kahden juoksin takaa 3 – 2 voittoon

IPV aloitti supervuoroparin sisällä. KiPa torjui Dahlströmin palottoman ajolähdön Pekkisen hakiessa hyvin ykkösrajanäpyä. Johtaja Jussi ”Murikka” Hurskaiselle rakennettiin toinen ajolähtö, ja KiPan kakkoskoppari Samu-Kalle Varonen ei pannut vartaloa pallon eteen läpilyönin estämiseksi. Pallo ohi Samu-Kallen ja Konsta Hyötyläinen sekä Mikko Kosonen toivat IPV:n 0 – 2 johtoon. IPV löi toista lyöntikeirrosta kun Nurmio pamautti pallon läpi kakospuolelta. Nyt onneksi lumikasat estivät 1+1 lisäjuoksun syntymisen, mutta superissa kahen juoksun johto yleensä riittää.

Tasoittavalla KiPan kärki paloi kolmostaipalelle ja Ikonen poltti itsensä laittomaan. Kaksi ristiä jo taulaulla, mutta kahdella palolla on ennenkin tehty ihmeitä!

Kahdesta peräkkäisestä ajolähdöstä ensin Ville Liukku pamautti kakkossaumasta Topi Hurskaiselle päivän kolmannen tuodun juoksun 1 – 2 ja Juha Toikka pisti pallon väliin kotiuttaen Valentin Ikosen ja tasoittaen supervuoroparin 2 – 2. KiPa haki tämän jälkeen kärjen esiin ja ottelu oli jo ratketa Topi Hurskaisen pamautettua pallon kakkosjatkeelta läpi. Pallo kuitenkin pysähtyi lumikasaan ja voittojuoksun sijaan Hämäläinen ja Hurskainen jäivät takapesille. IPV:n kopin pudotuksella ajolähtö Valentin Ikoselle, jonka viimeinen taitolyönti lyhyenä takakierteisenä stopparina etukenttään ei pysynyt ulkopelaajan sormissa. Täpärän pesäkilvan sijaan Ville Hämäläinen syöksyi selvän voittojuoksun 3 – 2.

9.3.2019. SM-hallialkuturnauksen ottelusta Braggen kommentti: ”Hyvä alku, huono loppu.” SiiPe-KiPa 2 – 1 (1 – 3, 3 – 2, k1 – 0)

Katso myös kuvat ottelusta

Kiteen Pallo olisi tarvinnut puhtaan kolmen pisteen voiton Siilinjärven Pesiksestä, jotte haave päästä SM-halliturnauksen finaaliin olisivat vielä säilynyt. Se olisi kyllä edellyttänyt lisäksi vielä JoMan häviämistä sunnuntaina SiiPelle.

–  Ikävä kyllä yhteenkään hallipeliin emme ole päässeet läheskään parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, harmitteli KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge. KiPan vakiokokoonpanosta puuttuivat Hannes Pekkinen ja kotiuttaja Ville Liukku henkilökohtaisten syiden vuoksi.  Kuitenkin jokaisella kokoonpanolla on pystyttävä pelaamaan eikä parin mihen puuttuminen saisi näkyä noin paljoa.

Ottelun alku lupasikin hyvää, sillä pelkällä viiden pelaajan kärjellään pelannut SiiPe oli pari vuoroparia täysin altavastaajana. Avausjakso vierasjoukkue KiPalle juoksuin 1 – 3. Juoksuista Valentin Ikonen iski kaksi ja Samu-Kalle Varonen yhden. Tuojina Ville Hämäläinen kahdesti ja Topi Hurskainen kerran.

Toisella jaksolla KiPa hukkasi kahdesti johtonsa ja SiiPe vei viimeisen tasoittavalla jaksovoiton juoksuin 3 – 2 jokeri Otto Hoffrenin lyömän pallon kirvottua linjassa räpylästä. Kaksi SiiPen tasoitusjuoksua iski lyöjäjokeri Kimmo Lukkari.

Kotiutuskilpailun alku oli KiPan kaikkien aikojen kehnoin: ensin kärpänen kolmoselta, sitten kolmesti viimeinen lyönti laittomaksi ja vain kerran edes kotiutusyritys, joka meni suoraan SiiPen parhaalle pelaajalle ja risti kotiin. SiiPe ai tarvinnut kuin Kimmo Lukkarin kotiutuskilpailuun kun hän löi tarkasti kolmoskopparin yli takarajalle ja Simo Vainikainen hölkkäsi helposti voittojuoksun kotiin.

SiiPen Simo Vainikainen toi 3 juoksua ja vaihtoi 8/9 kertaa kärkeä eteenpäin.

Alku lupasi hyvää KiPalle

SiiPe aloitti avausjakson sisällä saaden yhden palon ajot koiuttajajokeri Kimmo Lukkarille, mutta tuloksena kahdesti risti kotiin.

Tasoittavalla KiPan kolmas lyöjä Valentin Ikonen löi etutilanteessa pallon läpi kakkosrajasta ja ulkona tuloksena olisi ollut 1+2 juoksua, mutta hallissa vain Ville Hämäläinen ehti kotiin tuoden 0 – 1 ja takapesät jäivät täyteen. Juha Toikka täytti ykköspesän ja palottomasta ajolähdöstä Samu-Kalle Varonen löi hidastetun ja kun pallo lensi ohi lukkarin, niin Topi Hurskainen toi 0 – 1. Toikankin ehtiminen kotiin oli aika lähellä. Kakkoskärjestä Veli-Matti Sigvart meni etenijäjokerina kärkeen ja Ville Kotro löi pallon läpi kolmosjatkeelta täyttäen takapesät. Jokeri Jiri Pippolalle vielä ajot, mutta sihti oli kateissa ja lyönti laittomaksi.

Valentin Ikonen kotiutti avausvuoroparissa Ville Hämäläisen

Toisen vuoroparin alkavalla SiiPen häntäpäästä numero 6, Juho Keinänen, paloi ykköselle ja muut kopitettiin pois tai jätettiin väliin. Etenijöitä ei kakkospesää pitemällä näkynyt ja lyöjät loppuivat.

Tasoittavalla KiPan Hämäläinen läi takaa keskeltä läpi ja kesän kunnarin sijaan eteneminen jäi kakksopesälle. Valentin Ikonen löi tyylikkäästi kkaosjatkeelle ja  Ville Hämäläinen toi jo KiPalle 0 – 3 johdon.

Kolmanness vuoroparissa SiiPe sai jakson ainoan juoksunsa 1 – 3, kun virettään parantanut lyöjäjokeri Kimmo Lukkari kotiutti joukkueen parhaan, 8/9 kärkilyöntiä ottelussa vaihtaneen Simo Vainikaisen kopparin yli yllätäen pompanneella välilyönnillä.

KiPan tasoittava oli ihmeellinen: 11 lyöjää ja vain yksi vapaataipaleen turvin edes ykköselle!

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPan ulkopeli kuitenkin toimi sisäpeliä paremmin ja lukkari Jesse Eskelinen sai tylsytettyä Lukkarin kotiutusyrityksen laittomaksi.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit, kun KiPan oli vain kolmesti sisällä, menivät SiiPelle 16 – 14 (44% – 45%), mutta kolmostilanteet 4 – 6 KiPalle.

KiPan peli kääntyi väärinpäin toisella jaksolla

KiPa aloitti toisen jakson sisällä ja meni 0 – 1 johtoon, kun toisesta ajolähdöstä Samu-Kalle Varonen löi tarkasti kakkosjatkeelle ja numerolle 9 vaihdetty Ville Hämäläinen juoksi kotiin.

Tasoittavalla sisävuorolla SiiPen Mikko Lukkari tasoitti lyömällä keskelle väliin ja kotiin tuli Simo Vainikainen 1 – 1.

Toisessa vuoroparissa KiPa pääsi taas juoksun edelle, kun Samu-Kalle Varonen löi linjaan ja Veli-Matti Sigvart toi täpärästi 1 – 2.

Veli-Matti Sigvartin täpärä 1 – 2 juoksun tuonti Samu-Kalle Varosen lyönnistä olisi kesällä ehkä vihelletty paloksi

Ja tasoituksen toi tuttu siilinjärveläiskaksikko: Mikko Lukkari taas palloa väliin ja kotiin Simo Vainikainen 2 – 2. 

Kolmas vuoropari oli juoksuton vaikka molemmat saivat ajolähdön aikaan. Viimeisen alkavalla KiPan vaihtolyönnit sakkasivat eikä etenijää saatu kuin kerran kakkoselle.

SiiPe vei viimeisen tasoittavalla jaksovoiton juoksuin 3 – 2 jokeri Otto Hoffrenin lyömän pallon kirvottua linjassa räpylästä ja kotiin tuli Eino Puustinen.

 

3.2.2019. KiPa pisti JoMan lujille ollen vähällä viedä 2. jakson voiton. Halli-SM alkuturnaus KiPa-JoMa 0 – 1 (1 – 4, 5 – 5)

Halli-SM alkuturnaus

Kiteen Pallo -90 vs. Joensuun Maila Joensuu Areena, 3.2.2019 klo 17:00

Joukkueiden kokoonpanot

Kiteen Pallo -90
1 Veli-Matti Sigvart 2K
2 Ville Hämäläinen 2P
3 Hannes Pekkinen 1V
4 Samu-Kalle Varonen 3K
5 Ville Liukku L
6 Valentin Ikonen 3P
7 Antti-Jussi Toropainen 3V
8 Juha Toikka 2V
9 Juhani Myyryläinen S
10 Jiri Pippola
11 Jesse Eskelinen
12 Oskari Purmonen

Pj. Raimo Bragge
2. pj Riku Tolonen

Joensuun Maila
1 Konsta Kettunen 2V
2 Tuomas Jussila 2P
3 Lauri Kivinen 3K
4 Juha Puhtimäki L
5 Henri Litmanen 3P
6 Mikko Kemppainen S
7 Simo Rahunen 1V
8 Matias Hänninen 2K
9 Iiro Kuosa 3V
10 Juha Niemi
11 Aleksi Rautiainen
12 Konsta Piironen

Pj. Juhani Lehtimäki
2. pj Antti Väistö

Perjantain ennakkotiedosta poiketen Antti-Jussi Toropainen tuli numerolle Ville Kotron tilalle ja Jiri Pippola mukaan jokeriosastolle.

Lue myös otteluennakko: Halli-SM starttaa viikonloppuna paikallisottelulla

KiPalta varsin mallikas esitys. Joensuun Maila oli tänään niukasti parempi luvuin 0 – 1 (1 – 4, 5 – 5)

Katso myös 165 kuvaa ottelusta

KiPan peli on mennyt selvästi eteenpäin tammikuisesta harjoitusottelusta. Vaikka Topi Hurskainen ja Ville Kotro olivat vielä kokonaan sivussa ja lukkarina kotiuttajajokeriksi kaavailtu Ville Liukku, ei kiteeläisten tarvinnut hävetä otteitaan. Avausjaksolla kaksi juoksua tuli vähän halvasti, mutta toisella jaksolla jopa lukkareiden taistossa Ville Liukku oli ajoittain Juha Puhtimäkeä parempi.

–  Ihan hyvää peliä, tyytyväinen olen moneen asiaan. Ilme hyvä etenkin toisella jaksolla. Eka jakso oli vielä vähän hakemista, toisella pelattiin pirteästi. Hyviä nousuja oli toisella jaksolla ja pelattiin laajalla rintamalla. Kun saadaan vielä kaikki miehet (Topi Hurskainen, Ville Kotro) kokoonpanoon mukaan, niin hyvä tästä tulee, totesi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge KiPan taisteltua toisella jaksolla johtoasemassakin ollen tasaväkisesti viime kauden mestareita vastaan.

JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki oli voittoon tyytyväinen, mutta paljon parannettavaakin viime kauden Suomen mestareilla on.

– Voitosta ja toisen jakson noususta jäi hyvä mieli. Ulkopeliin ei voi olla tyytyväinen, annettiin käsistä liikaa vaihtoja. Mennään kuitenkin vielä talvessa. KiPa löi toisella jaksolla hyviä lyöntejä ja siinä oli ihan vaadetta, että noustiin, kertoi Lehtimäki.

Avausjaksolla KiPalla oli vielä hakemista

KiPan uusi kapteeni Hannes Pekkinen voitti hutunkeiton ja valitsi aloittavan sisävuoron. KiPan otteet olivat vielä varoivaiset eikä tilannetta saatu aikaan.

Tasoittavalla JoMa sai palottoman ajolähdön, mutta Aleksi Rautiaisen ensimmäisellä haavat kotiin, mutta toisella kova keskelle siirsi etenijän kolmoselle. Matias Hännisen vapaalla välilyönnillä  Juha Puhtimäki toi JoMan johtojuoksun 0 – 1. Juha Niemi sai 0 – 2 tililleen kun KiPan lukkari ei kurottanut polttoheittoa ja Simo Rahunen ehti kotiin.

Tosen alkavalla KiPan kärki toimi ja Pekkisen kolmosvaihtoon tinttaama läpilyönti kakkosrajasta olisi ulkona tuonut 1+2 juoksua. Nyt vain pesät täyteen palottomaksi ajolähdöksi. Samu-Kalle Varonen löi varsilyönnin joka poltteli JoMan etumiehillä niin että Veli-Matti Sigvart toi kavennusjuoksun 1 – 2. KiPan painostus vielä kolmella ajolähdöllä ei valitettavasti lisäjuoksuja tuonut.

Tasoittavalla JoMan tykki Niemi ei juoksun tekoon pystynyt, mutta 1 – 3 syntyi harhaheitolla, kun pallo meni ohi kolmosvahti AJ Toropaisen niin kauas että Matias Hänninen ehti syöksynsä jälkeen kotin saakka. Vuoroparin toiseksi viimeisenä lyöjänä Lauri Kivinen näpytti ensin etenijän kolmoselle ja sitten yllätysmerkki kotiin. Pallo jäi linjaan ja varma palo oli tulossa, mutta Liukun näyttävä kauhaisu menikin ohi pallon ja Konsta Kettunen toi 1 – 4.

Kolmannen alkavalla KiPa rakensi palottomat ajot, mutta välilyönneille JoMa jätti niin kapean raon koppareiden eteen, ettei Liukku eikä Ikonen saaneet palloa sinne sopimaan.

Juha Toikka on tuonut KiPan vaihtolyöntiarsenaaliin pompun takaisin

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 21 – 19 (47 % – 54 %) ja kotiutukset 1/5 – 3/10. Kotijoukkueena olleen KiPan luvut ensin.

Toisella jaksolla KiPa niskan päällä, mutta…

KiPa meni toisella jaksolla ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla 2 – 0 johtoon. Palottomasta ajolähdöstä Samu-Kalle Varonen (2 lyötyä, 1 tuotu, 5/8 KL) löi läpi kakkosjatkeelta ja Veli-Matti Sigvartin (3 tuotua, 4/8 KL) hölkkäsi kotiin. Ajot jatkuivat ja Ville Liukku (1 lyöty, 3/10 KL) kotiutti JoMan linjan räpeltäessä Ville Hämäläisen (1 tuotu, 7/11 KL).

Ville Liukun lukkarointi pääsi vauhtiin 2. jaksolla

Kolmannen alkavalla JoMa kavensi 2 – 1 Aleksi Rautiaisen välilyönnillä ja tasoitus 2 – 2 tuli heti perään, kun Juha Niemen lyönti jäi linjaan, mutta tappoheitto lensi yli kotipesän.

KiPa osoitti henkisen kanttinsa ja sai tasoittavalla kolme ajolähtöä. Ensimäisestä jokeri Jiri Pippola pisti heti ensimmäisellään merkistä pallon kakkospuolelle väliin ja Juha Toikka toi 3 – 2. Hämäläisen ajonpurku tuotti haavat kotiin, mutta JoMan ulkokentän svutuksella näpyllä kolmas ajolähtö. Hannes Pekkinen pamautti merkistä kakkospuolelle väliin ja Veli-Matti Sigvart toi 4 – 2.Harmittavasti Pippola lähti kakkoselta etenemään polttaen itsensä kolmoselle eikä KiPa saanut enää sisävuorossaan uutta tilannetta aikaan.

Jiri Pippola pisti pallon merkistä väliin ja Juha Toikka toi KiPan johtoon 3-2

Tässä vaiheessa kuitenkin Joensuu Areenan 1252-päinen yleisökin jo hiljeni KiPan kannattajoukkoa lukuunottamatta.

Viimeisen vuoroparin alkavalla JoMan lyöjät lähtivät huonosti kärjen takaa numerosta 3, mutta kopittelun jälkeen koko illan erinomaisesti pelannut kakkoskärki Mikko Kemppainen (5/5 kertaa ykköselle) – Simo Rahunen (5/5 vaihtoa kakkoselle) – Matias Hänninen (2/4 vaihtoa kolmoselle) rakensi palottoman ajolähdön. Aikalisän jälkeen Aleksi Rautiaisen pommi kolmosrajasta meni läpi ja Simo Rahunen sekä Matias Hänninen ehtivät kotiin saakka tasoittaen jakson 4 – 4.

– Se oli lähes ottamaton lyönti, ja sellainen täytyy palkitakin, kehui myös KiPan pelinjohtaja Bragge Tohmajärven Pompun kasvatin harkittuun paikkaan iskemää sivallusta.

JoMan kärki saatiin jälleen poikki ja kopittelun jälkeen toisellakin lyöntikierroksella kakkoskärki täytti vielä takapesät viimeisenä lyöjänä olleelle Juha Niemelle. Kakkospuolelta välistä löytyi tilaa ja Mikko Kemppinen toi JoMan johtoon 4 – 5.

Mutta ei KiPa tästätkään lannistunut! Viimeisen tasoittavalla pelinjohtaja Bragge haki kärkeä esiin ja vaikka kakkostaipaleelta oli jo kaksi ristiä taululla, meni Samu-Kalle Varonen väärän turvin kärkietenijäksi. Eskelinen vaihtoi etupesät täyteen ja Liukku näpytti kärjen jo kolmosta kohti kun pallo viuhui ohi kolmosvahdin ja harhaheiton turvin Samu-Kalle toi KiPan jo tasoihin 5 – 5. Tämä oli Samu-Kallen jo kolmas tuotu juoksu ottelussa. Jokeripaitaan vaihdettu Ikonen vaihtoi vielä JoMan ulkokentän avustuksella Eskelisen kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä Pippola ei valitettavasti pystynyt Niemen esitykseen vaan jakso päättyi tasan 5 – 5. Näin otteluvoitto luvuin 0 – 1 (1 – 4, 5 – 5) JoMalle.

25.8.2018. KPL välieriin, mutta häviö ei ole häppee tämän tason joukkuetta vastaan, muistutti Bragge. KiPa – KPL 0 – 2 (3 – 6, 0 – 4)

– Sanotaan että hoppee ei oo häppee, mutta ei ole häppee hävitä tämän tasoiselle joukkueellekaan, joka vielä paransi peliään koko ajan, muistutti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Meille huono että Toni Laakso tuli mukaan. Hän toi lisää virtaa Kouvolalle sekä sisä- että ulkopeliin.

Katso Facebookista lehdistötilaisuus 

Katso vielä tämänkin ottelun kuvia

– On nostettava hattua että joukkue pystyi pelaamaan flunssaisena,  kuumeisena ja varamiehisenäkin näin hyvin. Haastettiin vähän joka pelissä Kouvolaa siitä suuri hatunnosto koko joukkueelle. Tänään KPL löi ekalla jaksolla todella hyvin, jatkoi Bragge.

– Pari ensimmäistä sarjan peliä oltiin lähempänä kuin näissä kahdessa viimeisessä. Ekalla jaksolla KPL puhkoi meidän molemmat saumat Juha Korhosen (3 lyötyä, 4/10 KL) ja Toni Laakson (3 lyötyä, 10/13 KL) kovilla lyönneillä. Parissa ekassa pelissä parikymmentä kolmostilannetta mutta vähemmän annettiin juoksuja. Nyt kääntyi toisin päin. Mekin teimme tilannetta, mutta kotiutukset puuttuivat, arvioi KiPan ykköspalkitu Ville Hämäläinen (1 tuotu, 5/7 KL).

– Jatkettiin siitä mihin jäätiin torstaina, hyvällä latauksella tultiin ja tiedettiin, että täällä pitää pelata todella hyvin voittaakseen. Vaikka tehtiin vain16 kolmostilannetta, niin se riitti, kertoi KPL:n ykköspalkittu Laakso.

Lassi Vasarainen historiallisen pesäpallonsa kanssa ottelun jälkeen

– Meidän peli parani, kaksi ensimmäistä oli todella tiukkoja ja KiPa pelasi välillä jopa pienessä hurmiossa. Ei käynyt mielessäkään, että joku asia tulisi itsestään. Takatilannepelaaminen oli todella hyvää, yksittäisillä välilyönneillä tekivät juoksua ja kärki pelasi hyvin. Tässä pelissä ensimmäinen jakso oli parempaa peliä meillä, ja se vaikutti toiselle jaksolle niin että peli vähän löpsähti. Emme esittäneet sisällä sen jälkeen oikein mitään. Kuitenkin se riitti, voitto ja pelit poikki. Siitä hyvä mieli, analysoi KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen.

KiPan kokoonpanosta puutuivat Simo Rahunen ja Joni Tervo. Samu-Kalle Varonen oli saatu rosteriin mukaan. Kolmantena jokerina Sigvartin ja Ahosen kanssa pelasi miesten superpesisdebyyttinsä vielä B-poikaikäinen Kiteen Pallon kasvatti Lassi Vasarainen, joka löikin ensimmäisen jakson lopussa Veli-Matti Sigvartin tuomana myös uransa ensimmäisen miesten pääsarjajuoksun.

Lassi Vasarainen iski uransa 1. Superpesisottelussa myös 1. juoksunsa

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet olivatkin KPan eduksi 9 – 8, mutta kotiutukset KPL:lle 3/9 – 6/7.

– Mutta toinen jakso ratkesi alun kakkosrajaleikkuriin (Anssi Lammilan 1+1 juoksun arvoinen kunnari) vähän epämääräisellä tuomiolla. Haukuin tuomareita kentällä jo tarpeeksi, eikä sitä tarvitse tehdä enää. Syöttötuomari harjasi kentän tauon aikana ja se oli ensimmäinen lyönti kakkosrajaan. Jälki oli muutaman sentin laiton. Kun menin sitä jälkeä näyttämään, niin ensin tulee Laakso ja pyyhkii sen jalallaan ja sen jälkeen tulee Hacklin ja pyyhkii sen jalallaan. Eikä mitään reagointia tuomaristolta, ihmetteli Bragge syöttötuomari Mika Kääriäisen toimintaa.

Toisen jakson kolmostilanteet olivat jo KPL:lle 5 – 8, ja kotiutukset 0/4 – 3/7.

– Koko pudotuspelisarjaa ajatellen meidän takatilannepelaaminen oli erittäin hyvää kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta näissä kahdessa viimeisessä se ei enää pitänyt. Mutta koko kesää ajatellen koko joukkue on kasvanut selvästi. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan kohti ensi kesää ja uusia tavoitteita. Hieno joukkue, lopetti Bragge.

Juha Korhonen ja Toni Laakso repivät KiPan puolustuksen 1. jaksolla

KiPan kapteeni Sami Partanen voitti hutunkeiton ja valitsi ulkovuoron. KiPa saikin etenkin Ville Hämäläisen oivilal suorituksilla Koplan kärjen poikki. Häntäpäästä Konsta Hyötyläinen sai vielä vaihdettua Juho Hacklinin kolmoselle, mutta Valtteri Luoma poltti itsensä kärjen takana ykköselle eikä vieraat päässeet kotiutusyrityksiin.

Tasoittavallaan KiPan Hämäläinen joutui kopittamaan, mutta Veli-Matti Sigvart, Topi Hurskainenja Sami Patanen rakensivat tyylikkäästi palottomat ajot. Valentin Ikosen varsilyönnistä Sasu Toikak poltti Sigvartin kotiin. Jatkoajoista Antti-Jussi Toropaisen hermopallo kakkospussiin tuotti toisen palon ja kolmannessa ajolähdössä Vilel Kotron välilyönnin haki Hacklin kopiksi.

Toisen alkavalla Koplan kärki Tommi Mäentausta, Anssi Lammila ja Sasu Toikka rakensivat ajot Toni Laaksolle, joka iski kovaa kolmossaumaan ja Tommi Mäentausta toi 0 – 1. Vaihtolyönti oli vielä kovempi samaan paikkaan ja vain Hurskaisen nopeus katkaisi läpilyönnin. Jatkoajoista Juha ”Kore” Korhonen löi vastustamattoman kumuran Hurskaisen eteen ja Sasu Toikka toi 0 – 2.

– Aikamoisia niittejä, kehui Braggekin ulkokentän laidalla näitä lyöntejä.

Tasoittavalla sisävuorollaan KiPan kärjestä Hämäläi nen ja Hurskainen hoitivat homansa hyvin, mutta PArtasen näpy lipsahti laittomaksi ja risti tuli. Ikonen vaihtoi kärjen kolmossaumalyönnillä kolmoselle. Jani Ahosen keskipompulla Hämäläinen lähti kotiin, mutta sähläsi takaisin kolmoselle ehtimättä sinne ennen palloa, jonka Koplan etumies oli jo räpeltänyt pois käsistään. Jatkamalla syöksyen kotiin olisi KiPa saanut juoksun! KiPa sai vielä Ville Kotrolle kahden palon ajolähdön ja ilman merkkiäkin Veli-Matti Sigvart toi kavennuksen 1 – 2 pallon pudotessa väliin kolmoskopparin eteen.

Kolmannen vuoroparin alkavalla Kopla koetti kakkoskärjellään jokeri Matti Saukko kärjessä tehdä tilannetta, mutta Hämäläinen poltti Saukon Hacklinin pompusta kakkoselle. Kärki kulki taas ja ajolähdöstä Toni Laakso puhkoi nyt KiPan kakkossauman ja Tommi Mäentausta toi 1 – 3. Viimeisenä lyöjänä vielä Juha Korhonen löi keskisauman puhki ja Anssi Lammila toi 1 – 4.

Tasoittavalla KiPa oli jälleen yhden juoksun tehottomampi Koplaa. Paloton ajolähtökärjestä Valentin Ikoselle ja hän koiutti kakkopuolen välilyönnillä Ville Hämäläisen kaventaen 2 – 4:ään. Toiseksi viimisenä lyöjänä Ahonen koetti saada Hurskaisen vielä kotiin, mutta välilyöntiyritys jäi linjaan kopiksi.

KiPan ykköspalkittu Ville Hämäläinen toi yhden juoksun, meni kärkeen 5/7 kertaa ja pelasi ulkona pirteästi

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPan Partanen poltti Mäentaustan kakkoselle, mutta Kola sai yhden palon ajot Juha Korhoselle, joka iski kolmossaumasta Matti Saukon tuomana 2 – 5. Viimeisenä lyöjänä Juho Hacklin näpytti ensin etenijän kolmoselle ja sitten hermopallo Partaselle, jolta palo kuitenkin lipesi heittotilanteessa ja Teemu Nurmio toi 2 – 6.

– Oikealle miehelle pistit hermopallon, ensimmäisen kerran näin Partasen pudottavan pallon, vitsaili Laakso Hacklinille.

Tasoittavlla sisävuorollaan KiPa sai kärjellään etupesät täyteen, mutta kolmosvaihto oli vaikeampi. Viimeisenä lyöjänä Lassi Vasaraiselle tuli vielä kahden palon ajolähtö ja Lassi löikin Veli-Matti Sigavrtin tuomana uransa ensimmäisen juoksun kaventaen jakson loppunumeroiksi 3 – 6.

Toinen jakso ratkesi laittomalla lyönnillä

KiPa aloitti sisällä eikä saanut kärkeään kakkospesää pitemmälle. Tasoittavallaan KPL:n Anssi Lammila iski ilmeisen laittomaksi menneen kakkosrajaleikkurin pomputettuaan ensin kärjen kakkoselle. Lammilan kunnarin edellä kotiin juoksi Tommi Mäentausta ja KPL hetkessä 0 – 2 johtoon Braggen protestoinnista huolimatta.  KPL rakensi vielä palottomat ajot, joista Toni Laakso löi kumuran kolmospuolelle ja Anssi Lammila toi tuplajuoksulla jo 0 – 3.

Toinen vuoropari oli juoksuton vaikka KiPa saikin palottoman ajolähdön numerolle 5 vaihdetulle Samu-Kalle Varoselle lyönnin jäätyä linjaan. Jatkajoista Kotron lyönnit kantoivat takalaittomiksi ja Jesse Eskelisen välilyönti lensi kopiksi. KPL:n sisävuoro oli vielä heikompi. Korhonen viimeisenä lyöjänä sai yrittää Toikkaa kotiin, mutta Hämäläinen nappasi linjasta kopin.

Kolmas vuoropari kaatui KiPalla jälleen heikkoihin kotiutuksiin, vaikka kärjestä saatiin paloton ajolähtö Ikoselle. Näpystä risti kotiin ja vaihtolyönti karkasi kopiksi. KPL sai sisävuorolalan vielä lahjajuoksun, kun pallo lensi ohi kolmospesän ja Tommi Mäentausta toi jakson päätösnumeroiksi 1 – 4.

 

 

23.8.2018. KPL sai viisi kotiutustilannetta vähemmän kuin hävittyään Rantakentällä. Harhaheitot ja takatilannepelaaminen KiPan harmina, mutta lauantaina klo 15 alkaa uusi ottelu 0-0 -tilanteella. KPL – KiPa 2 – 0 (4 – 1, 10 – 1)

Kaikki kolme muuta kärkinelikon haastajaa (Seinäjoen Jymy-Jussit, Koskenkorvan Urheilijat ja Pattijoen Urheilijat) on jo tippunut pois ilman yhtäkään otteluvoittoa, mutta KiPa jatkaa runkosarjan voittajan KPL:n haastamista lauantaina klo 15 Rantakentällä neljännessä puolivälieräottelussa. Siten KiPan on oikeastaan jo ainakin viidentenä…

Torstain vierailua Kouvolassa ei Kiteellä muistella.

– Tämä peli painetaan lokeroon. Lähdetään rakentamaan lauantain ottelua henkisesti uudelleen ylös. Sitä kautta, hyvällä pelillä ja pienellä tuurilla tavtaan vielä sunnuntaina, katsoi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge jo tulevaan viikonloppuun.

– Oltiin pelin alussa hyvällä ilmeellä mukana, mutta liukui vaan käsistä tämä peli, harmitteli KiPan ykköspalkittu lukkari Jesse Eskelinen harhaheitolla avausvuoroparissa tullutta KPL:n 2 – 0 juoksua ja KiPan tasoittavan neljän ajolähdön tuloksen jäämistä vain Antti-Jussi Toropainen lyömään 2 – 1 kavennukseen. Lisäksi kolmaskin KPL:n juoksu tuli harhaheitosta.

Joitakin kuvia ottelusta

Avausjakso, joka päättyi juoksuin 4 – 1 KPL:lle, oli oikeastaan tilanteiden suhteen erittäin tasainen, sillä kotiutusyritykset menivät tasan 6 – 6 ja kotiutukset 2/6 – 1/6 KPL:lle.

KiPan lukkari Jesse Eskelinen sai KPL:n kärkikolmikkoa hyvin kiinni: kärkilyöntiprosentit vain 75 %, 86 % ja 50 %.

Antti-Jussi Toropainen sai KiPan kakkospalkinnon isketttyään KiPan molemmat juoksut

– Ulkopelissä tehtiin virheitä, vaikka tilannemäärä ja yllättävän pieneksi. Takanen ei kestänyt ja tuli räpylävirheitä. Se maksoi tämän pelin. Yhdeksällä tilanteella ei pärjää. Pelin alku oltiin ihan hyvällä ilmeellä, mutta se liukui käsistä, KiPan ykköspalkittu lukkari Jesse Eskelinen tiivisti ottelua.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge analysoi jälleen ottelun tyhjentävästi eikä KPL Matti IIvariselle jäänyt paljoa sanottavaa.

– Vastassa oli laadukas huippujoullue. Hyvin lähdettiin peliin, mutta aistin vähän herpaantumista suorituksissa, kaksi annettiin harhaheitoilla alkuun, ja sellaista ei saa tapatua näin hyvää joukkuetta vastaan.  Toisella jaksolla ei saatu juoksua alkuun. Sen jälkeen (Juho) Hacklinilta aikamoinen niitti kakkosjatkeelle. Toki laittoman jälkeen miehet palaavat pesille ja toinen lyönti. Lyönti oli täydellinen, mutta siinä tilanteessa meidän täytyy vain torjua tällaiset lyönnit. Jätkiltä aukesi ketsuppipullo ja siitä lähtien oltiin vastaantulijoita niin ulkopelissä kuin sisäpelissä. Nyt lähdetään välittömästi rakentamaan lauantain ottelua. Ennen kaikkea henkisesti uudelleen ylös, Bragge tiivisti.

– Kyllä nämä ovat nautittavia pelejä, vaikka välillä tuleekin taateliin. NÄitä pudotuspelejä pelataan vain syksyllä. Jos näistä ei nauti, niin pitää miettiä, kuka olen ja missä olen. Nää on suuria pelejä, harva pääsee pelaamaan näitä ainakaan paljoa, muistutti Bragge.

 

.

21.8.2018. KiPan komein nousu vuosiin lannisti KPL:n ja KiPa tasoitti otteluvoitit 1 – 1:een. KiPa – KPL 1 – 0 (7 – 6, 2 – 2)

KiPa tasoitti otteluvoitot 1 – 1:een komealla nousulla yksittäisillä juoksuilla 7 – 6 voittoon 1. jakson viimeisessä vuoroparissa oltuaan juoksuin 3 – 6 tappiolla.

Mutta KiPan ulkokenttä kesti vaikka KPL vei koko ottelun kolmostilanteet luvuin 20 – 25 ja nousi toisen jakson lopussa 2 – 0 tappioasemasta tasoihin Matti Latvalan ja Juha Korhosen välilyönneillä.

Katso ottelun ratkaisut videolla

KiPan jaksojen ratkaisujuoksut

 

1. jaksolla Kotro ja Toropainen aloittivat KiPan takaa-ajon

Ville Hämäläinen 1. jaksolla ja Jani Ahonen 2. jaksolla löivät kunnarit tyhjään kenttään. 2. puolivälierä: KiPa – KPL 1 – 0 (7 – 6, 2 – 2).

KiPan kapteeni Sami ”Eko” Partanen voitti hutunkeiton ja KiPa aloitti ulkona. KPL sai yhden palon ajot Juha Korhoselle, jonka ensimmäisen Simo Rahunen torjui. Mutta toinen lyönti sirvahti KiPan pelaajasta ja Juho Hacklin karkasi tuomaan 0 – 1.  KiPa tasoitti heti kun Sami Partanen pujotti välilyönnin keskelle ja Veli-Matti Sigvart toi 1 – 1.

Toisen alkavalla KPL rakensi jälleen heti kärjestä ajot. Korhosen näpy oli liian lyhyt, Hacklinin lyönnin haki Topi Hurskainen kopiksi, mutta Matti Latvalan kumuralla kskelle Sasu Toikka toi 2 – 3. Mutta KiPa tasoitti jälleen, tosin vasta toiseksi viimeisellä lyöjällä. Antti-Jussi Toorpainen löi väliin ja Simo Rahunen toi 3 – 3. Aiemmin Valentin Ikosen lyönnin haki Lammila linjasta kopiksi. Khden sisävuoron jälkeen muuten KiPan Juhani Myyyrläisellä oli 4/4 kärkilyöntiä.

Kolmannen alkavalla KPL:n Juha Korhonen oli vimeisenä lyöjänä ja hän kahden epäonnistunee lyönnin jälkeen pamautti maissa keskeltä koppareille asti ja Matti Latvala toi vieraat taas johtoon 2 – 3. KiPan tasoitus tuli ny tnopeasti kun ensimmäisenä lyöjänä Vilel Hämäläinen pamautti pallon kakkospuolelta rantapöheikköön ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään 3 – 3.

Viimeisen alkavalal KPL tuntui menevän menojaan. Kärjestä palottomat ajot, josta Juha Korhosen kumura Kotron räpylää hipaisten kotiutti Tommi Mäentaustan 3 – 4. Jatkoajoista Hämäläinen poltti Hacklinin keskipompusta Lammilan kotiin, mutta seuraavsta ajolähdöstä Matti Latvala löi kaksi kumuraa, joilla Sasu Toikka ja Juha Korhonen toivat jo 3 – 6 Kouvolalle. KPL:n kärki rakensi vielä toisella lyöntikierroksella yhden palon ajot Hacklinille, mutta Ekon syöksykoppi ja Ikosen varma räpylä tuottivat tarvittavat palot kotiin.

Viimeisen tasoittavalla KiPa kopitti ensi kolme miestä pois ja kolmen kärkimiehen osallekin tuli palo laittomalla ja kahdet haavat. Mutta joukue ei tästä hätkähtänyt: Sigvart meni pystärillään kärkeen, Ekon välilyönti ja Allun saumaveto tuottivat takatilanteen. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Ville Kotron hermopallo linjaan, heitto kotiin ja lukkari Janne Kivipelto pudotti pallon: 4 – 6 Veli-Matti Sigvartin tuomana. Aikalisän jälkeen viimeisenä lyöjänä Antti-Jussi Toropainen näpäytti ensin Ahosen kolmoselle ja löi sitten kakkossaumasta Jani ahosen tuomana 5 – 6.

Ville Kotro käynnisti KiPan takaa-ajon viimeisen tasoittavalla kotiuttamalla Veli-Matti Sigvartin 4 – 6

Antti-Jussi Toropainen iski viimeisenä lyöjänä 1. jakson viimeisen tasoittavalla Jani Ahosen kotiin ja kavensi 5 – 6:een. Näin uusi lyöntierros, yksi palo ja KiPa jatkamaan voitokasta taisteluaan.

Juhani Myyryläiselle pesät täyteen, mutta kahdella kopilla kärki esiin. KiPa hyvin pelannut kärki täyttikin yhden palon ajolähdön Sami Partaselle, jonka pystäri putosi keskelle kouvolalaisia ja Ville Hämäläinen toi tasoituksen 6 – 6.  Ajot jatkuivat ja KiPan sankari Valentin ikonen iski keskelle väliin ja Topi Hurskainen toi jakson voittojuoksun 7 – 6.

Ensimmäisen jakson runsaat kärkilyönnit 33- 32 (66 % – 62 %), kolmostilanteet 15 – 14 ja kotiutukset 7/15 – 6/14 KiPalle.

Toisellakin jaksolla jännnitys tiivistyi KPL:n tasoitettua KiPan 2 – 0 johdon viimeisen vuoroparin tasoittavalla.

Toisellakin jaksolla KiPan räpylä piti

KiPa aloitti toisen jakson sisällä ja kärejetä heti palottomat ajot Ekolle, mutta varsilyönnillä risti Hämäläisestä kotiin. Mutta Valentin Ikonen ja Topi Hurskainen jatkoivat siitä mihin 1. jaksolla jäivät: kova lyönti keskelle ja Topi toi KiPan johtoon 1 – 0.

Vaikka KPL rakensi toisellakin jaksolla 11 kolmostilannetta, niin lisäjuoksuja vieraat saivat vasta viimeisessä vuoroparissa. Sen alkavalla KiPan Jani Ahonen pamautti pallon kolmosrajasta läpi j akiersi kunnarin tyhjään kenttään ja KiPa kasvatti johtoaan 2 – 0:aan. Tupajuoksu jäi tuomatta kuten 1. jaksolal Hämäläisellä, sillä AJ Toropaisen kova veto kakkosluukkiun jäi siepparille kopiksi.

Jani Ahonen juhlii 2 – 0 kunnariaan ja Anssi Lammilan pelihuumori loppuu 2. jakson viimeisne vuoroparin alkavalla

Mutta KiPan ulkokenttä kesti tasoittavalla vaikka meinasikin jo näyttää pahalta. KPl rakensi palottomat ajot joista ensin HAcklinin lyönnin torjui Eko. Mutta jatkoajoista peräjälkeen Matti Latvala ja Juha Korhonen iskivät palloa väliin ja Anssi Lammila sekä Sasu Toikka toivat vieraat jo tasoihin 2 – 2. Vain yksi risti taululla, uusi lyöntikierros kärejstä. Mäentausta meni ykköselle, mutta Lammilan pompusta pystyikin Tervo polttamaan etenijän kakkoselle ja heti perään Rahunen haki Toikan lyönni kopiksi tehden viimeisen palon Lammilasta kakkoselta.

KPL vei koko ottelun kolmostilanteet luvuin 20 – 25. Mutta lopputulos oli että 2. puolivälierä päättyi KiPan voittoon KiPa – KPL 1 – 0 (7 – 6, 2 – 2).

Eko ja Rami pomppivat riemusta Simon napattua viimeisen palon Matti Saukosta

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan komea nousu 1. jakson viimeisen vuoroparin tasoittavalla!

– Kylätappelun meininkiä, kissa ja hiiri -leikkiä. Oltiin takana ja mentiin johtoon, tilanteet vaihteli. Ekan jakson loppu oli sellaista mitä pesäpallo-ottelun parhaimmillaan kuuluukin olla. Tilanteita 25, onneksi takanen on meillä pitänyt. Hyvin KPL:n kärki rakensi tilannetta, pompuillakin vaikka ei pomppukeli ollutkaan. Meidän räpylä kesti, kehui KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Luulin että Kouvola tulee vielä kovemmin tähän peliin. Pitää muistaa, että jatkopaikka vaatii meiltä vierasvoittoakin ja sitä lähdetään torstaina Kouvolasta hakemaan.

KPL:n pelinjohtaja Matti IIvarinenkin kehui ottelua:

–Hieno kamppailu, aika tiukka alku. Päästiin muutama juoksu eteen, mutta pikkusen pökättiin vastustajaa ja se meni ekan jakson lopussa ohi. Se aiheutti meille jonkin asteista toipumista, mutta lopussa oltiin lähellä nousemaan jaksovoittoon. Hieno kamppailu, häviö aina kirpasoo ja tasaisena nämä jatkuu varmasti, päätti Iivarinen.

KiPa onnistui laajalla rintamalla ja pyttykerholla oli vaikeaa valita ketkä kaikki palkitaan. Ykköspalkinnon sai 1. jakson voittojuoksun ja 2. jakson avausjuoksun iskenyt Valentin Ikonen (2 lyötyä, 4/7 KL) . Tuojana molemmissa oli Topi Hurskainen (2 tuotua, 6/6 KL), joka myös olisi voitu palkita. Kakkospalkinto annettiin Ville Hämäläiselle (1+0 lyötyä, 2 tuotua ja 7/11 KL), jonka kunnari tyhjään kenttään tasoitti 1. jakson 3 – 3:een.  KiPan toisen kunnarin iski kolmospesän päältä Jani Ahonen (1+0 lytyä, 2 tuotua, 6/6 KL) toisen jakson viimeisen vuoroparin alkavalla vieden KiPan 2 – 0 johtoon.

– Mukava, mahtava peli pelata. Saivat 25 kolmostilannetta, joten vaihtotilanteisiin on saatava tarkkuutta. Ei Korelle (Juha Korhoselle) saa antaa 10 kolmostilannetta. Tasapainoinen, yleisöön meneväkin ottelu, päätti Ikonen.

KPL:n juoksujen lyöjistä, Matti Latvala (4 lyötyä, 1 tuotu, 7/10 KL) ja Juha Korhonen (4 lyötyä, 1 tuotu, 6/14 KL) jälkimmäinen jäi lman palkintoja. Ykköspalkinnon nappasi siis Latvala ja kakkospalkinnon pomppukone Anssi Lammila (1 tuotu, 8/9 KL).

– Tiukka peli, pesäpalloa parhaimmillaan. Mukava olla osallisena kentällä ja veikkaan, että on yleisössäkin mukava istua. Valitettavasti oltiin tänään se porukka mikä hävisi. Hommahan jatkuu sitten torstaina, KiPankin paidassa pelannut Matti Latvala kertoi.

– Pieniä tarkennuksia tehdään. Tilannemäärähän oli hyvä (25), vaikka oli aika vilakka keli ja vettäkin ripotteli. Paljon hyvää, jonkun verran tarkennettavaa, Latvala jatkoi.

Kolmas puolivälieräottelu torstaina 23.8.2018 klo 17:30 Kuvolassa
Neljäs puolivälieräottelu lauantaina 25.8.2018 klo 15:00 Rantakentällä 

 

 

19.8.2018. KiPa oli aivan hilkulla yllättää sarjakärki-Koplan. KPL – KiPa 2 – 1s (0 – 1, 4 – 2, s2 – 1)

Kiteen Pallo-90 haastoi runkosarjan ykkösen, Kouvolan Pallonlyöjät pudotuspelien avausottelussa ja oli todella lähellä jymy-yllätystä. KiPan vakiokokoonpanosta puuttui Samu-Kalle Varonen, johon iski tauti edellisenä yönä.

Katso myös kuvat ottelusta

– Nussakka matsi, mutta tulos meidän kannalta väärä. Tultiin tätä peliä voittamaan ja taistelemaan hamaan loppuun asti. Ei lohduta tämä tilanne. Silloin kun karkki on suussa, se kannattaa pureskella tai nielaista. Tappio harmittaa, mutta monta juttua voidaan ottaa matkaan mukaan, pohti jälleen KiPan ykköspalkinnon pokannut Sami Partanen (4/9 KL ja monta polttoheittoa kotiin etenkin 1. jaksolla).

– Tiukkaa, ekalla jaksolla sisäpeli pyöri, mutta ei saatu jatkuvuutta. Ulkopeliin olen enemmän kuin tyytyväinen. Vastassa on hyvä ulkopelijoukkue, siksi se on tiukkaa, KPL:n parhaana palkittu Juho Hacklin (1 tuotu, 6/6 KL) kommentoi.

– Peli oli pudotuspelityyppinen. Kuten Eko totesi, voittamaan tultiin, mutta ei ihan riittänyt. Pelattiin hyvin ulkona vaikka vähän lipsahti, siellä oli hyviä lyöntejä joukossa. Tästä eimuuta kuin yhdessä – kahdessa päivässä pitää latautua seuraavaan matsiin, KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge tiivisti.

– Pelin luonne tulee olemaan tiukka. Kitee tuli kovasti ja tulee vielä kovempaa kotonaan. Nihkeätä peliä, pitää olla kovia suorituksia joilal juoksuja lyödään. Nopeasti pitää peli käydä läpi, seuraava tulee nopeasti, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinenkin katsoi jo tiistain Rantakentän otteluun.

AJ Toropainen iski KiPan 1. jakson voittojuoksun

KPL:n kärki Tommi Mäentausta (6/7 KL) – Anssi Lammila (7/7 KL) – Juho Hacklin (6/6 KL) pomputtivat tilannetta melkein sadan prosentin tehoilla. Mutta KiPan ulkokentällä etenkin Sami ”Eko” Partanen oli useimmiten pallon edessä ja avausjakson seitsemästä kolmostilanteesta isännät eivät saaneet  yhtään juoksua.

Toisen vuoroparin tasoittavalla KiPan jokeri Antti-Jussi Toropainen kotiutti viimeisenä lyöjänä tarkalla välilyönnillä jokeri Jani Ahosen 0 – 1 ja se riitti avausjakson voittoon.

Jani Ahonen ehti vähän myöhässä lähtienkin tuomaan Antti-Jussi Toropaisen välilyönnillä KiPalle 1. jakson voittojuoksun 0 – 1

Toisen jakson vei muutama lipsaus

– Toisella jaksolla tuli muutama lipsaus mitä ei ekalla nähty, niitä ei kärsi ottaa, harmitteli Partanen.

KiPa aloitti 2. jakson sisällä ja meni Valentin Ikosen merkatulla välilyönnillä Veli-Matti Sigvartin tuomana 0 – 1 johtoon.  Tasoittavalla KiPan hyvin pelannut lukkari Jesse Eskelinen irrotti taktisella väärällä Mäentaustan kolmoselta. Etupesät jäivät täyteen ja Juha ”Kore” Korhonen löi painuvan lyönnin kakkospesän päältä maisemiin. Näin kakoselta lähtenyt Matti Saukko toi tasoituksen 1 – 1 ja takapesät jäivät täyteen. Heti seuraavana lyöjänä ex-kipalainen Matti Latvala iski kumuran kolmospuolelle ja Teemu Nurmio toi KPL:n johtojuoksun 2 – 1.

Kolmannen tasoittavalla palolta näyttänyt tuomio muuttui Mäentaustan ehtimiseksi kolmoselle kun mahallaan kurkottaneen kolmosvahti Tervon jalat olivat ilmassa. Seuraavalla lyönnillä Juho Hacklin iski palloa kovaa kakkospuolelle ja pallo sirvahti Simo Rahusen räpylästä  sen verran kauas, että Tommi Mäentausta karkasi 3 – 1:een. Matti Latvala lisäsi kumuralla kakosjatkeelle KPL:n johdon 4–1:een Anssi Lammilan tuomana.

KIPa sai neljännen aloittavalla kavennuksen 4 – 2 Valentin Ikosen lyönnin mentyä linjasta räpylän alta ja Topi Hurskainen ehti kotiin.

KiPa johdossa vielä supervuoroparin alkavan jälkeen

KiPa pelasi toisen sisävuoron heti peräkkäin supervuoroparin alkavalla. KPL sai KiPan kärjen katkaistua, mutta takapesät täyttyivät lukkarin estettyä Ekon lyöntiä etutulanteessa. Tämä tilanne kuivui kun KPL:n kakkkospalkinnon saanut lukkari Janne Kivileto irrotti taktisella väärällä Sigvartin kolmoselta. Kotro vaihtoi uuden takatilanteen taktisella hudillaan millä tuli toinen risti ykköseltä. Ajolähdöstä ensin AJ Toropaisen kumura lensi kopiksi ja Rahuselle haavat kotiin. Kova veto keskisaumaan vaihtoi uudetlleen pesät täyteem. Myös Myyryläisen kotiutusyritys tuotti vain haavat, mutta kolmossaumasta etenijä yksin kolmoselle kun Myyryn koppia ei pudotettu. Viimeisenä lyöjänä oli Jesse Eskelinen koko ottelun ensimmäisellä lyöntivuorollaan ja heti ensimmäisellä lyönnillä pallo komeasti kolmosjatkeelle väliin ja Joni Tervo toi KiPan 0 – 1 johtoon.

Jesse Eskelisen komealla kumuralla Joni Tervo toi KiPan 0 – 1 johtoon supervuoroparin alkavalla

Joni Tervo etenijänä tuomassa KiPan johtojuoksua superissa

Superin tasoittavalla etutilanteessa Latvalan kolmossaumalyönti meni luvattoman läheltä ohi Ikosesta ja kolmospalon sekä pelkän ykköstilanteen sijaan pesät täyttyivät. Yhden palon ajolähdöstä vireeseen päässyt Juha Korhonen löi väliin kolmospuolelle ja Tommi Mäentausta toi tasoituksen 1 – 1. Kolmossaumasta vaihto jäleen ja uusi ajolähtö Sasu Toikalle, joka myös pudotti pallon kolmoskopparin eteen ja Anssi Lammila toi voittojuoksun 2 – 1.

Juha Korhonen kotiutti Tommi Mäentaustan 1 – 1

Anssi Lammila riemuitsee Sasu Toikan lyönnillä tuomaansa ottelun vottojuoksua 2 – 1