17.6.2018. Ekon neljä juoksua ei riittänyt kun KiPa heitteli voiton Ankkureille. KiPa – AA 0 – 2 (4 – 6, 2 – 3)

Alajärven Ankkurti oli selvästi Kiteen Palloa paremmin valmistautunut helleillan otteluun. KiPalla oli takanaan kolmen voiton putki ja se oli tuonut liikaa hyvän olon tunnetta kun taas Ankkurit oli saanut uskoa kahden pisteen vierasvoitosta Sotkamossa. Siellä kokenut Aki Orava oli iskenyt kaksi kunnaria ja lisäksi Ankkurit saivat kokeneen, viime syksynä suuren säpylänsä Vimpelissä muka naulaan laittaneen Tuomo Lönnmarkin kokooonpanoonsa. KiPalla oli myös todella huonoa tuuria harhaheitoissaan, sillä kahdesti pallo meni pysähtymättä mainoksiin tai verkkoihin katsomon välistä kauas parkkipaikalle tai kuuluttamon taakse.

Sarjan keskikasti tiivistyi kun KiPan tappion lisäksi Tahko voitti Pattijoen jaksoin 2 – 1.

Avausjaksolla KiPa meni Sami Partasen tarkalla kakkosjatkelyönnillä ja Juhani Myyrläisen kunnarilla tyhjään kenttään 2 – 1 johtoon.

Sami Partanen iski Ville hämäläisen tuomana KiPan tasoihin 1 – 1 ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla.

Mutta Ankkurti tasoittivat ja menivät kolmannessa vuoroparissa jo 2 – 6 johtoon. Ensin Aki Orava kotiutti keskisaumasta Mikael Penninkankaan 2 – 3 ja välipaloa haettaessa heitto ohi kakkospesän niin että pallo pomppi kaiteita pitkin kauas parkkipaikalle ja Ankkurit Tuomo Lönnmarkin tuomana 2 – 4 johtoon. Sitten kenttämestärin pomppu Sami Mikkolanahon maalyönnistä yli räpylämiehen ja tilanne 2 – 5 Aki Oravan tuomana. Ja vielä Mikkolanahon lyönnistä huono tappoheitto kotiin ei jäänyt lukkari Joni Tervon räpylään, pallo kuuluttamon taakse ja vieraat jo 2 – 6 johdossa Rami Mäkisen tuomana.

KiPa sai sentään uskoa paremmasta saadessaan kavennettua kahdella juoksulla viimeisessä vuoroparissa. Sami Partanen vaihtoi ensin varsilyönnillä takapesät täyteen ja sitten kumura pomppasi kakkoskopparin yli ja Ville Hämäläinen sekä Samu-Kalle Varonen kiitivät kotiin. Yksi risti oli taululla, mutta lisäjuoksuja ei KiPa onnistunut enää saamaan ja jakso juoksuin 4 – 6 Ankkureille.

Ei riittänyt Kotron Villen pituuskaan tässä yliheitossa pallon pysäyttämiseen.

Katso kuvia ottelusta (illan mittaan ja aamulla lisää)

Toisella jaksolla KiPa aloitti sisällä mennen 1 – 0 johtoon kun Sami Partasen kova veto pomppasi linjasta kakkospuolen mainoksiin ja nopea Ville Hämäläinen karkasi kotiin. Mutta tasoittavalla Ankkurit eivät tarvinneet kuin kaksi lyöjää kun Mikael Penninkangas pamautti ykköstilanteessa pallon ykkösrajasta läpi ja kunnarin edellä Viljo Sillanpää ehti myös kotiin ja tilanne nopeasti 1 – 2.

Toisen vuoroparin tasoittavalla Viljo Sillanpään piti palaa kakkoselle, mutta heitto meni reilusti yli pesän. Näin hän toi harhaheitolla vieraille 1 – 3 johdon.  KiPa kavensi 2 – 3 seuraavassa vuoroparissa kun Joni Tervon kakkosrajanäpyä ei saatu kiinni ja jokeri Veli-Matti Sigvart juoksi kotiin. Viimeisessä sisävuorossa KiPan usko alkoi jo loppua ja vain Hämäläinen meni edes ykköselle.

– Päättäväisyys etukäteen mietityissä sisäpelisuorituksissa ja saatiin kohtalaisen hyvin tilanteita, osa toki kiteeläisten avustuksella ja meillä on noussut rohkeus tehdä ratkaisuja, aloitti Ankkureiden pelinjohtaja Risto Ojanperä.

Juhani Myyryläinen tuulettaa avausjaksolla KiPan 2-1 johtoon vienyttä kunnariaan

– Ensimmäisen jakson Aki Oravan läpilyönti (jonka Orava korjasi Mikael Penninkankaan lyömäksi) ja harhaheitot toivat meille uskoa. Ulkopelissä paineen sietäminen, sitä injottavaa tunnetta joka meillä on ollut, saatiin kestettyä. Toisella jaksolla vielä enemmän luotiin henkistä kanttia ja kun vastustaja teki vielä virheitä, se toi lisää uskoa. Tuomo Lönnmark toi meille lisää kokemusta. Olen hyvin tyytyväinen pelaajien asenteeseen, jatkoi Ojanperä.

– Kolmen pisteen voitto lämmittää, tulihan se tänäkin vuonna. Tänään oli tosi kiva pelta, lämmin sää ja olotilan kropassa oli ihan hyvä, kertoi Ankkueiden ykköspalkittu Aki Orava (2 lyötyä, 1 tuotu, 5/10 KL ja hyvä ulkopeli).

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge haluaa heti unohtaa tämän ottelun ja suunnata ajatuksen tiistain Seinäjoen vierasotteluun ennen juhannustaukoa.

– Kyllä heti aletaan miettiä tulevaa. Meillä oli kolme voittoa alla ja voitto Joensuusta näkyi, vaikka ei olisi pitänyt. Kampoihin pistettiin mutta ei anasaittu enempää kun tehtiin virheitä liikaa. Jos tästä jotain pitää oppia, niin sen, että jokainen peli on uusi peli. Nyt oli kylläisyyden tunnetta meillä liikaa, harmitteli Bragge.

KiPan paras oli jälleen kapteeni Sami Partanen ( lyötyä, 6/10 KL) ja kakkospalkinnon sai avausjaksolla elämänsä ensimmäisen Rantakentällä isketyn Miesten Superpesiksen kunnarin tyhjään kenttään sivaltanut Juhani Myyryläinen (1+0 lyötyä, 5/7 KL).

– Nollille ei saisi jäädä, näissä kinkereissä on tarkoitus kerätä pisteitä Toisella jaksolla oltiin parempia, mutta ei meistä ollut pisteenkään ottajiksi. Jatketaan taas tiistaina puhtaalta pöydältä, tiivisti Partanen,

 

 

15.6.2018. KiPa varasti voiton Karjalan I derbyssä Joensuussa. JoMa – KiPa 0 – 1 (3 – 3, 3 – 3, s0 – 1)

Joensuun Mehtimäen uudella pesäpallostadionilla pelattiin kaksi jaksoa tasan, molemmat juoksuin 3 – 3. Mutta ”Mehtimäen kirjaston” tilalle rakennettu ”Mehtimäen kirkko” hiljeni supervuoroparissa kun KiPan kapteeni Sami Partanen iski KiPan voittojuoksun.

Katso kuvat ottelusta

Itkisin jos olisin pienempi, lopetti JoMan kiteeläislähtöinen pelinjohtaja Petri Pennanen oman puheenvuoronsa lehdistölle kertoen miten hieno laji pesäpallo on ja miten monenlaisia fiiliksiä se voi saada aikaan.

–  Jos sitä käy vaikka pyörälenkillä siten, että ottaa ensin oikein kovan vauhdin alussa ja sitten kokeilee, meneekö vaikka 15 kilometriä, niin eihän se mene. Otettiin ihan hyvän vauhdit alkuun ja sen jälkeen istuttiin tarakalla katsellen, kun kaikki meni pieleen, tiivisti Pennanen.

– Tämä oli hieno opetus meille, tunnusti Pennanen ja JoMan ykköspalkittu lukkari Juha Puhtimäki (2 tuotua, 7/9 KL) jatkoi samalla linjalla:

– Jonnelta vaan putos pallo räpylästä ja sen jälkeen ei oltu ollenkaan edes kentällä. Surkea suoritus suomeksi sanottuna!

KiPan voitti jo hutunkeiton ja valitsi aloittavan sisävuoron saamatta kuitenkaan kotiutustilannetta aikaan. Heti tasoittavalla JoMan  Juha Niemi (vain 2 lyötyä /7 yritystä) epäonnistui ensimmäisessä ajolähdön purkuyrityksessään, mutta toisella loistava kumura aivan kolmosrajalle  ja Juha Puhtimäki sekä Henri Litmanen toivat isännät 2 – 0 johtoon. Onneksi KiPan kolmoskoppari Samu-Kalle Varonen löysi pallon kaukaa takarajan takaa ettei kunnaria tullut lisäksi. Kun JoMa sai vielä häntäpäästä toisen ajolähdön aikaiseksi ja Aleksi Rautiainen kotiutti KiPa heikon tappoheiton avustuksella Matias Hännisen, menivät isännät jo 3 – 0 johtoon. Mutta ottelu ei ollut vielä alkanutkaan…

– Omat fiilikset on paremmat kuin aamupäivällä kun käytiin laittamassa mummo multiin, aloitti KiPan ykköspalkinnon jälleen saanut Sami ”Eko” Partanen, joka iski KiPan toisen jakson ensimmäisen 0 – 1  ja kolmannen 1 – 3 juoksun sekä ratkaisi koko ottelun voiton supervuoroparin täydellisellä pystärillä kakkospesän taakse.

Joni Tervo ensi kertaa tänä kesänä lukkarin tointilla – ja homma hoitui mallikkaasti

Vastustajan räpylän kautta (kolmoskoppari Jonne Kemmpainen pudotti pallon räpylästä Antti-Jussi Toropaisen 3 – 1 kavennuksessa) saatiin uskoa ja Rahusen Simo iski  laadukkaita kovia. Näin jaksettiin pelata ja pelata. Keula toimi loistavasti noinkin kovaa ulkopelijoukkuetta vastaan.  (Ville Hämäläinen 6/8 kertaa ykköselle, SImo Rahunen 6/8 kärkkäriä kakkoselle ja Samu-Kalle Varonen 4/5 kertaa vaihto kolmoselle. JoMan kärjessä vastaavat lukemat 2/5, 2/5 ja 2/3)

Kun edellä olevat onnistuu, niin se mahdollistaa senn, että pääsee lyöntipuuhiin ja kotiuttajien pitää hoitaa tehtävänsä, jatkoi Partanen kehuen KiPan selvästi JoMaa parempaa kärkeä.

Me uskottiin ja jaksettiin pelata. Ne kaikki juoksut olivat lyötyjä juoksuja vaikka räpylästä saatunakin. Meidän peli parani ensimmäisellä jaksolla ja toinen jakso oli jo mallikasta. Kokonaisuudessaan meiltä ehjä suoritus, tiivisti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

Joni Tervo (1 lyöty, 2/3 KL, KiPan kakkospalkinto)  täytyy nostaa esiin joukkueesta. Hän on pelannut isolla sydämellä joka pelipaikallaan. Hän on ollut kolmosvahtina, ykkösvahtina, siepparina ja nyt lukkarina ihan hyvän pelin, nosti Bragge esiin myös KiPan toisen jakson 0 – 2 juoksun iskeneen työmiehen.

JoMan kakksopalkinto annettiin kunnarin tyhjäänkenttään iskeneen ja tuplajuoksullaan toisen jakson edes tasoihin ja ydhelle sarjapisteelle pelastaneelle Konsta Kettuselle (1+0 lyötyä, 2 tuotua, 6/8 KL).

Sami Partanen iski supervuoroparissa KiPan voittojuoksun Ville Hämäläisen tuomana

Avausjakson KiPan nousun alun 3 – 0 tappioasetelmasta kavennukset 3 – 1, 3 – 2 ja tasoituksen 3 – 3 iski kolmessa eri sisävuorossa Antti-Jussi Toropainen, ja näin KiPa sai tasoitettua JoMan avausvuoroparin selvän tuntuisen johdon. Juoksuista ensimmäisen toi Samu-Kalle Varonen Kemppaisen pudotettu koppipallon, toisen tarkalla välilyönnillä Veli-Matti Sigvart ja kolmannen Simo Rahunen kovalla kakkospuolen maalyönnillä ulkokentän hermoilllessa. KiPan tasoa korostaa se, että näillä kolmella juoksulla Antti-Jussi ei ppäässyt palkinnoille.

Toisen jakson KiPa aloitti ulkona pitäen JoMan nollilla vaikka viimeisenä lyöjänä Niemi iski kumuran kolmospuolelle. Varosen nopeus riitti hakemaan siitä kopin ja haavat kotiin. Tasoittavallaan KiPa rakensi hetikärjestään palottomat ajot Sami Partaselle, joka löi pystärin kolmospuolelle väliin. Pallo ei jäänyt syöksykopissa räpylään vaan Veli-Matti Sigvart toi 0 – 1. KiPa pyöritti viisi ajolähtöä tässä vuorossa ja Ekon lisäksi Joni Tervo hihassaan numero 7 iski samanlaisen välilyönnin kolmospuolelel ja Sami Partanen toi 0 – 2.

Toisessa vuoroparissa JoMan Aleksi Rautiainen kotiutti välilyönnillä Juha Puhtimäen kaventaen 1 – 2, mutta KiPa kuittasi heti Sami Partasen lyödessä merkkaamattoman välilyönnin kakkospuolele, jolla myöhään lähteneenäkin kärkietenijä Ville Hämäläinen kiiti 1 – 3.

Kolmannen alkavalla alkoi ääni nousta katetussa katsomossa kun Konsta Kettunen onnistui iskemään kovan kakkosrajaan ja hyvin pelannut sieppari Juhani Myyryläinen ei palloon ehtinyt. Hämäläinen syöksyi aidan ali pallon perään, mutta kunnari tyhjään kenttään kavensi luvuiksi 2 – 3. KiPasta viime syksynä JoMaan siirtyneelle Hannes Pekkiselle oli yllätysmerkki päällä ja välilyönnillä Konsta Kettunen toi tuplajuoksun tasoittaen jakson 3 -3. Tasoittavalla KiPa sai yhden palon ajot Valentin Ikoselle, mutta kova laaka jäi Jussilan räpylään kopiksi ja koska etenijä oli irti myös kakkoselta, vuoro vaihtui.

Viimeisen vuoroparin alkavalla JoMan lyönnit lähtivät hankalasti viitosesta. Tervo näytti lukkariosaamistaan ja haki näpystä ensimmäisen ristin taululle ja eikä JoMa saanut etenijää kuin kerran edes kakkoselle kun Myyryläinen poltti Tuomas Jussilan kolmoselle. Näin KiPa riemuisti jo ainakin yhdestä arjapisteestä.

Supervuoroparissa KiPa valitsi ukovuoron ja JoMa sai kerran etenijän kakkoselle kun Myyryläinen poltti näpystä Lauri Kivisen kolmoselle ja Varonen lopetti vuoron polttamalal Kettusen kakkoselle.

Juhani Myyryläinen tuulettaa riehakkaasti

KiPa tuli sisään uskoa täynnä. Hämäläinen meni kentälle kovalla kakkosrajalyönnillä, Rahunen viahtoi näpyllä ja keksisaumalyönnillä etupesät, Varonen koukknäpyllä takapesät ja kopin pudotuksella palottomat ajot KiPalle. Sami ”Eko” Partanen ratkaisi toisenkin sarjapisteen täydellisellä pystärillä kakkospesän taakse ja Ville Hämäläinen toi ilman merkkiäkin voittojuoksn s0 – 1.

 

10.6.2018. Toinenkin makea 3 pisteen voitto tällä viikolla. KiPa – Lippo 2 – 0 (2 – 1, 7 – 0)

Juvan sinisen laguunin taika pitää: neljäs voitto KiPalle Juvalla pelatuissa kotiotteluissa. Kolme sarjapistettä nosti KiPan sarjataulukossa reilusti ylöspäin  kuudenneksi 14 sarjapisteeseen yhdessä Jymy-Jussien ja sarjanousija Haminan kanssa.

1488 katsojaa – Juvan kunta ja Kiteen Pallo-90 kiittävät

Katso myös kuvia ottelusta

Kaksi kolmen pisteen ottelua tällä viikolla on onnistuttu hoitamaan. Olikohan eka sisävuoro liian hyvä kun sitten rupesi takkuamaan, arveli KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge, sillä avausvuoroparin juoksut jäivät vaatimattomasti lukuihin 2 – 1.

Toiselle jaksolle tehtiin ryhtiliike ja tason nosto. Tämä herra vieressäni (Sami ”Eko” Partanen, 3 lyötyä, 1 tuotu ja 8/12 KL)  iski ensin peräkkäisillä lyönneillä 1 – 0 ja 2 – 0. Eskelisen Jesse pelasi erinomaista lukkaripeliä ja ulkokenttä piti, jatkoi Bragge. Lippo saikin koko ottelussa vain kahdessa sisävuorossaan, ensimmäisessä ja kolmannessa, kolmostilanteen aikaan ja kotiutukset jäivät 1/4:ään. KiPa oli puolestaan sisällä tehokas: kotiutukset 9/13 eli 69 %:n teholla etenijä saatiin kotipesään.

Päästiin pelaamaan puhtaaseen päytään toiselle jaksolle ja siitä heti tylysti kaksi juoksua. Ensimmäisellä jaksolla lyöntivuoro katkesi huonoon kohtaan, mutta tyytyväisiä oltiin jo saatuun yhteen sarjapisteeseen. SIitä se sitten lähti tokalle jaksolle rullaamaan, kertasi KiPan ykköspalkinnon saanut Sami Partanen.

Eko nousi kärkilyöntitilastossa ykköseksi 74 kärkilyönnillä ohi KPL:n Juha Korhosen ja Vimpelin Sami Haapakosken, joilla molemmilla on 71 kärkilyöntiä. Lisäksi Eko johta Subway-kultakypärätilastoa.

KiPan kakkospalkinnon saaneen Ville  Hämäläisen sisäpeli oli täydellistä: hän meni sataprosenttisesti 7/7 kertaa lyönnnillään ja kerran vapaalla kentälle kärkeen ja toi kaksi juoksua.

Vieraiden ykköspalkinnon sai KiPasta Ouluun viime syksynä siirtynyt Jouni Mäki (2/5 KL).

HIeno sää, hieno kenttä. Kitee oli sevästi parempi, ekalla jaksollakin, vaikka numerot ovatkin noin, myönsi Mäki. Lipon kakkospalkinnon sai lukkari Kalle-Tapio Huusko.

Aika hiljaiseksi vetää tällainen suomensarjatasoinen esitys. Välillä tuntuu, että on lottokone päällä ennen ottelun alkua. Paljon mietittävää tästä jää. Ulkopelimme oli kuin reikäjuustoa. Ei tälläinen voi jatkua, tuntuu kuin menisimme koko ajan taaksepäin, en näe mitään hyvää tämän päivän pelissä, purkautui Lipon pelinjohtaja Markku Hylkilä hiljaisena. Tappio oli joukkueelle jo kymmenes peräkkäin.

– Sata – nolla oli Kitee parempi.

Avausjaksolla oikeastaan vain yksi vuoropari

Oulun Lippo-Pesis aloitti sisällä ja kun KiPa sai kolme kärkipelaajaa pois, meni jokeri Kasperi Salmela kentälle ja Oskari Salmela yritti ottaa liian lyheyllä näpyllä etenijää kotiin. Kun pallo ei jäänytkään sen perään lähteneen lukkarin räpylään, toi Kasperi Salmela vieraat johtoon 0 – 1. Myös Jonne Luhtavaara yritti näpykotiutusta kakkosrajasta, mutta sieppariksi Haminassa palannut Juhani Myyryläinen hoiti pallon ajoissa kotiin.

KiPan tasoittava sisävuoro alkoi vielä loisteliaammin: numerolla 3 Samu-Kalle Varonen (2 lyötyä, 2 tuotua ja 9/11 KL) vaihtoi ensin takapesät täyteen ja löi sitten kovaa linjaan ja pallon pompatessa korkealle ulkopelaajasta karkasi Ville Hämäläinen tuomaan tasoituksen 1 – 1.

Samu-Kalle Varonen oli tänään oivalla pelipäällä

Ykkös-kolmostilanne jäi päälle ja KiPa laittoi ennen Partasta jokeri Antti-Jussi Toropaisen täyttämään etupesät. Hän siirsikin ensin Varosen kakkoselle ja löi sitten kakkosjatkeelle vastustamattomasti. Simo Rahunen (3 tuotua, 4/7 KL) toi KiPan johtoon 2 – 1. Juvan 1488-päinen katsomo alkoi jo odotella juoksujuhlia kun Partanen rakensi perään palottomat ajot. Valentin Ikosen viimeinen meni laittomaksi ja vuoro loppuikin lyhyeen Ville Kotron kovan vedon jäätyä etumiehelle kopiksi.

Toisessa voroparissa Lipppo ei saanut etenijää edes kakkoselle. KiPan tasoittavalla Joni Tervo iski kolmoskoppari Ari Lankisen yli takarajasta läpi, mutta ylämäkeen pyörinyt pallo pysähtyi niin että Tervo ehto vain kakkoselle. Kopinnoston jälkeen KiPan kärki meni kentälle mutta harhaheitto yli ykköspesän pysähtyi suojaverkkoon, ja takatilanteen sijaan taululle tuli kaksi ristiä.

Kolmannessa vuoroparissa Lippo sai yhden palon ajot jokeri Eino Järvelälle, mutta Tervo syöksyi vauhdilla hakemaan ykkösrajanäpyn. Sitten etenijä irtosi väärällä kolmoselta ja vuoro vaihtui.  Tässä olikin Lipon viimeiset kolmostilanteet koko ottelussa! Ei kehumista ollut KiPan tasoittavallakaan, kun Lipon lukkari Huusko sai kolmesti KiPan viimeisen lyönni laittomaksi.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 13 – 8 (62 %  -35 %) ja kolmostilanteet 3 – 4, mutta KiPan kotiutti 67 %:n tehoilla voittaen jakson 2 – 1.

Eko sytytti KiPan 2. jaksolle

KiPa aloitti toisen jakson uudesti syntyneenä rakenten heti kärjestä Hämäläinen-Rahunen-Varonen palottomat ajot kapteeni Sami Partaselle. Eko iskikin ensin välilyönnillä 1 – 0 Ville hämäläisen juostessa kotiin. Kun pallo putosi vielä kolmosjatkeelle ja Simo Rahunen toi 2 – 0, alkoi tunnelma aurinkoisella Juvalla kohota.

Sami Partanen iski kahdella peräkkäisellä lyönnnillä KiPan 2 – 0 johtoon

Toisen vuoroparin alkavalla Samu-Kalle Varonen löi läpi kakkosjatkeelta niin että ykköseltä lähtenyt Simo Rahunen ehti tuomaan 3 – 0. Yhden kopinnoston jälkeen Sami Partanen toisti Varosen lyönnin ja Samu-Kalle toi jo 4 – 0 KiPalle.

Ottelun lopullinen ratkaisu tuli neljännen vuoroparin alkavalla kun KiPa pyöritti sisäpeliään 17 lyöntivuoron ajan. Valentin Ikosen välilyönti meni syöksykoppia yrittänen kolmoskopparin mahan alitse ja Samu-Kalle Varonen toi 5 – 0. Antti-Jussi Toropainen iski pystärin keskisaumaan ja Sami Partanen toi 4 – 0. Toisella lyöntikierroksella Valentin Ikonen onnistui toistamiseen kun merkkaamattomalla välilyönnillä etenijäjokeri Veli-Matti Sigvart toi jakson loppunumeroiksi 7 – 0.

Toisen jakson kärkilyönnit selvästi KiPalle luvuin 37 – 10 (71 % – 29 %) ja kolmostilanteet tylysti 11 – 0 KiPalle KiPan kotiutusten onnistuessa 7/10 kertaa 70-prosenttisesti.

4.6.2018. Mestarit tuon verran parempia vaikka räpylästä meni toistakymmentä juoksua. KiPa – ViVe 0 – 2 (0 – 9, 1 – 7)

Jokunen kuva ottelusta

– Vimpeli otti heti ekan jakson alussa ottelun haltuun, vaikka se olikin yhden juoksun lyönti, viittasi KiPan pelinjohtajaj Raimo Bragge Olli Heikkalan kovaan kolmossaumavetoon, jota kolmoskoppari Samu-Kalle Varonen ei syöksymälläkään saanut katkaista. Näin siitä tuli kahden palon tilanteessa 1+1 juoksua, kun kunnarin edellä kotiin tuli kolmosella yksin odotellut Mikko Haukkala.

Vimpeli oli suunnitellutkin pommittavansa KiPan kokematonta koppariosastoa ja niinpä viisi juoksua iskenut Janne Mäkelä kotiuttikin Olli Heikkalalle tuplajuoksun 0 – 3 kun koppi putosi Varosen räpylästä.

Vedon Janne Mäkelä löi ottelussa yhteensä viisi juoksua yksittäisillä lyönneillä

Veto löi avausjaksolla 75 %:n tehoilla kolmessa sisävuorossa 9/12 kertaa etenijän kotiin ja näistä neljä Mäkelän yksittäisillä lyönneillä. Toisessa vuoroparissa Vimpelillä oli kuusi peräkkäistä ajolähtlö ja näistä neljästä ensimmäisestä etenijä kotiin ilman paloakaan taululla.

– Toistakymmentä juoksua tuli räpylän kautta, ei sitä mikään joukkue kestä. Tuonne kärkeen kaivataan jalkoja ja kun rosterista puuttuu näin paljon miehiä, niin ei riitä rahkeet, harmitteli Bragge. Kun miehet ovat ulkonakin itselleen oudoilla paikoilla, niin se vaikuttaa vääjäämättä myös sisäpeliin.

– Toisella jaksolla meillä oli pienet mahdollisuudetkin, mutta kun eka ja toinen vastustajan juoksu tuli räpylästä, niin sitä ei saa tapahtua. Me ollaan huomattavasti parempi joukkue kuin miltä nyt näyttää, harmitteli Bragge kolmospuolelta linjassa räpylästä pompanneita palloja. Ilman niitä KiPa olisi ollut kahden vuoroparin jälkeen 2. jaksolla ollut 1 – 0 johdossa. Toinen jakso rateksi sitten kolmannen vuoroparin alussa, kun Perttu Ruuska iski pallon ajolähdöstä takakentälle, ja pallo livahti räpylän kautta läpi. Näin pajatso tyhjeni 1 + 3 juoksun arvoisesti ja tilanne hetkessä 1 – 6: ottelu oli siinä. Lyönnillään Ruuska siirtyi KPL:n Juha ”Kore” Korhosen (0 + 35)  ohi lyöjätilaston kärkeen 3 + 34 lyödyllään.

Lyöjätilaston kärkeen siirtyneen Perttu Ruuskan saldo tänään 1 + 4 lyötyä, 2 tuotua ja 7/10 KL

– Nyt katseet suunnataan torstain Haminan vierailuun ja sunnuntain Lippo-peliin Juvalla. Keskittyminen niihin alkaa jo tänä iltanan ja toivottavasti sairastuvalta saadaan jo joku mies kehiin, lopetti Bragge.

KiPan palkitut olivat tänään ykköspalkinnon saanut Samu-Kalle Varonen, joka heitti komean tappoheiton kopparin tontilta kotiin ja vaihtoi muutaman kerran komeasti kärkeä takapesille. Kakkospalkinnon sai etenijäjokerina 5/8 kertaa kentälle mennyt Jani Ahonen,

Samu-Kalle Varonen ja kaarella seisova Jani Ahonen olivat KiPan palkitut tänä iltana

Vimpelin Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki oli tyytyväinen viiden pisteen Karjalan pitkään eissuun.

– Täytyy kiittää joukkuetta ammattimaisesta valmistautumisesta tähän peliin eilisen voitetun JoMa-ottelun jälkeen. Tässä olisi ollut aineksia ohi-otteluun. Ulkopeli oli läpi ottelun pitävää ja sisällä lyötiin juoksut oikeisiin paikkoihin.

Sisäpelissä Vedon kärkilyöntiprosentti 71 % oli liki kaksinkertainen KiPan vaatimattomiin 37 %:iin verrattuna.

31.5.2018. Väsyneellää KiPalla bensa vähissä, sisäpelivirheitä ihan liikaa. KiPa – KPL 0 – 2 (0 – 3, 0 – 7)

KiPan miesten superpesisjoukkue on pelannut neljä ottelua kuudessa päivässä ja myös sairastuvalla on liian monta miestä. Vaikka Kouvolakaan ei ihmeitä avausjaksolla esittänyt saaden vain neljä kolmostilannetta, vei se jakson 0 – 3 kun KiPan kolmostilanteet jäivät kahteen. Lyöjätilaston ykkösmies, Tahkon lahja KPL:lle, Juha ”Kore” Korhonen iski avausjaksolla kaksi juoksua ja myös KiPan paidassa pelannut toinen konkari Matti Latvala löi yhden. Kun Korhonen sivalsi vielä kaksi lisää toisella jaksolla, sai hän vieraiden ykköspalkinnon. Vieraiden kakksopalkinnon sai 7/9 kärkkäriä vaihtanut Anssi Lammila.

Juha ”Kore” Korhonen näytti KiPalle kaapin paikan

Katso illan mittaan kuvia ottelusta

KiPan ykköspalkinnon tienasi siepparin tontilla koko ajan parantava Joni Tervo, kun sisäpelissä lyöjä- ja tuojasarakkeissa oli kaikilla puhdas nolla. Kakkospalkinnon sai 4/5 kertaa kärkeen avausjakson tolppa hihassaan ja ulkona kakkoskopparina pelannut Jani Ahonen. Toselle jaksolle Ahonen ja Veli-Matti Sigvart vaihtoivat paikkojaan, mutta etenkin kopparin tontilla Sigvartin ilta oli kolea ja epäonninen vaikka aurinkokatsomossa pärjättiin T-paidassa.

Positiivisinta ottelussa oli katsojamäärä joka lähenteli jo optimistisesti kahta tuhatta.

Vieraalla siepparin tontilla pelaava Joni Tervo sai ottelun luonnetta kuvaavasti KiPan ykköspalkinnon

Meitä koetellan kovalla kädellä, kuudessa päviässä neljä peliä ja bensa on miehillä vähissä. Sisäpelissä tuli jatkuvasti merkkivirheitä.  Vain Simo ottelun alussa ja Eko pystyivät hoitamaan hommansa. Väsynyt porukka ei saanut itsestään irti. Liian moni mies on väärissä tehtävissä ja uskomus alkaa jo horjua. Jos saisimme edes yhden miehen sairaslistalta mukaan, se auttaisi. Eilen jo meinattiin saada, mutta sitten uusi loukkaantuminen eri paikasta, harmitteli KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

Ei sisäpeli ollut lähelläkän sitä mitä pitäisi. Ei muuta kuin katse seuraavaan Vimpeli-peliin. Pystymetsästä sieppariksi, peli peliltä on mennyt paremmin. Sijoittumissääntöjä tehdään ja Myyryläisen Juhani antaa ohjeita, kertoi KiPan ykköspalkittu Joni Tervo.

Tosi tyytyväinen olen voittoon. Kitee on hankala vieraspelipaikka. Alkuun nihkeästi lähti, mutta ulkopeli pystyttiin pelaamaan hyvin. Lukkari Janne Kivipelto haki hyvin näpyjä ja sisällä Juha Korhoselta hyviä ottoja. OK-peli meiltä, tivisti KPL:n pelinjohtajaksi tullut kokenut Matti Iivarinen.

Ehjä esitys meiltä, vain kuusi kolmostilannetta ja nolal juoksua vastustajalle. Lähes joka sisävuorosssa pystyttin tekemään juoksu vaikka tämä ei ole helppo paikka pelata, totesi myös neljän juoksun lyöjä Juha ”Kore” Korhonen.

KiPan yllätyshyökkäys alussa ei onnistut

KiPan katpeeni Sami ”Eko” Partanen voitti hutunkeiton. Kirjoita että meillä on tässä jo vottoputki kun toisen kerran peräkkäin sen voitin, veisteli Eko sisävuoroon mennessään. KiPa aloittikin terävästi ja Simo Rahunen, Partanen ja Samu-Kalle Varonen rakensivatkin näpyillä kolmostilanteen. Ykkösrajanäpyllä Rahunen lähti kotiinkin, mutta paloi selvästi. Myös ulkopeli toimi, sillä KPL ei päässyt kuin kerran kakkoselle sisävuorollaan.

Toisen alkavalla Rahunen täytti etupesät, mutta Partasen kolmosvaihto meni kopiksi eikä tilannetta saatu aikaan. KPL puolestaan jokereiden Matti Saukko ja Teemu Nurmio sekä Sasu Toikan vaihdoilla rakensi palotomat ajot, joista Juha ”Kore” Korhonen iski kovaa keskisaumaan ja Matti Saukko toi 0 – 1 takapalon hinnalla. Koren viimeinen laittomaksi ja kaksi ristiä oli taululla kun ex-kipalainen Toni Laakso vaihtoi kakkosrajanäpyllä ja kovalla kakkosrajaan kärjen taas kolmoselle. Ykkös-kolmostilanteessa myös ex-kipalainen Matti Latvala löi kumuraksi muuttuneen koppilyönnin ja pallo meni syöksykoppia yrittäneen kopparin ohi. Näin Sasu Toikka toi helposti 0 – 2.

Kolmannen tasoittavalla KiPa torjui KPL:n ensimmäisen Laakson ajolähdön kun Saukko irtosi väärällä kolmoselta. Laakso vaihtoikuitenkin välilyönnillä Teemu Nurmion yksin kolmoselle ja viimeisenä lyöjänä Juha ”Kore” Korhonen iski kolmospuolelle ja hieman ulkokentän avustuksella taululle 0 – 3 Nurmion tuomana.

Simo Rahunen syöksyy ennen etenijää ykköselle ja risti taululle

Kun KiPa ei saanut viimeisen alkavalla kolmoselle edennyttä Jesse Eskelistä kotiin, oli ykkösjakso sillä selvä.

Avausjaksolla ei kumpikaan tilastoissa ihmeitä esittänyt: kärkilyönnit 17 – 16 (45 % – 59 %) KiPalle, harvat kolmostlanteet Koplalle 2 – 4.

Toisen jakson alkavalla KPL iski 5 juoksua

KiPa vaihtoi toiselle jaksolle  Sigvartin numerolle 1 ja Ahonen siirtyi jokeriksi.

KPL aloitti sisällä ja ottelu tuntui olevan ohi kun kahdella täydellä lyöntikierroksella vieraat iskivät käkrilyöntejä vain 2 vähemmän kuin KiPa koko avausjaksolla ja taululle tuli viisi juoksua. Laakso iski ykköstilanteessa kakkossaumasta takapesät täyteen ja Matti Latvala löi toisen juoksunsa kun pallo putosi väliin ja Sasu Toikka kipitti kotiin.

Juho Hacklin kiitti Matti Latvalaa 0-1 -juoksusta iskemällä pallon kankkuun

Palottomasta ajolähdöstä Juha ”Kore” Korhonen iski ensin keksisaumasta Toni Laakson tuomana 0 – 2 ja heti perään merkki uudestaan päälle: polttoheitto lurpsahti Eskelisen räpylästä, niin Janne Kivipelto toi 0 – 3. Lyöntikieros lähti alusta yhsen palon ajolähdöllä ja Anssi Lammila kotiutti välilyönnillä Konsta Hyötyläisen 0 – 4. Toisen lyöntikieroksen lopuksi numerolla 9 Tommi Mäentausta kotiutti Janne Kivipellon toistamiseen kun pallo lipsahti syöksykoppia yrittäneeltä Sigvartilta. Lammila pääsi kolmanen kerran tässä sisävuorolla mailan varteen, ja purkamaan vuoroarin viidettä ajolähtöä, mutta Eko poltti kakkosrajanäpystä Hyötyläisen kotiin.

Tasoittavallaan KiPa rakensi yhden palon ajot, mutta Latvala nappasi kopin Valentin Ikosen lyönnistä. Jatkoajoista Joni Matikaisen kumurayritys meni myös kopiksi eikä takaa-ajoa saatu aikaan.

KPL lisäsi kolmennssa ja neljännessä vuoroparissa vielä johtoaan Toni Laakson kotiutettua takakentän avustuksella Matti Saukon 0 – 6. Janne Kivipelto löi merkaamattoman välilyönnin kakkosjatkeelle ja Sasu Toikka toi illan kolmannen juoksunsa 0 – 7.

 

29.5.2018. Toropaisen Rami pyöri haudassaan kun IPV teki kahdella palolla ihmeitä eli 7 juoksua. IPV – KiPa 2 – 0 (5 – 1, 9 – 2)

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan kopparit kirmaavat 40 senttiä takarajan sisäpuolelle pudonnen pallon perään – taululla ja kaksi ristiä

–  IPV  tuli  vahvasti pelin ja söi meidän sisäpelin aika hyvin ekala jaksolla. Toisella jaksolla tultiin hyvin mukaan, murta IPV löi teräväsi läpi ottelun. Tää on pesäpalloa ja täytyy nostaa hattua tuollaisille suorituksille kehui KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge  Ville Liukun 1+3 juoksun takarajan puhkaisua ja kohta perään tullutta Jarkko Matikan 1+1 juoksun arvoista vastaavaa suoritusta. Näin tasatilanne 2 – 2 vaihtui hetkessä 8 – 2:een ja ottelu oli selvä.

– Lopussa todennäköisesti aika hyvillä lyönneillä tuli ratkaisu peliin. Tämä on pesäpalloa ja hyvät lyönnit uppoaa. Niille pitää nosta hattua. Ei tämä viikonlopun vieraspeleistä johdu, kyllä joka peliin on osattava valmistautua eikä tässä vielä kausi missään ruuhkavaiheessa ole. Meidän sairaslista on myös liian iso, jatkoi  Bragge viitaten rosterista puuttuviin sieppari Juhani Myyryläiseen ja polttaja/koppari Topi Hurskaiseen.

Ville Liukku, Petri Tuuva sekä Raimo Bragge ja Sami Partanen lehdistöpöydän takana

Toropaisen Raimo kääntyy nyt varmasti haudassaan. Hänhän totesi aikanaan, että kahdolla palolla on ennenkin tehty ihmeitä, avasi KiPan ykköspalkinnon saanut joukkueen kapteeni Sami ”Eko” Partanen (1 lyöty, 8/11 KL)  analyysinsa tilanteesta, jossa taululla oli jo kaksi paloa.

–Loppu sai näin turhan hävyttomät piirteet, sillä toisella jaksolla me pelasimme voitosta ja kimmerrettiin mukana, mutta Liukku vei sen tikkarin joka oli jo meille tarjolla. Sisäpelistä tämä jäi kuitenkin kiinni, kotiutukset vain kolme 12:sta kolmostilanteesta. Oma onnistuminen ei lämmitä, silä haluan pelata aina pesistä mahdollisimman hyvin ja haluaisin, että omsaa joukkueessa olisi minuakin parempia pelaajia, lopetti Eko.

Avausjaksolla KiPa oli tilastojen mukaan hyvin pelissä mukana, kolmostilanteet melkein tasan 9 – 8, mutta juoksut 5 – 1 isännille. Avausvuoroparissa KiPa sai torjuttua jokeri Jere Dahlströmin ajon purun, mutta KiPan lahja Imatralle, Jussi ”Murikka” Hurskainen löi välilyönnillä Miikka Matikan tuomana 1 – 0, seiraaana Jarkko Matikka iski kakkosjatkeelle aivan rajalle ja vain kopparin syöksy katkaisi isommat vahingot: Tommi Päivinen toi 2 – 3 ja vielä seuraavana Konsta Kurikka löi kovaa sieppari Joni Tervon räpylään niin että Ville Liukku toi 3 – 0.

Tasoittavalal KiPakin rakensi palottomat ajot, mutta Samu-Kalle Varosen veto jäi linjaan ja jatkoajoista kaari vetosi Liukun syötön matalaksi, mutta syöttötuomari Ossi Muurainen totesi syötön suoraksi ja siitä vuoron vaihto.

Toisen alkavalla IPV:n lyöjäjokeri Jere Dahlström löi kaksi kertaa kolmospuoleel väliin ja Miikka Matikka sekä Tommi Päivinen toivat jo 5 – 0.

KiPa sai kavennettua tasoittavallaan Sami Partasen lyötyä kakksorajasta etutilanteessa läpi ja kärkenä pelannut Ville Kotro ehti kotiin, mutta Simo Rahunen paloi kotitaipalelle. Tuuriakaan ei tässä KiPalla ollut, sillä mahdollisuuksia olisi ollut 1+2:een juoksuun.

Toinen jakso alkoi KiPalta hyvin, mutta…

KiPa aloitti toisen jakson sisällä hyvin kun Ville Kotron kumura putosi väliin ja Simo Rahunen vei KiPan johtoon 0 – 1. IPV:n ja KiPan seuraavat sisävuorot jäivät lyhyiksi, mutta toisen tasoittavalla IPV rakensi palottomat ajot ja Jere Dahlström löi KiPan linjan lahjoittamana Nino Muuruvirran kotiin 1 – 1. Päivisen näpykotiutuksen haki Eko hyvn mutta kolmannesta ajolähdöstä Ville Liukku löi kumuran keskelle ja Miikka Matikka toi johtojuoksun 2 – 1.

Kolmannen alkavalla KiPa tuli vielä tasoihin kun Joni Matikaisen tappimiehen ylityksellä Jani Ahonen toi 2 – 2. Jakso oli jo menossa jännäksi kun tasoittavalla KiPa teki kaksi ristiä kotiin IPV:n ajolähdöistä. Mutta sitten KiPan nuori koppari Samu-Kalle Varonen otti pari askelta väärään suuntaan ja Ville Liukun sinänsä hyvä lyönti putosi selän hänen selän taakseen 40 sentin päähän takarajasta ja 2 – 2 muuttui 6 – 2:een. Yhden lyöjän jälkeen Jarkko Matikan vastaava lyönti upposi takarajalta keskeltä läpi ja kunnari sekä Ville Liukun tuplajuoksu vei numeroiksi jo 8 – 2. Myös Jarkko Matikka sai tuoda vielä tuplajuoksun Mikko Kososen lyömänä.

Ville Liukun ratkaisulyönti lähtee ja tilanne 6 – 2 IPV:lle

27.5.2018. KiPan vierasturnee päättyi voittoon Kankaanpäässä! KaMa – KiPa 1 – 2 (3 – 0, 1 – 6, s1 – 2)

KiPan lyöntijärjestyksessä Simo Rahunen on nyt tolppa hihassaan ja Topi Hurskainen on sivussa. Rahusen eteen on tarjolla jokerit Veli-Matti Sigvart ja Jani Ahonen ja seuraavina lyövät Partanen, S-K Varonen, Ikonen, Tervo ja A-J Toropainen. Kotro, Eskelinen ja Hämäläinen ovat viimeisinä lyöjinä ja Joni Matikainen kolmas jokeri.

Katsojia Kankaanpäässä 1 227 toteamassa KiPan paremmuuden supervuoroparin jälkeen. KiPan parhaaksi palkitiin Sami Partanen (3 lyötyä, 8/10 KL) ja kakkospalkinnon sai Joni Matikainen (2 lyötyä, 1 tuotu, 6/8 KL). Myös Veli-Matti Sigvart kannattaa mainita (3 tuotua, 5/7 kertaa kentälle) ja etenijänäkin kunnostautunut Ville Kotro ( 2 tuotua, 1 lyöty, 3/6 KL).

KaMan ykköspalkinnon sai hyvän ulkopelin pelannut Jouni Itävalo (1 lyöty, 6/10 KL) ja kakkospalkinnon Mikko Pauna (1 tuotu, 7/11 KL).

Ensimmäinen jakso KiPalle vaikeaa lyöntipeliä

Kankaanpäässä ei ilmeisesti osata fanikameraa käyttää, sillä Ruutu+ väitti aluksi  ”Ohjelman mukainen ottelu on valitettavasti peruutettu….”. Tapahtumat KaMan Twitterin ja Pesisliven kautta.

KaMa aloitti sisällä saaden kärkensä vain kerran kakkoselle. Eskelisen väärällä tolpalla Rouhiainen kolmoselle ja kolmas palo.

KiPa aloitti sisälläkin terävästi, mutta juoksuja ei tullut. Kysytysheitto ohi kolmospesän ja sillä ajolähtö Varoselle, mutta tuloksena ristit kotiin ja kakkoselle. Ikonen yritti kotiuttaa Rahusta ja siitä kolmas palo.

Toisen alkavalla KaMa haki kärjen esiin ja yhden palom ajolähdöstä jokeri Miikka Riikonen kotiutti välilyönnillä kolmospuolelta kärkietenijä Topias Liljan 1 – 0. Petteri Kortelainen ja Sami Virto jatkoivat ajoähtöä, tuloksena kaksi paloa kotiin, joista Kortelaisen näpyllä juoksu oli vain senteistä kiinni.

Tasoittavalla KiPan lyönnit lähtevät hankalasti numerosta neljä ja kumpikaan etenijäjokeri ei pääse kentälle. Lukkari Eskelinen pääsee vapaalla etenemään ja Joni Matikainen lyö osittain läpi saaden KiPalle takatilanteen. Kaksi ristiä jo taululla, Rahunen täyttää ykköspesän ja toiseksi viimeiselle lyöjälle Sami ”Eko” Partaselle ajolähtö KaMan ulkokentän avustuksella. Tilannen kuivuu kuitenkin laittomaan lyöntiin.

Kolmannen alkavalla KiPan nollatilannepelaaminen oli vahvaa ja vasta kuuden lyöjä pääsi kentälle. Siitä kolmostilanne jonka KiPa torjui. KiPan tasoittava oli lyhyt: Ensin nappaa Virto vaihtolyönnistä avauspalon. Sitten Ikosella etutilanne, viimeinen lyönti etupelaajan räpylään, heitto kolmoselle ja vielä ykköselle loepttaa sisävuoron.

KiPalla kolmen sisävuoron jälkeen vain neljä kärkilyöntiä ja kolme kolmostilannetta! Eikä isännilläkään kuin 10 kärkkäriä ja neljä kolmostilannetta, mutta yksi juoksu.

Viimeisen alkavalla KaMa sai palottoman ajolähdön, vain jokerit lyömättä. Riikosen viimeinen laittomaksi mutta Petteri Kortelainen kotiutti Joonas Peltomäen ja Mikko Paunan lisäten isäntien johdoksi 3 – 0. Kortelaisen kahden takalaittoman jälkeen hurja veto kolmosluukkuun, ja KiPan ulkopelaajat suorastaan jäätyvät katsomaan pallon kiitämistä ohi!Uimahallin seinä esti koko pajatson tyhjenemisen. Kortelaisesta toinen risti ja Kellokoski yksin kolmosella, mutta lyöjiä taas riittää. Kahden palon ajot Alex Leinoselle, joka ensi kertaa pääsee tässä ottelussa mailan varteen. Kolmas palo Ekon syöksyessä Leinosen kolmossaumavedon kiinni ja KiPa sisään tekemään vähintään kolmea juoksua!

Viimeisen tasoittavalla KiPa kopitti häntäpäätä pois, Sigvart kärkeen. Rahunen vaihtaa Sigvartin kakkoselle mutta palaa itse. Ahosen vuorolla Sigvart lähtee tolppaväärällä kolmoselle, toinen risti, mutta Ahonen lyö itsensä ykköselle. Lyöjätkin jo vähissä, mutta Eko hoitaa taidokkailla näpyillä kakkosvaihdon ja kolmosvaihdonkin. Lukkarilta raju tolppa, Partanen iskee pystymailan väliin ja Ahonen irtoaa kolmoselta! Liljan käsi käy ja Ahonen palaa kuuteen metriin.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 15 – 9, (45 % – 41 %), kolmostilanteet 7 – 4 ja jakson KaMalle juoksuin 3 – 0.

Toinen jakso käänsi ottelun KiPalle

KiPa aloitti toisen jakson sisällä ja Ville Kotro oli yllättäen pistetty kärkietenijäksi/kakkosvaihtajaksi Rahusen eteen. Myös Tervo oli vaihdettu lyömään ennen Ikosta. Jokeri Sigvartin viimeinen lyönti jää etumies Kellokoskelle ja ensimmäinen palo. Kotro vapailla kehiin ja KaMan ulkokentän pienellä avustuksella Rahunen ja Partanen täyttivät pesät. Samu-Kalle Varosen hidastetulla pallo poltteli Leinosen näpeissä ja Ville Kotro tuo KiPan 0 – 1 johtoon. Tervolta hieno näpy, mutta KaMan ykkösvahti Itävalo haki loistavasti polttaen Rahusen kotiin. Myös Ikonen pääsi yrittämään kotiutusta, mutta lyönti kantoi kopiksi ja pesät tyhjenivät.

Myös ulkona Kipa aloitti hyvin, sillä KaMan ei saanut 11 lyöjällä etenijää kakkospesää pitemmälle.

Myös KiPa sai pyöritettyä lyöjiään niin ettei aina tarvitse puolenkymmentä miestä kopittaa pois tai jättää väliin. Sigvart onnitui kentällemenossaan ja Kotro sekä Rahunen vaihtoivat pystäreillään hänet jo kolmoselle. Rahunen kopilla pois ja takatilanteessa Sami Partanen otti tarkalla näpyllä Veli-Matti Sigvartin kotiin 2 – 0. Itävalolta jälleen upea suoritus, kun hän polttaa Partasen kakkoselle Varosen näpistä! Ahosen pompulla kuitenkin ajolähtö, josta Tervon kotiutuslyönti kantaa kuitenkin kauas kopiksi ja kenttä tyhjenee. Ikonen vapaalla ykköselle, mutta haavat kakoselta. Toiseksi viimeisenä lyöjänä A-J Toropainen myös väärällä ykköselle ja Joni Matikainen saattelee kakkoselle. Painavalla kumuralla kärkkäri kolmoselta, mutta kotitaipaleelta toinen risti. Kiteeltä kuitenkin mallikas sisävuoro.

KiPalta myös mallikas ulkovuoro toisen tasoittavalla kun KiPan lukkari Eskelinen saa katkaistua KaMan kärjen: Liljalle haavat, Peltomäestä risti kakkoselta ja vasta numero 8 pääsee edes kakkoselle saakka. ”Valju sisävuoro” todettiin myös KaMan Twitter-seurannassa.

Kolmannen alkavalla KiPan Sivart meni kärkeen, mutta nyt Kotron vaihto ei onnitunut vaan risti taululle. Myös Rahusella epäonnea – tai Itävalon tatavuuttaa – ja Kotrosta toinen risti. Ahonen joutuu kopittamaan eikä vapaalal ykköselle päässyt Ekokaan mennyt kopin vuoksi eteenpäin. Tervo ykköselle ja Ikosen kakkosluukusta menneellä läpilyönnnillä takapesät täyteen. Lyöjinä jäljellä enää A-J Toropainen ja Matikainen: AJ kopilla pois mutta Joni Matikainen täräyttää kovan kumuran keskelle ja Liljan räpylästä kimmonneella lyönnillä sekä Joni Tervo että Valentin Ikonen kotiin: KiPa 0 – 4 johtoon ja lyöjiä riittää Matikaisen juostessa kakkoselle saakka. Myös Eskelinen ylättää KaMan takakentän vaihtamalla Matikaisen kolmoselle ja juoksemalla itse kakkoselle saakka. Hämäläinen kopilla pois. Ville Kotro täräyttää pystärin KaMan kenttään ja Joni Matikainen tuo jo 0 – 5 KiPalle. Rahusen kolmosvaihtoyrityksestä kolmas palo, mutta kahdella palolla tehtiin komeasti kolme lisäjuoksua!

Tasoittavalla KaMan Liljan piti palaa jo kakkoselle, mutta huonon heiton vuoksi mies pääsee jo kolmoselle. Paloton ajolähtö Kellokoskelle, jonka laittomalla keskipompulla ensimmäinen palo. Jatkoajot Riikoselle, toinen risti kakkospussista Liljasta kotiin ja Kortelaisen kopilla pesät tyhjiksi.

KiPa viimeisen alkavalle sisään 0 – 5 johtoasemassa. Sigvart iski itsensä kakkosluukusta suoraan kakkoselle. Ahonen, ja Rahunen täyttivät etupesät palottomaksi ajolähdöksi Sami Partaselle, joka iski kolmosluukkuun ja Veli-Matti Sigavart toi 0 – 6. Partasen kolmosvaihtoki onnistui ja vielä pystärillä Ahonen lähtee kolmoselta, mutta koppi, risti kotiin ja pesät tyhjiksi.

Viiimeisen tasoittavalla KaMan kärki Topias Lilja pääsi harhaheitolla kolmoselle ja palottomasta ajolähdöstä Kari Kellokoski kotiutti hänet 1 – 6 kun kumura poltteli linjassa ja Lilja karkasi kotiin. Riikonen pommittaa hienon merkkaamattoman välilyönnin kolmoskopparin eteen. Varoselta upea polttoheitto suoraan kotipesään, ja Eskelinen ehtii heittämään vielä palon kolmoseltakin. Pari kovaa ulkopelisuoritusta Kiteeltä tähän väliin. Virron kopilla pesät tyhjiksi ja toinen jakso KiPalle 1 – 6.

Toisen jakson kärkilyönnit 17 – 25, kolmostilanteet 4 – 11 ja jakso KiPalle juoksuin 1 – 6.

KiPa vei myös supervuoron!

KiPa aloitti sisällä rakentaen heti kärjestä Sigvart – Kotro – Rahunen palottomat ajot. Sami Partanen iski pystärin ja pallo poltti linjassa räpylässä. Näin Veli-Matti Sigvartin kotiin 0 – 1 ja jatkoajoista Samu-Kalle Varonen löi hermopallon linjaan Virron jalkoihin ja Ville Kotro toi 0 – 2. Tervon lyönnillä risti Rahusesta kotiin, mutta ajot jatkuivat. Ikosen viimeinen laittomaksi, toinen palo. Viides ajolähtö Matikaiselle, mutta ei lisäjuoksuja.

Taoittavalleen KaMa vaihtoi lyöntijärjestystä ja Rouhiainen – Pauna – Lilja rakensi palottomat ajot. Lilja puhkaisi kakkosjatkeen, mutta KiPan kopparipeli toimi eikä juoksua tullut. Jouni Itävälo kavensi  keskipompulla 1 – 2 Teemu Rouhiaisen tuomana. Itävalo iskee veilä kumuran väliin, mutta Varonen suolaa etenijän kotiin. KiPa protestoi Liljan irtioloa Eskelisen polttoheiton aikaan. Tästä pelinjohtaja Raimo Bragge pääsee puhutteluun ja saa keltaisen kortin. Kellokoskelta upea pomppu ja sillä yhden palon ajolähtö! Eskeliseltä taktinen väärä, Kortelainen lyö, mutta toinen palo kotiin. Mutta Kortelaisen pystymaila tippuu kenttään ja vielä ajolähtö, josta Riikosen vimeinen kopiksi ja KiPa vie supervuoroparin 1 – 2 ja koko ottelun jaksoin 3 – 0, 1 – 6, s1 – 2).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26.5.2018. KiPalla jäi ratkaisevat juoksut ja palot ottamatta. KoU – KiPa 1 – 0 (3 – 1, 4 – 4)

KiPan vieraskiertueen ensimmäinen isäntä Koskenkorvan Urheilijat oli viime vuonna KiPalle hankala vastus, sillä tuloksena KossU-peleistä oli kolme tappiota. Nyt KiPalla oli alla riemastuttava kotivoitto Sotkamon Jymystä ja KossU sai juoksuhanansa auki Pattijoella. Mutta ilman pisteitä KiPa jäi nytkin, sillä sisäpelissä nukuttiin kolmospesällä ja ulkopelissä ottelun lopussa jäi ainakin toisen jakson voiton varmistava viimeinen palo ottamatta parikin kertaa.

Topin loukkaantuminen sekoitti 1. jakson

KiPa aloitti ottelun hyvin rakentaen heti kärjellään Veli-Matti Sigvart – Topi Hurskainen – Simo Rahunen palottomat ajot Sami Partaselle. Sigvart lähti kuitenkin myöhässä kotiin ja paloi kotipesän kynnyksellä.

KiPan ykköspalkittu, hyvän kopparipelin pelannut Veli-Matti Sigvart (1 tuotu, 4/7 KL) totesi:
– Meiltä heikko esitys, sillä monta juoksua jäi ottamatta.

KiPa sai uuden ajolähdön ja siitä Valentin Ikonen yritti ensin Topi Hurskaista kotiin siinä onnistumatta. Mutta viimeisellään hän löi kolmoskopparin eteen ja Simo Rahunen toi ensimmäisen illan kolmesta juoksustaan vieden KiPan 0 – 1 johtoon.

KiPa aloitti myös ulkona hyvin eikä isännät saaneet etenijää kuin kerran kakkoselle ennen viimeistä lyöjää. Mutta viimeisenä jokeri Ville-Veikko Olli saattelikin ensin Patrik Wahlstenin kolmoselle ja vielä kumuralla kotiin tasoittaen ottelun 1 – 1.

KiPan toinen vuoropari oli harmittava: ensin sisällä Topi Hurskainen piteli lyöntinsä jälkeen kylkeään eikä pystynyt jatkamaan pelaamista. KiPan sisävuoro meni tästä sekaisin ja ulkonakin isännät käyttivät härskisti hyväkseen KiPan ulkokentän muutoksia ottamalla tehojokereittensa Patrik Wahlstenin  (3 lyötyä,1 tuotu, 6/8 KL) ja Ville-Veikko Ollin (3 lyötyä, 7/8 KL) lyönneillä KiPa linjasta kaksi juoksua vieden isännät 3 – 1 johtoon. Jokeri Jani Ahonen pelasi kopparina opin paikalla ja linjaan tuli Samu-Kalle Varonen.

Kolmas vuoropari oli ulkopelin näytöstä eikä kumpikaan joukkue saanut etenijää kakkosta pitemmälle. KiPa pystyi viimeisen tasoittavallaan saamaan ajolähdöt Ikoselle ja Joni Tervolle, mutta isäntien ulkokenttä piti. Näin avausjakso Koskenkorvalle 3 – 1.

2. jakson voitto niin lähellä

Toiselle jaksolle Joni Tervo tuli linjaan ja kopparipariksi tuli Varonen ja Sigvart.

Koskenkorva teki toisella jaksolla jokaisessa sisävuorossaan yhden juoksun. Isännät menivät kahden sisävuoronsa jälkeen jo 2 – 0 johtoon Patrik Wahlstenin lyömillä juoksuilla, mutta KiPa nousi toisen tasoittavalla tasoihin. Ensin Valentin Ikonen kotiutti Simo Rahusen 2 – 1 ja sitten Joni Matikainen löi 2 – 2 kesän ensimmäisellä juoksullaan, tuojana Samu-Kalle Varonen.

Isännät menivät 3 – 2 johtoon kolmannen alkavalla kun kolmaskin jokeri Markus Hallasuo pääsi lyöjätilastoihin. KiPa tasoitti ja meni jo 3 – 4 johtoon kahdesta palottomasta ajolähdöstä kun Samu-Kalle Varonen kotiutti Veli-Matti Sigvartin ja Valentin Ikonen Simo Rahusen. KiPan hyvä ote tässä sisävuorossa tyrehtyi kun juoksun jälkeen Ikosen vaihtolyönnillä ensin risti kolmoselta ja viimeisellä lyönnillä palot sekä ykköseltä että kakkoselta.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KossU haki tasoitusta ja Sigvartin syöksykoppi pelasti KiPan Wahlstenin kumurasta. Mutta viimeisenä lyöjänä oli jälleen Ville-Veikko Olli, yksi etenijä kolmosella ja niin vain  kumuralla Antti Kuusisto toi isännät tasoihin 4 – 4. Tilannetta edelsi se, että KiPa jätti kaksi kertaa varman palon ottamatta: ensin Partasella ja sitten Eskelisellä pallo pyöri heittokädessä liian pitkään.

KiPa viimeisen taoittavalla Ikonen sai saateltua vielä Partasen kolmoselle, mutta ei hän eikä Tervokaan saanut Ekoa kotiutettua.

– Sekäpiitä karmii, silä nyt pitäisi pelata supervuoroa. Kaksi varmaa paloa jäi ottamatta, mutta huomenna Kankaanpäässä on agressiivisempi joukkue kentällä,  lupasi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge ottelun jälkeen.

–  Jokerit olivat tänään ratkaisijoitamme. Kauden ensimmäisessä pelissä tulleen loukkaantumisen jäljiltä Ville-Veikko Olli ei ole vielä ulkopelikunnossa, mutta kumurat tuntuvat putoavan hyvin, tuumaili kiteeläisten hyvin tuntema Koskenkorvan pelinjohtaja Jukka Latvala.

KiPan ykköspalkinnon sai Veli-Matti Sigvart ja kakkospalkinnon kolme juoksua lyönyt Valentin Ikonen. Myös kolme juoksua tuonut Simo Rahunen oli voinut tulla palkituksi.

KoU:n palkitut odotetusti Ville-Veikko Olli ja Patrik Wahlsten.

2018, Miesten superpesis, Runkosarja, Koskenkorva - Kitee, 26.5.2018 klo 17.01 - 19.16
Tulos: 1 - 0  (3 - 1, 4 - 4)
Olosuhteet: Poutaa, tyyntä, lämpötila n. +24 °C.
Katsojia: 942

Koskenkorva:
PJ: Jukka Latvala, Sami Karjala
Saadut harhat: 0, Saadut vapaat: 0

  Pelaaja         UP K LY TU KL Y  1 %  2 %  3 %  K %  KL % 
1. Tuomas Tuohisaari    3P    1 5 6  4/5  1/1         83 %
2. Juho Hakomäki      L    1 3 5  1/1  2/4         60 %
3. Veli-Pekka Yli-Hirvelä 3K    1 3 5  1/1  1/3  1/1     60 %
4. Juho Toivola      3V      4 7  1/1  1/2  2/3  0/1  57 %
5. Eero Kuitunen      S      2 4  2/3  0/1         50 %
6. Petrus Puputti     2V    1 2 5  1/1  1/3      0/1  40 %
7. Antti Kuusisto     1V    1 2 4  1/1  1/1      0/2  50 %
8. Juuso Vuorenmäki    2K    1 1 5  0/3  0/1  1/1     20 %
9. Anttoni Jakobsson    2P       2  0/1         0/1  0 %
10. Patrik Wahlsten        3 1 6 8  2/2  0/1  1/1  3/4  75 % II
11. Markus Hallasuo        1   5 8      1/2  3/4  1/2  62 %
12. Ville-Veikko Olli       3   7 8      2/2  2/2  3/4  88 % I
  Koskenkorva yhteensä:    0 7 7 40 67 13/19 10/21 10/12  7/15  60 %

Kitee:
PJ: Raimo Bragge, Vesa Varonen
Saadut harhat: 0, Saadut vapaat: 0

  Pelaaja         UP K LY TU KL Y  1 %  2 %  3 %  K %  KL % a
1. Veli-Matti Sigvart   2K    1 4 7  4/7            57 % I
2. Topi Hurskainen     2P      2 2      2/2        100 %
3. Simo Rahunen       S    3 4 6  0/1  3/4  1/1     67 %
4. Sami Partanen      1V      4 7  1/1  0/1  3/4  0/1  57 %
5. Samu-Kalle Varonen   3K   1 1 3 6  0/1  1/2  1/1  1/2  50 %
6. Valentin Ikonen     3P   3   4 9  0/1  0/1  1/2  3/5  44 % II
7. Antti-Jussi Toropainen 3V      3 7  2/5  1/1  0/1     43 %
8. Ville Kotro       2V      1 3  1/2  0/1         33 %
9. Jesse Eskelinen     L       4      0/3  0/1      0 %
10. Joni Tervo              1 4      0/2  1/1  0/1  25 %
11. Jani Ahonen             3 6  3/5  0/1         50 %
12. Joni Matikainen        1   1 1             1/1 100 %
  Kitee yhteensä:       0 5 5 30 62 11/23  7/18  7/11  5/10  48 %

23.5.2018. Varamiehisen KiPan kolme kunnaria kaatoivat Jymyn! KiPa – SoJy 2 – 1s (5 – 4, 0 – 5, s3 – 1)

Katso illan mittaan myös kuvia ottelusta

Eipä kukaan ennen ottelua nähtyään KiPan kokoonpanon osannut odottaa mitä ottelussa tuleman piti!

Milloin KiPa on lyönyt kaksi kunnaria peräkkäisissä sisävuoroissa Sotkamon Jymyn kenttään?

SIlloin kultakaudella kai Sami Aholan ja Pasi Pirisen aikaan – mutta milloin KiPan on lyönyt kolme kunnaria yhdessä ottelussa Sotkamon Jymyn kenttään? Nyt sen tekivät ensin Jani Ahonen avausvuoroparissa iskemällä kunnarin 1+0 tyhjään kenttään, seuraavassa vuoroparissa Valentin Ikonen 1+2 juoksun arvoisesti ja supervuoroparin tasoittavalla, kahden palon tilanteessa myös Samu-Kalle Varonen iski 1+2 juoksun arvoisesti kunnarin!

– En ainakaan miesten sarjoissa ole aikaisemmin kunnaria Rantakentällä lyönyt, kertoi Jani Ahonen KiPan 1 – 0 johtoon vienyttä kolmosrajapuhkaisuaan.

– Se sellainen kahden palon tilanteen kaikki-tai-ei-mitään -ratkaisu, ja nyt se onnistui, iloitsi Valentin Ikonen avausjakson 5 – 2 johtoon vienyttä kääntöään kolmospesän taakse.

– Mukava täällä on kunnaria lyödä, nyt sattui onnistumaan hyvin, hymyili Samu-Kalle Varonen kun kumuralla olisi tullut vain 1 – 1 tasoitus, mutta nyt pallo pomppasikin yli hämmästyneen kolmoskopparin.

Vasta 18-vuotias Samu-Kalle Varonen on iskenyt jo neljä kunnaria neljässä tämän kevään ottelussa ja hän on lyöjätilastossa kolmantena sellaisten tekijämiesten kuin Juha ”Kore” Korhonen ja Juha Niemi jälkeen:

KiPa varamiehisenä ja Jymyltäkin pelaajia huilaamaan

KiPan vakiorosterista puuttui kolmasosa pelaajista: Ville Kotro oli  kertausharjoituksissa, Juhani Myyryläinen ja Ville Hämäläinen poissa muista syistä. A-J Toropainen pelasi kolmosvahtina, Joni Tervo siepparina ja Joni Matikainen tuli jokeripaitaan Ahosen ja Jiri Pippolan lisäksi.

– Tässä päivällä minuä koin sellaisn flow-tilan kun mietin mistä saan kahdennentoista pelaajan joukkueeseen? Poikien superin pelaajat ovat Sotkamossa ja kolme kaveria puuttui. Mutta me saatiin siitä virtaa, tällä porukalla puhallettiin yhten hiileen ja tiesin, että tänään tulalan voittamaan 2 – 1, kertoi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Joni Tervo on pelannut siepparina viimeksi C-ikäisenä, mutta tänään hän torjui avausjaksolla Roope Korhosen kovan niitin. Lähtötilanne ei ollut herkkua, mutta kiitos koko joukkueelle, hehkutti Bragge.

Pelaajaongelmia oli Jymylläkin ja he pelasivat tauon jälkeen vain 10 pelaajalla kun Antti Hartikainen ja Niko Korhonen poistettiin kokoonpanosta jalkavaivojen vuoksi. Korhonen aloitti kolmosena ja Hartikainen jokerina, mutta heti ensimmäisen sisävuoron jälkeen he vaihtoivat numeroitaan.

– Kitee on ollut kaikille hankala paikka pelata, niin myös meille. En tiedä kramppasiko vai venähtikö jalka miehillä. Siitä meidän ulkopeli muuttui hieman levottomaksi, mutta läpilyöntejä lukuunottamatta pelattiin hyvää ulkopeliä, KiPa sai vain 14 kolmostilannetta kolmesta kunnarista huolimatta. Sisällä pelattiin hyvin. Hyviä lyöntejä olivat, niillä KiPa ansaitsi voittonsa. Paljon hyvää oli verrattuna ensimmäisiin peleihimme, kertoi ensi kertaa Jymyn pelinjohtajan roolissa Rantakentälle astellun Jani Komulainen.

KiPan ykköspalkinnon sai avausjakson ja sitä kautta koko ottelun voiton pohjustanut Valentin Ikonen (1+2 lyötyä, 1 tuotu ja 4/5 kärkilyöntiä). Kakkospalkinnon sai supervuoroparin ja otteluvoiton varmistanut sekä hienon kopparipelin pelannut 18-vuotias Samu-Kalle Varonen (1+3 lyötyä, 2 tuotua ja 6/10 KL). Kolmas kunnarinlyöjä Jani Ahonen hoiti myös 6/7 kertaa mallikkaasti kärkeen menon (1+0 lyötyä, 1 tuotu ja 9/10 KL).

– Raikkaalla lyöntipelillä saatiin horjutettua Jymyä ensimmäisellä jaksolla. Toka jakso vähän löpsähti ja alettiin odotella superia. Superissa voi aina käydä miten vaan ja nyt se kääntyi meille, tiivisti Valentin Ikonen.

Sotkamon Jymyn ykköspalkinnon sai kovassa lyöntivireessä oleva lyöjäjokeri Roope Korhonen (5 lyötyä, 1 tuotu ja 7/10 KL). Kakkospalkinto lukkari Toni Kohoselle (1 lyöty, 1 tuotu ja 7/9 KL), joka 26 vuotta sitten iski uransa ensimmäisen juoksun KiPan paidassa täällä Rantakentällä ja nyt syntyi se 800. juoksu.

– Hyviä lyöntejä oli vastustajalla. Meillä sisäpeliä saatiin paremmin auki ja lyötiin hyvin, mutta ulkopelissä tuli virheitä. Superissa VAroselta yhden juoksun lyönti, mutta nyt se pomppasi läpi. Kymmenellä miehellä pelattuna vaiherikas peli, arvioi Roope Korhonen.


Lehdistötilaisuus Jymyn kuvaamana

Avausjaksolla Ikosen 1+2 juoksun tuoma 5 – 3 johto riitti

Avausjaksolla KiPa meni Jani Ahonen avausvuoroparissa iskemällä kunnarilla 1 – 0 johtoon, Toisen alkavalla Jymy tasoitti Roope Korhosen kolmossaumavedolla 1 – 1:een ja toiseksi viimeisenä lyöjänä vielä Antti Korhonen vei kumurallaan vieraat 2 – 1 johtoon. Tuojina Topi Korhonen ja Niilo Piiponniemi.

Tasoittavalla KiPa sai Topi Hurskaisen suoraan kakkoselle ja Eko vaihtoi hänet ja SImo Rahusen takapesille. Kahden palon tilanteessa Valentin Ikonen käänsi riskillä kolmospesän taakse ja pallo menikin läpi. Kunnarin edellä kotiin Topi Hurskainen ja SImo Rahunen sekä KiPalle 5 – 2 johto.

Valentin Ikosen riskikääntö kolmospuolelle kahden palon tilanteessa tuotti 1+2 juoksua ja siivitti KiPan jaksovoittoon.

Jymhy ei kuitenkaan antautunut vaan kolmannen alkavalla kolmesta ajolähdöstä Roope Korhonen kotiutti välilyönnillä Antti Hartikaisen 5 – 3 ja Toni Kohonen kumuralla Roope Korhosen 5 – 4. Tämä oli KiPan kasvatti Toni Kohosen uran 800. lyöty juoksu vasta kahdeksanena pelaajaajana ja siitä hänelle kunniakirja. Paloja taululla oli vasta yksi, joten Rantakentän yleisöä alkoi jo hirvittää. Onneksi KiPan ulkokenttä nappasi Koden viimeisestä välipalon ja lukkari Jesse Eskelinen irrotti taktisella väärällä Antti Kiiskisen kolmoselta. Kun viimeisen vuoroparin alkavalla Rahunen poltti palottomasta Roope Korhosen ajolähdöstä etenijän kotiin ja Lauri Rönkön ajolähdöstä tuli koppi ja toinen risti, alkoi yleisö taas herätä. Samu-Kalle sai kunnian päättää jakso polttamalla Markus Tuikka kolmoselle.

Tässä ottelussa viisi juoksua lyönyt Roope Korhonen sai kunnian olla etenijänä Toni ”Kode” Kohosen uran 800:ssa lyödyssä juoksussa

Toisella jaksolla kuollut mies toi juoksun ja Jymy pääsi niskan päälle

Jymy sekotti otiselel jaksolle lyöntijärjestyksensä kun kaksi miestä otettiin pois kokoonpanosta. KiPan jakson avaus oli lyhyt: neljä lyöjää ja kolme paloa. Myös Jymyn tasoittavalla tuli paloja heti alkuun, neljän lyöjän jälkeen kaksi ristiä. Kuudennen jälkeen piti olla jo kolme paloa, mutta KiPan ulkokentän avustuksella kolmostilanne ja ajolähdöstä Roope Korhosen välilyönti luiskahti syöksykoppia hakeneen kolmoskopparin mahan alta läpi. Näin Jymy 0 – 2 johtoon ja pian linjan räpeltäessä Jussi Korhosen lyönnin kanssa taululal jo 0 – 3.

Toisen alkavalla KiPan Joni Tervo löi lapi kakkospuolelta, mutta kun takapesillä ei ollut etenijöitä, tuloksena ainoastaan takatilanne. Palottomasta ajolähdöstä ei juoksuja tullut ja tilanne tyrehtyi. Tasoittavalla Jymyn viimeisenä lyöjänä Antti Kiiskinen iski kakkospesän päältä pallon rantaan kunnarin arvoisesti ja tilanne 0 – 4. Jussi Korhonen pystyi taktisesta väärästäkin pistämään pallon etukenttään ja tuplajuoksulla jakson loppuluvuiksi 0 – 5.

Samu-Kalle supervuoroparin sankari

Jymy aloiti supervuoroparin sisällä vahvasti rakentaen heti palottomat ajot. Roope Korhonen löi illan viidennen juoksunsa kun pitkällä näpyllä Niilo Piiponniemi ehti kotiin 0  -1. Jatkoajot torjui KiPan kopparikaksikko ja KiPa tuli sisään juoksun tappioasemassa.

Ahonen ja Hurskainen menivät heti etupesille, mutta Rahusen musta hetki toi kaksi ristiä taululle. Eko sai pitkällä näpyllä ykkö-kolmostilanteen aikaan ja sitten Samu-Kalle Varonen löi 1+2 juoksun arvoisen kumuransa kakkoskopparin eteen hankkien KiPalle toisenkin sarjapisteen kun supervuoropari kääntyi KiPalle 3 – 1 Topi Hurskaisen ja Sami Partasen kiitäessä kunnarin edellä kotiin.

 

Samu-Kalle Varonen Sutkin voittohaastattelussa ottelun ratkettua supervuoroparissa

12.5.2018. KiPa löi Seinäjoen Jymy-Jussit. Sami Partasen ohella myös kolme muuta kotiuttajaa nousi esiin ja Jesse Eskelinen jatkoi loistavaa lukkarointiaan pitäen J-P Vainionpään vain yhdessä juoksussa. KiPa – SJJ 1 – 0 (2 – 2, 5 – 0)

KiPa juhlii auringonpaisteisella Rantakentällä makeaa avausvoittoaan

Katso myös kuvagalleria päivän ottelusta

– Viikolla oli mahdollisuus voittaa, mutta me ei voitettu ja tänäänkin oli vähästä kiinni ettei hävitty, aloitti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge analyysinsä.

– Me otimme suuria askelia eteenpäin torstaista. Jesse Eskelinen jatkoi hyvää lukkaripeliään ja muitakin lyöjiä kuin Sami Eko Partanen (3 lyötyä, 9/13 KL, KiPan I palkinto) nousi esille. Keskiviikkona mennään Alajärvelle ja siihen aletaan nyt panostamaan, katsoi Bragge jo eteenpäin.

– Toisella jaksolla saatin heti alkuun pari juoksua ja se riitti tänään. Jaksojen alut ei ole helppoja mutta ulkopelissä oltiin vahvoja. Tänään pitää olla tyytyväinen kun vieraat jäi vain yhdeksään kolmostilanteeseen, kertoi Sami Partanen.

KiPan kakkospalkinnon nappasi kolmoskoppari Topi Hurskainen (3 tuotua, 7/10 KL ja pitävä ulkopeli), vaikka avausjakso loppuikin KiPan hyvässä painostuksessa Topin käytyä kolmoselta kiertämässä kulmalippu ja kääntymällä takaisin polttamaan itsensä lisäksi perässä edelleen Simo Rahusen.  Samu-Kalle Varonen löi välilyönneillä 2 juoksua ja Veli-Matti Sigvart mentyään 5&7 kertaa kärkeen toi 2 juoksua.

Jymy-Jussien pelinjohtaja Mikko Vainionpäätä tuntui suorastaan v-tuttavan karvas tappio.

– Muutama minuutti oli aikaa keksiä jotain järkevää sanottavaa. Hämmentynyt olo on. Meidän pelityyli meni ihan päälaelleen: kun piti pelata pitkää sisävuoroa, tehtiin heti palot ja kun piti nopeasti tehdä juoksut, jäätiin pesille seisomaan. Meillä on hurjan lyöntivoimainen joukkue, mutta se ei näkynyt missään ja muutamat ukot ei päässyt lyömään ollenkaan. Pisteet ja voitot pitää ansaita, nyt me ei niitä ansaittu, suomi Vainonpää.

– Toivottavasti ei ihan totaaliseksi luokkaretkeksi tämä reissu mene (SJJ kohtaa KPL:n huomenna Kouvolassa), manaisli myös Jymy-Jussien ykköspalkinnon saanut Ville Viita (1 tuotu, 6/7 KL). Vieraiden kakkospalkinnon sai vaihtaja/kärkietenijä Juuso Myllyniemi (6/10 KL).

Ensimmäinen jakso loppui molemmilta etenimisvirheisiin

Avausjakson viimeisessä vuoroparissa Juha-Pekka Vainionpää löi kaksi kertaa kumuran väliin, mutta etenijä ei tullut kotiin tuomaan johtojuoksua. Hänen peräänsä viimeisenä lyöjänä Samu Sarre löi kaksi puhdasta hutia, joista toisella taas etenijä lähti kolmoselta ja vuoro loppui siihen.

Jani Ahonen onnittelee Veli-Matti Sigvartia 1 – 2 kavennuksen tuomisesta

Tasoittavalla KiPa rakensi heti kärjestään palottomat ajot, mutta Ekon ykkösrajanäpy ei avian riittänyt Jani Ahoselle jakson voittojuoksun tuomiseen. Jakso loppuikin sitten edellä mainittuun etenemissekoiluun, josta tuli kaksi paloa lisää.Jymy-Jussit meni toisessa vuoroparissa 0 – 2 johtoon kun Juha-Pekka Vainionpää onnistui ainoan kertansa ottelussa kun pallo vähän sirvahteli kakkospuolella ja Ville Viita toi 0 – 1. Jatkoajoista Miika Antila  iski kumuran jolla Atte Kontio toi jo 2 – 2.  Kontio kunnostautui myös ulkona hakemalla ajolähjdöstä Samu-Kalle Varosen lyönnin syöksykopiksi aivan kolmosrajan päältä.

KiPa vastasi kolmannen tasoittavalla kun Sami Partanen iski ensin ajolähdöstä välilyönnillä Veli-Matti Sigvartin tuomana kavennuksen ja viimeisellä läpi kakkosrajasta niin että vain Päätyeenlahden lumikasat estivät 1+2 juoksun pelkäksi taotiukseksi 2 – 2:een Topi Hurskaisen tuomana.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit tilastot KiPalle: kärkilyönnit 18 – 16 (46 % – 46 %), kolmostilanteet selvästi 10 – 4.

KiPan sieppari Juhani Myyryläinen napsi tärkeitä paloja

KiPa teki juoksuja joka sisävuorossaan 2. jaksolla

KiPa aloitti 2. jakson sisällä mainiosti ja heti kärjestä rakennetusta palottomasta ajolähdöstä  Sami Partanen yritti ensin keskipompulla hermopalloa, mutta siitä risti kotiin. Sitten kolmsovahti Tero Tyynelän räpylä vuoti niin että Topi Hurskainen toi 1 – 0. Seuravana lyöjänä Samu-Kalle Varonen löi merkkaamattoman välilyönnin ja sillä Simo Rahunen toi Rantakentän tuhatpäisen yleisön riemuksi 2 – 0.

Tasoittavalla Jymy-Jussitkin saivat palottomat ajot, mutta Juhani Myyrläinen haki hienosti J-P Vainonpään kakkosranapäystä ristin kotiin. Jatkoajoista Atte Kontio löi puhtaan hutinäpyn, mutta pallo osui hänen jalkaansa – tai hänen jalkansa osui palloon ja syntyi aikamoinen kalabaliikki: kotiyleisö vaati pallon potkaisusta paloa ja varoitustakin, mutta pelituomari Kurosen ratkaisu oli laiton lyönti, koska pallo osui sisäpelaajaan tahattomasti. Lopulta Kontio kuitenkin paloi laittomaan ja kolmas ajolähtö kuihtui lukkari Eskelisen irrottaessa Juuso Myllyniemen väärällä kolmoselta.

Toisen alkavalla KiPan lyöjäjokerina otteluun tullut Joni Tervo pisti pitkän näpyn ykkösrajaan ja ykkösvahti Toni Marjamäen epäonnituessa Veli-Matti Sigvart toi jo 3 – 0 KiPalle.

Veli-Matti Sigvart toi 3 – 0 Joni Tervon näpyllä

Toni Marjamäki epäonnistui näpyn haussa

Kaikissa seuraavissa sisävuorossan Jymy-Jussien lyönnit alkoivat huonosti nelosesta ja viime kesän lyöjätilaston kakkonen J-P Vainionpää ei onnistunut enää kertaakaan. KiPa puolestaan lisäsi johtoaan kolmannen alkavalla turvallisentuntuisesti 4 – 0. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Ville Kotro kotiutti Veli-Matti Sigvartin  linjan kauhoessa tyhjää.

Viimeisessä vuoroparissa Topi Hurskainen pamautti ykköstilanteessa kakkosrajasta läpi ja jälleen lumikasa esti 1+1 kunnarin syntymisen. Takatilanteesta KiPa rakensi palottomat ajot, joista Partasen ja Tervon jälkeen Samu-Kalle Varonen löi nätistikakkospuolelle väliin ja Topi Hurskainen toi jakson loppunumeroiksi 5 – 0.

Ottelun loppu oli kaksintaistelu Vainionpää vs. Partanen, jonka Eko voitto puhtaasti: kaksi kertaa risti kotiin kun Eko katkaisi Vainionpään kovan vedon ja poltti etenijät kotiin.

Toisen jakson kärkilyönnit kuten ensimmäisenkin KiPalle 18 – 16 ja kolmostilanteet kirkkaasti 10 – 5 KiPalle.