9.3.2019. SM-hallialkuturnauksen ottelusta Braggen kommentti: ”Hyvä alku, huono loppu.” SiiPe-KiPa 2 – 1 (1 – 3, 3 – 2, k1 – 0)

Katso myös kuvat ottelusta

Kiteen Pallo olisi tarvinnut puhtaan kolmen pisteen voiton Siilinjärven Pesiksestä, jotte haave päästä SM-halliturnauksen finaaliin olisivat vielä säilynyt. Se olisi kyllä edellyttänyt lisäksi vielä JoMan häviämistä sunnuntaina SiiPelle.

–  Ikävä kyllä yhteenkään hallipeliin emme ole päässeet läheskään parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, harmitteli KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge. KiPan vakiokokoonpanosta puuttuivat Hannes Pekkinen ja kotiuttaja Ville Liukku henkilökohtaisten syiden vuoksi.  Kuitenkin jokaisella kokoonpanolla on pystyttävä pelaamaan eikä parin mihen puuttuminen saisi näkyä noin paljoa.

Ottelun alku lupasikin hyvää, sillä pelkällä viiden pelaajan kärjellään pelannut SiiPe oli pari vuoroparia täysin altavastaajana. Avausjakso vierasjoukkue KiPalle juoksuin 1 – 3. Juoksuista Valentin Ikonen iski kaksi ja Samu-Kalle Varonen yhden. Tuojina Ville Hämäläinen kahdesti ja Topi Hurskainen kerran.

Toisella jaksolla KiPa hukkasi kahdesti johtonsa ja SiiPe vei viimeisen tasoittavalla jaksovoiton juoksuin 3 – 2 jokeri Otto Hoffrenin lyömän pallon kirvottua linjassa räpylästä. Kaksi SiiPen tasoitusjuoksua iski lyöjäjokeri Kimmo Lukkari.

Kotiutuskilpailun alku oli KiPan kaikkien aikojen kehnoin: ensin kärpänen kolmoselta, sitten kolmesti viimeinen lyönti laittomaksi ja vain kerran edes kotiutusyritys, joka meni suoraan SiiPen parhaalle pelaajalle ja risti kotiin. SiiPe ai tarvinnut kuin Kimmo Lukkarin kotiutuskilpailuun kun hän löi tarkasti kolmoskopparin yli takarajalle ja Simo Vainikainen hölkkäsi helposti voittojuoksun kotiin.

SiiPen Simo Vainikainen toi 3 juoksua ja vaihtoi 8/9 kertaa kärkeä eteenpäin.

Alku lupasi hyvää KiPalle

SiiPe aloitti avausjakson sisällä saaden yhden palon ajot koiuttajajokeri Kimmo Lukkarille, mutta tuloksena kahdesti risti kotiin.

Tasoittavalla KiPan kolmas lyöjä Valentin Ikonen löi etutilanteessa pallon läpi kakkosrajasta ja ulkona tuloksena olisi ollut 1+2 juoksua, mutta hallissa vain Ville Hämäläinen ehti kotiin tuoden 0 – 1 ja takapesät jäivät täyteen. Juha Toikka täytti ykköspesän ja palottomasta ajolähdöstä Samu-Kalle Varonen löi hidastetun ja kun pallo lensi ohi lukkarin, niin Topi Hurskainen toi 0 – 1. Toikankin ehtiminen kotiin oli aika lähellä. Kakkoskärjestä Veli-Matti Sigvart meni etenijäjokerina kärkeen ja Ville Kotro löi pallon läpi kolmosjatkeelta täyttäen takapesät. Jokeri Jiri Pippolalle vielä ajot, mutta sihti oli kateissa ja lyönti laittomaksi.

Valentin Ikonen kotiutti avausvuoroparissa Ville Hämäläisen

Toisen vuoroparin alkavalla SiiPen häntäpäästä numero 6, Juho Keinänen, paloi ykköselle ja muut kopitettiin pois tai jätettiin väliin. Etenijöitä ei kakkospesää pitemällä näkynyt ja lyöjät loppuivat.

Tasoittavalla KiPan Hämäläinen läi takaa keskeltä läpi ja kesän kunnarin sijaan eteneminen jäi kakksopesälle. Valentin Ikonen löi tyylikkäästi kkaosjatkeelle ja  Ville Hämäläinen toi jo KiPalle 0 – 3 johdon.

Kolmanness vuoroparissa SiiPe sai jakson ainoan juoksunsa 1 – 3, kun virettään parantanut lyöjäjokeri Kimmo Lukkari kotiutti joukkueen parhaan, 8/9 kärkilyöntiä ottelussa vaihtaneen Simo Vainikaisen kopparin yli yllätäen pompanneella välilyönnillä.

KiPan tasoittava oli ihmeellinen: 11 lyöjää ja vain yksi vapaataipaleen turvin edes ykköselle!

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPan ulkopeli kuitenkin toimi sisäpeliä paremmin ja lukkari Jesse Eskelinen sai tylsytettyä Lukkarin kotiutusyrityksen laittomaksi.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit, kun KiPan oli vain kolmesti sisällä, menivät SiiPelle 16 – 14 (44% – 45%), mutta kolmostilanteet 4 – 6 KiPalle.

KiPan peli kääntyi väärinpäin toisella jaksolla

KiPa aloitti toisen jakson sisällä ja meni 0 – 1 johtoon, kun toisesta ajolähdöstä Samu-Kalle Varonen löi tarkasti kakkosjatkeelle ja numerolle 9 vaihdetty Ville Hämäläinen juoksi kotiin.

Tasoittavalla sisävuorolla SiiPen Mikko Lukkari tasoitti lyömällä keskelle väliin ja kotiin tuli Simo Vainikainen 1 – 1.

Toisessa vuoroparissa KiPa pääsi taas juoksun edelle, kun Samu-Kalle Varonen löi linjaan ja Veli-Matti Sigvart toi täpärästi 1 – 2.

Veli-Matti Sigvartin täpärä 1 – 2 juoksun tuonti Samu-Kalle Varosen lyönnistä olisi kesällä ehkä vihelletty paloksi

Ja tasoituksen toi tuttu siilinjärveläiskaksikko: Mikko Lukkari taas palloa väliin ja kotiin Simo Vainikainen 2 – 2. 

Kolmas vuoropari oli juoksuton vaikka molemmat saivat ajolähdön aikaan. Viimeisen alkavalla KiPan vaihtolyönnit sakkasivat eikä etenijää saatu kuin kerran kakkoselle.

SiiPe vei viimeisen tasoittavalla jaksovoiton juoksuin 3 – 2 jokeri Otto Hoffrenin lyömän pallon kirvottua linjassa räpylästä ja kotiin tuli Eino Puustinen.

 

3.2.2019. KiPa pisti JoMan lujille ollen vähällä viedä 2. jakson voiton. Halli-SM alkuturnaus KiPa-JoMa 0 – 1 (1 – 4, 5 – 5)

Halli-SM alkuturnaus

Kiteen Pallo -90 vs. Joensuun Maila Joensuu Areena, 3.2.2019 klo 17:00

Joukkueiden kokoonpanot

Kiteen Pallo -90
1 Veli-Matti Sigvart 2K
2 Ville Hämäläinen 2P
3 Hannes Pekkinen 1V
4 Samu-Kalle Varonen 3K
5 Ville Liukku L
6 Valentin Ikonen 3P
7 Antti-Jussi Toropainen 3V
8 Juha Toikka 2V
9 Juhani Myyryläinen S
10 Jiri Pippola
11 Jesse Eskelinen
12 Oskari Purmonen

Pj. Raimo Bragge
2. pj Riku Tolonen

Joensuun Maila
1 Konsta Kettunen 2V
2 Tuomas Jussila 2P
3 Lauri Kivinen 3K
4 Juha Puhtimäki L
5 Henri Litmanen 3P
6 Mikko Kemppainen S
7 Simo Rahunen 1V
8 Matias Hänninen 2K
9 Iiro Kuosa 3V
10 Juha Niemi
11 Aleksi Rautiainen
12 Konsta Piironen

Pj. Juhani Lehtimäki
2. pj Antti Väistö

Perjantain ennakkotiedosta poiketen Antti-Jussi Toropainen tuli numerolle Ville Kotron tilalle ja Jiri Pippola mukaan jokeriosastolle.

Lue myös otteluennakko: Halli-SM starttaa viikonloppuna paikallisottelulla

KiPalta varsin mallikas esitys. Joensuun Maila oli tänään niukasti parempi luvuin 0 – 1 (1 – 4, 5 – 5)

Katso myös 165 kuvaa ottelusta

KiPan peli on mennyt selvästi eteenpäin tammikuisesta harjoitusottelusta. Vaikka Topi Hurskainen ja Ville Kotro olivat vielä kokonaan sivussa ja lukkarina kotiuttajajokeriksi kaavailtu Ville Liukku, ei kiteeläisten tarvinnut hävetä otteitaan. Avausjaksolla kaksi juoksua tuli vähän halvasti, mutta toisella jaksolla jopa lukkareiden taistossa Ville Liukku oli ajoittain Juha Puhtimäkeä parempi.

–  Ihan hyvää peliä, tyytyväinen olen moneen asiaan. Ilme hyvä etenkin toisella jaksolla. Eka jakso oli vielä vähän hakemista, toisella pelattiin pirteästi. Hyviä nousuja oli toisella jaksolla ja pelattiin laajalla rintamalla. Kun saadaan vielä kaikki miehet (Topi Hurskainen, Ville Kotro) kokoonpanoon mukaan, niin hyvä tästä tulee, totesi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge KiPan taisteltua toisella jaksolla johtoasemassakin ollen tasaväkisesti viime kauden mestareita vastaan.

JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki oli voittoon tyytyväinen, mutta paljon parannettavaakin viime kauden Suomen mestareilla on.

– Voitosta ja toisen jakson noususta jäi hyvä mieli. Ulkopeliin ei voi olla tyytyväinen, annettiin käsistä liikaa vaihtoja. Mennään kuitenkin vielä talvessa. KiPa löi toisella jaksolla hyviä lyöntejä ja siinä oli ihan vaadetta, että noustiin, kertoi Lehtimäki.

Avausjaksolla KiPalla oli vielä hakemista

KiPan uusi kapteeni Hannes Pekkinen voitti hutunkeiton ja valitsi aloittavan sisävuoron. KiPan otteet olivat vielä varoivaiset eikä tilannetta saatu aikaan.

Tasoittavalla JoMa sai palottoman ajolähdön, mutta Aleksi Rautiaisen ensimmäisellä haavat kotiin, mutta toisella kova keskelle siirsi etenijän kolmoselle. Matias Hännisen vapaalla välilyönnillä  Juha Puhtimäki toi JoMan johtojuoksun 0 – 1. Juha Niemi sai 0 – 2 tililleen kun KiPan lukkari ei kurottanut polttoheittoa ja Simo Rahunen ehti kotiin.

Tosen alkavalla KiPan kärki toimi ja Pekkisen kolmosvaihtoon tinttaama läpilyönti kakkosrajasta olisi ulkona tuonut 1+2 juoksua. Nyt vain pesät täyteen palottomaksi ajolähdöksi. Samu-Kalle Varonen löi varsilyönnin joka poltteli JoMan etumiehillä niin että Veli-Matti Sigvart toi kavennusjuoksun 1 – 2. KiPan painostus vielä kolmella ajolähdöllä ei valitettavasti lisäjuoksuja tuonut.

Tasoittavalla JoMan tykki Niemi ei juoksun tekoon pystynyt, mutta 1 – 3 syntyi harhaheitolla, kun pallo meni ohi kolmosvahti AJ Toropaisen niin kauas että Matias Hänninen ehti syöksynsä jälkeen kotin saakka. Vuoroparin toiseksi viimeisenä lyöjänä Lauri Kivinen näpytti ensin etenijän kolmoselle ja sitten yllätysmerkki kotiin. Pallo jäi linjaan ja varma palo oli tulossa, mutta Liukun näyttävä kauhaisu menikin ohi pallon ja Konsta Kettunen toi 1 – 4.

Kolmannen alkavalla KiPa rakensi palottomat ajot, mutta välilyönneille JoMa jätti niin kapean raon koppareiden eteen, ettei Liukku eikä Ikonen saaneet palloa sinne sopimaan.

Juha Toikka on tuonut KiPan vaihtolyöntiarsenaaliin pompun takaisin

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 21 – 19 (47 % – 54 %) ja kotiutukset 1/5 – 3/10. Kotijoukkueena olleen KiPan luvut ensin.

Toisella jaksolla KiPa niskan päällä, mutta…

KiPa meni toisella jaksolla ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla 2 – 0 johtoon. Palottomasta ajolähdöstä Samu-Kalle Varonen (2 lyötyä, 1 tuotu, 5/8 KL) löi läpi kakkosjatkeelta ja Veli-Matti Sigvartin (3 tuotua, 4/8 KL) hölkkäsi kotiin. Ajot jatkuivat ja Ville Liukku (1 lyöty, 3/10 KL) kotiutti JoMan linjan räpeltäessä Ville Hämäläisen (1 tuotu, 7/11 KL).

Ville Liukun lukkarointi pääsi vauhtiin 2. jaksolla

Kolmannen alkavalla JoMa kavensi 2 – 1 Aleksi Rautiaisen välilyönnillä ja tasoitus 2 – 2 tuli heti perään, kun Juha Niemen lyönti jäi linjaan, mutta tappoheitto lensi yli kotipesän.

KiPa osoitti henkisen kanttinsa ja sai tasoittavalla kolme ajolähtöä. Ensimäisestä jokeri Jiri Pippola pisti heti ensimmäisellään merkistä pallon kakkospuolelle väliin ja Juha Toikka toi 3 – 2. Hämäläisen ajonpurku tuotti haavat kotiin, mutta JoMan ulkokentän svutuksella näpyllä kolmas ajolähtö. Hannes Pekkinen pamautti merkistä kakkospuolelle väliin ja Veli-Matti Sigvart toi 4 – 2.Harmittavasti Pippola lähti kakkoselta etenemään polttaen itsensä kolmoselle eikä KiPa saanut enää sisävuorossaan uutta tilannetta aikaan.

Jiri Pippola pisti pallon merkistä väliin ja Juha Toikka toi KiPan johtoon 3-2

Tässä vaiheessa kuitenkin Joensuu Areenan 1252-päinen yleisökin jo hiljeni KiPan kannattajoukkoa lukuunottamatta.

Viimeisen vuoroparin alkavalla JoMan lyöjät lähtivät huonosti kärjen takaa numerosta 3, mutta kopittelun jälkeen koko illan erinomaisesti pelannut kakkoskärki Mikko Kemppainen (5/5 kertaa ykköselle) – Simo Rahunen (5/5 vaihtoa kakkoselle) – Matias Hänninen (2/4 vaihtoa kolmoselle) rakensi palottoman ajolähdön. Aikalisän jälkeen Aleksi Rautiaisen pommi kolmosrajasta meni läpi ja Simo Rahunen sekä Matias Hänninen ehtivät kotiin saakka tasoittaen jakson 4 – 4.

– Se oli lähes ottamaton lyönti, ja sellainen täytyy palkitakin, kehui myös KiPan pelinjohtaja Bragge Tohmajärven Pompun kasvatin harkittuun paikkaan iskemää sivallusta.

JoMan kärki saatiin jälleen poikki ja kopittelun jälkeen toisellakin lyöntikierroksella kakkoskärki täytti vielä takapesät viimeisenä lyöjänä olleelle Juha Niemelle. Kakkospuolelta välistä löytyi tilaa ja Mikko Kemppinen toi JoMan johtoon 4 – 5.

Mutta ei KiPa tästätkään lannistunut! Viimeisen tasoittavalla pelinjohtaja Bragge haki kärkeä esiin ja vaikka kakkostaipaleelta oli jo kaksi ristiä taululla, meni Samu-Kalle Varonen väärän turvin kärkietenijäksi. Eskelinen vaihtoi etupesät täyteen ja Liukku näpytti kärjen jo kolmosta kohti kun pallo viuhui ohi kolmosvahdin ja harhaheiton turvin Samu-Kalle toi KiPan jo tasoihin 5 – 5. Tämä oli Samu-Kallen jo kolmas tuotu juoksu ottelussa. Jokeripaitaan vaihdettu Ikonen vaihtoi vielä JoMan ulkokentän avustuksella Eskelisen kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä Pippola ei valitettavasti pystynyt Niemen esitykseen vaan jakso päättyi tasan 5 – 5. Näin otteluvoitto luvuin 0 – 1 (1 – 4, 5 – 5) JoMalle.

Riku Tolonen KiPan 2. pelinjohtajaksi ja valmentajaksi

Riku Tolonen on KiPan uusi 2. pelinjohtaja ja valmennuspäällikkö

Kiteen Pallo-90 nuorentaa pelinjohtoaan ja valmennustaan kun ”Vanhan liiton” pelinjohtaja Raimo Bragge saa aisaparikseen 27-vuotiaan Riku Tolosen Sotkamosta.

Näin KiPan Superpesisjoukkueen taustajoukot on koossa ja joukkue voi täysillä harjoitella ja valmentautua koti tulevaa sarjakautta 2019.

– Meillä oli useampiakin vaihtoehtoja ja Rikun kanssa neuvotteluissa korotui seuramme 2020-projekti jonka mukaan KiPa pelaa mitaleista. Hän tuo myös tietämystä Sotkamon suunnalta tänne Kiteelle, kertoi KiPan puheenjohtaja Veini Haapasalo.

– Pelaajana oli mukana A-poikiin saakka ja mukana myös Sotkamon Superin ringissä, mutta loukkaantumiset sotkivat sen uran. Kävin myös Puijon Pesiksessä pelit mielessä ja siellä lopullisesti jouduin toteamaan siirtymisen valmennus-/pelinjohtopuolelle. Valmennuspuolella olen viisi vuotta vetänyt Sotkamossa C-ikäisiä, viime vuonna johdin peliä Sotkamon A-pojissa ja olin nostamassa seuran kakkosjoukkueen Ykköspelikseen. Myös viime kesän Itä-Lännessä olin pelinjohtajan Idän voitokkaassa A-poikien joukkueessa. Nousujohteinen ura siten jatkuu nyt kakospelinjohtajana ja valmentajan Superpesiksessä Kiteen Pallossa, kertoi Tolonen.

– KiPan joukkue on nuori, keski-ikä vajaat 24 vuotta on sopiva minun ikäiselleni miehelle.

– Asun talven vielä Sotkamossa, mutta aina kun joukue tarvitsee, tulen tottakai Kiteelle. Joukkueen pelaajatkin pääosin opiskelevat tai ovat töissä eri paikkakunnilla, joten kerran kuukaudessa yhteisissä harjoituksissa tapaamme ainakin.

– Työnjako ykköspelinjohtaja Raimo Braggen kanssa menee siten, että talvikaudella minulla on suurimmaksi osaksi päävastuu suunnitella ja vetää leirejä. Rami katsoo etelän suunnasta päältä.

 

25.8.2018. KPL välieriin, mutta häviö ei ole häppee tämän tason joukkuetta vastaan, muistutti Bragge. KiPa – KPL 0 – 2 (3 – 6, 0 – 4)

– Sanotaan että hoppee ei oo häppee, mutta ei ole häppee hävitä tämän tasoiselle joukkueellekaan, joka vielä paransi peliään koko ajan, muistutti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Meille huono että Toni Laakso tuli mukaan. Hän toi lisää virtaa Kouvolalle sekä sisä- että ulkopeliin.

Katso Facebookista lehdistötilaisuus 

Katso vielä tämänkin ottelun kuvia

– On nostettava hattua että joukkue pystyi pelaamaan flunssaisena,  kuumeisena ja varamiehisenäkin näin hyvin. Haastettiin vähän joka pelissä Kouvolaa siitä suuri hatunnosto koko joukkueelle. Tänään KPL löi ekalla jaksolla todella hyvin, jatkoi Bragge.

– Pari ensimmäistä sarjan peliä oltiin lähempänä kuin näissä kahdessa viimeisessä. Ekalla jaksolla KPL puhkoi meidän molemmat saumat Juha Korhosen (3 lyötyä, 4/10 KL) ja Toni Laakson (3 lyötyä, 10/13 KL) kovilla lyönneillä. Parissa ekassa pelissä parikymmentä kolmostilannetta mutta vähemmän annettiin juoksuja. Nyt kääntyi toisin päin. Mekin teimme tilannetta, mutta kotiutukset puuttuivat, arvioi KiPan ykköspalkitu Ville Hämäläinen (1 tuotu, 5/7 KL).

– Jatkettiin siitä mihin jäätiin torstaina, hyvällä latauksella tultiin ja tiedettiin, että täällä pitää pelata todella hyvin voittaakseen. Vaikka tehtiin vain16 kolmostilannetta, niin se riitti, kertoi KPL:n ykköspalkittu Laakso.

Lassi Vasarainen historiallisen pesäpallonsa kanssa ottelun jälkeen

– Meidän peli parani, kaksi ensimmäistä oli todella tiukkoja ja KiPa pelasi välillä jopa pienessä hurmiossa. Ei käynyt mielessäkään, että joku asia tulisi itsestään. Takatilannepelaaminen oli todella hyvää, yksittäisillä välilyönneillä tekivät juoksua ja kärki pelasi hyvin. Tässä pelissä ensimmäinen jakso oli parempaa peliä meillä, ja se vaikutti toiselle jaksolle niin että peli vähän löpsähti. Emme esittäneet sisällä sen jälkeen oikein mitään. Kuitenkin se riitti, voitto ja pelit poikki. Siitä hyvä mieli, analysoi KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen.

KiPan kokoonpanosta puutuivat Simo Rahunen ja Joni Tervo. Samu-Kalle Varonen oli saatu rosteriin mukaan. Kolmantena jokerina Sigvartin ja Ahosen kanssa pelasi miesten superpesisdebyyttinsä vielä B-poikaikäinen Kiteen Pallon kasvatti Lassi Vasarainen, joka löikin ensimmäisen jakson lopussa Veli-Matti Sigvartin tuomana myös uransa ensimmäisen miesten pääsarjajuoksun.

Lassi Vasarainen iski uransa 1. Superpesisottelussa myös 1. juoksunsa

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet olivatkin KPan eduksi 9 – 8, mutta kotiutukset KPL:lle 3/9 – 6/7.

– Mutta toinen jakso ratkesi alun kakkosrajaleikkuriin (Anssi Lammilan 1+1 juoksun arvoinen kunnari) vähän epämääräisellä tuomiolla. Haukuin tuomareita kentällä jo tarpeeksi, eikä sitä tarvitse tehdä enää. Syöttötuomari harjasi kentän tauon aikana ja se oli ensimmäinen lyönti kakkosrajaan. Jälki oli muutaman sentin laiton. Kun menin sitä jälkeä näyttämään, niin ensin tulee Laakso ja pyyhkii sen jalallaan ja sen jälkeen tulee Hacklin ja pyyhkii sen jalallaan. Eikä mitään reagointia tuomaristolta, ihmetteli Bragge syöttötuomari Mika Kääriäisen toimintaa.

Toisen jakson kolmostilanteet olivat jo KPL:lle 5 – 8, ja kotiutukset 0/4 – 3/7.

– Koko pudotuspelisarjaa ajatellen meidän takatilannepelaaminen oli erittäin hyvää kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta näissä kahdessa viimeisessä se ei enää pitänyt. Mutta koko kesää ajatellen koko joukkue on kasvanut selvästi. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan kohti ensi kesää ja uusia tavoitteita. Hieno joukkue, lopetti Bragge.

Juha Korhonen ja Toni Laakso repivät KiPan puolustuksen 1. jaksolla

KiPan kapteeni Sami Partanen voitti hutunkeiton ja valitsi ulkovuoron. KiPa saikin etenkin Ville Hämäläisen oivilal suorituksilla Koplan kärjen poikki. Häntäpäästä Konsta Hyötyläinen sai vielä vaihdettua Juho Hacklinin kolmoselle, mutta Valtteri Luoma poltti itsensä kärjen takana ykköselle eikä vieraat päässeet kotiutusyrityksiin.

Tasoittavallaan KiPan Hämäläinen joutui kopittamaan, mutta Veli-Matti Sigvart, Topi Hurskainenja Sami Patanen rakensivat tyylikkäästi palottomat ajot. Valentin Ikosen varsilyönnistä Sasu Toikak poltti Sigvartin kotiin. Jatkoajoista Antti-Jussi Toropaisen hermopallo kakkospussiin tuotti toisen palon ja kolmannessa ajolähdössä Vilel Kotron välilyönnin haki Hacklin kopiksi.

Toisen alkavalla Koplan kärki Tommi Mäentausta, Anssi Lammila ja Sasu Toikka rakensivat ajot Toni Laaksolle, joka iski kovaa kolmossaumaan ja Tommi Mäentausta toi 0 – 1. Vaihtolyönti oli vielä kovempi samaan paikkaan ja vain Hurskaisen nopeus katkaisi läpilyönnin. Jatkoajoista Juha ”Kore” Korhonen löi vastustamattoman kumuran Hurskaisen eteen ja Sasu Toikka toi 0 – 2.

– Aikamoisia niittejä, kehui Braggekin ulkokentän laidalla näitä lyöntejä.

Tasoittavalla sisävuorollaan KiPan kärjestä Hämäläi nen ja Hurskainen hoitivat homansa hyvin, mutta PArtasen näpy lipsahti laittomaksi ja risti tuli. Ikonen vaihtoi kärjen kolmossaumalyönnillä kolmoselle. Jani Ahosen keskipompulla Hämäläinen lähti kotiin, mutta sähläsi takaisin kolmoselle ehtimättä sinne ennen palloa, jonka Koplan etumies oli jo räpeltänyt pois käsistään. Jatkamalla syöksyen kotiin olisi KiPa saanut juoksun! KiPa sai vielä Ville Kotrolle kahden palon ajolähdön ja ilman merkkiäkin Veli-Matti Sigvart toi kavennuksen 1 – 2 pallon pudotessa väliin kolmoskopparin eteen.

Kolmannen vuoroparin alkavalla Kopla koetti kakkoskärjellään jokeri Matti Saukko kärjessä tehdä tilannetta, mutta Hämäläinen poltti Saukon Hacklinin pompusta kakkoselle. Kärki kulki taas ja ajolähdöstä Toni Laakso puhkoi nyt KiPan kakkossauman ja Tommi Mäentausta toi 1 – 3. Viimeisenä lyöjänä vielä Juha Korhonen löi keskisauman puhki ja Anssi Lammila toi 1 – 4.

Tasoittavalla KiPa oli jälleen yhden juoksun tehottomampi Koplaa. Paloton ajolähtökärjestä Valentin Ikoselle ja hän koiutti kakkopuolen välilyönnillä Ville Hämäläisen kaventaen 2 – 4:ään. Toiseksi viimisenä lyöjänä Ahonen koetti saada Hurskaisen vielä kotiin, mutta välilyöntiyritys jäi linjaan kopiksi.

KiPan ykköspalkittu Ville Hämäläinen toi yhden juoksun, meni kärkeen 5/7 kertaa ja pelasi ulkona pirteästi

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPan Partanen poltti Mäentaustan kakkoselle, mutta Kola sai yhden palon ajot Juha Korhoselle, joka iski kolmossaumasta Matti Saukon tuomana 2 – 5. Viimeisenä lyöjänä Juho Hacklin näpytti ensin etenijän kolmoselle ja sitten hermopallo Partaselle, jolta palo kuitenkin lipesi heittotilanteessa ja Teemu Nurmio toi 2 – 6.

– Oikealle miehelle pistit hermopallon, ensimmäisen kerran näin Partasen pudottavan pallon, vitsaili Laakso Hacklinille.

Tasoittavlla sisävuorollaan KiPa sai kärjellään etupesät täyteen, mutta kolmosvaihto oli vaikeampi. Viimeisenä lyöjänä Lassi Vasaraiselle tuli vielä kahden palon ajolähtö ja Lassi löikin Veli-Matti Sigavrtin tuomana uransa ensimmäisen juoksun kaventaen jakson loppunumeroiksi 3 – 6.

Toinen jakso ratkesi laittomalla lyönnillä

KiPa aloitti sisällä eikä saanut kärkeään kakkospesää pitemmälle. Tasoittavallaan KPL:n Anssi Lammila iski ilmeisen laittomaksi menneen kakkosrajaleikkurin pomputettuaan ensin kärjen kakkoselle. Lammilan kunnarin edellä kotiin juoksi Tommi Mäentausta ja KPL hetkessä 0 – 2 johtoon Braggen protestoinnista huolimatta.  KPL rakensi vielä palottomat ajot, joista Toni Laakso löi kumuran kolmospuolelle ja Anssi Lammila toi tuplajuoksulla jo 0 – 3.

Toinen vuoropari oli juoksuton vaikka KiPa saikin palottoman ajolähdön numerolle 5 vaihdetulle Samu-Kalle Varoselle lyönnin jäätyä linjaan. Jatkajoista Kotron lyönnit kantoivat takalaittomiksi ja Jesse Eskelisen välilyönti lensi kopiksi. KPL:n sisävuoro oli vielä heikompi. Korhonen viimeisenä lyöjänä sai yrittää Toikkaa kotiin, mutta Hämäläinen nappasi linjasta kopin.

Kolmas vuoropari kaatui KiPalla jälleen heikkoihin kotiutuksiin, vaikka kärjestä saatiin paloton ajolähtö Ikoselle. Näpystä risti kotiin ja vaihtolyönti karkasi kopiksi. KPL sai sisävuorolalan vielä lahjajuoksun, kun pallo lensi ohi kolmospesän ja Tommi Mäentausta toi jakson päätösnumeroiksi 1 – 4.

 

 

23.8.2018. KPL sai viisi kotiutustilannetta vähemmän kuin hävittyään Rantakentällä. Harhaheitot ja takatilannepelaaminen KiPan harmina, mutta lauantaina klo 15 alkaa uusi ottelu 0-0 -tilanteella. KPL – KiPa 2 – 0 (4 – 1, 10 – 1)

Kaikki kolme muuta kärkinelikon haastajaa (Seinäjoen Jymy-Jussit, Koskenkorvan Urheilijat ja Pattijoen Urheilijat) on jo tippunut pois ilman yhtäkään otteluvoittoa, mutta KiPa jatkaa runkosarjan voittajan KPL:n haastamista lauantaina klo 15 Rantakentällä neljännessä puolivälieräottelussa. Siten KiPan on oikeastaan jo ainakin viidentenä…

Torstain vierailua Kouvolassa ei Kiteellä muistella.

– Tämä peli painetaan lokeroon. Lähdetään rakentamaan lauantain ottelua henkisesti uudelleen ylös. Sitä kautta, hyvällä pelillä ja pienellä tuurilla tavtaan vielä sunnuntaina, katsoi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge jo tulevaan viikonloppuun.

– Oltiin pelin alussa hyvällä ilmeellä mukana, mutta liukui vaan käsistä tämä peli, harmitteli KiPan ykköspalkittu lukkari Jesse Eskelinen harhaheitolla avausvuoroparissa tullutta KPL:n 2 – 0 juoksua ja KiPan tasoittavan neljän ajolähdön tuloksen jäämistä vain Antti-Jussi Toropainen lyömään 2 – 1 kavennukseen. Lisäksi kolmaskin KPL:n juoksu tuli harhaheitosta.

Joitakin kuvia ottelusta

Avausjakso, joka päättyi juoksuin 4 – 1 KPL:lle, oli oikeastaan tilanteiden suhteen erittäin tasainen, sillä kotiutusyritykset menivät tasan 6 – 6 ja kotiutukset 2/6 – 1/6 KPL:lle.

KiPan lukkari Jesse Eskelinen sai KPL:n kärkikolmikkoa hyvin kiinni: kärkilyöntiprosentit vain 75 %, 86 % ja 50 %.

Antti-Jussi Toropainen sai KiPan kakkospalkinnon isketttyään KiPan molemmat juoksut

– Ulkopelissä tehtiin virheitä, vaikka tilannemäärä ja yllättävän pieneksi. Takanen ei kestänyt ja tuli räpylävirheitä. Se maksoi tämän pelin. Yhdeksällä tilanteella ei pärjää. Pelin alku oltiin ihan hyvällä ilmeellä, mutta se liukui käsistä, KiPan ykköspalkittu lukkari Jesse Eskelinen tiivisti ottelua.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge analysoi jälleen ottelun tyhjentävästi eikä KPL Matti IIvariselle jäänyt paljoa sanottavaa.

– Vastassa oli laadukas huippujoullue. Hyvin lähdettiin peliin, mutta aistin vähän herpaantumista suorituksissa, kaksi annettiin harhaheitoilla alkuun, ja sellaista ei saa tapatua näin hyvää joukkuetta vastaan.  Toisella jaksolla ei saatu juoksua alkuun. Sen jälkeen (Juho) Hacklinilta aikamoinen niitti kakkosjatkeelle. Toki laittoman jälkeen miehet palaavat pesille ja toinen lyönti. Lyönti oli täydellinen, mutta siinä tilanteessa meidän täytyy vain torjua tällaiset lyönnit. Jätkiltä aukesi ketsuppipullo ja siitä lähtien oltiin vastaantulijoita niin ulkopelissä kuin sisäpelissä. Nyt lähdetään välittömästi rakentamaan lauantain ottelua. Ennen kaikkea henkisesti uudelleen ylös, Bragge tiivisti.

– Kyllä nämä ovat nautittavia pelejä, vaikka välillä tuleekin taateliin. NÄitä pudotuspelejä pelataan vain syksyllä. Jos näistä ei nauti, niin pitää miettiä, kuka olen ja missä olen. Nää on suuria pelejä, harva pääsee pelaamaan näitä ainakaan paljoa, muistutti Bragge.

 

.

21.8.2018. KiPan komein nousu vuosiin lannisti KPL:n ja KiPa tasoitti otteluvoitit 1 – 1:een. KiPa – KPL 1 – 0 (7 – 6, 2 – 2)

KiPa tasoitti otteluvoitot 1 – 1:een komealla nousulla yksittäisillä juoksuilla 7 – 6 voittoon 1. jakson viimeisessä vuoroparissa oltuaan juoksuin 3 – 6 tappiolla.

Mutta KiPan ulkokenttä kesti vaikka KPL vei koko ottelun kolmostilanteet luvuin 20 – 25 ja nousi toisen jakson lopussa 2 – 0 tappioasemasta tasoihin Matti Latvalan ja Juha Korhosen välilyönneillä.

Katso ottelun ratkaisut videolla

KiPan jaksojen ratkaisujuoksut

 

1. jaksolla Kotro ja Toropainen aloittivat KiPan takaa-ajon

Ville Hämäläinen 1. jaksolla ja Jani Ahonen 2. jaksolla löivät kunnarit tyhjään kenttään. 2. puolivälierä: KiPa – KPL 1 – 0 (7 – 6, 2 – 2).

KiPan kapteeni Sami ”Eko” Partanen voitti hutunkeiton ja KiPa aloitti ulkona. KPL sai yhden palon ajot Juha Korhoselle, jonka ensimmäisen Simo Rahunen torjui. Mutta toinen lyönti sirvahti KiPan pelaajasta ja Juho Hacklin karkasi tuomaan 0 – 1.  KiPa tasoitti heti kun Sami Partanen pujotti välilyönnin keskelle ja Veli-Matti Sigvart toi 1 – 1.

Toisen alkavalla KPL rakensi jälleen heti kärjestä ajot. Korhosen näpy oli liian lyhyt, Hacklinin lyönnin haki Topi Hurskainen kopiksi, mutta Matti Latvalan kumuralla kskelle Sasu Toikka toi 2 – 3. Mutta KiPa tasoitti jälleen, tosin vasta toiseksi viimeisellä lyöjällä. Antti-Jussi Toorpainen löi väliin ja Simo Rahunen toi 3 – 3. Aiemmin Valentin Ikosen lyönnin haki Lammila linjasta kopiksi. Khden sisävuoron jälkeen muuten KiPan Juhani Myyyrläisellä oli 4/4 kärkilyöntiä.

Kolmannen alkavalla KPL:n Juha Korhonen oli vimeisenä lyöjänä ja hän kahden epäonnistunee lyönnin jälkeen pamautti maissa keskeltä koppareille asti ja Matti Latvala toi vieraat taas johtoon 2 – 3. KiPan tasoitus tuli ny tnopeasti kun ensimmäisenä lyöjänä Vilel Hämäläinen pamautti pallon kakkospuolelta rantapöheikköön ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään 3 – 3.

Viimeisen alkavalal KPL tuntui menevän menojaan. Kärjestä palottomat ajot, josta Juha Korhosen kumura Kotron räpylää hipaisten kotiutti Tommi Mäentaustan 3 – 4. Jatkoajoista Hämäläinen poltti Hacklinin keskipompusta Lammilan kotiin, mutta seuraavsta ajolähdöstä Matti Latvala löi kaksi kumuraa, joilla Sasu Toikka ja Juha Korhonen toivat jo 3 – 6 Kouvolalle. KPL:n kärki rakensi vielä toisella lyöntikierroksella yhden palon ajot Hacklinille, mutta Ekon syöksykoppi ja Ikosen varma räpylä tuottivat tarvittavat palot kotiin.

Viimeisen tasoittavalla KiPa kopitti ensi kolme miestä pois ja kolmen kärkimiehen osallekin tuli palo laittomalla ja kahdet haavat. Mutta joukue ei tästä hätkähtänyt: Sigvart meni pystärillään kärkeen, Ekon välilyönti ja Allun saumaveto tuottivat takatilanteen. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Ville Kotron hermopallo linjaan, heitto kotiin ja lukkari Janne Kivipelto pudotti pallon: 4 – 6 Veli-Matti Sigvartin tuomana. Aikalisän jälkeen viimeisenä lyöjänä Antti-Jussi Toropainen näpäytti ensin Ahosen kolmoselle ja löi sitten kakkossaumasta Jani ahosen tuomana 5 – 6.

Ville Kotro käynnisti KiPan takaa-ajon viimeisen tasoittavalla kotiuttamalla Veli-Matti Sigvartin 4 – 6

Antti-Jussi Toropainen iski viimeisenä lyöjänä 1. jakson viimeisen tasoittavalla Jani Ahosen kotiin ja kavensi 5 – 6:een. Näin uusi lyöntierros, yksi palo ja KiPa jatkamaan voitokasta taisteluaan.

Juhani Myyryläiselle pesät täyteen, mutta kahdella kopilla kärki esiin. KiPa hyvin pelannut kärki täyttikin yhden palon ajolähdön Sami Partaselle, jonka pystäri putosi keskelle kouvolalaisia ja Ville Hämäläinen toi tasoituksen 6 – 6.  Ajot jatkuivat ja KiPan sankari Valentin ikonen iski keskelle väliin ja Topi Hurskainen toi jakson voittojuoksun 7 – 6.

Ensimmäisen jakson runsaat kärkilyönnit 33- 32 (66 % – 62 %), kolmostilanteet 15 – 14 ja kotiutukset 7/15 – 6/14 KiPalle.

Toisellakin jaksolla jännnitys tiivistyi KPL:n tasoitettua KiPan 2 – 0 johdon viimeisen vuoroparin tasoittavalla.

Toisellakin jaksolla KiPan räpylä piti

KiPa aloitti toisen jakson sisällä ja kärejetä heti palottomat ajot Ekolle, mutta varsilyönnillä risti Hämäläisestä kotiin. Mutta Valentin Ikonen ja Topi Hurskainen jatkoivat siitä mihin 1. jaksolla jäivät: kova lyönti keskelle ja Topi toi KiPan johtoon 1 – 0.

Vaikka KPL rakensi toisellakin jaksolla 11 kolmostilannetta, niin lisäjuoksuja vieraat saivat vasta viimeisessä vuoroparissa. Sen alkavalla KiPan Jani Ahonen pamautti pallon kolmosrajasta läpi j akiersi kunnarin tyhjään kenttään ja KiPa kasvatti johtoaan 2 – 0:aan. Tupajuoksu jäi tuomatta kuten 1. jaksolal Hämäläisellä, sillä AJ Toropaisen kova veto kakkosluukkiun jäi siepparille kopiksi.

Jani Ahonen juhlii 2 – 0 kunnariaan ja Anssi Lammilan pelihuumori loppuu 2. jakson viimeisne vuoroparin alkavalla

Mutta KiPan ulkokenttä kesti tasoittavalla vaikka meinasikin jo näyttää pahalta. KPl rakensi palottomat ajot joista ensin HAcklinin lyönnin torjui Eko. Mutta jatkoajoista peräjälkeen Matti Latvala ja Juha Korhonen iskivät palloa väliin ja Anssi Lammila sekä Sasu Toikka toivat vieraat jo tasoihin 2 – 2. Vain yksi risti taululla, uusi lyöntikierros kärejstä. Mäentausta meni ykköselle, mutta Lammilan pompusta pystyikin Tervo polttamaan etenijän kakkoselle ja heti perään Rahunen haki Toikan lyönni kopiksi tehden viimeisen palon Lammilasta kakkoselta.

KPL vei koko ottelun kolmostilanteet luvuin 20 – 25. Mutta lopputulos oli että 2. puolivälierä päättyi KiPan voittoon KiPa – KPL 1 – 0 (7 – 6, 2 – 2).

Eko ja Rami pomppivat riemusta Simon napattua viimeisen palon Matti Saukosta

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan komea nousu 1. jakson viimeisen vuoroparin tasoittavalla!

– Kylätappelun meininkiä, kissa ja hiiri -leikkiä. Oltiin takana ja mentiin johtoon, tilanteet vaihteli. Ekan jakson loppu oli sellaista mitä pesäpallo-ottelun parhaimmillaan kuuluukin olla. Tilanteita 25, onneksi takanen on meillä pitänyt. Hyvin KPL:n kärki rakensi tilannetta, pompuillakin vaikka ei pomppukeli ollutkaan. Meidän räpylä kesti, kehui KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Luulin että Kouvola tulee vielä kovemmin tähän peliin. Pitää muistaa, että jatkopaikka vaatii meiltä vierasvoittoakin ja sitä lähdetään torstaina Kouvolasta hakemaan.

KPL:n pelinjohtaja Matti IIvarinenkin kehui ottelua:

–Hieno kamppailu, aika tiukka alku. Päästiin muutama juoksu eteen, mutta pikkusen pökättiin vastustajaa ja se meni ekan jakson lopussa ohi. Se aiheutti meille jonkin asteista toipumista, mutta lopussa oltiin lähellä nousemaan jaksovoittoon. Hieno kamppailu, häviö aina kirpasoo ja tasaisena nämä jatkuu varmasti, päätti Iivarinen.

KiPa onnistui laajalla rintamalla ja pyttykerholla oli vaikeaa valita ketkä kaikki palkitaan. Ykköspalkinnon sai 1. jakson voittojuoksun ja 2. jakson avausjuoksun iskenyt Valentin Ikonen (2 lyötyä, 4/7 KL) . Tuojana molemmissa oli Topi Hurskainen (2 tuotua, 6/6 KL), joka myös olisi voitu palkita. Kakkospalkinto annettiin Ville Hämäläiselle (1+0 lyötyä, 2 tuotua ja 7/11 KL), jonka kunnari tyhjään kenttään tasoitti 1. jakson 3 – 3:een.  KiPan toisen kunnarin iski kolmospesän päältä Jani Ahonen (1+0 lytyä, 2 tuotua, 6/6 KL) toisen jakson viimeisen vuoroparin alkavalla vieden KiPan 2 – 0 johtoon.

– Mukava, mahtava peli pelata. Saivat 25 kolmostilannetta, joten vaihtotilanteisiin on saatava tarkkuutta. Ei Korelle (Juha Korhoselle) saa antaa 10 kolmostilannetta. Tasapainoinen, yleisöön meneväkin ottelu, päätti Ikonen.

KPL:n juoksujen lyöjistä, Matti Latvala (4 lyötyä, 1 tuotu, 7/10 KL) ja Juha Korhonen (4 lyötyä, 1 tuotu, 6/14 KL) jälkimmäinen jäi lman palkintoja. Ykköspalkinnon nappasi siis Latvala ja kakkospalkinnon pomppukone Anssi Lammila (1 tuotu, 8/9 KL).

– Tiukka peli, pesäpalloa parhaimmillaan. Mukava olla osallisena kentällä ja veikkaan, että on yleisössäkin mukava istua. Valitettavasti oltiin tänään se porukka mikä hävisi. Hommahan jatkuu sitten torstaina, KiPankin paidassa pelannut Matti Latvala kertoi.

– Pieniä tarkennuksia tehdään. Tilannemäärähän oli hyvä (25), vaikka oli aika vilakka keli ja vettäkin ripotteli. Paljon hyvää, jonkun verran tarkennettavaa, Latvala jatkoi.

Kolmas puolivälieräottelu torstaina 23.8.2018 klo 17:30 Kuvolassa
Neljäs puolivälieräottelu lauantaina 25.8.2018 klo 15:00 Rantakentällä 

 

 

19.8.2018. KiPa oli aivan hilkulla yllättää sarjakärki-Koplan. KPL – KiPa 2 – 1s (0 – 1, 4 – 2, s2 – 1)

Kiteen Pallo-90 haastoi runkosarjan ykkösen, Kouvolan Pallonlyöjät pudotuspelien avausottelussa ja oli todella lähellä jymy-yllätystä. KiPan vakiokokoonpanosta puuttui Samu-Kalle Varonen, johon iski tauti edellisenä yönä.

Katso myös kuvat ottelusta

– Nussakka matsi, mutta tulos meidän kannalta väärä. Tultiin tätä peliä voittamaan ja taistelemaan hamaan loppuun asti. Ei lohduta tämä tilanne. Silloin kun karkki on suussa, se kannattaa pureskella tai nielaista. Tappio harmittaa, mutta monta juttua voidaan ottaa matkaan mukaan, pohti jälleen KiPan ykköspalkinnon pokannut Sami Partanen (4/9 KL ja monta polttoheittoa kotiin etenkin 1. jaksolla).

– Tiukkaa, ekalla jaksolla sisäpeli pyöri, mutta ei saatu jatkuvuutta. Ulkopeliin olen enemmän kuin tyytyväinen. Vastassa on hyvä ulkopelijoukkue, siksi se on tiukkaa, KPL:n parhaana palkittu Juho Hacklin (1 tuotu, 6/6 KL) kommentoi.

– Peli oli pudotuspelityyppinen. Kuten Eko totesi, voittamaan tultiin, mutta ei ihan riittänyt. Pelattiin hyvin ulkona vaikka vähän lipsahti, siellä oli hyviä lyöntejä joukossa. Tästä eimuuta kuin yhdessä – kahdessa päivässä pitää latautua seuraavaan matsiin, KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge tiivisti.

– Pelin luonne tulee olemaan tiukka. Kitee tuli kovasti ja tulee vielä kovempaa kotonaan. Nihkeätä peliä, pitää olla kovia suorituksia joilal juoksuja lyödään. Nopeasti pitää peli käydä läpi, seuraava tulee nopeasti, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinenkin katsoi jo tiistain Rantakentän otteluun.

AJ Toropainen iski KiPan 1. jakson voittojuoksun

KPL:n kärki Tommi Mäentausta (6/7 KL) – Anssi Lammila (7/7 KL) – Juho Hacklin (6/6 KL) pomputtivat tilannetta melkein sadan prosentin tehoilla. Mutta KiPan ulkokentällä etenkin Sami ”Eko” Partanen oli useimmiten pallon edessä ja avausjakson seitsemästä kolmostilanteesta isännät eivät saaneet  yhtään juoksua.

Toisen vuoroparin tasoittavalla KiPan jokeri Antti-Jussi Toropainen kotiutti viimeisenä lyöjänä tarkalla välilyönnillä jokeri Jani Ahosen 0 – 1 ja se riitti avausjakson voittoon.

Jani Ahonen ehti vähän myöhässä lähtienkin tuomaan Antti-Jussi Toropaisen välilyönnillä KiPalle 1. jakson voittojuoksun 0 – 1

Toisen jakson vei muutama lipsaus

– Toisella jaksolla tuli muutama lipsaus mitä ei ekalla nähty, niitä ei kärsi ottaa, harmitteli Partanen.

KiPa aloitti 2. jakson sisällä ja meni Valentin Ikosen merkatulla välilyönnillä Veli-Matti Sigvartin tuomana 0 – 1 johtoon.  Tasoittavalla KiPan hyvin pelannut lukkari Jesse Eskelinen irrotti taktisella väärällä Mäentaustan kolmoselta. Etupesät jäivät täyteen ja Juha ”Kore” Korhonen löi painuvan lyönnin kakkospesän päältä maisemiin. Näin kakoselta lähtenyt Matti Saukko toi tasoituksen 1 – 1 ja takapesät jäivät täyteen. Heti seuraavana lyöjänä ex-kipalainen Matti Latvala iski kumuran kolmospuolelle ja Teemu Nurmio toi KPL:n johtojuoksun 2 – 1.

Kolmannen tasoittavalla palolta näyttänyt tuomio muuttui Mäentaustan ehtimiseksi kolmoselle kun mahallaan kurkottaneen kolmosvahti Tervon jalat olivat ilmassa. Seuraavalla lyönnillä Juho Hacklin iski palloa kovaa kakkospuolelle ja pallo sirvahti Simo Rahusen räpylästä  sen verran kauas, että Tommi Mäentausta karkasi 3 – 1:een. Matti Latvala lisäsi kumuralla kakosjatkeelle KPL:n johdon 4–1:een Anssi Lammilan tuomana.

KIPa sai neljännen aloittavalla kavennuksen 4 – 2 Valentin Ikosen lyönnin mentyä linjasta räpylän alta ja Topi Hurskainen ehti kotiin.

KiPa johdossa vielä supervuoroparin alkavan jälkeen

KiPa pelasi toisen sisävuoron heti peräkkäin supervuoroparin alkavalla. KPL sai KiPan kärjen katkaistua, mutta takapesät täyttyivät lukkarin estettyä Ekon lyöntiä etutulanteessa. Tämä tilanne kuivui kun KPL:n kakkkospalkinnon saanut lukkari Janne Kivileto irrotti taktisella väärällä Sigvartin kolmoselta. Kotro vaihtoi uuden takatilanteen taktisella hudillaan millä tuli toinen risti ykköseltä. Ajolähdöstä ensin AJ Toropaisen kumura lensi kopiksi ja Rahuselle haavat kotiin. Kova veto keskisaumaan vaihtoi uudetlleen pesät täyteem. Myös Myyryläisen kotiutusyritys tuotti vain haavat, mutta kolmossaumasta etenijä yksin kolmoselle kun Myyryn koppia ei pudotettu. Viimeisenä lyöjänä oli Jesse Eskelinen koko ottelun ensimmäisellä lyöntivuorollaan ja heti ensimmäisellä lyönnillä pallo komeasti kolmosjatkeelle väliin ja Joni Tervo toi KiPan 0 – 1 johtoon.

Jesse Eskelisen komealla kumuralla Joni Tervo toi KiPan 0 – 1 johtoon supervuoroparin alkavalla

Joni Tervo etenijänä tuomassa KiPan johtojuoksua superissa

Superin tasoittavalla etutilanteessa Latvalan kolmossaumalyönti meni luvattoman läheltä ohi Ikosesta ja kolmospalon sekä pelkän ykköstilanteen sijaan pesät täyttyivät. Yhden palon ajolähdöstä vireeseen päässyt Juha Korhonen löi väliin kolmospuolelle ja Tommi Mäentausta toi tasoituksen 1 – 1. Kolmossaumasta vaihto jäleen ja uusi ajolähtö Sasu Toikalle, joka myös pudotti pallon kolmoskopparin eteen ja Anssi Lammila toi voittojuoksun 2 – 1.

Juha Korhonen kotiutti Tommi Mäentaustan 1 – 1

Anssi Lammila riemuitsee Sasu Toikan lyönnillä tuomaansa ottelun vottojuoksua 2 – 1

 

16.8.2018. KiPa voitokkaana kohti pudotuspelejä. HP – KiPa 1 – 2s (5 – 6, 4 – 3, s0 – 1)

KiPa pääsee pudotuspelien aloitukseensa Kouvolaan ensi sunnuntaina jo klo 13 alkavaan 1. puolivälieräotteluun voitto allaan. KiPa onnistui koko joukkueellaan, sillä vain lukkari Jesse Eskelinen jäi ilman tehopisteitä. KiPan vakiorosterista puutuivat kärkimies Ville Hämäläinen sekä sieppari Juhani Myyryläinen.

Haminan Palloilijat pelasivat tämän sijoituksen kannalta merkityksettömän ottelun ilman ilman Juha Toikkaa, Janne Leppälää, Lauri Kaartokalliota ja Henri Heikkilää.

KiPan ykköspalkinnon nappasi jokeripaidassa pelannut Sami ”Eko” Partanen 100-prosenttisella mailapelillään (1 lyöty, 7/7 KL). Ekon ainoa juoksu ratkaisi supervuoroparin voiton 0  1 KiPalle ja siten koko ottelun voiton luvuin 1 – 2s (5 – 6, 4 – 3, s0 – 1).

Kakkospalkinnon sai Simo Rahunen (2 tuotua, 5/9 KL). Mainita kannattaa myös sisällä kärjessä hyvin pelannut Jani Ahonen (2 tuotua, 7/9 KL). sekä Samu-Kalle Varonen (2 lyötyä, 2 tuotua ja 4/8 KL) ja kolme juoksua iskenyt Valentin Ikonen (3 lyötyä, 4/10 KL).

 

Puolivälierissä otteluparit ovat

KPL – KiPa,
Veto – PattU,
JoMa – JymyJussit ja
SoJy – KossU

KiPan räväkkä alku riitti 1. jaksolla

KiPa aloitti avausjakson räväkästi tekemällä tasoittavalla sisävuorollaan neljä juoksua, kun Haminan ulkokenttä ei ollut oikein hereillä. Lyöjinä Samu-Kalle Varonen, Valentin Ikonen, Ville Kotro ja Antti Jussi Toropainen 0 – 4:ään.

Toisen alkavalla puolestaan KiPan ulkokenttä hieman avitti isäntiä ja HP kavensi 2 – 4:ään Simo Vanhalan ja Ville Aallon lyönneillä. Hamina pääsi kolmannen alkavalla jo juoksuj päähän kun Valtteri Hämäläisen näpyllä Pasi Rajala toi 3 – 4.

Mutta tasoittavalla KiPa teki myös kaksi juoksua Samu-Kalle Varosen kotiutettua Jani Ahosen ja Valentin Ikosen Topi Hurskainen ja taululle 3 – 6.

Isännät pääsivät vielä viimeisen vuoroparin alkavalla juoksun päähän kun Otso Mäkelä kotiutti välilyönnillä KiPan kasvatti Oskari Purmosen 4 – 6 ja Simo Vanhalan kumura pomppasi yli koppari Jani Ahosen ja Joni Lehikoinen toi 5 – 6.

Simo Vanhalan 1+3 juoksua vei toisen jakson Haminalle

KiPa aloitti toisen vuoroparin sisällä ja meni 0 – 1 johtoon kun Joni Tervo kotiutti Veli-Matti Sigvartin. Tasoittavalla Haminan ykköspalkittu, 1+5 juoksua iskenyt Simo Vanhala tyhjensi pajatson vähän ulkona pelanneen kakkoskoppari Ahosen tontilta  ja isännät siirtyivät hetkessä 4 – 1 johtoon.

Kaksi vuoroparia menikin sitten ilman lisäjuoksua. Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPan Jiri Pippola kotiutti Topi Hurskaisen ja Valentin Ikonen Simo Rahusen. Näin KiPan kavensi näin 3 – 4:ään. Mutta jaksovoitto Haminalle.

Eko ratkaisi supervuoroparissa

Hamina aloitti sisällä ja toiseksi viimeisenä lyöjänä Matias Hangasmaa pääsi yrittämään kotiutusta, mutta KiPa torjui sen polttaen Hämäläisen kotipesän kynnykselle.

Tasoittavalla KiPan kärki takkusi ja neljän lyöjän jälkeen oli jo kaksi ristiä taululla. Mutta numerolla kuusi Ville Kotro meni kärjeksi ja Toropainen sekä Sigavart vaihtoivat hänet yksin kolmoselle. KiPan toiseksi viimeisenä lyöjänä Sami Partanen sivalsi tarkasti kolmosjatkeelle ja Samu-Kalle Varonen toi KiPan voittojuoksun 0 – 1.

 

 

14.8.2018. Eko pääsi 2. jaksolla juoksujen makuun viisi kertaa. Jere Dahlström ratkaisi superin Imatralle.KiPa – IPV 1 – 2s (1 – 3, 9 – 2, s1 – 4)

Katso myös kuvat ottelusta 

Koska ottelussa ei ollut enää panosta kummallakaan joukkueelle – KiPa varmistanut pudotuspelipaikan runkosarjan ykköstä vastaan ja IPV välttää putoamiskarsinnat – oli avausjakso vähän aneemista pelaamista.

– Ei meille juurikaan ollut merkitystä tällä pelillä. Mutta harmittaa, että pelit loppuu torstaina, totesi IPV:n ykköspalkittu Miikka Matikka (1 lyöty, 2 tuotua ja 8/13 KL).

KiPan ykköspalkittu Sami ”Eko” Partanen (5 lyötyä, 1 tuotu, 8/11 KL ja omien sanojensa mukaan kanantaluttajien lyöjätilaston maailmanmestari) oli vähän puheliaampi.

– Hamrittaa eka jakso, me oltiin siinä jossain muualla. i päästy normaalin pelirytmiin ja jäätiin IPV:n jalkoihin. Supervuoropari sitten lähti Jeren (Dahlström) hienolla lyönnillä toisin päin. Tästä eteenpäin pelataan vain voitosta, aloitti Eko.

– Olisin pystynt olemaamaan ulkonakin loppuun asti, mutta pelinjohto halusi ottaa varman päälle, avasi Eko vaihtoaan jokeripaitaan  toisen jakson kolmannessa vuoroparissa.

– Lyönnit saatiin taas raiteilleen. Pudotuspeleissä tyytyväinen olen siihen, että saatiin KPL vastaan, sillä Vimpelin kanssa on kokeiltu jo männä vuosina. Kouvola on äärimmäinen vuori kavuttavaksi mutta KPL:lla on hävittävää aika paljon, miellä vain voitettavaa, ja me taistellaan vaikka verissä päin, lupasi Eko.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge oli samoilla linjoilla kapteeninsa kanssa.

– Toki olisi eka jakso pitänyt paremmin pelata, kuten Eko totesi. Iloinen olen siitä, että toiselle jaksolle tultiin hyvillä lyönneillä, omien suoritusten kautta. Superissa Jere löi hyvän lyönnin, reilusti sisällä. Positiivista on myös Ekon lyöntivireen löytyminen pudotuspelien alle. Ne kotiutukset me tarvitaan, minäkin saan nyt nukuttua paremmin, kun tätä ennen oli pari nollan lyödyn matsia alla, luottaa Braggge Ekoon.

IPV aloitti ottelun  terävämmin ja teki kolmessa ensimmäisessä vuoroparissa jokaisessa yhden juoksun. Ville Liukku kotiutti merkatulla välilyönnillä Tommi Päivisen 0 – 1. Jere Dahlström vaihtoi kolmossaumasta kärjen kolmoselle ja sitten kovaa keskelle ja Miikka Matikka toi 0 – 2. Miikka Matikka löi väliin ja Topi Hurskaisen polttoheitto näytti riittävän, mutta Jarkko Matikka toi kuitenkin 1 – 3.

Jarkko Matikka ehti kotiin tuomaan 1 – 3 Miikka Matikan lyönnillä

Kun KiPan kotiuttaminen vähän sakkasi ja joukkue pystyi vain yhteen juoksuun. Toisessa vuoroparissa Samu-Kalle Varonen kavensi kolmospuolen varsilyönnillä 1 – 2 Simo Rahusen tuomana. Näin päättyi jakso 1 – 3 IPV:lle.

Toinen jakso Eko-showta

Tämä pesäpallon näytösottelu muutui toiselle jaksolle huomattavasti viihdyttävämmäksi. Heti ensimmäisen vuoroparin alkavalla KiPa oli sössinyt jo kaksi ristiä taululle. Mutta sitten kotiuttivat ajolähdöistä Samu-Kalle Varonen linjasta Veli-Matti Sigvartin, Ville Kotro pystärillä Sami Partasen ja Antti-Jussi Toropainen välilyönnillä Ville Ikosen ja KiPa meni 3 – 0 johtoon.

Eko tuulettelee jokeripaitaan vaihtaneena neljättä ja viidettä juoksuaan ja KiPan 9 – 2 johtoa toisen jakson viimeisessä vuoroparissa

Juoksuja alkoikin sitten tulla reippaasti KiPan kapteeni Sami ”Eko” Partanen löysi parin kuivan ottelun jälkeen kotiutusvireensä.  Erillisillä taitolyöneillä Eko kotiutti peräti viis kertaa.

Toisen vuoroparin alkavalla Sami Partanen löi ykkösrajanäpyn ja Veli-Matti Sigvart toi 4 – 0. IPV:n jokeri Ville Liukku kvanesi ykkösrajanäpyllä Tommi Päivisen tuomana 4 – 1.

Kolmannen alkavalla ensi IPV:n lukkari hetti kaaressa yli kakkospesän ja Ville Hämäläinen toi harhaheitolla kahden pesänvälin yli 5 – 1.  Eko hassutti yhden käden näpyllä pallon yli etumiesten ja heti perään tarkka pudotus kakkosjatkeelle. Topi Hurskainen sekä Veli-Matti Sigvart olivat tuojina 6 – 1 ja 7 – 1.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Eko pudotti pallon kahdesti väliin. Ensin kakkosjatkeelle ja Antti-Jussi Toropainen toi 8 – 2 ja sitten kolmoskoppari ”Murikka” Hurskaisen eteen ja Jesse Eskelinen toi 9 – 2.

Supervuoropari ratkesi Jere Dahlströmin läpilyöntiin

IPV oli voittanut hutunkeiton ja ennen supervuoroparia pelinjohtaja Petri Tuuva kysyi, halutaanko lähteä ulos ja tulla 3 – 0 sisään. Tätä joukkue ei halunnut, vaan tuli superin alkavalle itse sisään.

IPV sai kahdella saumalyönnillä etupesät täyteen ja MIkka Matikan kakkosrajapompulla Ville Lantiainen syöksyi kolmoselle. KiPan ulkokenttä ryntäsi kakkospuolelle muka palloa hakemaan ja katsomo alkoi huutaa. Niinpä Lantiainen pomppasi pystyyn ja lähti reippaasi kärkkylääm kotia kohti. Pilli soi ja jo Kekkosen aikaan käytetty ”Kiteeläinen” toimi jälleen katsomon iloitessa. Toimiikohan tämä linkki Facebook-videoon: https://www.facebook.com/kiteenpallo90/videos/256624594973396/UzpfSTIzNzIyOTIwMjk3MjQyMjpWSzoyNTY2MjQ1OTQ5NzMzOTY/

Mutta illan hämärtyessä IPV rakensi yhden palon ajot lyöjätilaston viidentenä JoMan Juha Niemen edellä olevalle Jere Dahlströmille, joka iski viimeisensä kolmosjatkeelta läpi. Kolmostuomari juoksi hetken kuluttua etsimään pallon jälkeä ja vihelsi lyönnin laittomaksi ja tilanne keskeytyi. Pitkän tuomaripalaveri jälkeen lyönnin todettiin olleen metrin sisällä (niinkuin se olikin). Videotarkistuksella katsottiin miten tilanne olisi kehittynyt ilman väärää vihellystä. Lopulta tuomiona oli kaksi juoksua Tommi Päivisen ja Miikka Matikan tuomina, takatilanne, ei lisää paloja.  Tilanne vieraille 0 – 2. KiPan ote herpaantui tähän ja seuraavana lyöjänä johtaja Jussi ”Murikka” Hurskainen löi kumuran väliin ja Ville Liukku toi jo 0 – 3. Viimeisenä lyöjänä vielä jokeri Juuso Lattu kotiutti näpyllä Tommi Päivisen uudestaan ja tilanne selvästi 0 – 4 IPV:lle.

Hyvin lautasen ääressä pelannut KiPan lukkari Jesse Eskelinen ei pystynty estämään Jere Dahlströmin läpilyöntiä supervuoroparissa

Superin tasoittavalla KiPan Ville Ikonen kavensi  ykkösrajanäpyllä1 – 4 Veli-Matti Sigavrtin tuomana.  Ekolle saatiin paloton ajolähtö, mutta nyt kolmospuolen pystäri jäi nuorelle Ville Kyröläiselle kopiksi, kakso paloa ja kenttä tyhjäksi. Näin supervuoropari IPV:lle juoksuin 1 – 4 ja koko ottelu jaksoin 1 – 2s (1 – 3, 9 – 2, s1 – 4).

 

12.8.2018. Kankaanpäässä KiPa:n sankari 3 juoksua lyönyt Valentin Ikonen.Tervo lukkarina 2. jaksolla. KaMa – KiPa 0 – 2 (0 – 2, 1 – 3)

Ottelun alkaesssa Kankaanpäässä satoi vettä, mutta lämpöä oli kohtalaisesti Rami Braggen heiluessa shortseissaan. Sade loppuikin ottelun alkuvuroissa.

Ensimmäisen jakson ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla KiPa meni 0 – 1 johtoon. Yhden palon ajolähdöstä Valentin Ikonen käänsi kakkospussiin, ja se riitti Veli-Matti Sigavrtille. Kolmannen vuoroparin tasoittavalla pallon lentäessä takavaihdossa ohi kakkospesän, toi Ville Hämäläinen KiPalle 0 – 2. KaMa ei viimeisen alkavalla pystynyt uhkaamaan, joten jakso KiPalle ilman viimeistä sisävuoroa 0 – 2.

Toisella jaksolla toisen vuoroparin alkavalla Valentin Ikonen vaihtoi taitavalla ykkösrajanäpyllä takapesät täyteen, ja ”ekomainen” taitonäpy etumiehen yli riitti Veli-Matti Sigvartille, joka toi 0 – 1 johtojuoksun. Toisen vuoroparin tasoittavalla KaMa:n viimenen lyöjä Henri Pulkkinen löi isäntien ainokaisen juoksun 1 – 1 Teemu Rouhiaisen tuomana, kun  hermopallo pomppasi tauolla lukkariksi siirtyneen Joni Tervon räpylästä.

Viimeisen vuoroparin alkavalla ottelu ratkesi kun  Valentin Ikonen iski etutilanteessa kakkosrajaleikkurin, ja Simo Rahunen ehti kakkoselta kotiin saakka tuoden KiPan johtoon 1 – 2. Varosen kopin pudotuksella yhden palon ajot Ville Kotrolle, jonka merkatulla välilyönnillä Sami Partanen toi 1 – 3.

KiPan ykköspalkinnon ansaitsi Valentin Ikonen (3 lyötyä, 7/12 KL) , joka löi kummankin jakson voittojuoksut. Kakkospalkinon sai Ville Kotro (1 lyöty, 5/8 KL), jonka pystäri oli tänään kohdallaan.

Isäntien ykköspalkinnon sai muutaman komean syöksykopin esittänyt kolmoskoppari Topias Lilja (1 tuotu, 6/9 KL) ja kakkospalkinnon lukkari Joona Lehtinen, joka nappasi pari kärpästä.

Tottakai me täältä voittoa lähdettiin hakemaan. Tämän päivän ottelussa oli tärkeintä se, että meidän ulkopelimme oli hyvin varmaa läpi koko ottelun. Sisäpelissä näkyi ehkä se, ettei tässä pelissä meillä ollut enää sen kummempaa panosta. Teimme tarvittavat asiat, ja ne riittivät voittoon, totesi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge ottelun jälkeen.

Tässä vaiheessa on hyvä merkki, jos onnistumme nappaamaan voittoja keskinkertaisellakin suorituksella. Kun painetaso nousee, meidän on helppo parantaa suoritustamme, tiivisti BRagge.

Ottelutapahtumat (Ruutu+):
Ensimmäinen jakso KiPalle 0 – 2

Kankaanpää aloitti sisällä ja kärki paloi kakkoselle ja jokeri Henri Pulkkinen poltti itsensä laittomaan. Kari Kellokosken välilyönnillä etupesät täyteen ja jokeri Miikka Riikonen vaihtoi keskisaumasta kärjen kolmoselle. Kopin pudotuksella kahden palon ajot jokeri Petteri Kortelaiselle, jonka merkattu välilyönti Ville Kotrolle kopiksi ja KiPa sisään.

Tasoittavalla KiPan kärki VIlle Hämäläinen pompulla kärkeen, risti Topi Hurskaisen näpyllä kakkoselta, toinen Simo Rahusen lyönnillä Topistakin kakkoselta. Numerolle neljä palannut Sami Partanen vaihtoi pystärillä ja Valentin Ikonen kakkosrajan jatkeelta pesät täyteen. Samu-Kalle Varosen toisella takarajan takaa haavat kotiin, viimeisellä pallo väliin ja vaihto onnistui. Jokeri Antti-Jussi Toropainen purkamaan ajoa, viimesen haki kolmoskoppari kopiksi ja pesät tyhjiksi. Jokeri Veli-Matti Sigvart kopilla pois. Kotron pystärin haki Utunen kopiksi. ja Juhani Myyryläsiestä kolmas risti.

Toisen alkavalla KaMan lyönnit lähtivät kuutosesta ja kopittelun jälkeen kärki Rouhiainen paloi laittomaansa. Mikko Pauna kopilla pois ja Topias Lilja pystärillä kärkeen, mutta Eko poltti hänet Itävalon lyönnistä kakkoselle. Kellokosken hidastetulla Itävalo kakoselle ja Pulkkisen lyhyellä kärki kolmoselle. Pelkässä kolmostilanteessa jokeri Kortelaisenkin piti kopittaa ja viimeisen lyöjän Riikosen lyönti kopiksi ja lyöjät loppuivat.

Tasoittavalla KiPan kärki paloi riskilyönnistään yköselle, Sigvart näpyllä kärkeen. Hurskaisen hidastettu toimi ja Rahusen ykkösrajanäpyllä takatilanne, Simo itse kopilla pois. Sami Partanen ykköselle ja yhden palon ajot Valentin Ikoselle, jonka kääntö kakkospussiin riitti Veli-Matti Sigavrtille ja KiPa johtoon 0 – 1. Kolmosvaihto epäonnistui, kaksi paloa taululla ja etutilanne Varoselle. Samu-Kallen kova veto jäi kakkosvahdille ja kolmas palo kolmoselta.

Kolmannen alkavalla KaMan lyönnit lähtivät edelleen huonosta kohdasta numerosta 6, Toni Pomell. Hän vapaalla ykköselle, Utusen näpy poltteli Myyryläisellä ja kärki yksin kakkoselle. Joona Lehtinen löi kolmossaumaan ja täytti ykköspesän. Jokeri Pulkkisen lyönti linjaan kopiksi, risti kolmoselta ja etupesätkin tyhjiksi. Kärki Rouhiainen käiveröisellä kärkeen, Paunan keskinäpystä risti kakkoselta, Pauna ykköselle. Liljan kopilla Paunalle haavat ja Liljalle myös. Kokenut Itävalo pystärillä kärkeen mutta Kellokosken lyönnillä kolmas palo kakkoselta.

Tasoittavalla KiPan Sigvart jouti kopittamaan. Varonen ykköselle, Kotron keksipompulla Smu-Kalle Varoselle ja itse välilyönnillä ykköselle. Myyryläisen linjaan kopiksi haavat kolmoselta ja toisella kopilla kärkeä esiin. Hämis pystärillä kärkeen ja Topin hudilla kakkoselle. Rahusen kakkosrajaleikkurillä Hämis kolmoselle, ja ykkösrajanäpyllä Topi kakoselle ja pallon lentäessä ohi kakkospesän Ville Hämäläinen toi 0 – 2, samalla takapesät täyteen. Jokeri Joni Tervon välilyönnillä pesät täyteen ja ajot Partaselle. Kaksi merkattu kolmospuolelta laittomaksi, kolmannella hermopallo ja Itävalo poltti ensimäisen palon kotiin. Jatmoajot Ikoselle, jonka merkkaamattomasta välilyönnistä niukka palo kotiin Liljan erinomaisella heitolla. Etupesät kopilla tyhjiksi, viimeisenä lyöjänä AJ Toropainen, pallo Utuselle ja kolmas palo.

Viimeisen vuoroparin alavalla KaMa joutui jatkamaan kopitteluaan neljän pelaajan verran. Kärki Rouhiainen meni näpyllä kärkeen ja Paunan ykkösrajaleikkurin KiPa nappasi kiinni  ja kakoselta risti. Paunan viimeinen laittomaksi ja siitä jo toinen palo. Lilja kentälle, numerolla viimeisenä lyövän Itävalon näpyllä Lilja kakkoselle. Pelkkä kakkostilanne, jokeri Pulkkisen vaihto KiPan ulkokentän avustuksella onnistui ja pytäri väliin, mutta Lilja ei uskaltanut lähteä kotiin. Pulkkisen takavaihto onnistui ja itse kopilla pois. KaMan aikalisän jäkeen Kortelainen viimeisenä lyöjänä, pallo etumiehelle ja kolmas palo. Näin jaksovoitto KiPalle juoksuin 0 – 2.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 15 – 13 (42 % – 45 %), kolmostilanteet 3 – 7 ja kotiutukset 0/3 – 1/6.

Toinen jakso nihkeää, lopussa Ikonen ja Kotro ratkaisivat

KiPa vaihtoi 2. jaksolle lukkariksi Joni Tervon Jesse Eskelisen siirtyessä jokeriksi. KaMa vaihtoi numerot 2 (Pauna 0/5 KL 1. jaksolla) ja 3 (Lilja 2/5 KL 1. jaksolla) keskenään. Tauolla myös aurinko tuli esiin.

KiPa aloitti sisällä. Hämäläiselstä haavat Liljan kopilla, Sigvartille myös haavat Liljan syöksykopilla. Hurskainen välilyönnillä kärkeen, Rahusen koukkunäpy lyheyksi ja kakosetla risti, Simo ykköselle. Partasen lyöntivuorolla Simosta kärpänen ykköseltä, Ekolle haavat. Varonen ykköselle etukentän pompotellessa ja Kotron pystärillä etupesät täyteen. Myyryläisen veto Itävalon kopiksi ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla KaMan Rouhiaisen veto kolmospesän kaarelta melkein läpi ja mies suoraan kakkoselle. Liljan ykkösrajanäpyllä kärki kolmoselle, Lilja itse kopilla pois. Pauna keskisaumasta ykköselle, Itävalolle kiirekoppi. Kellokoski ja Pomell myös kopeilla pois. Utusesta näpyllä ensimmäinen palo. Lehtinen pääsi ykköselle ja Kivelän näpyllä välipalo kakkoselta, Kivelä itse ykköselle.  Kortelaisen välilyöniyritys kopikis ja kotiin kolmas palo Rouhiaisesta.

Toisen alkavalla Myyry kopilla pois, Tervo jätettiin väliin ja kärki Hämäläinen viimeisellään pystärillä kärkeen. Hurskaisen kääntö suoraan kakkosepsään ja risti taululle. Topi väärällä kärkeen, Rahusen tuppinäpystä lukkari liian aikaisin eteen ja vapaataipaleet etupesille. Partasen pystärillä haavoja ja Sigvart pystärillä kärkeen. Harhaheiton turvin jo kakkoselle ja jokeripaitainen Eskelinen ykköselle kärjen taaksei. Valentin Ikonen vaihtoi taitavalla ykkösrajanäpyllä takapesät täyteen ja taitonäpy etumiehen yli riitti Veli-Matti Sigvartille, joka toi 0 – 1 johtojuoksun. Varosen näpyllä Eskelisestä risti kolmoselta, Samu-Kalle itse kopilla pois. Kotro ykköselle, Toropainen viimeisenä lyöjänä, kärkkäri kolmoselle muta ei muuta.

Tasoittavalla Rouhiainen vapaalla ykköselle, Lilja näpytti etupesät täyteen ja Paunan viimeisellä tuppinäpy, joka riitti täyttämään pesät. Paloton ajolähtö Itävalolle, Näpy lyhyt ja kotiin sekä kakkoselle palot, Lilja yksin kolmoselle. Kellokoski pudotettiin ykköselle. Pomell ykkös-kolmostilanteessa, pallo ylös ja koppi pois. Utunen ja Lehtinen myös kopilla pois. Kivelä näpytti itsensä ykköselle. Jokeri Riikonen vaihtoi Kivelän kakkoselle, itse kopilla pois. Kortelainen haki kumuraa, mutta joutui kopilla pois. Viimeisenä lyöjänä Henri Pulkkinen, jonka hermopallo pomppasi lukkari Tervon räpylästä ja Teemu Rouhiainen toi tasoituksen 1 – 1.

Kolmannen alkavalla KiPa kopitti pari miestä pois ja Hämis paloi laittomaan. Sigvart kopilla pois, Hurskainen samoin. AJ Toropainen vapaalla kärkeen, Rahusen kova kolmosrajaan, kova heitto kakkoselle, mutta pallo ei räpylään ja etupesät täyteen Partaselle, ohitusnäpy Itävalolle ja kolmoselta toinen palo. Ikosen lyönti kakkoskopparille kopiksi, Simolle haavat kolmoselta. Toisella kopilla pesät tyhjiksi. Jokeri Eskelinen myös kopilla pois. Varonen meni ykköselle, viimeisen lyöjän Kotron pystärillä kakkoselle ja harhaheitto yli kolmospesän oli lähellä, mutta ei!

Tasoittavalle KaMan tultaessa kuuluttajaj kertoi Ankkureidne voittaneen puhtaasti Haminassa ja näin KaMan sarjapaikka oli varmistunut, Rouhainen kopilla pois, Lilja hidastetulla ykköselle, Paunan saunmalyönnillä etupesät täyteen. Pulkkisen pompulla risti kolmoselta vaikka kolmostuomari näytti valkoista ja Kotro nappasi toisen palon Paunasta kakkoselta. Itävalo kopitti Pulkkisen ja itsensä pois. Kellokoski vapaalla ykköselle, Pomellin kolmosjatkelyönnillä etupesät  täyteen. Riikosen vaihtolyönti Kotrolle ja kolmas palo kolmoselta.

Viimeisen alkavalla KiPa haki kärjen esiin ja Hämäläinen keskinäpyllä ykköselle. Hurskaisen koukkunäpyllä ykkös-kakkostilanne. Rahusen ohitusnäpyllä takapesät täyteen, kopin pudotuksella paloton ajolähtö Partaselle. Liljan syöksykopilla Hämikselle haavat kotiin. Vaihto kakkospussista onnistui ja KiPan aikalisä. Paloton ajolähtö, Ikosen ensimmäinen suoraan Itävalolle ja ensimmäinen risti kotiin Topista. Etutilanteessa Valentin Ikonen iski kakkosrajaleikkurin ja Simo Rahunen ehti kakkoselta kotiin saakka tuoden KiPan johtoon 1 – 2. Varosen kopin pudotuksella yhden palon ajot Ville Kotrolle, jonka merkatulla välilyönnillä Sami Partanen toi 1 – 3. Kopilla pesät tyhjiksi, Hämäläinen vapaalla kärkeen mutta toinen risti kakkoselta. Rahunen näpytti Topin kakkoselle, itse kopilla pois. Eko pudotettiin ykköselle. Ikonen vaihtoi kärjen kolmoselle, kopin pudotuksella kahden palon ajot Toropaiselle, jonka viimeisen hyppäsi Kivelä kopiksi haavoittaen etenijät. Sigvart pystärillä kärkeen, Varosen näpyllä kakkoselle ja itse kopilla pois. Eskelinen lyömään, mutta taktisella väärällä AJ paloi kolmoselle.

KaMa kahden juoksun tappiotilanteessa viimeisen tasoittavalle sisään. Kolme lyöjää pois, Rouhiaisesta risti ykköseltä. Lilja pystärillä kärkeen, Pauna lyömään ja Tervo nappasi kärpäsen Liljasta ykköseltä. Paunalle haavat, Itävalo kopilla pois. Kellokoski pystärillä kärkeen, mutta Eko nappasi Pomellin näpystä hänestä kolmannen palon kolmoselta. Näin kolmen pisteen voitto KiPalle 2 – 0 (0 – 2, 1 – 3).