Kyyditys KiPan kotiotteluun Juvalle su 16.6.2019

KiPa järjestää bussikyydin superpesisotteluun Kiteen Pallo – Koskenkorvan Urheilijat, joka pelataan Juvalla sunnuntaina 16.6.2019 klo 17.00.

  • Kyydin ja ottelulipun yhteishinta on vain 15 euroa.
  • Kausi-, Vip- ja talkoolaiskortit ovat voimassa myös Juvan ottelussa. Edellä mainitun kortin omaaville sekä KiPa-klubin jäsenille kyydin hinta on vain 5 €.

Bussi lähtee kohti Juvaa sunnuntaina 16.6 klo 14:00 Kiteen ABC:lta ja palaa Kiteelle ottelun jälkeen.

Ilmoittautumiset bussikyytiin Kiteen Pallon toimistolle perjantaihin 14.6.2019 klo 12.00 mennessä sähköpostitse kiteenpallo@kipa90.com tai tekstiviestillä 040 129 2885.

Lähde mukaan kannustamaan KiPa perinteiseen voittoon Juvan Sinisen laguunin äärelle!

Kotona seuraavaksi Ankkurit

Miesten Superpesis jatkuu Rantakentällä lauantaina 8.6 kotijoukkueen kohdatessa tuplavierasreissuaan Itä-Suomeen tekevän Alajärven Ankkurit.

KiPa palaa Hyvinkään vierailun jälkeen takaisin kotiotteluiden pariin isännöidessään Ankkureita, jotka ennen saapumistaan Kiteelle ottelevat perjantaina Joensuussa. KiPan edellinen ottelu on tiistailta, kun joukkue vieraili Hyvinkäällä kärsien 2-0-tappion vahvasti kautensa aloittaneelle Tahkolle. Hyvätasoisen Kouvola-ottelun jälkeen odotukset KiPa-leirissä olivat korkealla, mutta erityisesti virheet ulkopelissä eivät mahdollistaneet parempaa tulosta Etelä-Suomesta.

Juhani Myyryläinen löi viime vuonna kunnarin Ankkureita vastaan. Kuva: Niilo Hirvonen.

Joukkueen kärkietenijä Ville Hämäläinen uskoo, että lauantaina kurssi kääntyy:

”Ulkopeli pitää saada kuntoon. Ei me olla niin huonoja ulkona, kuin edellinen ottelu Hyvinkäällä saattoi näyttää. Yhteen otteluun sattui paljon virheitä ja ne pitää ehdottomasti nyt saada pois. Uskon, että ulkopelin normaalitaso riittää huomenna hyvin voitosta kamppailuun. Totta kai myös sisäpeli on saatava rullaamaan heti alusta asti, että saadaan tasaisesti luotua meidän lyöjille kotiutustilanteita. Kun hieman tarkennetaan, niin olemme varmasti vahvoilla.”

Vastaan saapuva Ankkurit on saalistanut yhdeksästä pelaamastaan ottelusta yhden voiton, joka tuli heti kauden avausottelussa Kankaanpäätä vastaan luvuin 2-0. Tämän jälkeen voittosarakkeisiin ei ole tullut merkintöjä. Jaksovoittojen kautta joukkue on onnistunut tappioista huolimatta nappaamaan pisteitä. Joukkueen pelitahti on tällä hetkellä kova, sillä kohtaaminen Kiteellä on Ankkureille peräti neljäs viikon sisään.

”Alajärveläiset ovat aloittaneet kauden ihan hyvin. Siellä on vaarallisia kavereita eritoten mailan varressa, että hereillä saadaan todellakin olla. Haluaisin nostaa kuitenkin esille heidän lukkarinsa Miika Keski-Petäjän. Itselle hän on uusi tuttavuus ja olen kuullut paljon miehestä hyvää”, Hämäläinen tuumi tulevasta vastustajasta.

Ankkureiden kokoonpanosta isossa roolissa löytyy myös viime vuosilta kiteeläisille tuttuja miehiä: Ville Posti ja Jouni Mäki pelasivat vielä vuonna 2017 KiPan paidassa ja saapuvat nyt vanhalle kotikentälleen Ankkureiden keltaisessa liivissä.

Kiteen Pallo – Alajärven Ankkurit, lauantaina 8.6 klo 17.00 Kiteen Rantakentällä.

Pallonlyöjät saapuu Rantakentälle sunnuntaina

KiPa polkaisee osaltaan kesäkuun käyntiin sunnuntaina, kun Kouvolan Pallonlyöjät tekee viikon sisään toisen visiittinsä Pohjois-Karjalaan.

Kuudesta pelaamasta ottelustaan kuusi pistettä keränneen KiPan alkukausi on ollut sarjataulukkoa katsottaessa kova: joukkue kohtaa jo viidennen sarjan kuuden kärkeä hallussaan pitävän joukkueen. Alla on keskiviikkona koettu kotitappio vahvasti esiintynyttä Sotkamon Jymyä vastaan luvuin 0-2 (2-9, 3-8). Varsin selkeistä luvuista huolimatta, KiPan viime aikoina hieman vaisua ollut sisäpeli osoitti kohenemisen merkkejä, kun tilanteita onnistuttiin luomaan selkeästi paria edellistä ottelu paremmin.

Viime vuonna Rantakentällä juhlittiin Kouvolan kaatoa pudotuspeleissä. Kuva: Niilo Hirvonen.

KiPan parhaana palkittu Topi Hurskainen tiivisti joukkueen tilanteen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa hyvin:

”Yksi vuoro on aina repsahdettu ns. kärkijoukkueita vastaan. Sisäpelissä pitkästä aikaa saatiin hyvin tilannetta, 17 kolmostilannetta taitaa olla tämän kevään paras. Mutta ulkopeli on sakannut.”

Joukkueen kokoonpanosta puuttui pienestä vammasta kärsinyt Juhani Myyryläinen, sekä Veli-Matti Sigvart. Myyryläisen pelikunto ottelun alla on vielä epäselvä, mutta Sigvart palannee suurella todennäköisyydellä kokoonpanoon.

Pelinjohtaja Raimo Bragge odottaa ennen kaikkea parempaa ilmettä sunnuntain ottelusta:

”Odotan ilmeikästä peliä huomenna. Sotkamoa vastaan tuntui, että homma oli vähän tunnustelua. Kyllä se niin menee, että kun tekemiseen saadaan parempi ilme, otteetkin paranevat. Kouvola on hyvä vastus meille tähän paikkaan, saadaan varmasti kova peli, joka valmistaa ensi viikkoon, jossa on meille tärkeitä pelejä edessä.”

Kova peli saadaan varmasti, sillä vastaan saapuva Kouvola on ollut vakuuttava alkukaudesta. Joukkue on saalistanut seitsemästä pelaamastaan ottelusta 20 pistettä ja jakaa sarjan kärkipaikkaa Vimpelin kanssa. Kouvola ja Sotkamo ovat ainoat joukkueet sarjassa, jotka eivät ole vielä kärsineet jaksotappioita.

Matti Latvala on ollut alkukaudesta Kouvolan paras kotiuttaja. Kuva: Niilo Hirvonen.

Kouvolan ainoa pistemenetys onkin helatorstailta Joensuusta, josta tasaisen kamppailun päätteeksi kymenlaaksolaiset hakivat kaksi pistettä luvuin 0-1 (1-1, 2-3). Joukkueen runko on viime kaudelta varsin tuttu: merkittävimmät muutokset kokoonpanossa on lyöjäjokeri Juha Korhosen siirtyminen Hyvinkäälle. Toiseen suuntaan saapui Sotkamosta kokenut Antti Hartikainen. Kärkietenijä Tommi Mäentaustan pelikunto lienee epävarmaa Joensuussa sattuneen loukkaantumisen myötä.

Myös Bragge tiedostaa vastustajan vahvuuden:

”Kouvola on ollut alkukaudesta vakuuttavassa kunnossa. Omissa papereissani he ovat tällä hetkellä sarjan vahvin joukkue yhdessä Vimpelin ja Sotkamon kanssa. Haaste on kova, mutta ennen kaikkea meidän täytyy nyt keskittyä omaan asiaan.”

Viime vuonna Kouvola tuli KiPalle tutuksi, kun joukkue kohdattiin runkosarjan lisäksi myös jännittävässä puolivälieräsarjassa, jonka finaalin asti edennyt Kouvola vei lopulta otteluvoitoin 3-1. Runkosarjassa kohtaamiset päättyivät myös Kouvolan voittoon, joten nyt on näytön paikka!

Kiteen Pallo – Kouvolan Pallonlyöjät, sunnuntaina 2.6 klo 17.00, Kiteen Rantakentällä.

Tervetuloa!

Muutoksia Kiteen Pallon valmennukseen ja pelinjohtoon

Kiteen Pallon superpesisjoukkueen taustoissa tapahtuu muutoksia. Seura ja joukkueen valmentajana ja kakkospelinjohtajana toiminut Riku Tolonen ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Muutokseen päädyttiin erinäisten pelillisten ja harjoituksellisten näkemyserojen vuoksi, joka aiheutti ristiriitoja joukkueen sisällä.

”Ajatukset pelinjohdon välillä pesäpallosta ja harjoittelusta eivät lopulta kohdanneet tarvittavan hyvin. Haluan kiittää seuraa hienosta mahdollisuudesta ja joukkuetta hyvin sujuneesta harjoituskaudesta. Tämä aika jätti itselleni nälkää jatkaa lajin parissa tulevaisuudessa, kun vain oikea sauma osuu kohdalle. Oli hienoa nähdä, miltä pesis tuntuu ja näyttää tällä hetkellä kentän kaarien sisäpuolella, sillä edellisen kerran olen seisonut kaarella superpesiksessä kymmenen vuotta sitten Sotkamon Jymyn jokeripaidassa. Tästä on helpompi jatkaa uusien haasteiden pariin”, Tolonen kertoo.

Petri Tuuva Rantakentällä IPV:n pelinjohtajana 14.8.2018

Raimo Braggen aisapariksi saapuu kiteeläiselle pesisyleisölle tuttu mies Petri Tuuva, joka on johtanut Imatran Pallo-Veikkojen peliä edelliset kolme kautta.

”Hyvillä mielin tulen mukaan. Vastaanotto joukkueessa oli hyvä. Omalla urallani on ollut kaksi mentoria: Raimo Bragge ja Mikko Vitikainen. Viimeksi olemme olleet Ramin kanssa samassa porukassa vuonna 2006, joten hienoa on päästä työskentelemään hänen kanssaan. Kiteelle pystyi lisäksi lähtemään luottavaisin mielin, sillä olen täällä aiemmin ollut kaksi kautta ja seura on aina hoitanut asiat hyvin”, totesi Tuuva.

Tuuva on joukkueen mukana jo huomenna keskiviikkona 29.5.2019, kun KiPa kohtaa Sotkamon Jymyn Rantakentällä klo 18.00.

Pohjois-Karjalan herruus tarjolla Joensuussa

Tällä kaudella pesäpalloyleisö tulee näkemään peräti neljä Pohjois-Karjalan pesisderbyä, joista ensimmäinen pelataan huomenna perjantaina  24.5 Joensuussa Kerubi Stadionilla.

Keskiviikkona sateisessa kelissä SiiPeä vastaan kahlattu kotivoitto allaan, KiPa lähtee haastamaan hallitsevaa Suomen mestaria kotikentällään. KiPan kausi on alkanut hyvin, alla on neljästä pelistä kolme voittoa, vaikkakin puhtaat kolmen pisteen voitot ovat vielä kiteeläisiä kiertäneet.

Koko alkukauden loistavassa lyöntivireessä ollut Ville Liukku onnistui edellisessä ottelussa kotiutuspuuhissa neljä kertaa ja nosti täten tämän kauden saldonsa jo kymmeneen kotiutukseen. KiPan kannalta varsin kaksijakoisen ottelun onnistujiin kuului myös parhaana palkittu Topi Hurskainen, joka esitti hyviä otteita kopparin tontilla, sekä joutui kotiin kolmen tuodun juoksun arvoisesti. Kokonaisuutena KiPan otteita vaivasi jaksojen välillä epätasaisuus, jossa on vielä parannettavaa. Ottelun jokeripaidassa aloittanut Oskari Purmonen joutui jättämään ottelun kesken jalkavamman vuoksi ja on luultavammin sivussa myös paikalliskamppailusta.

Voitonjuhlaa Kerubilta vuonna 2018. Kuva: Niilo Hirvonen.

Siilinjärvi-ottelun lehdistötilaisuudessa pelinjohtaja Raimo Bragge sivusi jo lähtökohtia tulevaan paikalliskamppailuun:

”Tästä on hyvä jatkaa, se on sitten seuraava Kerubilla perjantaina. Siihen tuskin latausta tarvitsee etsiä, vaan se löytynee itsestään. Sehän me tiedetään, että siellä ei paljon virheisiin ole varaa. Nyt pitää saada aikaan peräkkäisiä onnistumisia. Aivan loistava perjantai on tulossa.”

Paikallisvastustaja Joensuun Maila on aloittanut kautensa myös varsin vahvasti. Alla on KiPan tavoin neljästä ottelusta kolme voittoa. Ainoan tappionsa joukkue kärsi kotiavauksessaan Vimpelille, joka pommitti varsin vastustamattomasti joensuulaisten ulkokenttää ja vei voiton mukanaan Pohjanmaalle luvuin 1-2 (4-2, 3-13, 0-1). Joukkue lähtenee otteluun hyvin valmistautuneena, sillä edellisen kerran JoMa nähtiin tositoimissa sunnuntaina 19.5 Kempeleessä.

AJ Toropainen oli viime vuonna KiPan voiton takuumiehiä kolmella lyödyllä juoksullaan. Kuva: Niilo Hirvonen.

JoMan ja KiPan väliset paikalliskamppailut ovat viime vuosina olleet varsin tasaisia ja jännittäviä pesisnäytelmiä. Näin oli myös viime vuonna, kun molemmat onnistuivat hakemaan vierasvoitot toisiltaan: KiPa onnistui ensimmäisenä joukkueena kaatamaan joensuulaiset uudella Kerubi Stadionilla, kun kaksi pistettä matkasi Keski-Karjalaan tasaisen väännön jälkeen luvuin 0-1 (3-3, 3-3, 0-1). JoMa puolestaan makseli kalavelkoja, hakien Rantakentältä 1-2 (0-4, 3-2, 0-1) –voiton jälkimmäisessä kohtaamisessa.

Joensuun Maila – Kiteen Pallo, perjantaina 24.5.2019 klo 18.00, Kerubi Stadion, Joensuu

Sarjanousija saapuu Rantakentälle

Kiteen Pallo pelaa kauden toisen kotiottelunsa keskiviikkona, kun vastaan saapuu sarjanousija Siilinjärven Pesis.

Viimeksi vuonna 1998 pääsarjatasolla esiintynyt SiiPe nousi täksi kaudeksi superpesikseen kaadettuaan Haminan Palloilijat superpesiskarsinnoissa otteluvoitoin 3-1. SiiPen joukkue ei ole juurikaan muuttunut viime vuodesta, vaan nousun tuoneisiin miehiin luotetaan vahvasti myös tällä kaudella. Joukkueen ehdottomia profiilipelaajia ovat Vainikaisen veljekset Samu ja Simo, sekä lyöjäjokeri Kimmo Lukkari.

Kimmo Lukkari halliottelussa KiPaa vastaan maaliskuussa. Kuva: Niilo Hirvonen.

SiiPe aloitti tämän kesän superpesistaipaleensa kahdella puhtaalla vierastappiolla Hyvinkään Tahkon ja Joensuun Mailan vieraana, mutta onnistui nappaamaan ensimmäisessä kotiottelussaan 2-1-voiton Ankkureiden kustannuksella. Joukkue on myös KiPalle tuttu talvikaudelta: SiiPe onnistui kaatamaan kiteeläiset Halli-SM:n alkulohkossa luvuin 2-1 (1-3, 3-2, 0-0, 1-0) ja kauden alla Velimalja-turnauksessa 2-0 (2-1, 9-5). Nyt on kuitenkin sarjapisteet pelissä ja KiPankin esityksen odotetaan olevan sen mukainen.

Kuva: Niilo Hirvonen.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge tiedostaa ottelun alla SiiPen vaarallisuuden:

”Sarjanousijalla on aina kauden alussa kova henki päällä. Heillä on myös vapauttava kotivoitto Alajärvestä alla, joten varmasti edessä on kova matsi. SiiPellä on kova kärki ja hyvä kotiuttaja, joka rankaisi meitäkin hallissa. Mielestäni he ovat pelanneet ihan hyvää ulkopeliä tähän asti ja yksi heidän valteistaan sarjan alussa on varmasti ollut eräänlainen tuntemattomuus muille seuroille. On vaarallinen joukkue senkin puolesta näin sarjan alkuvaiheilla kenelle tahansa.”

Rami kuitenkin uskoo, että pelatessaan omalla tasollaan, KiPa on ottelussa vahvoilla:

”Uskon meidän hieman sisuuntuneen Vimpelin reissun jäljiltä. Sen verran syvällä siellä käytiin, että varmasti oli opettavainen reissu haavoittuvuudesta. Oman pelin on noustava sille hyvälle tasolle millä pystytään pelaamaan ja mitä näytettiin muun muassa Seinäjoella. Haluan ehdottomasti nähdä ilmeeltään taistelevan joukkueen huomenna.”

Kiteen Pallo – Siilinjärven Pesis, keskiviikkona 22.5 klo 18.00, Kiteen Rantakentällä.

Otteluliput ennakkoon Kiteen ja Tohmajärven R-Kioskeilta, sekä Itä-Suomen Monimestareilta Kesälahdelta!

Tervetuloa!

Jani Ahonen lainalle Haminan Palloilijoihin.

Jani Ahonen. Kuva: Niilo Hirvonen.

Kiteen Pallon sopimuspelaaja Jani Ahonen siirtyy lainasopimuksella Haminan Palloilijoiden väreihin Ykköspesikseen.

Kaudeksi 2018 Kiteelle siirtynyt Ahonen pelasi KiPan paidassa viime kaudella pudotuspelit mukaan lukien yhteensä 24 peliä, joissa teholukemiksi kirjattiin kaksi lyötyä ja 16 tuotua juoksua, sekä 78 kärkilyöntiä. Kiteelle Ahonen siirtyi juuri Haminasta.

Edessä kaksi koitosta Pohjanmaalla

Kiteen Pallo jatkaa superpesiskauttaan tulevana viikonloppuna, kun joukkue matkaa pitkälle vierasreissulle Pohjanmaalle. Vastaan asettuu peräkkäisinä päivinä sarjan kärkikahinoihin ennustetut Seinäjoen JymyJussit ja Vimpelin Veto.

KiPa lähtee reissuun allaan voitokas sarja-avaus Rantakentällä Imatran Pallo-Veikkoja vastaan ottelusta, josta ei toden totta värikkäitä vaiheita puuttunut. Nuhaisen ensimmäisen jakson jälkeen kiteeläiset saivat pelinsä käyntiin ja lopulta supervuoroparissa joukkue kiri kahden palon tilanteessa kahden juoksun takaa rinnalle ja ohi. Onnistumisia tuli lopulta usealle miehelle, joista eritoten Ville Liukku (3 lyötyä) ja Topi Hurskainen (3 tuotua) olivat oivalla pelipäällä.

Kaikki ottelun tilastot voit katsoa täältä: https://pesislive.fi/#gamePage?id=cvFmO5

Sarja-avaus päättyi iloisiin tunnelmiin. Kuva: Niilo Hirvonen.

Lauantaina joukkue kohtaa Seinäjoella JymyJussit, jota on kauden alla ennakoitu jopa vahvaksi mitalikandidaatiksi. Joukkue on vahvistunut melkoisesti onnistututtaan hankkimaan Vimpelistä Mikko Haukkalan ja Henri Puputin. JymyJussit avasivat kautensa jo huhtikuun puolella Espanjassa, jossa joukkue taipui Joensuun Mailalle 2-0. Voittotili aukesi kuitenkin heti ensimmäisessä kotiottelussa, kun naapuripitäjän Koskenkorva kaatui puhtaasti 2-0. Lyöjätykki Jukka-Pekka Vainionpää oli hurjalla päällä lyöden Kossua vastaan kuusi juoksua. Ennen KiPan kohtaamista, joukkue teki vielä onnistuneen ryöstöreissun itään hakien Imatralta vierasvoiton luvuin 0-1. Tässäkin ottelussa lyöjäjokeri Vainionpää oli kohtuullisella pelipäällä lyöden neljä Seinäjoen kymmenestä juoksusta.

Sunnuntaina matka jatkuu vajaat 100 kilometriä pohjoisemmas, kun Saarikentällä vastaan asettuu Vimpelin Veto. Viime vuosien kestomenestyjä tosiaan menetti kaksi edellä mainittua mestaruusvuosien takuumiestä Seinäjoelle, mutta muuten joukkueen rinki on pysynyt hyvin kasassa ja laatua joukkueessa piisaa. Yksi mielenkiintoisimpia muutoksia Vimpelissä tapahtui pelinjohtopuolella, kun Markku Hylkilä korvasi Vedon kahteen mestaruuteen johtaneen Sami-Petteri Kivimäen.

Vimpeli on kerennyt pelata ennen KiPan kohtaamista kolme ottelua. Alla on vierasvoitot Alajärveltä ja Joensuusta. Erityisesti hallitsevaa mestaria vastaan osoitti sen, että Veto on oivassa vireessä heti alkukaudesta. Torstaina joukkue pelasi ensimmäisen ottelunsa Saarikentällä, jossa Kankaanpään Maila kaatui 2-0. Mailan varressa kunnostautuivat tutut jokeripaidat Perttu Ruuska (4 lyötyä) ja Janne Mäkelä (3 lyötyä), jotka tulevat varmasti koettelemaan myös KiPan miesten räpylöiden pitävyyttä sunnuntaina.

Viime kesänä vierailut Seinäjoelle tai Vimpeliin eivät KiPan pistepussia kartuttaneet JymyJussien viedessä kohtaamisen 2-0 (1-0, 9-4) ja Vedon hoitaessa homman kotonaan 1-0 (4-1, 5-5). Tästä asetelmasta joukkue lähtee muuttamaan kyseistä kurssia ja tekemään ryöstöreissua Pohjanmaalle.

Rami viuhkan jatkeena Rantakentällä JymyJusseja vastaan.

Raimo Bragge ennakoi edessä olevan mielenkiintoinen ja samalla myös vastauksia antava reissu kiteeläisille:

”Hyvillä fiiliksillä olen avausottelun jälkeen, saimme siitä kaksi pistettä enemmän kuin viime vuonna. Meille asetelmat etukäteen haastavalle vierasreissulla ovat mainot: vastassa kaksi sarjan kärkeen ennustettua joukkuetta ja pääsemme altavastaajan asemasta haastamaan heitä. Onnistuminen vaatii meiltä tarkkaa ulkopeliä ja rohkeaa sisäpeliä, niin on mahdollista, että pisteitä lähtee itään. Ollaan saatu edellisen pelin jälkeen viikko valmistatua rauhassa ja uskonkin, että tarkan valmistautumisen merkitys korostuu näitä joukkueita vastaan. Nyt viimeistään testataan toden teolla meidän räpylän pitävyys.”

Tulevista vastustajista Ramilla tuntui olevan myös varsin selvä näkemys:

”Railakkaita lyöntijoukkueitahan pohjalaisittain molemmat ovat. Seinäjoella ulkopeli on yleensä ollut heikompi osa-alue, mutta sekin on nyt vahvistusten myötä mennyt eteenpäin. Vimpeli puolestaan on totutun vahva kaikilla osa-alueilla. Mielestäni Saarikentällä olemme onnistuneet omana aikanani kohtuullisen hyvin koko lähihistoriaan verrattuna. Seinäjoki sitten on ollut haastavampi paikka jostain syystä, mutta sitäkin peikkoa lähdetään nyt tiputtamaan.”

Seinäjoen JymyJussit – Kiteen Pallo, lauantaina 18.5 klo 15.00, Kotijoukkue Areena, Seinäjoki.

Vimpelin Veto – Kiteen Pallo, sunnuntaina 19.5 klo 16.00, Saarikenttä, Vimpeli.

IPV vieraaksi sarja-avaukseen

Kiteen Pallon superpesismiehistö avaa kautensa huomenna lauantaina, kun vastaan saapuu torstaina kautensa Kouvolassa korkannut Imatran Pallo-Veikot.


KiPa lähtee kauden avaavaan otteluun terveellä miehistöllä ja ennakkotietojen mukaan kaikki pelaajat ovat pelinjohtaja Raimo Braggen käytössä. Kevään valmistavat harjoituspelit jäivät takatalven vuoksi yhtä ottelua suunniteltua vajaammaksi, kun kauden alle suunniteltu kenraaliharjoitus Sotkamossa jouduttiin perumaan. Edelliset ottelut ovatkin huhtikuun lopulta Velimalja-turnauksesta, jossa sarja-avauksessa vastaan asettuva IPV kaatui lukemin 1-2 (1-3, 2-0, 0-2). Turnauksen toisessa ottelussa sarjanousija SiiPe oli puolestaan etevämpi luvuin 0-2 (1-2, 5-9).

Eko palaa heti sarja-avauksessa Rantakentälle. Kuva: Niilo Hirvonen.

Harjoituspelit ovat nyt historiaa ja huomenna pelataan jo pisteistä. Vastaan asettuva IPV on kiteeläiselle pesäpalloväelle tuttuakin tutumpi kilpakumppani. Redsien kokoonpano tälle vuodelle on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kaikkien aikojen lyöjätilaston kärki Jere Dahlström löi kauden avausjuoksunsa Imatran hävitessä oman sarja-avauksensa torstaina Kouvolassa 2-0. Myös Imatralle täksi kaudeksi siirtynyt – kaikkien kiteeläisten tuntema –  Sami Partanen onnistui kertaalleen kotiutuspuuhissa. Myös tälle kaudelle Imatralle siirtynyt nopeajalkainen Teemu Nurmio vahvistaa imatralaisten kokoonpanoa. Nurmio tosin kärsi avausottelussa pienen loukkaantumisen, joten nähtäväksi jää miehen pelikunto huomenna Rantakentällä.

Juha Toikka uhkuu pelihaluja sarja-avauksen alla. Kuva: Niilo Hirvonen.

KiPan punanuttuun tälle kaudelle vaihtanut Juha Toikka uhkuu jo pelihaluja ottelua edeltävänä päivänä:

”Hyvät fiilikset on, vähän jännittää näin kauden avausottelun kynnyksellä kuten kuuluukin. Ensimmäinen ottelu itselle uuden kotiyleisön edessä, tätä on odotettu koko pitkä talvi. Ottelusta tulee varmasti tasainen ja jännittävä vääntö. Näen, että joukkueet ovat melko tasavahvat ja tutut toisilleen, mikä vielä tasoittaa tilannetta.”

Viime vuonna KiPa ja IPV kohtasivat toisensa superpesiksessä kolmeen otteeseen. Molemmat voittivat runkosarjan kotiottelunsa, jonka lisäksi KiPan varmistettua pudotuspelipaikkansa IPV onnistui hakemaan jatkosarjassa vieravoiton Kiteeltä luvuin 1-2.

Kiteen Pallo – Imatran Pallo-Veikot lauantaina 11.5.2019 klo 16.00 Kiteen Rantakentällä.

Otteluliput voit hankkia ennakkoon Kiteen ja Tohmajärven R-Kioskeilta, sekä Itä-Suomen Monimestareilta. Tarkempaa tietoa lippukäytännöstä täältä.

 

Kaikki Rantakentälle kannustamaan KiPa voittoon sarja-avauksessa!