Vesa Varonen vieraana Kaikki oikein-elokuvan kutsuvierasnäytöksessä

Kiteen Pallon valmentaja Vesa Varonen sai kutsun Joensuuhun Lenka Hellqvistin ojaamaan Kaikki oikein-elokuvan kutsuvierasnäytökseen. Elokuvan pääroolista ja tekijätiimistä löytyy pesäpalloihmisiä, sillä elokuvan on tuottanut paljon aikaansa kesäisin Kiteellä viettävä, pitkän linjan KiPa-kannattaja Rimbo Salomaa ja miespääosaa näyttelee a-junioreihin saakka pesäpalloa Hyvinkään Tahkossa pelannut Antti Luusuaniemi. Luusuaniemen kovin meriitti pesäpallouralta on a-junioreiden SM-kulta. Luusuaniemen vastanäyttelijänä naispääosassa esiintyy Elsa Saisio.

Vesku ja Antti ottivat toisistaan mittaa hutunkeitossa KiPan kaulahuivilla.

Vesku vei elokuvan pääroolin näyttelijöille sekä ohjaajalle ja tuottajalle hieman tuliaisia KiPan toimistolta.

Vesku nappasi vielä Elsan ja Lenkan kainaloonsa ja hyvin näytti KiPan miehen seura kelpaavan.

Ville Hämäläisellä onnistunut paluu pelikentille

Edellinen ottelu syksyllä 2016 ja seuraava heti tammikuussa 2018. Sunnuntaina Joensuun Mailaa vastaan pelatussa hallikauden avauspelissä Ville Hämäläinen teki Kiteen Pallon kokeneimpana pelurina väkevän paluun pelikentille.

 

Millä fiiliksillä vuoden ensimmäisen leiriviikonlopun jälkeen?

– Peli on päällimmäisenä mielessä, mielestäni saatiin pelistä irti se mitä haettiin. Nyt nähtiin, mihin pitää vielä kiinnittää huomiota pelaamisen ohella. Itse pelaamisesta jäi itselleni erittäin hyvä kuva, en muista koskaan pelanneeni näin hyvää ensimmäistä hallipeliä. Sitten kun saadaan Sami Partanen ja Jani Ahonen vielä mukaan, on meillä hyvät aihiot kasassa.

 

 

Mitä muuta viikonloppu piti sisällään?

– Imatralla käytiin perjantaina pitkällä kentällä lyömässä, joka on todella erilaista verkkoon lyömisen ja salissa tehtäviin ulkopelitreeneihin verrattuna. Sitten lauantaina oli peliin valmistava päivä, käytiin paljon peliä läpi palavereissa, miten Kiteen Pallo pelaa kaudella 2018 ja yksi valmistava treeni. Enemmän kuitenkin palaverien kautta ja sitä kautta valmistautumista sunnuntain peliin.

Miten uuden pelinjohdon alaisuuteen tulo onnistunut, onko muutoksia vanhoihin aikoihin?

– Eivät Rami ja Vesku ole juurikaan muuttuneet, edelleen samoja miehiä kuin ennen. Ehkäpä minä olen se, joka on muuttunut eniten meistä.

Miten tästä eteenpäin?

– Pelillisen puolen asioita paljon mukaan. Tässä lähitulevaisuudessa testataan vielä ja siitä kaksi viikkoa, niin on edessä ensimmäinen halli-SM:n ottelu. Yksilön kannalta lajipuolta ja joukkueena asitten vielä hiotaan isoa kuvaa varmaan aika samalla tavalla kuin tänäkin viikonloppuna tehtiin. Pienryhmissä paljon mennään, kun porukka on hajallaan ympäri Suomea. Yksilöiden kautta vielä aika paljon tässä vaiheessa.

– Oikein huomasin, että miten siistiä pelaaminen on ja jos oli edes mitään epäilyjä siitä, oliko oikea ratkaisu tehdä paluu, ne kyllä karisivat. Vuosi minkä olin poissa, olin täysin irti lajista, jossa olin ollut kiinni kaksikymmentä vuotta ja löytyi uudestaan ne kaikki pienet jutut miksi alun perin tähän on lähdetty mukaan. Innostus on päällimmäinen tunne.

KiPan kilpailukalenteri on selvillä

Kiteen Pallon kilpailukalenteri vuodelle 2018 on selvillä niin talven kuin kesänkin osalta.

Talvella KiPa osallistuu perinteiseen tapaan Halli-SM-turnaukseen, jonka alkulohkossa C KiPa kohtaan Joensuun Mailan (su 4.2) Joensuussa ja Imatran Pallo-Veikot (su 18.2) Imatralla. Lohkon paras etenee 17-18.3 pelattavaan lopputurnaukseen Imatralle. Halliturnauksen lisäksi KiPa pelaa harjoitusottelun 7.1 Joensuun Mailaa vastaan Joensuu Areenassa.

Pesäpalloliitto on julkaissut myös kesän miesten Superpesiksen runkosarjan otteluohjelman. KiPa avaa kautensa kotoisalla Rantakentällä torstaina 10.5, kun vieraaksi saapuu Pattijoen Urheilijat. Ottelutahti jatkuu kiivaana läpi kesän päättyen runkosarjan perusosan osalta aina herkulliseen paikalliskamppailuun Rantakentällä su 29.7 Joensuun Mailaa vastaan.

Myös tulevana kesänä KiPa kamppailee pisteistä yhden kerran Juvalla.

 

Superpesiksen sarjajärjestelmä pysyy viime vuoden kaltaisena ja jatkosarja on tarkoitus pelata runkosarjan perään alustavasti 1.8-16.8, jonka jälkeen seuraa pudotuspelit.

Tarkempaa tietoa sekä Halli-SM:n, että kesän runkosarjan ohjelmista löydät KiPan sivuilta otsikon ”Ottelut” alta.

Vesa Varonen mukaan KiPan valmennukseen

Vesa Varosen roolia Kiteen Pallossa laajennetaan ja tulevalla kaudella Varonen toimii Superpesisjoukkueen vastuuvalmentajana ja kakkospelinjohtajana. Varonen jatkaa valmennustyön ohessa edelleen myös pelaajakoordinaattorina.

-Muutaman vuoden tauon jälkeen veri veti takaisin päivittäiseen tekemiseen joukkueen kanssa, Varonen kertoo.

Varonen on toiminut aiemmin Superpesiksessä pelinjohtajana Kiteen Pallossa ja Joensuun Mailassa sekä vastannut usealla kaudella KiPan valmennuksesta.

Kymmenen kauden aikana pelinjohtotehtävissä plakkariin on kertynyt yli 200 ottelua, SM-hopea ja hallimestaruus pelinjohtajana Kiteen Pallossa sekä SM–pronssia kakkospelinjohtajana ja hallipronssi pelinjohtajana Joensuun Mailassa. Tämän lisäksi Varonen on toiminut myös idän pelinjohtajana.

Oskari Purmonen jatkosopimukseen ja vuokralle Haminaan

Kiteen Pallo ja Oskari Purmonen ovat sopineet jatkoa aiemmin kesällä kirjoitettuun 1+1 –vuotiseen sopimukseen. Sopimus on uusien neuvottelujen jälkeen 2+1 –vuotinen ja samalla on sovittu hyvässä yhteisymmärryksessä Oskarin toiveesta, että nuori mies pelaa kauden 2018 määräaikaisella vuokrasopimuksella Haminan Palloilijoissa.

Vuokrasopimuksessa on haettu kaikille osapuolille järkevin ratkaisu ja tämän myötä Oskari saa tärkeää pelikokemusta Superpesiksessä vastuullisessa roolissa ja on näin ollen tulevina vuosina entistä valmiimpi olemaan osa KiPan Superpesisjoukkuetta.

Lasten pallokerho alkaa taas – lue tästä tarkemmin!

5-7 vuotiaille pojille (2010-2012 syntyneet) suunnattu pallokerho käynnistyy sunnuntaina 19.11.2017 klo 10-11. Kerhossa palloillaan monipuolisesti mm. salibandya, käsipalloa ja jalkapalloa. Myös lapsille annettaan mahdollisuus vaikuttaa lajivalintoihin.

Ilmoittautua voit paikan päällä ja kaksi ensimmäistä kertaa ovat ilmaisia tutustumiskertoja. Ensimmäisellä kerralla paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin, viimeistään 9.45.

Vetäjinä kerhossa toimii mm. Saku Havukainen, Jani Sutinen sekä seuran omia B-Junioreita.  Lisäksi vierailevina tähtinä omia superpesispelaajiamme.

Varusteiksi sisäliikuntavarusteet ja salibandymaila, sekä juomapullo. Mailoja saa tarvittaessa myös lainaan.

Pallokerhon kautta et sitoudu millään tavalla Kipan toimintaan, mutta kiinnostuneille se luo helpon siirtymän pesäpalloharrastuksen pariin.

 

Lisätietoja:

Saku Havukainen 040-631 8200

KiPa vietti päätösjuhlaa lauantaina 4.11.2017

Kiteen Pallo järjesti seuratoimijoilleen ja talkoolaisille pesiskauden päätöstilaisuuden lauantaina Hotelli Kiteenhovissa yhteisen ruokailun ja yhdessäolon merkeissä. Paikalle saapui runsaasti KiPa-toimijoita, seuran organisaatiota, onnistuneen leiriviikonlopun päättänyt superpesisjoukkue kokonaisuudessaan ja A-poikien Suomen mestaruuden voittajajoukkueen jäseniä.

Katso myös kuvagalleria päätösjuhlasta

Sutisen Ainin maukas illallinen maistui talkooväelle

Tervetuliaispuheenvuorossaan KiPan varapuheenjohtaja Seppo Hakulinen näytti 1950-luvulla otettua kuvaa Kiteen Urheilijoiden pesäpallojoukkueesta ja muisteli Kiteellä pelatun ensimmäisen pesäpallo-ottelun vuonna 1947, siis 70 vuotta sitten.

KiPan varapuheenjohtaja Seppo Hakulinen esitteli KiU:n 1950 luvun pelaajien valokuvaa

Tilaisuudessa muistettiin myös Kiteen kaupungin puolesta A-poikien Suomen mestareita vapaa-aikapäällikkö Tapio Niskasen tuomalla kunniamaininnalla ja kakkukahveilla. Myös tulevan kauden 2018 superpesisjoukkue esiteltiin seuratoimijoille kokonaisuudessaan.

Tilaisuudessa palkittiin runsaasti seuran ansioituneita toimijoita aina pelaajista talkoolaisiin

KiPan kauden 2017 palkintosatoa

  • Vuoden Maineteko: KiPan A-poikien Suomen mestaruus
  • Vuoden Työhevonen: Topi Hurskainen
  • Vuoden Pesisteko: Raimo Bragge
  • Vuoden Juniorivetäjä: Saku Havukainen
  • Vuoden Pesisperhe: Pia Hjerppe ja Ismo Gröhn
  • Vuoden Talkoolaiset: Sisko Jumppanen, Martti Hynninen, Kari Pesonen, Seppo Jokinen
  • Vuoden Tulokas: Seppo Jokinen

Vuoden Työhevonen 2017 Topi Hurskainen

KiPan palkittuja pelaajia ja seuratoimijoita

 

 

Kauden päätöstilaisuus ja talkoolaisten juhla 4.11. klo 18 Hotelli Kiteenhovissa

Kiteen Pallo järjestää toiminnassaan mukana olleille kauden 2017 päätöstilaisuuden 4.11.2017 klo 18 alkaen Hotelli Kiteenhovissa. Samassa tilaisuudessa juhlistetaan A-poikien Suomen mestaruuteen päättynyttä kautta mitalikahvien muodossa. Kahvituksen lisäksi ilta sisältää ruokailua, musiikkia, muistamisia ja muuta ohjelmaa.

A-poikien Suomen mestaruutta juhlitaan vielä mitalikahvien muodossa.

KiPa toivoo asianosaisten ilmoittautumisia tilaisuuteen viimeistään keskiviikkoon 1.11. mennessä, joko puhelimitse numeroon 040 129 2885, sähköpostitse kiteenpallo@kipa90.com tai suoraan toimistolle aukioloaikoina (9-15). Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse nimesi ja mahdolliset erityisruokavaliot ja ruoka-allergiat.

Tervetuloa!