KiPan A-pojille poikien Superpesiksen mestaruus

Edellisen kerran Kiteellä juhlittiin Poikien Superpesiksen mestaruutta seitsemän vuotta sitten syksyllä 2010. Silloin Markku Lötjösen ja Jari Pippolan johtama joukkue kaatoi Nurmon Jymyn suoraan kahdessa ottelussa. Nyt vastassa oli Kouvolan Pallon lyöjät, joka viime vuonna jätti KiPan hopeamitaleille.

Molemmissa loppuotteluissa Kopla vei avausjakson voiton: tiistaina 12.9.2017 Kouvolassa avausjakso 5–2 isännille ja torstaina 14.9.2017 Kiteellä niukasti 0–1 vierailijoille. Mutta toisella jaksolla KiPa käänsi ottelut selviin voittoihin: Kouvolassa luvuin 1–2s (5–2, 2–7, s0–4) ja Kiteellä 2–1s (0–1, 6–1, s1–0). Kouvolassa sää oli ajankohtaan nähden erinomainen: lämmintä reilut 15 astetta ja aurinkokin näyttäytyi 430 katsojalle. Toisessa loppuottelussa tältä kesältä niin tutut sadekuurot haittasivat vähän yleisöä, mutta ei KiPan pelaajia. Rantakentän aurinko tuli esiin vasta ottelun ratkaisuvaiheissa lämmittämään 463 kiteeläiskatsojan mieltä.

– Tämä on kaikkiaan hemmetin voitontahtoinen ja -nälkäinen joukkue. Se kumpuaa varmasti edellisvuosien tappioista. Lisäksi pelaajat ovat erittäin pelifiksuja ja rohkeita, he uskaltavat pelata. Pelinjohtajana ei tarvitse kuin antaa poikien pelata peliään, KiPan pelinjohtaja Antti Yli–Saunamäki kehui joukkuettaan sanomalehti Karjalaiselle.

– A-pojissa saa kyllä paljon vastuuta. Ihan hyvä, että onnistuttiin, kun armeijassakin on jo etukäteen lupailtu kaikille, että voitetaan SM–kultaa, naureskeli KiPan kapteeni Hannes Pekkinen lehdelle ja jatkoi – Me haluttiin voittaa niin perkeleesti!

– Joukkueen runko on kestänyt useamman vuoden jo samana, vaikka vuosittain on joitakin yksittäisiä pelaajia kasvanut yli-ikäisiksi. Nyt saimme sen revanssin ja ansaitun mestaruuden, viime vuonna KPL:n kultajuhlia sivusta seurannut Samu-Kalle Varonen iloitsi.

Katso myös kaikki kuvat kultamitaliottelusta ja kultamitalien juhlinnasta

Nyt tahti oli toinen ja mestaruus siirtyi Antti Yli-Saunamäen ja Saku Havukaisen johtamalle Kiteen Pallo-90:n joukkueelle. Joukkue on hyvä esimerkki karjalaisesta pesäpallon yhteistyöstä, sillä joukkuessa pelaa myös Imatran Pallo-Veikkojen ja Joensuun Mailan A-poikia.

KiPan kultamitalit ratkaisi supervuoroparin tasoittavalla Samu-Kalle Varonen, joka neljäntenä lyöjänä löi palottomasta ajoähdöstä pallon kolmosjatkeelle ja Konsta Kettunen sai juosta tuuletellen kotiin voittojuoksun 1–0.

Konsta Kettunen kipitti supervuoroparissa tuuletellen kotiin ja näin kultamitalit KiPan A-pojille

KiPalle KULTAA!

KiPan A-poikien kultamitalijuhlinta alkamassa

Toisen finaalin avausjakso niukasti vieraille ei hätkäyttänyt Samu-Kallea ja Hannesta

Toinen finaaliottelu alkoi tasaisesti kuten kertovat avausjakson kolmostilanteet, jotka menivät niukasti Koplalle 4–5. Jakson ainoa juoksu nähtiin toisen vuoroparin tasoittavalla. KPL:n jokeri Jani Hoteila löi väliin eikä KiPan kolmoskoppari Nino Muuruvirta saanut palloa syöksykopin yrityksestä räpyläänsä muuten kuin maan kautta. Tuojana oli Jere Paananen. KiPa sai jokaisessa sisävuorossaan etenijän kolmoselle, mutta kotiutukset eivät olleet vielä kohdallaan.

Mutta toisen jakson KiPa aloitti vahvasti. Ensin ulkona KPL jäi vain yhteen kakkostilanteeseen ja sitten sisällä tuttu lyöjäkaksikko laittoi rallin päälle. Heti kärjestä paloton ajolähtö ja Samu-Kalle Varonen löi merkistä väliin kotiuttaen Konsta Kettusen 1–0.  Jatkoajoista tuli ensin Hannes Pekkisen lyönnillä kotiin haavat, mutta ykkös-kakkostilanteessa bravuurilyönti kakkosjatkeelta Päätyeenlahden rantapusikkoon tuotti 1+1 juoksua. Hanneksen kunnarin edellä kotiin ehti Joona Sikiö ja ykköseltä lähteneen Varosen Pekkinen ohitti ennen kolmoselle syöksymistään.

Hannes Pekkinen tuulettelee Samu-Kalle Varosen kanssa tihkusadekuurossa iskemäänsä kunnaria

– Selvä ulkopelaajan sijoittumisvirhe, harmitteli heti tilannetta KPL:n pelinjohtaja Anssi Lammila. Mutta ei tässä vielä kaikki, sillä heti seuraavassa lyöntivuorossa nähtin myös läpilyönti kun Mikko Kosonen iski läpi ykkösrajasta kotiuttaen Samu-Kalle Varosen 4–0.

Toisen vuoroparin alkavalla myös KPL sai kunnarin tilastoihinsa kun etenijäjkeri Santeri Löppönen löi nollatilanteessa pallon läpi kolmosrajasta ja kiersi kentän kaventaen tilanteeksi 4–1. Mutta sen enempää ei siitäkään juoksuja tullut, sillä kolmoskoppari Muuruvirta haavoitti Löppösen kotiin. KiPa sai juoksun lisää vielä toisen ja kolmannen tasoittavallaa, Samu-Kalle Varonen löi merkkaamattomalla välilyönnillä 5–1 Konsta Kettusen tuomana ja Hannes Pekkinen 6–1 Koplan linjan haparoidessa ja Joona Sikiön tullessa kotiin.

 

KiPan A-pojat ottivat 1. kiinnityksen kultamitaleihin

Ensimmäisessä finaalissa Iiro Nokkalan kunnari ei säikäyttänyt

Ensimmäisen loppuaottelun avausjakso oli KiPan hallintaa lukuunottamatta kolmatta vuoroparia. Siinä Iiro Nokkalan kumuraa lähti KiPan kakkoskoppari Oskari Purmonen hakemaan vähän huolimattomasti tuloksena 1+2 juoksua, ja KPL siirtyi yhden juoksun tappioasemasta 3–1 johtoon. KiPan avausjuoksun iski Hannes Pekkinen vastustamattomalla välilyönnillä, juoksun tuojana Matias Hänninen. Myös 4–1 syntyi kipalaisten ulkopelivirheestä kun Jani Hoteilan maalyönti poltteli Mikko Kososen näpeissä. Jakso loppunumeroiksi 5–2 Mikko Kosonen kuittasi virheesä lyömällä juoksun kakkospussinpohjalta Konsta Piirosen kotiin.

Hannes Pekkinen käänsi ottelun KiPalle

Toisella jaksolla tahti muuttui ja KiPa meni heti 0–2 johtoon kun Hannes Pekkinen iski kopparien välistä läpi. Kotiin kiitivät Konstat Kettunen & Piironen. Kasperi Laasonen väläytti iskuvoimaansa vetäisemällä kovaa kakkosluukkuun ja Joona Sikiö toi 0–3.

Toisessa vuoroparissa KPL:n Antti Tuhkanen kavensi Oskari Vihmasen tuomana 1–3, Mutta jakso ratksei kolmannesa vuoroparissa kun Joona Sikiö yllätti kakkoskoppari Antti Tuhkasen ja Oskari Purmonen sekä Konsta Kettunen toivat jo 1–5. KiPa pelasi pitkän sisävuoron ja parit Hannes Pekkinen – Matias Hänninen ja Matias Hänninen – Joni Lehikoinen uunottivat puolestaan etukenttää varsilyönneillään ja taululle 1–7. Kun Jani Hoteila sai Iiro Nokkalan vielä kotiin, päättyi jakso KiPalle 2–7 ja supervuoropari oli edessä.

KiPa aloitti supervuoroparin jäätävästi. Ensin Sikiön lyöntivuorolla KPL:n Valtteri Luoma heitti pallon hatelikkoon ohi kolmospesän ja Konsta Kettunen toi harhaheitolla 0–1. KiPa täytti pesät Pekkiselle, mutta Hanneksen viimeinen meni laittomaksi. Mikko Kosonen löi Matias Hännisen tuomana 0–2 ja Jiri Pippola Joona Sikiön tuomana 0–3. Kun KiPa aloitti jo kolmatta lyöntikierrosta, oli Samu-Kalle Varosen lyömänä ja Kosta Piirosen tuomanan taululla komeasti 0–4. Kopla oli näin lyöty ja se sai tasoittavallan vain kerran etenijän edes kakkospesälle.

 

KiPa paransi lisää sunnuntaista, vasta kotiutuskisassa Veto vei voiton

Katso (keskiviikkona loputkin) kuvat ottelusta

– Hyvä tunnelma vaikka yleisöä oli vähän. Me nukuttiin alkuun, mutta yleisön huutelu herättikin meitä toisella jaksolla, kehui Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki Rantakentän tunnelmaa.

Valitettavasti tunnelma ei kantanut kotijoukkuetta supervuoropain tasoittavalla, jossa KiPan ensimmäisenä lyöjänä  etenijäjokeri Veli-Matti Sigvart pamautti täydellisen leikkurin kakksorajasta Päätyeenlahden rantaheinikkoon saakka.

Heikon avausjakson jälkeen Veli-Matti Sigvart meni 4/5 kertaa kentälle ja tasoitti kunnarillaan supervuoroparin

Näin KiPa tasoitti Vimpelin superin alkavalla vapaataipaleella saaman 0-1 johdon 1-1:een. KiPa sai etsikkoaikansa palottomana ajolähtönä Sami Pataselle. Ekon toinen, merkattu lyönti meni laittomaksi ja tahallisella laittomalla ajot jatkuivat yhdellä palolla. Hannes Pekkisen lyönti jäi linjaan, eilä takavaihtojakaan pesillä syntynyt. Tilanne tyssääntyi lopullisesti laittomaan ja edessä oli kotiutuskilpailu.

Vimpeli aloitti kotiutuskilpailun ja toisessa parissa Henri Puputti löi Mikko Kanalan kotiin juri sopivan mittaisella ykkösrajanäpyllä. Kolmannessa parissa Perttu Ruuska iski laakalyönnin keskelle ja Olli Heikkilä toi 0 – 2. KiPan viisi paria ei saanut juoksuakaan ja näin ottelu Vimpelille luvuin 1  – 2k (4 – 3, 2 – 7, s1 – 1, k0 – 2).

KiPa pelasi viime sunnuntaina Saarikentällä toisella jaksolla jo ihan hyvää peliä häviten sen vain yhdellä juoksulla. Tänä iltana avausjaksolla KiPa paransi lisää ja sai Vedon pelinjohtaja Kivimäen mukaan vaihdetta silmään, kun kolmannen vuoroparin alkavalla KiPan ykköspalkinnon pokannut Antti-Jussi Toropainen (1+0 lyötyä, 2 tuotua ja 7/9 KL) iski kesän kuudennen kunnarinsa.

Antti-Jussi Toropainen kiersi kesän kuudennen kunnarinsa ja toi vielä tuplajuoksun 2 – 0

Robert Tallbacka sivalsi ajolähdöstä välilyönnillä Antti-Jussille tupaljuoksun ja KiPa meni 2-0 johtoon. Jatkoajoista syntymäpäiväänsä viettäny Simo Rahunen löi kolmospuolelta räpylän kautta Ville Kotron tuomana jo 3-0 ja tunnelma nousi Rantakentällä tihkusateenkin tauotessa. Seuraavasta ajolähdöstä KiPan kakkospalkinnon saanut Sami Partanen (2 lyötyä, 5/6 KL) löi varrella Topi Hurskaisen tuomana vielä 4-0.

Vimpelillä oli lyöntivuoro jäänyt toisessa vuoroparissa alkamaan huonosta kohdasta viitosesta, eikä vieraat pystyneet kuin viimeisenä lyöjänä lyöneen jokeri Janne Mäkelän välilyönnillä kaventamaan 4-1 Mikko Kanalan tuomana.

Sami Partanen nappaa Mikka Kanalasta takapalon ykköseltä

Viimeisen tasoittavalla Veto ei edes vaihtanut jokereita vaan lähti edelleen viitosesta lyömään. Kärjestä rakennetusta kahdesta palottomasta ajolähdöstä nuori Perttu Ruuska kavensi kumuralla Teemu Isokedon tuomana ja Janne Mäkelä kovalla keskelle Mikko Kanalan tuomana 4 – 3. Mutta KiPan syntymäpäiväsankari Rahunen nappasi Mäkelän viimeisestä kaksi paloa ja Veto ei enää lisäjuoksuja saanut. Näin avausjakso KiPalle juoksuin 4 – 3 ja kolmostilanteetkin tasaisesti 7-8.  Jakso olisi alkaa huonomminkin, sillä Joni Matikainen sai kiinni avausvuoroparissa viimeisenä lyöjänä olleen Mäkelän kovan vedon kakkospesän taakse aivan rajaan.

Toinen jakso eteni Vimpelin pienessä johtoasemassa viimeiseen vuoropariin saakka. Ensimmäisessä vuoroparissa Janne Mäkelä kotiutti välilyönnillä Jere Saukon 0-1 ja KiPa kavensi tasoittavallaan Hannes Pekkisen kumuran kotiuttaessa Veli-Matti Sigvartin.

Toisessa vuoroparissa Janne Mäkelän hermopallo riitti 1-2 Teemu Isokedolle, kun heitto meni karkeasti ohi kotipesän. Nuori Perttu Ruuska lisäsi vieraiden johdoksi 1-3  Mikko Kanalan tuomana myös ulkokentän avustuksella. Kun KiPalla oli vielä kaksi siävuoroa ja Vedolal vain yksi, nousi tunnelma Rantakentällä kun kapteeni Sami Partanen kavensi 2-3 Topi Hurskaisen tuomana. Pallo lensi karkesti yli kotipesän huoltorakennuksen ja katsomon väliseen solaan. Kulatainen kypärä päässään Oskari Purmonen kiiti vielä kotia kohti, mutta paloi muutama metri ennen kotipesää.

Mutta neljännen alkavalla Veto sai hengen päälle ja teki neljä juoksua, joiden myötä mentiin supervuoropariin jaksn päättyessä 2-7.

Kolmas puolivälieräottelu pelataan jo huomenna keskiviikkona Vimpelin Saarikentällä. Siellä KiPa on pakkovoiton edessä, mikäli joukkue mielii pelata vielä ensi perjantaina Kiteen Rantakentällä.

 

 

 

KiPan A-pojat voiton päässä finaalista

Kiteen Pallon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki ennakoi videolla
illan ensimmäistä välieräottelua Hyvinkään Tahkoa vastaan

Katso myös kuvat ottelusta

Kiteen Pallo-90 ei antanut mitään mahdollisuuksia Hyvinkään Tahkolle 332 katsojan edessä Rantakentällä pelatussa 1. poikien superpesiksen välieräottelussa. Tahkon pienet vaihtolyönnit jäivät KiPan etukenttään Hannes Pekkiselle, ja vieraat saivat Rantakentällä koko ottelussa ainoastaan viisi kolmostilannetta eikä yhtään juoksua. Tahko voitti hutunkeiton ja aloitti sisällä saaden kaksi ajolähtöä aikaan. Siinä olikin kaikki avausjaksolta Tahkon osalta, sillä enää ei etenijää kolmosella jakson aikana nähtykään.

KiPan Hannes Pekkinen oli taidoiltaan selvästi päätä muita pitempi etenkin ulkona. Myös sisällä tehot 2 lyötyä, 1 tuotua ja 4/7 kärkilyöntiä

KiPa aloitti ottelun sisällä vaisusti ja kaikki kolme paloa tulivat kärjen takana. Mutta KiPan ulkopeli oli Pekkisen johdolla rautaa, ja toisessa sekä kolmannessa sisävuorossa Hannes Pekkisen kumuralla ja Joni Lehikoisen välilyönneillä Joona Sikiö sekä Alex Leinonen toivat jaksovoittoon tarvittavat juoksut. Ensimmäinen jakso KiPalle 2-0, kolmostilanteet 4 – 2 ja vähät kärkilyönnit 10 – 10 (KiPan pelattua vain kolme sisävuoroa).

Hannes Pekkinen tuo 4 – 0 ja perässä Mikko Kosonen kunnarilla 5 – 0.

Toinen jakso ratkesi heti alkuunsa, kun aloittavalla sisävuorolla KiPan Samu-Kalle Varosen saumalyönnillä oli tulossa 1-0 juoksu Joona Sikiön tuomana, ja vieraat yrittivät välipaloa kakkospesältä. Pallo luiskahti kuitenkin rantapusikkoon saakka ja harhaheiton turvin Matias Hänninen sekä lyöjä Varonenkin ehtivät kotiin saakka.  Kun kohta pelkässä ykköstilanteessa Tahkon kakkoskoppari laski Mikko Kososen kakkosjatkeelle iskemän juoksun läpi 1+1 juoksun arvoisesti, niin taululla oli jo 5-0. Lopulta jakso päättyi luvuin KiPalle 7-0 ja koko ottelu puhtaasti KiPalle jaksoin 2-0 (2-0, 7-0).

KiPa pääsi juhlimaaan puhdasta voittoa Tahkosta. Toinen välieräottelu pelataan 2 viikon kuluttua 28.8.2017 Hyvinkäällä

 Kiteen Pallo -90

pj: Antti Yli-Saunamäki, Saku Havukainen
3-tilanteet:17, harhat:2, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Oskari Purmonen 2K 3/6 2/5 1/1 50%
2 Joona Sikiö L 2 4/5 3/3 0/1 1/1 80% II
3 Matias Hänninen 2P 3 5/7 1/1 4/5 0/1 71%
4 Samu-Kalle Varonen 3V 1 1 3/5 0/1 0/1 2/2 1/1 60%
5 Hannes Pekkinen 1V 2 1 4/7 1/2 1/2 2/3 57% I
6 Mikko Kosonen 2V 1+2 1 6/8 0/1 1/1 2/2 3/4 75%
7 Nino Muuruvirta 3K 2/4 2/4 50%
8 Alex Leinonen 3P 1 1/4 0/2 1/2 25%
9 Joni Lehikoinen S 1 2/6 1/4 0/1 1/1 33%
10 Kasperi Laasonen 0/3 0/3 0%
11 Konsta Kurikka 2/4 0/2 1/1 1/1 50%
12 Jiri Pippola 0/2 0/1 0/1 0%
1+6 9 32/61 10/25 8/12 7/10 7/14 52%

  Hyvinkään Tahko

pj: Mika Lehto, Juuso Kerola
3-tilanteet:5, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Matias Kauppinen S 2/8 1/3 1/5 25%
2 Patrik Vartama 2V 2/8 0/2 2/5 0/1 25%
3 Santtu Patova 3V 3/4 1/2 2/2 75% I
4 Jere Harjuvaara 3K 2/6 0/1 2/3 0/2 33%
5 Miki Leppäniva L 1/3 1/1 0/2 33%
6 Aku Kettunen 3P 4/5 3/3 1/2 80% II
7 Waltteri Hämäläinen 2P 2/5 2/4 0/1 40%
8 Aleksanteri Haukka 2K 0/5 0/1 0/3 0/1 0%
9 Erik Lahti 1V 1/3 1/3 33%
10 Leevi Lehto 1/3 0/1 1/2 33%
11 Jere Handolin 2/3 2/3 67%
12 Eetu Hämäläinen 2/5 2/5 40%
22/58 11/23 6/21 5/10 0/4 38%

KiPa oli ihan voiton kynnyksellä, mutta ex-kipalaiset iskivät Kouvolan voittoon

Katso myös kuvat ottelusta 

– Ihan kynnyksellä ollaan, ei sinne kärkijoukkueiden tasolle pitkä matka ole. Pieniä tarkennuksia ja ensimmäinen jakso olisi voitettu, pohti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge,  Nyt KiPa sai ainoastaan riistettyä yhden sarjapisteen KPL:lta liitolle, kun ottelu pääättyi luvuin 0 – 1 (2 – 2, 1 – 6).

– Musta puoli on se, että ei näiltä kärkijoukkueilta ilmaiseksi tule juoksuja. Oman räpylän pitää kestää, ei meidän tarvitse antaa tasoitusta, kun taitojen yläreunalla pitää pelata. Suhteellisen hyvä ja ehjä peli, mutta räpylävirheitä ei kestä tulla, Bragge harmitteli.

KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen iloitsi kahdenkin pisteen voitosta vaikka yhden pisteen KiPa nappasi liitolle.

– Tosi iloinen olen voitosta ja kahdesta pisteestä. Ensimmäisen jakson kolmostilanteet meni 6–7, tasainen jakso. Ekalla jaksolla ei saatu vapaita lyöntejä tippumaan. Toisella jaksolla saatiin pää auki sieltä mistä pitikin saada. Saatiin myös merkattuja kotiutuksia onnistumaan. Jos kaveri jää 12 kolmostilanteeseen ja kolmeen juoksuun, niin ulkopeli on ollut kohtuullista. Topia (Hurskainen) ei saatu kiinni. Toinen jakso vähän helpotti, kun saatiin Sigvartin etenemistä siitä pois. Tonilla (Laakso) ja Matilla (Latvala) kävi tänään hyvin keppiin, kehui Pitkänen lopuksi ex-kipalaisiaan.

Kiteen Pallo tasoitti avausjakson 2-2 viimeisen vuoroparin tasoittavalla joukkueen kapteenin Sami Partasen komealla välilyönnillä ykköspalkinnnon pokanneen Topi Hurskaisen (2 tuotua, 8/8 KL) tuomana.

Topi Hurskainen syöksyy KiPan tasoituksen 2-2 ensimmäisen jakson lopussa

Kolmannen tasoittavalla  Hannes Pekkinen iski tarkalla saumalyönnillä KiPan 1-1 juoksun Veli-Matti Sigvartin tuomana. Hannes pamautti vielä samalla lyöntivuorollaan väliin kakkospuolelle, mutta Topi lähti hieman myöhässä ja lisäjuoksu jäi tulematta.

Avausjakson molemmat juoksut löi ex-kipalainen Toni Laakso. Vieraiden 0-1 juoksussa KiPan linja auttoi Matti Saukkoa ehtimään kotiin ja viimeisen alkavalla kakkosrajanäpy ei jäänyt hyppysiin, joten KPL meni Tommi Mäentaustan syöksyessä 1-2 johtoon.

Avausjakso oli tilastojenkin mukaan tasainen: kärkilyönnit KiPalle niukasti 18 – 17 (45 % – 50 %) ja kolmostilanteet KPL:lle niukasti 6 – 7.

Toisella jaksolla KiPan ote kirposi kun koppariosastoa kun ensin avausvuorossa toisen ex-kipalaisen Matti Latvalan iskemästä kumurasta pallo pomppasi yli Jouni Mäen ja KPL pääsi 0-2 johtoon. KiPan Sami Partanen kavensi toisen alkavalla vapaalla välilyönnillä Topi Hurskaisen tuomana 1-2.

Simo Rahunen vaihtoi kärkeä 6/8 kertaa

Mutta Matti Latvala löi seuraavassa sisävuorossa jälleen kakkoskopparin eteen. Pallon piti olla jo räpylässä mutta se sirvahtikin parin metrin päähän ja Anssi Lammila karkasi kotiin 1-3. Kouvolan lyöjäjokeri Juha ”Kore” Korhonen onnistui vain yhden kerran seitsemästä kotiutusyrityksestään. Komea kumura kolmoskoppari Hurskaisne eteen riitti helposti Toni Laaksolle ja taululla 1-4.

Topi Hurskainen vaihtoi sataprosenttisesti 8/8 kertaa ja toi 2 juoksua

Kolmannen tasoittavalla Toni Laakso iski palottomasta ajolähdöstä keskisaumasta Tommi Mäentaustan tuomana 1-5 ja jatkoajoista Matti Latvala löi ilan neljännen juoksunsa kun Hannes Pekkinen pudotti helpon pallon ja Anssi Lammila toi 1-6. KPL rakensi vielä kolmet ajot, mutta ne KiPan ulkokenttä torjui Partasen johdolla. Kolmas palo tuli KiPan lukkarin Joni Tervon napattua väärällä kärpäsen Saukosta.

Kiteen Pallo -90

pj:Raimo Bragge Saku Havukainen
3-tilanteet:12, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Topi Hurskainen 3K 2 8/8 3/3 5/5 100% I
2 Simo Rahunen 3P 6/8 3/3 3/5 75%
3 Hannes Pekkinen S 1 6/9 1/1 4/5 1/3 67%
4 Sami Partanen 1V 2 3/8 1/3 2/5 38% II
5 Joni Matikainen 2V 0/7 0/3 0/3 0/1 0%
6 Joni Tervo L 1/4 1/2 0/1 0/1 25%
7 Antti-Jussi Toropainen 3V 2/5 2/4 0/1 40%
8 Ville Kotro 2P 0/7 0/5 0/2 0%
9 Jouni Mäki 2K
10 Veli-Matti Sigvart 1 3/7 3/7 43%
11 Oskari Purmonen 3/6 2/5 1/1 50%
12 Alex Leinonen 2/4 2/3 0/1 50%
3 3 34/73 12/30 10/14 9/18 3/11 47%

Kouvolan Pallonlyöjät

pj:Ero Pitkänen Jukka Mäkinen
3-tilanteet:22, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Tommi Mäentausta 2K 2 4/6 4/6 67%
2 Anssi Lammila 3P 2 7/7 7/7 100% II
3 Juho Hacklin 3K 1 5/6 5/6 83%
4 Toni Laakso 2P 3 2 5/9 0/1 2/3 3/5 56% I
5 Matti Latvala 2V 4 4/6 0/1 4/5 67%
6 Sasu Toikka S 1/5 0/2 1/1 0/2 20%
7 Janne Kivipelto L 3/7 1/2 1/3 1/1 0/1 43%
8 Valentin Ikonen 3V 3/6 2/2 0/2 1/1 0/1 50%
9 Valtteri Luoma 1V 0/2 0/2 0%
10 Juha Korhonen 1 1/10 0/3 1/7 10%
11 Matti Saukko 1 3/4 3/4 75%
12 Teemu Nurmio 2/2 1/1 1/1 100%
8 8 38/70 11/17 9/16 10/16 8/21 54%

A-pojat Hannes Pekkisen ja Samu-Kalle Varosen kolmella kunnarilla välieriin

Katso myös kuvat ottelusta

Pudotuspelin henki oli selvä: ottelun voittaja jatkaa välierissä neljän joukassa ja hävinneen kausi loppuu tähän.  Edellisen ottelun voittanut Koskenkorva aloitti KiPan haparoinnin myötä ottelun hyvin ja meni kahden vuoroparin aikana jo 0 – 2 johtoon. Juoksut löivät jokerit Niko Kituniemi ensimmäisen vuoroparin viimeisenä lyöjänä ja toisessa Patrik Wahlsten.

KiPan Hannes Pekkinen kavensi toisessa vuoroparissa 1-2:een. KiPa sai sisäpelinsä juonesta kunnolla kiinni kolmannessa voroparissa rakentaen viisi kolmostilannetta. Niistä vasta viimeisenä lyöjänä neljän koppikotiutuksen jälkeen Kasperi Laasonen löi viimeisenä lyöjänä kahdella lyönnillään Nino Muuruvirran tuomana ottelun tasoihin 2-2.

Hannes Pekkinen ratkaisi avausjakson iskemällä viimeisen tasoittavalla palottomasta ajolähdöstä pallon komealla kumuralla läpi takakentältä. Yksi juoksu siitä oli varma, mutta pajatso tyhjeni 1+3 juoksun arvoisesti, ja tasatilanne vaihtui kotijoukkueen riemuitessa selvään 6-2 jaksovoittoon.

Hannes Pekkisen iskut alkoivat osua: kahdesti pallo kadoksiin ja 2+5 juoksua

Toisen jakson alussa KiPan Samu-Kalle Varonen tinttasi kakkosrajasta pallon rantapusikkoon 1+2 juoksun arvoisesti ja KiPa meni heti 3-0 johtoon. Ottelun lopullisen ratkaisun iski sitten Pekkinen kolmannessa voroparissa lyömällä pallon toistamiseen läpi kunnarin arvoisesti. KiPa johti tällä komella kakkospesän päältä menneellä lyönnillä ja sen jälkeen Mikko Kososen lyömällä ja Hanneksen tuomalla tuplajuoksulla 6-0.

Samu-Kalle Varonen otti toisen jakson alussa 1+2 juoksullaa luulot pois vierailta

Joona Sikiön lukkarointi tyrehdytti Koskenkorvan lyöntiyritykset

Ykköspalkinnon ansainneen Pekkisen illan saldo oli 2+5 lyötyä, 3 tuotua ja 10/12 kärkilyöntiä. Varosen kakkospalkinto tuli 1+2 lyädyllä, 1 tuodulla ja 7/10 kärkkärillä.

KiPan lukkari Joona Sikiö sai Koskenkorvan lyöjät toisella jaksolla täysin kuriin eikä vieraat pääseet edes kolmoselle kuin kolmannessa sisävuorossaan. KiPan vei kolmen sadan katsojan edessä viileässä ja vähän hämärässä illassa pelatun ottelun kolmostilanteet selvästi 19-7.

Kiteen Pallon välierävastustaja on Hyvinkään Tahko. Sarja alkaa todennäköisesti kotiottelulla ensi maanantaina 14.8.2017 Rantakentällä.

KiPalle ei jäänyt Oulussa Musta Pekka käteen, tuli paikka ylempään jatkosarjaan

Oulun Mustapekka Stadioniksi nimetyllä Raksilan kentällä nähtiin viihdyttävää peliä kolme tuntia, kun kahden jakson jälkeen oli tehty jo 22 juoksua ja edettiin kotiutuskilpailuun saakka. Oulu – KiPa 1 – 2k (5 – 6, 6 – 5, s0 – 0, k1 – 3).

Hurskaisen Topin ja koko joukkueen paineet purkautuvat – nyt rennosti ylempään jatkosarjaan

Heti ottelun alkuun kapteeni Sami Partasen 1+2 juoksun läpilyönnillä ja vuoroparin lopussa Robert Tallbackan kakkoskopparin yli menneellä kahden juoksun arvoisella vedolla KiPa ratkaisi avausjakson voiton. Heti vuoroparin alkavalla taulaulla oli jo 0 – 5 KiPan hyväksi. Juoksuissa Lipon kopparikaksikko oli aikalailla pihalla. Ari Lankinen arvioi Partasen kumuran väärin ja pallo putosikin sisään kentälle ja Antti Vihtkari sai ihmetellä Tallbackan kierteisen lyönnin putoamista kenttään.

Lippo Pesis tuli vielä juoksun päähän Marko Pelkosen ja Antti Korhosen johdolla, mutta KiPa sai riemuita itse ratkaisemaansa ylemmän jatkosarjan paikkaa avausjakson voitolla juoksuin 5 – 6. Hyvinkään Tahko nimittäin kuritti samaan aikaan Kempeleen Kiriä viemällä avausjaksonsa 13 – 0 ja hengitti KiPan niskassa.

– Tämä oli monelle vain unelma, kun tulin tähän. Saavutimme ison jutun. Tästä eteenpäin kaikki, mitä saamme, on voitettua. Sami Partanen sanoi hyvin, että olemme pelanneet jo 11 peliä paineen alla. Nyt niitä paineita ei voi enää ottaa, huokaili KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge helpottuneena.

– Tulin vähän aikaa sitten remmiin mukaan ja olen saanut tehdä nousujohteistä työtä. Tässä ei tyylipisteitä jaeta vaan kaikki juoksut otetaan mistä saadaan ja kaikki pisteet lasketaan. Kuten Topi sanoi, joskus käy vähän fortunaa, joskus se käy vieraan puolella. Tauolla päätettiin kuitenkin, että lähdetään tästä kuitenkin voitto taskussa kotiin,  jatkoi Bragge.

– Tosi hyvin sisäpeliä meillä viisi ensimmäistä sisävuoroa. Varsinaisella peliajalla kuudessa sisävuorossa pelattiin hyviin. Mutta ulkopelissä tuli aika paljon virehitä ja takakenttä sai hyvää oppia. Toinen jakso oli vähän parempaa ja superissakin saatiin Kitee nollille ja paikat meidän kuumimmille pelaajille. Kotareissa Toropaisen lyönti – voihan se tuommoinenkin läpi mennä, ja sitä myötä Kiteelle ansaitut pisteet, pyöritteli Oulun pelinjohtaja Markku Hylkilä.

KiPan hyvänolon tunteessa Oulu meni puolestaan toisen jakson alkavalla Antti Korhosen kahdella lyönnillä 2 – 0 johtoon ja Jonne Luhtavaaran sekä Marko Pelkosen lyönneillä jo 4 – 0 johtoon. KiPa kavensi heti Joni Matikaisen kahdella kumuralla 4 – 2. Kun Hannes Pekkinen jakson kahdella juoksulla ja kesän parhaan pelinsä pelannut Matikainen yhdellä eivät saaneet lyötyä Lippoa aivan kiinni, veivät isännät toisen jakson vastaavilla lukemilla 6 – 5 kuin KiPa ensimmäisen.

– Saatiin kyllä lahjalla eka jakso. Laskettiin kaveri vähän liian lähelle ja sai vähän itsekin jännittää jakson lopussa.  Lähdimme ehkä vähän liian rennolla fiiliksellä toiselle jaksolle, kun olmme varmistaneet ylemmän jatkosarjan paikan enimmäisellä jaksolla, tunnusti KiPan ykköspalkittu kolmoskoppari Topi Hurskainen (1 tuotu, 9/10 KL).  KiPan kakkospalkinnon sai Joni Matikainen (3 lyötyä, 1 tuotu, 4/7 KL) . Ilman palkintoa jäi avausjakson ratkaissut Sami Partanen (1+2 lyötyä, 2 tuotua ja 7/13 KL).

Oulun Lippo Pesiksen parhaat olivat jokeri Antti Korhonen (5 lyötyä, 1 tuotu, 9/11 KL) ja lukkari Marko Pelkonen (1 tuotu, 7/11 KL). Mainita pitää myös toinen jokeritykki Marko Pelkonen (4 lyötyä, 6/9 KL).

– Saimme hyvin kolmostilannetta ja paikka oli voittaakin tämä peli vaikka ihan puhtaasi, mutta ei tänään. Kaveri vähän auttoi omissa lyönneissäni, arvioi Lipon ykköspalkittu Antti Korhonen.

Supervuoroparissa molemmat joukkueet rakensivat heti kärjestään kolme peräkkäistä ajolähtöä, mutta juoksuja ei syntynyt. Näin edessä oli KiPalle kesän ensimmäinen kotiutuskilpailu.

KiPa aloitti kotiutuskilpailun. Parit Pekkinen-Purmonen ja Partanen-Hurskainen jäivät juoksuitta. Kolmannessa parissa Joni Tervo löi heti ensimmäisellään merkistä vastustamattomalla kumuralla Simo Rahusen tuomana 0 – 1. Antti-Jussi Toropainen kohdisti tykkiään kahdesti ja sivalsi kolmannella tarkasti supervuoropariin kakkoskoppariksi tulleen kokemattoman Jaakko Kemppaisen yli.  Pallo meni aidan ali ja KiPa 0 – 3 johtoon, kun A-J:n kunnarin edellä kotin hölkkäsi Veli-Matti Sigvart. Viimeisessä parissa  Matikainen-Kotro tuli laittoman jälkeen kiire ja KiPa ulos.

Oulun kotiutusyritykset jäivät vähiin, sillä toisessa ja viimeisessä parissa KiPan lukkari Joni Tervo irrotti Pirin ja Raution taktisella väärällä kärpäseksi. Kun vain Antti Korhonen pystyi kumurallaan kotiuttamaan Jaakko Kemppaisen, vei KiPa kotarit 1 – 3 ja koko ottelun luvuin 1 – 2k (5 – 6, 6 – 5, s0 – 0, k1 – 3).

Oulun Lippo Pesis

pj:Markku Hylkilä Ilkka Hirvonen
3-tilanteet:24, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Ari Lankinen 3K 1 7/9 7/9 78%
2 Tapani Piri S 4 6/9 1/2 5/7 67%
3 Antti Vihtkari 2P 2 7/8 1/1 2/2 4/5 88%
4 Matti Korhonen L 1 7/11 0/1 1/2 6/6 0/2 64% II
5 Hannu Huuskonen 3P 1 0/1 0/1 0%
6 Aki Toikka 3V 1 1 3/5 2/4 1/1 60%
7 Jaakko Kemppainen 2K 3/7 2/4 1/3 43%
8 Pekka Hepokangas 1V 1/7 0/2 0/2 1/2 0/1 14%
9 Jouko Rautio 2V 0/1 0/1 0%
10 Marko Pelkonen 4 6/9 1/1 1/1 4/7 67%
11 Antti Korhonen 5 1 9/11 1/1 3/3 5/7 82% I
12 Jonne Luhtavaara 1 1/6 0/2 1/4 17%
11 11 50/84 13/24 11/19 15/19 11/22 60%

Kiteen Pallo -90

pj:Raimo Bragge Saku Havukainen
3-tilanteet:23, harhat:1, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Topi Hurskainen 3K 1 9/10 2/2 6/7 1/1 90% I
2 Simo Rahunen 2V 2 3/8 1/4 2/4 38%
3 Hannes Pekkinen S 2 1 6/10 1/1 0/2 3/4 2/3 60%
4 Sami Partanen 1V 1+2 2 7/13 1/3 3/3 3/7 54%
5 Joni Tervo L 3/4 3/3 0/1 75%
6 Antti-Jussi Toropainen 3V 2 2/6 2/3 0/1 0/1 0/1 33%
7 Joni Matikainen 3P 3 1 4/7 1/2 0/1 3/4 57% II
8 Ville Kotro 2P 3/5 0/1 1/1 2/3 60%
9 Jouni Mäki 2K 1/4 1/2 0/2 25%
10 Veli-Matti Sigvart 1 5/7 5/7 71%
11 Robert Tallbacka 2 5/5 3/3 2/2 100%
12 Oskari Purmonen 1 5/7 5/7 71%
1+9 11 53/86 15/21 13/23 15/22 10/20 62%

Avausjakso Ankkureiden Mikkolanahon näytöstä, ottelun loppu Partasen johdolla Kiteelle

– On kokeiltu mitä tapahtuu kun vain tullaan kentälle ja ollaan paikalla luulon ja hyvänolon rajamailla. Tämä oli iso voitto sen alkukaudenomaisen avausjakson jälkeen, kertoi KiPan ykköspalkittu kapteeni Sami ”Eko” Partanen. KiPa nousi 2. jaksolla Sami Partasen johdolla Ankkureiden ohi supervuoron kautta karvaan makeaan voittoon. Kitee – Alajärvi s2 – 1 (0 – 3, 3 – 0, s1 – 0). Puhtaalla voitolla KiPa olisi jo varmistanut runkosarjan 7. sijan ja varman ylemmän jatkosarjan paikan, mutta nyt jäi panosta vielä viimeiselle sarjakierrokselle.

Avausjaksolla KiPan takavaihdot ja kotiutukset olivat tuuliajolla kun numeroilla 2, 3 ja 5 lyöneet luottomiehet olivat kärkilyönneissäänkin puhtaasti nollilla jakson jälkeen. Ensimmäisen jakson kolmostilanteet kuitenkin vain niukasti 5 – 6 Ankkureille.

”Eko” herätti joukkueensa iskemällä toisen jakson avausjuoksun pahasta takaväärästä millintarkalla näpyllä etukenttään ja ratkaisi supervuoron bravuurilyönnillään pystärillä aivan rajan pintaan kolmosjatkeelle. Lisäksi tälle KiPan jättiläiselle kertyi 5/7 kärkilyöntiä. Myös ulkona hän napsi tärkeitä paloja lopettaen ottelun Rantakentän 2012 katsojan riemuitessa Mikkolanahon ajolähtöön, josta kaksi kertaa nousi risti taululle. Iso kiitos Rantakentän yleisölle, joka määrässä oli vain 22 pienempi kuin illan kärkiottelussa Sotkamo – Joensuu.

Iso käsi Rantakentän yli 2000 hengen yleisölle, joka Pohjois-Karjalan maakuntaliiton isännöimssä ottelussa kannusti Maamme-laulun jälkeen KiPan voittoon

Ankkureiden kapteeni Sami Mikkolanaho voitto hutunkeiton ja vieraat valitsivat aloittavan ulkovuoron. Mikkolanaho rankaisi KiPan ulkokenttää jokaisella jakson sisävuorolla iskemällä ensin kakkospussista KiPan ulkokentän avustuksella Nestori Yli-Sissalan tuomana 0 – 1.

Toisessa vuoroparissa Mikkolanaho pamautti viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä merkistä tarkasti väliin ja Niko J. Korhonen toi helposti 0 – 2. Kolmannen tasoittavalla sama tahti jatkui, ja jälleen merkattu kumura kolmoskopparin eteen riitti Rami Mäkiselle, joka kiiti jakson loppunumeroiksi 0 – 3.

Tunne mukaan 2. jaksolle

– Kopissa saatiin tauolla tunne peliin mukaan kun avausjaksolla mentiin koko ajan asioiden edelle, ei oltu satasella mukana ja tehtiin aivan täysiä ajatuskatkoja. Mutta tärkeät isot kaksi sarjapistettä saatiin, huokaili KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

Toisella jaksolla vuorostaan KiPa teki jokaisella sisävuorollaan yhden juoksun. Sami Partasen loistonäpyllä 1 – 0 toi Topi Hurskainen, joka kahdella tuodulla juoksullaan ja 6/7 kärkilyönnillään palkittiin KiPan kakkospalkinnolla.

– Se oli täysin minun juoksu kun Partanen sai taktisesta väärästä näpyn vielä kenttään, harmitteli vieraiden ykköspalkinnon saanut lukkari Ville Väliaho. Väliaho palkittiin myös parhaana ulkopelaajana kolmella leijonalla aiheuttaen korkeilla tolpillaan ongelmia KiPan kopinnostoillekin.

Toisessa ja kolmannessa vuoroparissa KiPa kuritti Ankkureita kahdella läpilyönnillä. Hannes Pekkinen iski takaa keskeltä läpi ykköstilanteessa Simo Rahusen kolme pesäväliä kotiin saakka 2 – 0. Pallon nasahtaminen puuhun esti Pekkisen saamasta myös kunnaria.

Kolmannessa vuoroparissa kahden palon tilanteessa Antti-Jussi Toropainen pamautti kakkospesän päältä pallon Päätyeenlahden rantapusikkoon kiertäen jo kauden viidennen kunnarinsa.

Jouni Mäki ja Ville Kotro onnittelevat Antti-Jussi Toropaista

Tilanteessa olisi tullut 1+1 juoksua, mutta ykköseltä lähtenyt Joni Tervo meinasi töytäillä kotitaipaleelta takaisin kolmoselle, ja paloi sitten hiuksenhienosti kotipesän kynnykselle. Kameran kuvien perusteella sen olisi voinut viheltää toisinkin. Kun Ville Kotro ja Pekkinen polttivat Ankkureiden etenijät ennen kolmospesää viimesen tasoittavalla, ei sillä niin väliä.

Supervuoroparissa KiPan 1- 0 johto riitti kun ulkokenttä hoiti hyvin Ankkureiden yhden palon ajolähdön. Mikkolanahon veto jäi kaksi kertaa Partasen hyppysiin ja KiPa sai riemuita kahden pisteen voitostaan.

Topi Hurskainen tuo KiPan voittojuoksun Sami Partasen tarkalla lyönnillä kolmosjatkeelle

– Vastustaja oli tuon verran parempi, tunnusti Ankureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen.

– Kireä peli, pienstä oli kiinni: kumpi pääsee niskan päälle vie jakson, ja me päästiin ekassa, kaveri tokassa, jatkoi Iivarinen.

Torstain kierrokselle jäi jännitystä

KiPalla on ennen torstain vierailua Oulussa 28 pistettä, tänään Koskenkorvalle supervuoroparissa hävinneellä Imatralla on 26 pistettä kuten Kouvolassa kolmen pisteen voiton napannella Hyvinkäällä. Tasapisteissä KiPa on näistä paras suurimmalla kolmen pisteen voittojen määrällä. Siten KiPalle riittää Oulusta yksikin piste varmaan ylemmän jatkosarjan 7. sijalle. Imatra kohtaa kotonaan kärkipään Sotkamon ja Hyvinkää häntäpään Kempeleen.

Kuvagalleria illan ottelusta

Kiteen Pallo -90

pj:Raimo Bragge Saku Havukainen
3-tilanteet:17, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Topi Hurskainen 3K 2 6/7 0/1 5/5 1/1 86% II
2 Simo Rahunen 2V 1 3/6 1/1 2/3 0/2 50%
3 Hannes Pekkinen S 1 4/9 1/2 2/4 1/3 44%
4 Sami Partanen 1V 2 5/7 0/1 1/1 2/3 2/2 71% I
5 Joni Tervo L 1/8 0/2 1/3 0/3 12%
6 Antti-Jussi Toropainen 3V 1+0 1 6/7 2/2 1/1 2/2 1/2 86%
7 Joni Matikainen 3P 2/3 2/2 0/1 67%
8 Ville Kotro 2P 1/5 0/2 1/1 0/2 20%
9 Jouni Mäki 2K 2/2 2/2 100%
10 Veli-Matti Sigvart 2/7 2/7 29%
11 Oskari Purmonen 4/6 4/6 67%
12 Robert Tallbacka
1+3 4 36/67 9/20 11/14 12/20 4/13 54%

Alajärven Ankkurit

pj:Matti Iivarinen Toni Nevantakanen
3-tilanteet:9, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Viljo Sillanpää 3K 5/7 5/7 71%
2 Nestori Yli-Sissala S 1 3/8 3/7 0/1 38% II
3 Kari Kellokoski 2V 4/5 3/3 1/2 80%
4 Henri Heikkinen 3P 4/5 4/5 80%
5 Sasu Iivarinen 2P 2/5 0/1 2/2 0/1 0/1 40%
6 Riku Niemi 2K 1/4 1/2 0/1 0/1 25%
7 Rami Mäkinen 3V 1 1/4 0/1 1/3 25%
8 Aki Orava 1V 3/6 1/2 1/2 1/1 0/1 50%
9 Ville Väliaho L 1/2 0/1 1/1 50% I
10 Niko J Korhonen 1 2/3 2/3 67%
11 Mikael Penninkangas 0/2 0/1 0/1 0%
12 Sami Mikkolanaho 3 3/7 0/1 0/1 3/5 43%
3 3 29/58 9/17 10/20 7/13 3/8 50%

KiPa kiinni ylempään loppusarjapaikkaan

Kiteen Pallo-90 haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa voittaessaan Raahen luvuin 0 – 1 (2 – 2, 0 – 2). KiPa nousi sijalle 7., viimeiselle varmalle puolivälieräpaikalle 26 pisteeseen ohi 25 pisteessä olevan IPV:n, joka hävisi pisteittä Kouvolan Pallonlyöjille. Kempeleen Kiri ja Hyvinkään Tahko ovat jääneet kolmen pisteen päähän 23 pisteeseen ennen kahta viimeistä runkosarjan ottelukierrosta.

KiPa kohtaa kotonaan Alajärven ja vieraissa Oulun, Imatra vieraissa Koskenkorvan ja kotona Sotkamon. Kempele saa Pattijoen kotiinsa, käy Tahkon vieraana ja Tahko kohtaa kotonaan Kouvolan.

– Kyllä minä näen tämän aika valoisissa merkeissä. Tämän joukkueen vierasvoitosta on aikaa. Toki meille oli aika tärkeä ottelu, mikä pikkasen näkyi otteissa lapsuksina. Toisella jaksolla hyvä ulkopeli ja kaksi juoksua tappelulla, kertoi KiPan tyytyväinen pelimjohtaja Raimo Bragge.

– Onhan se jatkosajapaikka ollut omissa käsissä ennen tätäkin ottelua. Tavoittena on ollut parantaa peliä, mutta jossain vaiheessa takaraivossa sijoituskin voi kummitella. Hyvällä suorituksella mahdollisuudet on vaikka mihin, jatkoi Bragge.

Pattijoen Urheilijat aloitti sisällä ja sai harmittavalla vapaataipaleella Topi Kososen tuomana lahjajuoksun 1 – 0. Toisen alkavalla Topi Kosonen löi väliin kolmospuolelle ja Teemu Juntunen toi isännille jo kahden juoksun johdon 2 – 0. Mutta siinä olikin isäntien illan ainoat juoksut, ja näillä Topi Kosonen (1 lyöty, 1 tuotu ja 5/9 KL) palkittiin joukkueensa parhaana. Ensimmäisellä jaksolla PattU sai avausvuoronsa jälkeen enää vain kaksi kolmostilannetta.

– 11 kolmostilannetta on vähän. Pitää miettiä selkeyttä, miten saadaan paremmin ruokaa kotiuttajille. Ulkopeliin voi olla tyytyväinen koko joukkue, arvioi Kosonen.

PattU oli tekemäisillään KiPan toisen tasoittavalla jo kolmannen palon, mutta päätuomari muutti tuomion ehtimiseksi ja KiPa teki sen jälkeen kaksi juoksua. Joni Matikainen kavensi Simo Rahusen tuomana 2 – 1 ja Robert Tallbacka viimeisenä lyöjänä tasoitti välilyönnillään jakson 2 – 2:een Antti-Jussi Toropaisen tuomana.

Ottelussa oli sen verran tunnetta mukana, että KiPan kakkoskoppari Jouni Mäki sai viimeisen vuoroparin alkavalla epäurheilijamaisuudesta yhden pisteen varoituksen. Viimeisen tasoittavalla Tervo rakensi yhdellä palolla ykkös-kolmostilanteen ja Matikainen yritti kotiutusta, mutta kolmosvahti Tapio Salo poimi pallon kiinni, poltti kotipesään ja kun lyöjäkin oli irti pesästä, syntyi kaksi paloa ja jakson loppulukemiksi jäi 2-2.

Kapteeni Partanen ratkaisi 2. jaksolla

Toisella jaksolla KiPa meni kapteeni Sami Partasen toisessa ja kolmannessa sisävuorossa lyömillä juoksuilla 0 – 2 johtoon. Toisessa voroparissa Eko oli viimeisenä lyöjänä ja hidastetulla kotiin kiiti Topi Hurskainen. Kolmannessa vuoropasissa Partasen bravuuri, kierteinen veto kolmoskopparin eteen riitti helposti Simo Rahuselle. Näillä juoksuilla Partanen (2 lyötyä, 4/8 KL)  tienasi KiPan ykköspalkinnon ja kakkospalkinnon sai 7/9 kärkilyönnillä ja yhdellä tuodulla juoksulla Topi Hurskainen. Hyvin pelasi myös Simo Rahunen, joka joutui etenemistehtäviin (2 tuotua, 4/6 KL).

– Kyllä se vähän pyörähti sillä tavalla, että viime hädässä tuli tilanteet. Ensimmäiselläkinjaksolla oli paikka ratkaista, mutta tuli kaksi laitonta. Toisella jaksolla pystyin avitamaan joukkuetta, kertoi Partanen.

Kolmannen tasoittavalla Pattijoen kakkoskärki Majava – Nikula – Salo rakensi Jari Törmäselle palottoman ajolähdön. Kova veto kakkossaumaan, mutta illan komeimmassa ulkopelisuorituksessa KiPan Ville Kotro syöksyi pallon kopiksi. Tämän jälkeen Tuukka Sarkkisen merkattu kotiutusyritys painui kopiksi ja neljänteen vuoropariin lähdettiin KiPan johtaessa sitkeästi 0 – 2.

Viimeisen tasoittavalla Pattijoen Kosonen ja Markus Lehtiniemi polttivat ykköstilanteessa itsensä kärjen takana. Näin jo kolmen lyöjän jälkeen oli kaksi ristiä taululla.  Häntäpään miehet saivat vielä ajolähdön aikaan, mutta KiPan Kotro poltti helposti etenijän kotiin Jari Törmäsen pussinpohjalyönnistä. Näin kaksi sarjapistettä tuli Pohjois-Karjalaan ja yksi meni liitolle luvuin 0 – 1 (2 – 2, 0 – 2).

Pattijoen Urheilijat

pj: Juha Karjaluoto, Jari Luoto
3-tilanteet: 11, harhat: 0, vapaat: 1
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Harri Kolehmainen S 4/6 2/3 2/3 67%
2 Paavo Pelto 2P 5/10 1/2 3/5 1/3 50%
3 Topi Kosonen L 1 1 5/9 0/1 1/3 3/3 1/2 56% I
4 Markus Lehtiniemi 3P 3/5 1/2 2/2 0/1 60%
5 Timo Vesaluoma 3K 0/4 0/1 0/2 0/1 0%
6 Ville Majava 1V 4/6 4/5 0/1 67%
7 Marko Nikula 2V 5/6 5/6 83% II
8 Tapio Salo 3V 2/7 0/1 1/2 1/4 29%
9 Teemu Juntunen 2K 1 3/3 2/2 1/1 100%
10 Tuukka Sarkkinen 1/3 1/2 0/1 33%
11 Eino Järvelä 1/4 1/2 0/1 0/1 25%
12 Jari Törmänen 3/11 0/1 1/2 2/3 0/5 27%
1 2 36/74 12/22 13/25 10/17 1/10 49%

Kiteen Pallo -90

pj: Raimo Bragge, Saku Havukainen
3-tilanteet: 15, harhat: 0, vapaat: 0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Topi Hurskainen 3K 1 7/9 2/4 4/4 1/1 78% II
2 Simo Rahunen 2V 2 4/6 1/1 1/1 2/2 0/2 67%
3 Hannes Pekkinen S 5/9 0/1 3/4 2/3 0/1 56%
4 Joni Tervo L 2/4 0/1 2/2 0/1 50%
5 Sami Partanen 1V 2 4/8 1/1 1/2 2/5 50% I
6 Antti-Jussi Toropainen 3V 1 3/5 2/4 1/1 60%
7 Joni Matikainen 3P 1 2/6 0/2 1/2 1/2 33%
8 Ville Kotro 2P 3/7 1/4 2/2 0/1 43%
9 Jouni Mäki 2K 0/2 0/2 0%
10 Veli-Matti Sigvart 4/8 4/8 50%
11 Robert Tallbacka 1 1/3 0/1 0/1 1/1 33%
12 Teemu Repo 0/1 0/1 0%
4 4 35/68 11/28 9/14 11/13 4/13 51%