Sarjanousija saapuu Rantakentälle

Kiteen Pallo pelaa kauden toisen kotiottelunsa keskiviikkona, kun vastaan saapuu sarjanousija Siilinjärven Pesis.

Viimeksi vuonna 1998 pääsarjatasolla esiintynyt SiiPe nousi täksi kaudeksi superpesikseen kaadettuaan Haminan Palloilijat superpesiskarsinnoissa otteluvoitoin 3-1. SiiPen joukkue ei ole juurikaan muuttunut viime vuodesta, vaan nousun tuoneisiin miehiin luotetaan vahvasti myös tällä kaudella. Joukkueen ehdottomia profiilipelaajia ovat Vainikaisen veljekset Samu ja Simo, sekä lyöjäjokeri Kimmo Lukkari.

Kimmo Lukkari halliottelussa KiPaa vastaan maaliskuussa. Kuva: Niilo Hirvonen.

SiiPe aloitti tämän kesän superpesistaipaleensa kahdella puhtaalla vierastappiolla Hyvinkään Tahkon ja Joensuun Mailan vieraana, mutta onnistui nappaamaan ensimmäisessä kotiottelussaan 2-1-voiton Ankkureiden kustannuksella. Joukkue on myös KiPalle tuttu talvikaudelta: SiiPe onnistui kaatamaan kiteeläiset Halli-SM:n alkulohkossa luvuin 2-1 (1-3, 3-2, 0-0, 1-0) ja kauden alla Velimalja-turnauksessa 2-0 (2-1, 9-5). Nyt on kuitenkin sarjapisteet pelissä ja KiPankin esityksen odotetaan olevan sen mukainen.

Kuva: Niilo Hirvonen.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge tiedostaa ottelun alla SiiPen vaarallisuuden:

”Sarjanousijalla on aina kauden alussa kova henki päällä. Heillä on myös vapauttava kotivoitto Alajärvestä alla, joten varmasti edessä on kova matsi. SiiPellä on kova kärki ja hyvä kotiuttaja, joka rankaisi meitäkin hallissa. Mielestäni he ovat pelanneet ihan hyvää ulkopeliä tähän asti ja yksi heidän valteistaan sarjan alussa on varmasti ollut eräänlainen tuntemattomuus muille seuroille. On vaarallinen joukkue senkin puolesta näin sarjan alkuvaiheilla kenelle tahansa.”

Rami kuitenkin uskoo, että pelatessaan omalla tasollaan, KiPa on ottelussa vahvoilla:

”Uskon meidän hieman sisuuntuneen Vimpelin reissun jäljiltä. Sen verran syvällä siellä käytiin, että varmasti oli opettavainen reissu haavoittuvuudesta. Oman pelin on noustava sille hyvälle tasolle millä pystytään pelaamaan ja mitä näytettiin muun muassa Seinäjoella. Haluan ehdottomasti nähdä ilmeeltään taistelevan joukkueen huomenna.”

Kiteen Pallo – Siilinjärven Pesis, keskiviikkona 22.5 klo 18.00, Kiteen Rantakentällä.

Otteluliput ennakkoon Kiteen ja Tohmajärven R-Kioskeilta, sekä Itä-Suomen Monimestareilta Kesälahdelta!

Tervetuloa!

Jani Ahonen lainalle Haminan Palloilijoihin.

Jani Ahonen. Kuva: Niilo Hirvonen.

Kiteen Pallon sopimuspelaaja Jani Ahonen siirtyy lainasopimuksella Haminan Palloilijoiden väreihin Ykköspesikseen.

Kaudeksi 2018 Kiteelle siirtynyt Ahonen pelasi KiPan paidassa viime kaudella pudotuspelit mukaan lukien yhteensä 24 peliä, joissa teholukemiksi kirjattiin kaksi lyötyä ja 16 tuotua juoksua, sekä 78 kärkilyöntiä. Kiteelle Ahonen siirtyi juuri Haminasta.

Edessä kaksi koitosta Pohjanmaalla

Kiteen Pallo jatkaa superpesiskauttaan tulevana viikonloppuna, kun joukkue matkaa pitkälle vierasreissulle Pohjanmaalle. Vastaan asettuu peräkkäisinä päivinä sarjan kärkikahinoihin ennustetut Seinäjoen JymyJussit ja Vimpelin Veto.

KiPa lähtee reissuun allaan voitokas sarja-avaus Rantakentällä Imatran Pallo-Veikkoja vastaan ottelusta, josta ei toden totta värikkäitä vaiheita puuttunut. Nuhaisen ensimmäisen jakson jälkeen kiteeläiset saivat pelinsä käyntiin ja lopulta supervuoroparissa joukkue kiri kahden palon tilanteessa kahden juoksun takaa rinnalle ja ohi. Onnistumisia tuli lopulta usealle miehelle, joista eritoten Ville Liukku (3 lyötyä) ja Topi Hurskainen (3 tuotua) olivat oivalla pelipäällä.

Kaikki ottelun tilastot voit katsoa täältä: https://pesislive.fi/#gamePage?id=cvFmO5

Sarja-avaus päättyi iloisiin tunnelmiin. Kuva: Niilo Hirvonen.

Lauantaina joukkue kohtaa Seinäjoella JymyJussit, jota on kauden alla ennakoitu jopa vahvaksi mitalikandidaatiksi. Joukkue on vahvistunut melkoisesti onnistututtaan hankkimaan Vimpelistä Mikko Haukkalan ja Henri Puputin. JymyJussit avasivat kautensa jo huhtikuun puolella Espanjassa, jossa joukkue taipui Joensuun Mailalle 2-0. Voittotili aukesi kuitenkin heti ensimmäisessä kotiottelussa, kun naapuripitäjän Koskenkorva kaatui puhtaasti 2-0. Lyöjätykki Jukka-Pekka Vainionpää oli hurjalla päällä lyöden Kossua vastaan kuusi juoksua. Ennen KiPan kohtaamista, joukkue teki vielä onnistuneen ryöstöreissun itään hakien Imatralta vierasvoiton luvuin 0-1. Tässäkin ottelussa lyöjäjokeri Vainionpää oli kohtuullisella pelipäällä lyöden neljä Seinäjoen kymmenestä juoksusta.

Sunnuntaina matka jatkuu vajaat 100 kilometriä pohjoisemmas, kun Saarikentällä vastaan asettuu Vimpelin Veto. Viime vuosien kestomenestyjä tosiaan menetti kaksi edellä mainittua mestaruusvuosien takuumiestä Seinäjoelle, mutta muuten joukkueen rinki on pysynyt hyvin kasassa ja laatua joukkueessa piisaa. Yksi mielenkiintoisimpia muutoksia Vimpelissä tapahtui pelinjohtopuolella, kun Markku Hylkilä korvasi Vedon kahteen mestaruuteen johtaneen Sami-Petteri Kivimäen.

Vimpeli on kerennyt pelata ennen KiPan kohtaamista kolme ottelua. Alla on vierasvoitot Alajärveltä ja Joensuusta. Erityisesti hallitsevaa mestaria vastaan osoitti sen, että Veto on oivassa vireessä heti alkukaudesta. Torstaina joukkue pelasi ensimmäisen ottelunsa Saarikentällä, jossa Kankaanpään Maila kaatui 2-0. Mailan varressa kunnostautuivat tutut jokeripaidat Perttu Ruuska (4 lyötyä) ja Janne Mäkelä (3 lyötyä), jotka tulevat varmasti koettelemaan myös KiPan miesten räpylöiden pitävyyttä sunnuntaina.

Viime kesänä vierailut Seinäjoelle tai Vimpeliin eivät KiPan pistepussia kartuttaneet JymyJussien viedessä kohtaamisen 2-0 (1-0, 9-4) ja Vedon hoitaessa homman kotonaan 1-0 (4-1, 5-5). Tästä asetelmasta joukkue lähtee muuttamaan kyseistä kurssia ja tekemään ryöstöreissua Pohjanmaalle.

Rami viuhkan jatkeena Rantakentällä JymyJusseja vastaan.

Raimo Bragge ennakoi edessä olevan mielenkiintoinen ja samalla myös vastauksia antava reissu kiteeläisille:

”Hyvillä fiiliksillä olen avausottelun jälkeen, saimme siitä kaksi pistettä enemmän kuin viime vuonna. Meille asetelmat etukäteen haastavalle vierasreissulla ovat mainot: vastassa kaksi sarjan kärkeen ennustettua joukkuetta ja pääsemme altavastaajan asemasta haastamaan heitä. Onnistuminen vaatii meiltä tarkkaa ulkopeliä ja rohkeaa sisäpeliä, niin on mahdollista, että pisteitä lähtee itään. Ollaan saatu edellisen pelin jälkeen viikko valmistatua rauhassa ja uskonkin, että tarkan valmistautumisen merkitys korostuu näitä joukkueita vastaan. Nyt viimeistään testataan toden teolla meidän räpylän pitävyys.”

Tulevista vastustajista Ramilla tuntui olevan myös varsin selvä näkemys:

”Railakkaita lyöntijoukkueitahan pohjalaisittain molemmat ovat. Seinäjoella ulkopeli on yleensä ollut heikompi osa-alue, mutta sekin on nyt vahvistusten myötä mennyt eteenpäin. Vimpeli puolestaan on totutun vahva kaikilla osa-alueilla. Mielestäni Saarikentällä olemme onnistuneet omana aikanani kohtuullisen hyvin koko lähihistoriaan verrattuna. Seinäjoki sitten on ollut haastavampi paikka jostain syystä, mutta sitäkin peikkoa lähdetään nyt tiputtamaan.”

Seinäjoen JymyJussit – Kiteen Pallo, lauantaina 18.5 klo 15.00, Kotijoukkue Areena, Seinäjoki.

Vimpelin Veto – Kiteen Pallo, sunnuntaina 19.5 klo 16.00, Saarikenttä, Vimpeli.

IPV vieraaksi sarja-avaukseen

Kiteen Pallon superpesismiehistö avaa kautensa huomenna lauantaina, kun vastaan saapuu torstaina kautensa Kouvolassa korkannut Imatran Pallo-Veikot.


KiPa lähtee kauden avaavaan otteluun terveellä miehistöllä ja ennakkotietojen mukaan kaikki pelaajat ovat pelinjohtaja Raimo Braggen käytössä. Kevään valmistavat harjoituspelit jäivät takatalven vuoksi yhtä ottelua suunniteltua vajaammaksi, kun kauden alle suunniteltu kenraaliharjoitus Sotkamossa jouduttiin perumaan. Edelliset ottelut ovatkin huhtikuun lopulta Velimalja-turnauksesta, jossa sarja-avauksessa vastaan asettuva IPV kaatui lukemin 1-2 (1-3, 2-0, 0-2). Turnauksen toisessa ottelussa sarjanousija SiiPe oli puolestaan etevämpi luvuin 0-2 (1-2, 5-9).

Eko palaa heti sarja-avauksessa Rantakentälle. Kuva: Niilo Hirvonen.

Harjoituspelit ovat nyt historiaa ja huomenna pelataan jo pisteistä. Vastaan asettuva IPV on kiteeläiselle pesäpalloväelle tuttuakin tutumpi kilpakumppani. Redsien kokoonpano tälle vuodelle on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kaikkien aikojen lyöjätilaston kärki Jere Dahlström löi kauden avausjuoksunsa Imatran hävitessä oman sarja-avauksensa torstaina Kouvolassa 2-0. Myös Imatralle täksi kaudeksi siirtynyt – kaikkien kiteeläisten tuntema –  Sami Partanen onnistui kertaalleen kotiutuspuuhissa. Myös tälle kaudelle Imatralle siirtynyt nopeajalkainen Teemu Nurmio vahvistaa imatralaisten kokoonpanoa. Nurmio tosin kärsi avausottelussa pienen loukkaantumisen, joten nähtäväksi jää miehen pelikunto huomenna Rantakentällä.

Juha Toikka uhkuu pelihaluja sarja-avauksen alla. Kuva: Niilo Hirvonen.

KiPan punanuttuun tälle kaudelle vaihtanut Juha Toikka uhkuu jo pelihaluja ottelua edeltävänä päivänä:

”Hyvät fiilikset on, vähän jännittää näin kauden avausottelun kynnyksellä kuten kuuluukin. Ensimmäinen ottelu itselle uuden kotiyleisön edessä, tätä on odotettu koko pitkä talvi. Ottelusta tulee varmasti tasainen ja jännittävä vääntö. Näen, että joukkueet ovat melko tasavahvat ja tutut toisilleen, mikä vielä tasoittaa tilannetta.”

Viime vuonna KiPa ja IPV kohtasivat toisensa superpesiksessä kolmeen otteeseen. Molemmat voittivat runkosarjan kotiottelunsa, jonka lisäksi KiPan varmistettua pudotuspelipaikkansa IPV onnistui hakemaan jatkosarjassa vieravoiton Kiteeltä luvuin 1-2.

Kiteen Pallo – Imatran Pallo-Veikot lauantaina 11.5.2019 klo 16.00 Kiteen Rantakentällä.

Otteluliput voit hankkia ennakkoon Kiteen ja Tohmajärven R-Kioskeilta, sekä Itä-Suomen Monimestareilta. Tarkempaa tietoa lippukäytännöstä täältä.

 

Kaikki Rantakentälle kannustamaan KiPa voittoon sarja-avauksessa!

Rantakentän talkoot ja infotilaisuus torstaina 2.5

Perinteiset Rantakentän kevättalkoot pidetään tänä vuonna torstaina 2.5 klo 16 alkaen. Töiden jälkeen järjestetään myös talkoolaisten infotilaisuus Superpesiskesää 2019 varten. Tilaisuus alkaa klo 19 sään salliessa Rantakentällä tai vaihtoehtoisesti Hotelli Kiteenhovissa.

Sekä talkoisiin, että infotilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet! Omia kevättöihin soveltuvia välineitä kehotetaan ottamaan mukaan.

Valmistautuminen kauteen jatkuu viikonloppuna Imatralla

KiPan superpesisjoukkue jatkaa kauteen valmistautumistaan tulevana viikonloppuna pelattavassa perinteisessä Velimalja-turnauksessa Imatralla.

Huhtikuussa kiteeläismiehistö leireili viikon verran Espanjan lämmössä, jossa kuvioita hiottiin kuntoon kotimaan ulkopelikautta varten. Valmistautuminen 11.5 alkavaan kauteen jatkuu siis Velimalja-turnauksessa, jossa joukkue kohtaa turnausisännän Imatran Pallo-Veikot ja hallipeleistäkin tutun Siilinjärven Pesiksen.

IPV:n kanssa kisaillaan sekä Velimaljassa, että kauden avausottelussa.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge odottelee viikonlopun turnausta jo innolla:

”Velimalja-turnaus on hieno tapa valmistautua kauteen. Pitkät perinteet ja herättää itsessä mukavia muistoja. Olen ollut monesti mukana niin pelaajana, kuin pelinjohtajanakin. Pelillisesti on myös tärkeää päästä vielä hiomaan kuvioita ennen kauden alkua. Pääpaino on edelleen kokeilussa: kokeillaan vielä erilaisia juttuja, jotta saadaan lisää tietoa, millaisella kokoonpanolla lähdetään sitten kautta edeltävään kenraaliharjoitukseen.”

KiPa pelaa Velimalja-turnauksen lisäksi vielä harjoitusottelun Sotkamossa Jymyä vastaan 4.5.2019.

Kiteen Pallon harjoitusottelut keväällä 2019:

  • Pe 26.4 klo 17.00 Imatran Pallo-Veikot – Kiteen Pallo (Velimalja, Imatra)
  • La 27.4 klo 15.00 Kiteen Pallo – Siilinjärven Pesis (Velimalja, Imatra)
  • La 4.5 klo 13.00 Sotkamon Jymy – Kiteen Pallo (Sotkamo)

Superpesiskausi 2019 alkaa Kiteellä lauantaina 11.5 klo 16.00, kun vieraaksi saapuu Imatran Pallo-Veikot!

Kesätöitä tarjolla Kiteen Pallossa

Kiteen Pallo on mukana Kiteen Seudun Osuuspankin ”Kesäduuni OP:n piikkiin”-projektissa. Tarjoamme yhdelle nuorelle kesätöitä Kiteen Pallon ottelutapahtumista myynti- tai kentänhoitotehtävistä.

Kesätyötä voi hakea kuka tahansa 15-17-vuotias nuori. Kesätyöt sijoittuvat kesälomakauteen. Kesätyön pituus on kaksi viikkoa. Tarkemmat tiedot kesäduuni-projektista ja hakuohjeet löytyvät OP Kiteen sivuilta täältä.

Hakuaika päättyy torstaina 18.4.2019.

Ohjeiden mukaiset hakemukset voi jättää osoitteeseen kiteenpallo@kipa90.com

Lisätietoja työtehtävistä KiPassa voit tiedustella puhelimitse:

Antti Jäntti, toiminnanjohtaja, 044 322 5230

Kiteen Pallon toimisto (avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin 9-15), 040 129 2885

post

KiPa kohtaa SiiPen hallipelien alkulohkon toisessa ottelussa

Joensuun Areenassa ratkotaan viikonloppuna jatkopaikka Kuopion Halli-SM-lopputurnaukseen, kun lauantaina KiPa kohtaa Siilinjärven Pesiksen ja sunnuntaina JoMa ja SiiPe pelaavat keskinäisen ottelunsa.

KiPalla on allaan reilu kuukausi sitten kärsitty tappio alkulohkon avausottelusta, kun Joensuun Maila oli parempi luvuin 0-1 (1-4, 5-5). Tämän tuloksen myötä KiPa tarvitsee puhtaan kolmen pisteen voiton SiiPestä lauantaina, jotta toiveet Kuopion lopputurnauspaikasta pysyvät elossa sunnuntaihin, jolloin SiiPe ja JoMa kohtaavat lohkon viimeisessä ottelussa.

Tappiosta huolimatta KiPan esitys JoMaa vastaan lohkon avausottelussa oli lupauksia herättävä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla mailan varressa ja helppoja virheitä oli onnistuttu karsimaan pois huomattavasti tammikuun harjoitusottelusta. Tehokkaimpina ottelussa kunnostautuivat armeijan vihreissä paraikaa palveleva Samu-Kalle Varonen, joka löi kaksi juoksua ja toi yhden. Numerolla yksi pelannut Veli-Matti Sigvart toi peräti kolme KiPan juoksuista.

”Mukava päästä taas pelaamaan! JoMaa vastaan kulki omakin peli hyvin ja treeni on sen jälkeen maistunut ja saanut olla terveenä. Voittoa odotan lauantailta.”, tuumi joukkueen tiettävästi ainoa savolaistaustainen mies, Veli-Matti Sigvart.

”SiiPestä ei kamalasti ole tietoa, runko näyttää pysyneen kasassa viime kauden jälkeen. Muutama tuttu pelimies kokoonpanosta löytyy junnuvuosilta.” Vellu jatkoi pohdintojaan.

Jatkaako Vellu juoksutalkoita lauantaina SiiPen kustannuksella? Kuva: Niilo Hirvonen

Lauantaina vastustaja Siilinjärven Pesis on totta vie Kiteen Pallolle viime vuosilta hieman harvinaisempi tuttavuus. Joukkue nousi tulevaksi kesäksi superpesikseen kukistamalla superpesiskarsinnoissa Haminan Palloilijat luvuin 3-1. Edellisen kerran siilinjärveläiset ovat pelanneet miesten pääsarjatasolla vuonna 1998. SiiPe löi kenraaliharjoituksessaan viime viikonloppuna Laukaan Urheilijat puhtaasti 0-2 (0-6, 4-6).

”Uusi tuttavuus on vastassa, josta ei paljon ennakkoon ole tietoa. Mielenkiintoista on nähdä joukkuetta hieman kesääkin ajatellen. Kyllä me lähdetään tätä peliä voittamaan. Viime viikonloppuna pidettiin leiri, testattiin asioita ja saatiin taas paljon tietoa omasta tekemisen tasosta kesää ajatellen.”, tuumi Raimo Bragge.

”Muutamia poissaoloja meillä tulee olemaan ja Jesse Eskelinen palaa lautasen ääreen. Tässäkin pelissä tulee olemaan uusia kokeiluja, mutta samalla pyritään lyömään jo tiettyjä osa-alueita siihen muotoon, millä kesäänkin olisi tarkoitus lähteä.”, Bragge jatkoi.

Siilinjärven Pesis – Kiteen Pallo, lauantaina 9.3.2019 klo 17.00, Joensuu Areena

Kiteen Pallon järjestää otteluun kyydityksen Kiteeltä ja takaisin. Lähtö klo 15.00 Kiteen ABC:ltä ja hinta 15 € sisältäen kyydin ja ottelulipun. Kyyti ajetaan, jos riittävä määrä on ilmoittautunut perjantaihin 8.3 klo 12.00 mennessä. Ilmoittautua voit Kiteen Pallon toimistolle puhelimitse/tekstiviestitse 040 129 2885 tai sähköpostilla kiteenpallo@kipa90.com. Kyydin peruuntuessa ilmoittautuneille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Vielä mahtuu mukaan!