KiPan suurarpajaisten arvonta on suoritettu

KiPan suurarpajaisten arvonta suoritettiin 19.6.2018 myytyjen arpojen kesken. Voittonumerot osuivat seuraaville henkilöille:

 1. Raili Pitkänen
 2. Aki Mämmi
 3. Jouko Päivinen
 4. Jari Pippola
 5. Jarmo Timonen
 6. Reijo Kaarakainen
 7. Marja Liisa Varonen
 8. Arja Kainulainen
 9. Adalmiina Väistö
 10. Olli Koivula
 11. Merja Mäkitalo
 12. Asko Mäki
 13. Liisa Pelkonen
 14. Pekka K. Vatanen
 15. Leena Härkänen
 16. Maaret Kujansuu
 17. Janne Toivanen
 18. Eemeli Tavi
 19. Mika Rouvinen
 20. Tuulikki Hurri
 21. Elsa Alhainen
 22. Toni Hurskainen
 23. Arto Pyykkö
 24. Jasmin Pyöriäinen
 25. Ritva Pitkänen
 26. Kimmo Hurri
 27. Jukka Asikainen
 28. Tuomo Paakkinen
 29. Keijo Raappana
 30. Liinu Havukainen
 31. Jarmo Hasunen
 32. Veli-Matti Parikka

Kiteen Pallo onnittelee voittajia ja on yhteydessä jokaiseen henkilökohtaisesti.

ENNAKKO: Kahden ottelun viikonloppu edessä

Kiteen Pallo jatkaa Superpesiskauttaan tulevana viikonloppuna kahden ottelun muodossa, kun ensin perjantaina 15.6 matkataan Joensuuhun kauden ensimmäiseen paikallisvääntöön ja sunnuntaina 17.6 KiPa isännöi Alajärven Ankkureita.

Loistovireessä olleella Ekolla on riittänyt tuuletettavaa. Kuva: Niilo Hirvonen

Perjantaina mitellään siis ensimmäisen kerran Pohjois-Karjalan herruudesta, kun Joensuun Maila isännöi kiteeläisiä uudella stadionillaan. KiPa lähtee otteluun kohtuullisen hyvistä lähtökohdista, allaan kaksi puhdasta voittoa, sekä huomattavasti parantunut peli-ilme. Vaikka edellinen ottelu Juvalla oli kaksijakoinen, ei KiPalla ollut ottelussa lopulta hätää. Laadukas ulkopeli piti Oulun hyvin kurissa ja sisälläkin saatiin onnistumisia hyvällä prosentilla. Loistokautta pelaava Sami Partanen oli jälleen kiteeläisten eliittiä kotiuttaen kolme kertaa. Hyvää tulitukea Eko sai Samu-Kalle Varoselta (2 lyötyä),  Valentin Ikoselta (2 lyötyä), sekä hyvän vireen löytäneeltä A-J Toropaiselta (2 lyötyä).

Joensuun Maila on aloittanut kauden odotetun vahvasti, majaillen tällä hetkellä sarjataulukon 3. sijalla. Joensuulaiset ovat onnistuneet voittamaan alkukauden otteluistaan yhdeksän, häviten kahdesti. Tappiot ovat tulleet joukkueen yläpuolella sarjassa oleville Vimpelille luvuin 1-2k (4-2, 1-7, 1-1, 3-4) ja Kouvolalle puhtaasti 2-0 (6-0, 6-2). Viimeisimpänä joukkueella on allaan kotivoitot komealla löylytyksellä Sotkamosta, sekä hieman nihkeämmän kaavan kautta Imatrasta. Tehotilastopuolella joukkueen parhaimmistosta löytyvät tutut nimet. Jokerit ovat tuttuun tyyliin takoneet joukkueelle juoksuja; Juha Niemi 33 ja Aleksi Rautiainen 18. Myös Juha Puhtimäki on onnistunut hyvin uudessa seurassaan niin lautasen äärellä, kuin mailankin varressa (64 kärkilyöntiä).

Juha Niemi on tuttuun tyyliin ollut JoMan paras kotiuttaja. Kuva: Niilo Hirvonen

Paikallisottelut ovat luonnollisesti yksiä kauden kohokohdista ja ovat osoittautuneet varsin viihdyttäviksi otteluiksi. Viime kaudella KiPa ja JoMa kohtasivat kolme kertaa, voittojen mennessä joensuulaisille 2-1. Pre-seasonilla joukkueet kohtasivat peräti kolme kertaa, joissa kaikissa JoMa oli parempi. Tätä kurssia lähdetään kääntämään ja hakemaan toisena joukkueena JoMan päänahkaa heidän uudesta kodistaan.

Sunnuntaina 17.6 pelit jatkuvat puolestaan kotoisella Rantakentällä, kun vastaan asettuu Alajärven Ankkurit. Joukkueet kohtasivat tämän kauden Superpesiksessä jo kertaalleen, KiPan hakiessa supervuoroparin kautta vierasvoiton Kitrolta. Etenkin KiPan Samu-Kalle Varonen aiheutti pohjalaisille harmaita hiuksia läpilyönneillään.

Ankkurit ovat jumiutuneet sarja häntäpäähän hakien vielä kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan. Ennen vierailua Rantakentälle, joukkue matkaa torstaina Hiukkaan Sotkamon Jymyn vieraaksi. Rantakentällä joukkue ei ole viime vuosina kauheasti juhlinut, sillä viimeisin voitto on vuoden 2012 toukokuulta. Viime vuonna Ankkurit kuitenkin pisti KiPan tiukille Sami Mikkolanahon johdolla, taipuen vasta supervuoroparissa.

Aki Orava Rantakentällä 2017. Kuva: Niilo Hirvonen

Joensuun Maila – Kiteen Pallo, perjantaina 15.6 klo 18, Kerubi stadion, Joensuu

Kiteen Pallo – Alajärven Ankkurit, sunnuntaina 17.6 klo 17, Kiteen Rantakenttä

ENNAKKO: KiPa isännöi Oulun Lippoa Juvalla

Haminasta haetun tärkeän kolmen pisteen voiton jälkeen KiPa jatkaa pelejään Juvan Puistolassa, kun vieraaksi saapuu sarjan hännillä majaileva Oulun Lippo Pesis.

KiPa haki torstaina tärkeät pisteet Haminasta luvuin 0-2 (1-6, 3-4) sarjanousija Haminan kustannuksella ja katkaisi näin kolmen ottelun tappioputkensa. Parantuneen peli-ilmeen lisäksi erittäin tervetulleita uutisia Hamina-ottelussa olivat Juhani Myyryläisen ja Ville Hämäläisen paluu pelaavaan kokoonpanoon. Haminassa joukkue esitti selkeän tasonnoston jokaisella osa-alueella aikaisempiin peleihin nähden ja tulos oli sen mukainen. Erityisesti mailan varressa kunnostautuivat joukkueen kapteeni ja ykköskotiuttaja Sami Partanen (3/1), sekä Antti-Jussi Toropainen, joka paukutti kauden ensimmäiset lyödyt juoksunsa komeasti kunnarin siivittämänä (1+4/2). Paluun kokoonpanoon tehnyt Ville Hämäläinen puolestaan toi kiteeläisille kolme juoksua.

Myyryläinen pelasi vakuuttavasti paluuottelussaan ja löi yhden juoksun. Kuva: Niilo Hirvonen

Lippo saapuu Juvalle niskassaan yhdeksän peräkkäistä tappiota. Tähän mennessä joukkueen ainoa voitto onkin avausottelusta Alajärven Ankkureiden vieraana, jolloin oululaisten onnistuivat kääntämään tiukan ja vähäjuoksuisen ottelun edukseen 1-2. Tämän jälkeen jaksovoitot ovat vältelleet Lippoa edelliseen otteluun asti. Viimeisimmässä, Pohjois-Pohjanmaan paikallistaistossa, joukkue otti pisteen Raahea vastaan, vaikka hävisikin ottelun jaksoin 1-2. Keskinäisissä kohtaamisissa KiPa oli viime vuonna niskan päällä, voittaen sekä Kiteellä (2-0), että Oulussa (1-2).

Joukkueen alkukauden johtavia pelaajia ovat olleet kiteeläisillekin viime kaudella tuttu Jouni Mäki (1+10 lyötyä) ja Eino Järvelä (0+8 lyötyä). Tapani Piri puolestaan on tullut kotiin juoksun arvoisesti alkukauden aikana jo 10 kertaa ja Niko Korhonen yhdeksän kertaa. Kärkilyöntitilastossa oululaisista korkeimmalla on Riku Niemi 43 kärkilyönnillään.

Viime kaudella Toropainen takoi 6 kunnaria, torstaina tuli tämän kesän ensimmäinen. Kuva: Niilo Hirvonen

KiPan joukkue lähtee Juvalle luonnollisesti vain ja ainoastaan kolme pistettä mielessä: ”Oli meille tärkeää, että saatiin sairastupaa tyhjäksi ja henkisesti tärkeä voitto Haminasta torstaina. Juvalla ollaan viime vuosina onnistuttu hyvin, joten hyvillä mielin lähdetään Oulun kaatoon. Olen luottavainen, että oma hyvä suoritus riittää pisteisiin, etenkin kun pidetään ulkopeli laadukkaana, eikä anneta Oululle läpilyöntejä. Oulu on nuori ja yritteliäs joukkue. Lähtevät otteluun haastajina, joten varmasti pistävät kaiken peliin. Meidän pitää olla keskittyneenä ja hereillä läpi ottelun”, totesi joukkueen kakkospelinjohtaja Vesa Varonen perjantaina.

 

Kiteen Pallo – Oulun Lippo Pesis, sunnuntaina 10.6 klo 16, Puistolan pesäpallostadion, Juva

ENNAKKO: KiPa matkaa sarjanousijan vieraaksi

KiPa jatkaa otteluitaan torstaina 7.6, kun joukkue matkaa pirteästi kautensa aloittaneen sarjanousija Haminan Palloilijoiden vieraaksi.

KiPa matkaa ympyräkaupunkiin pitkästä aikaa superpesiksen merkeissä, kun perinteikäs, seitsemän Suomen mestaruuden Haminan Palloilijat isännöi joukkuetta torstain mittelössä. Viimeksi vuonna 2001 Superpesiksessä pelannut Hamina on aloittanut kautensa pirteästi. Kymmenestä ensimmäisestä mittelöstä kasassa on viisi voittoa ja yhtä monta tappiota, asettuen sarjataulukossa kuudennelle sijalle. Sitkeä joukkue on poiminut tärkeitä pisteitä vastustajiltaan pitkien jännitysnäytelmien kautta supervuoroparissa tai kotiutuslyöntikilpailussa. Viimeksi tämän sai kokea Ankkurit Kitrolla, josta HP haki 1-2-vierasvoiton supervuoroparin jälkeen.

Oranssipaidat ovat aloittaneet kauden pirteästi. Kuva: Emmi Rasa

Joukkueen alkukauden onnistujiin voidaan laskea Koskenkorvalta siirtynyt Janne Leppälä, jonka lyönnit ovat tehonneet jo kolmen kunnarin ja 13 tavallisen juoksun arvoisesti, sekä kärkilyöntitilaston kärkipäässä keikkuva Juha Toikka (61 KL) on yksi ehdottomista onnistujista. Joukkueen profiilipelaajiin voidaan laskea myös Imatralta siirtynyt Lauri Kaartokallio.

Mielenkiintoinen yksityiskohta joukkueiden kohtaamisessa on myös se, että KiPan punanuttua kantaa tällä kaudella Jesse Eskelinen ja Jani Ahonen, jotka olivat suuressa roolissa nostamassa Haminaa viime kaudella takaisin Superpesikseen. Haminassa puolestaan on kiteeläisille tutut Joni Lehikoinen ja KiPasta lainalla oleva Oskari Purmonen, jonka pelaaminen on epävarmaa loukkaantumisien vuoksi.

Otteluun lähdettäessä KiPalla on allaan tuloksellisesti vaikea jakso. Joukkue on hävinnyt kolme edellistä otteluaan puhtaasti 2-0. Positiivisia uutisiakin on, sillä joukkueen sairastupa alkaa olla tyhjenemässä ja käyttöön saataneen mukaan Topi Hurskaista lukuun ottamatta koko rosteri.

Jani Ahoselle Vallikenttä on tuttu paikka. Kuva: Niilo Hirvonen

”Alla muutama hankala peli, on ollut paljon poissaoloja ja ei ole pelattukaan parhaimmalla tasolla. Silti hyvällä ja luottavaisella mielellä lähdetään Haminaan. Itselle tuttu seura ja tuttu kenttä, jonne on kiva palata. Noustaan pelillisesti omalle tasolle ja tuodaan voitto Kiteelle”, totesi Jani Ahonen ottelun alla.

”Hamina voi olla nihkeä vastustaja. Ovat lyöneet hyvin ja hyvänä päivänä varmasti hankala vastustaja meillekin. Hyvin pitää pelata”, jatkoi Ahonen vielä ennakointiaan.

 

Haminan Palloilijat – Kiteen Pallo, torstaina 7.6 klo 18.00, Vallikenttä, Hamina.

ENNAKKO: Kovavireinen Kouvola saapuu Rantakentälle, heti perään Vimpeli

Vieraskiertueen jälkeen KiPa palaa Superpesiksen puitteissa takaisin Rantakentälle, kun torstaina 31.5 Kouvolan Pallonlyöjät saapuvat Keski-Karjalaan ja maanantaina 4.6 vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari Vimpelin Veto.

Loukkaantumisista viime aikoina kärsinyt Kiteen Pallo jatkaa kotiotteluitaan kolmen vierasottelun jatkeeksi. Vieraskiertueen saldoksi muodostui lopulta kahden pisteen voitto Kankaanpään Mailasta lukemin 1-2s (3-0, 1-6, 1-2) ja tappiot Koskenkorvan Urheilijoille 1-0 (3-1, 4-4) ja Imatran Pallo-Veikoille 2-0 (5-1, 9-2). KiPan joukkueessa on viime aikoina tosiaan loukkaantumisia riittänyt, kun Ville Hämäläinen palasi vastikään pelaavaan kokoonpanoon, Juhani Myyryläinen oli sivussa koko vieraskiertueen ja Topi Hurskainen loukkaantui Koskenkorvalla.

Valentin Ikonen vaihtoi viime kauden jälkeen Kouvolasta KiPaan.

Torstaina vastaan asettuu kovassa vireessä olevan Kouvolan Pallonlyöjät, joka kauden ennakkoarvioinneissa on arvioitu jopa mitaliehdokkaaksi. Joukkue on aloittanut kauden vahvasti, ottaen puhtaita kolmen pisteen voittoja kauden alun kuudesta ottelustaan peräti neljä. Joukkoon on mahtunut niin selkeä kotivoitto mm. Joensuun Mailasta ja harvinainen vierasvoitto lukemin 1-2 Hiukasta Sotkamon Jymyn vieraana. Ainoa tappion joukkue on kokenut avausottelussaan Vimpelin vieraana.

Koplan joukkue on kokenut viime vuodesta varsin vähän muutoksia. Merkittävin muutos lieneekin pelinjohtopuolella, kun Eero Pitkänen väistyi sivuun ja Matti Iivarinen saapui Kymenlaaksoon Alajärven Ankkureista. Joukkueen rungon muodostavat edelleen kokeneet huippupelaajat, kuten Juha Korhonen, Toni Laakso, Matti Latvala ja Anssi Lammila ja Juho Hacklin. Varsinkin Korhonen on ollut hyvässä vireessä johtaen tällä hetkellä lyöjätilastoa 24 lyödyllä juoksulla.

Koplan Tommi Mäentausta johtaa etenijätilastoa. Kuva: Niilo Hirvonen

Viime kaudella Kopla oli keskinäisissä otteluissa niskan päällä voittaen runkosarjassa sekä kotonaan, että Kiteellä puhtaasti jaksoin 2-0. Jatkosarjassa KiPa isännöi kouvolalaisia vielä toistamiseen, jolloin vieraat olivat vahvempia jaksovoitoin 1-0.

Maanantaina vieraaksi saapuu puolestaan hallitseva Suomen mestari Vimpeli Veto, joka on aloittanut kauden mestarin elkein voittaen tätä kirjoitettaessa kaikki pelaamansa kuusi ottelua. Ennen Kiteelle saapumista, joukkue pelaa vielä kotona JymyJusseja vastaan, sekä edellisenä päivänä sunnuntaina Joensuussa JoMan vieraana.

Veto on tullut KiPalle viime vuosina harvinaisen tutuksi, sillä joukkueet ovat kohdanneet runkosarjaotteluiden lisäksi sekä vuosien 2017 ja 2016 pudotuspelien puolivälierävaiheessa. Pohjalaiset ovat olleet kohtaamisissa niskan päällä, sillä KiPan edellinen voitto on vuodelta 2012. Viime kauden pudotuspelisarjassa KiPa pisti kuitenkin Vedon koville ja oli lähellä voittoa kotiottelussa Rantakentällä. Nyt onkin siis aika iskeä kapuloita Vimpelin rattaisiin ja kuitata pisteet hallitsevan mestarin kustannuksella.

Janne Heimosen syötöt ovat tulleet viime vuosina kipalaisille tutuiksi. Kuva: Niilo Hirvonen

Veto ei myöskään ole kokenut suuria muutoksia viime vuotiseen joukkueeseen verrattuna. Tuomo Lönnmark päätti lopettaa viime kauden jälkeen, mikä lienee muutoksista merkittävin. Joukkueen rosteri tuskin pesäpallokansalle suurempia esittelyjä kaipaa, sillä laadun takaavat tutut nimet Sami Haapakosken, Mikko Kanalan, Henri Puputin ja Janne Mäkelän johdolla. Edellisessä ottelussa Lippoa vastaan nähtiinkin merkittäviä merkkipaaluja, kun edellä mainituista herroista Haapakoski sai täyteen 900. tuodun juoksunsa ja Mäkelä nousi kaikkien aikojen vetolaiseksi superpesiotteluiden määrässä mitattuna.

 

Kiteen Pallo – Kouvolan Pallonlyöjät torstaina 31.5 klo 18, Kiteen Rantakentällä

Kiteen Pallo – Vimpelin Veto maanantaina 4.6 klo 18, Kiteen Rantakentällä

 

Tervetuloa!

ENNAKKO: KiPalla edessä kolme vieraspeliä neljään päivään

Kiteen Pallo lähtee viikonloppuna tien päälle, kun joukkue kohtaa lauantaina 26.5 Koskenkorvan Urheilijat ja sunnuntaina 27.5 Kankaanpään Mailan. Kotiuduttuaan Länsi-Suomesta joukkue matkaa vielä tiistaina 29.5 Imatralle IPV:n vieraaksi.

Edellisessä ottelussaan Rantakentällä kunnareiden siivittämänä Sotkamon Jymyn jaksoin 2-1s (5-4, 0-5, 3-1) kaatanut kiteeläisryhmä lähtee kohti tärkeää tuplapeliviikonloppua täynnä itseluottamusta. Kauden alussa mailan varressa loistaneiden Sami Partasen ja kunnarikone Samu-Kalle Varosen lisäksi lyöntipelissä Jymyä vastaan onnistuivat erityisesti ottelun parhaana palkittu Valentin Ikonen ja Jani Ahonen. Hämäläisen Villen, Myyryläisen Juhanin ja Kotron Villen poissaoloista kärsinyt KiPa onnistui hyvin myös ulkopelissä. Ottelu osoitti sen, että laajuutta ratkaisuihin joukkueesta löytyy tällä hetkellä niin maila, kuin räpyläkin kädessä.

Jani Ahonen onnistui hyvin Jymyn kaadossa. Kuva: Niilo Hirvonen

Koskenkorvan Urheilijat:

Vieraskiertueen ensimmäinen isäntä Koskenkorvan Urheilijat oli viime vuonna KiPalle hankala vastus, sillä tuloksena Kossu-peleistä oli kolme tappiota. Tänä vuonna pohjalaiset ovat aloittaneet oman Superpesis-kautensa melko vaihtelevasti. Kotonaan Kossu on pelannut kauden alkuun kolme ottelua, joissa se on taipunut Jymylle kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 1-2k ja Ankkureille lukemin 0-1, sekä voittanut Imatran Pallo-Veikot 1-0. Viimeisimmässä ottelussaan Pattijoella joukkue sai kuitenkin hanat kunnolla auki hakien puhtaan 0-2-voiton paukuttaen peräti 20 juoksua raahelaisten ulkokenttään.

Koskenkorvankin joukkue on kokenut merkittäviä muutoksia viime kaudesta. Suurin menetys lienee lyöjätykki Jere Dahlströmin siirtyminen Imatralle. Alkukauden onnistujiin joukkueessa ovat kuuluneet kokenut Veli-Pekka Yli-Hirvelä ja Pattijoella 5 juoksua lyönyt Patrik Wahlsten.

Kankaanpään Maila:

Sunnuntaina matka jatkuu Satakuntaan, kun vastaan asettuu Kankaanpään Maila. KaMa on Kossun tavoin aloittanut kauden kahdella voitolla (2-0 Tahko ja 1-0 Lippo) ja kahdella tappiolla (0-1 JoMa ja 2-0 JymyJussit). Viime kaudella täpärästi Superpesispaikkansa säilyttänyt KaMa on kokenut valtavia muutoksia. Lähtijöiden joukosta löytyy mm. Sami Joukainen, Joni Rytkönen, Ville-Veikko Olli, Valtteri Kleemola ja Jukka Lankinen. Kari Kellokoski ja Jouni Itävalo kantavat ison vastuun joukkueen pelaamisesta.

Viime kaudella tasaiset kamppailut kääntyivät KaMan eduksi. Kuva: Niilo Hirvonen

Viime kaudella KaMa osoittautui KiPalle haastavaksi vastustajaksi, sillä joukkue ryösti Rantakentältä voiton lukemin 1-2s (0-2, 5-1, 0-1) ja voitti kotonaan puhtaasti lukemin 2-0 (3-2, 5-3). Tästä on siis kiteeläisten erittäin hyvä lähteä parantamaan tälle vuodelle KaMaa vastaan.

Imatran Pallo-Veikot:

Maanantain lepopäivän jälkeen matka jatkuu vielä tiistaina Imatralle. Pallo-Veikkojen alkukausi ei ole varmasti edennyt, kuten joukkue olisi halunnut. Tätä kirjoitettaessa IPV majailee sarjataulukon häntäpäässä, saalina viidestä pelistä vain yksi voitto Alajärveltä Ankkureiden vieraana (1-2s). Fuengirolan lämmössä kautensa aloittanut IPV on kerennyt taipua voiton lisäksi niin Vimpelille (0-2), Koskenkorvalle (1-0), Raahelle (0-2) ja viimeisimpänä Tahkolle (0-2). Sunnuntaina 27.5 ennen KiPan isännöimistä joukkue vierailee vielä Haminassa varmasti tarkoituksenaan oikaista orastava tappioputki.

IPV ei ole kokenut viime vuoteen nähden massiivia muutoksia. Lyöjäjokeri Lauri Rönkkö vaihtui toiseen tykkiin, Jere Dahlströmiin, joka onkin ollut kauden alussa imatralaisten paras kotiuttaja yhdeksällä lyödyllään. Runkopelaajista Lauri Kaartokallio vaihtoi Haminaan ja Juhani Myyryläinen takaisin KiPa-nuttuun. Alkukaudesta joukkueen onnistujiin voidaan laskea myös entinen kipalainen, Jussi Hurskainen, viidellä lyödyllä ja seitsemällä tuodulla juoksullaan.

Ex-KiPa Jussi Hurskainen on onnistunut hyvin alkukaudesta. Kuva: Niilo Hirvonen

Viime kauden kohtaamisissa KiPa ja IPV ottivat molemmat voitot keskinäisissä kotikentällään puhtaasti 2-0. Kiteeläisten motivaatiota vieraspisteiden hakemiseen tuskin tarvitsee arvuutella, sillä harjoituskaudella pelatuista kahdesta ottelusta etelän naapurin onnistuivat nappaamaan voitot molemmista lukemin 1-0, joten tätäkin saldoa lähdetään ehdottomasti kääntämään.

Koskenkorvan Urheilijat – Kiteen Pallo lauantaina 26.5 klo 17, Sähkökoje Areena

Kankaanpään Maila – Kiteen Pallo sunnuntaina 27.5 klo 17, Pohjanlinnan pesäpallostadion

Imatran Pallo-Veikot- Kiteen Pallo tiistaina 29.5 klo 18, Ukonniemen pesäpallostadion

ENNAKKO: Seuraavana vastassa uudistunut Jymy

Kiteen Pallo jatkaa otteluitaan viime kauden hopeamitalistia Sotkamon Jymyä vastaan keskiviikkona 23.05 Rantakentällä.

KiPa palaa tutulle Rantakentälle kahden ottelun voittoputkessa, joista toinen saavutettiin viikko sitten vieraissa Ankkureiden kustannuksella luvuin 1-2s (2-13, 4-2, 0-1). Alajärvellä joukkue löysi hyvän lyöntivireen ja tulosta tuli peräti 16 juoksun verran. Onnistumisia varsinkin mailan varressa saatiin laajalla rintamalla Eko Partasen (6 lyötyä) ja Samu-Kalle Varosen (2+3 lyötyä) johdolla.

Topi Hurskainen täräytti Alajärvellä kunnarin ja on tuonut KiPalle jo seitsemän juoksua.

Jymy on aloittanut kauden kolmella voitolla, joskin näin kauden alussa joukkue on joutunut taistelemaan pisteet itselleen pitkän kaavan kautta. Koskenkorvalla Jymy haki 1-2-voiton kotiutuslyöntikilpailun kautta ja kotiottelussaan Helsingin Töölössä Tahko kaatui supervuoroparissa 2-1. Viimeisimmästä ottelustaan Haminasta Jymy haki puhtaan 0-2-vierasvoiton. Joukkue elää omalla tavallaan muutoksen aikaa, sillä joukkueesta on hävinnyt monia pitkän linjan runkopelaajia viimeisten vuosien aikana. Immo ja Kosti Rautiainen jättivät pelikentät toistaiseksi taakseen, Mikko Korhosen comeback jäi yhden vuoden mittaiseksi ja viime kaudella ”eläkkeeltä” vielä pelikentille palannut Jani Komulainen nähdään tänä vuonna kainuulaisten viuhkan varressa. Menetyksistä huolimatta Jymyn joukkue on edelleen kivikova: kokoonpanosta löytyvät tutut kasvot lukkarilegenda Toni Kohosen ja viime kauden lyöjäkuningas Roope Korhosen johdolla. Kotiutusvoimaa riittää, kun Imatralla viime kaudella peräti 86 juoksua tykittänyt Lauri Rönkkö palasi takaisin violettioranssiin paitaan säestämään Korhosta.

Lyöntitykkien edessä nopeajalkainen Niilo Piiponniemi on tuonut alkukaudella Jymylle jo kuusi juoksua.

”Meille Jymy on kauden alkuun hyvä mittari. Joukkueena Jymy on sellainen, että keväällä kaikki palaset eivät vielä istu täydellisesti, mutta heidän laadukas ulkopeli on vakuuttanut. Hyvin saadaan onnistua mailan varressa, että voidaan taistella pisteistä”, totesi Alajärvellä KiPan parhaaksi pelaajaksi valittu Sami Partanen.

Kesällä 2016 KiPa juhli Sotkamoa vastaan Rantakentällä.

Viime kaudella KiPa kohtasi Jymyn kolmeen otteeseen Jymyn voittaessa nämä kaikki puhtaasti 2-0. Myös kauden kynnyksellä Rantakentällä pelattu harjoitusottelu päättyi Jymyn voittoon 0-2 (0-2, 0-3). Vuoden 2016 runkosarjassa KiPa kuitenkin onnistui kaatamaan Jymyn Rantakentällä lukemin 2-1, ja tältä pohjalta on hyvä lähteä oikaisemaan viime kauden mollivoittoinen sarja ”Kainuun kultajunaa” vastaan.

Kiteen Pallo – Sotkamon Jymy keskiviikkona 23.5 klo 18 Kiteen Rantakentällä.

Tervetuloa kannustamaan KiPa voittoon!

KiPa matkaa Ankkureiden vieraaksi keskiviikkona

Kiteen Pallo matkustaa toiselle puolen Suomea kauden ensimmäiseen vierasotteluun keskiviikkona 16.5, kun Alajärven Ankkurit isännöi joukkuetta Kitrolla.

KiPa lähtee kauden ensimmäiselle vierasreissulle kahden kotipelin myötä, joista saldoksi muodostui 0-2 tappio Raahelle, sekä 1-0 voitto Seinäjoesta. Ensimmäisessä ottelussa oli selvästi havaittavissa alkukauden hermostusta, mutta lauantaina JymyJusseja vastaan kiteeläiset saivat pelistä kiinni ja esitys niin sisä-, kuin ulkopelissä oli kokonaisuudessaan mallikasta pesäpalloa. Tiivis ulkopeli hyydytti lyöntivoimaisen seinäjokisryhmän täysin ja onnistumisia myös mailan varressa saatiin laajalla rintamalla. Joukkueen terveystilanne on myös hyvä, joten mitään muuta kuin voittoa viikon ainoasta ottelusta ei Alajärveltä lähdetä hakemaan.

Lauantain KiPan parhaan palkittu Eko Partanen paukutti kolme juoksua

”Tavoitteena selkeä vieraspelisaldon parantaminen viime kaudesta. Henkinen vireystaso ratkaisee huomenna paljon. Ankkurit on kotonaan erittäin vaarallinen, nuori pohjalaista pesäpalloa pelaava joukkue, jotka uskaltavat ottaa riskejä. Saadaan olla hereillä, kuten viime lauantainakin”, totesi Raimo Bragge ottelun alla.

Ankkurit ovat avanneet kautensa kahdella ottelulla, häviten sekä Oulun Lipolle, että Imatran Pallo-Veikoille lukemin 2-1. Jos Ankkureiden kauden avausottelu KiPan tavoin oli hieman tukkoinen, Imatraa vastaan Ankkureiden peli kulki jo paljon paremmin. Joukkueesta kannattaa pitää silmällä erityisesti kokenutta Aki Oravaa, sekä hyvin aikaisemmissa otteluissa kotiutuksissa onnistunutta Sami Mikkolanahoa ja joukkueelle kauden ensimmäisen kunnarin lyönyttä Valtteri Kleemolaa.

Viime vuonna KiPa ja Ankkurit kohtasivat toisensa kahteen otteeseen Superpesiksen runkosarjassa, molempien voittaessa kotiottelunsa.

Myös Sami Mikkolanaho on onnistunut hyvin alkukauden kotiutuksissa.

Poikkeuksellisesti Alavuden Montussa pelatun kotiottelun Ankkurit onnistuivat kääntämään itselleen vahvan ensimmäisen jakson turvin 1-0 (9-4, 5-5), kun taas Kiteellä KiPa käänsi ottelun itselleen lukemin 2-1 (0-3, 3-0, 1-0).

Tältä pohjalta odotettavissa on varmasti tasainen koitos pisteistä. KiPalaiset voivat lähteä ottelua kohti kuitenkin itsevarmoin mielin, sillä ei tarvitse mennä kuin kesään 2016, kun KiPa viimeksi onnistui Kitrolta hakemaan täydet kolme pistettä.

 

Alajärven Ankkurit – Kiteen Pallo keskiviikkona 16.5 klo 18.00, Kitron pesäpallostadion, Alajärvi

ENNAKKO: Superpesiskausi käyntiin kahden kotiottelun Superstartilla.

KiPa avaa superpesiskesän 2018 omalta osaltaan kahdella kotipelillä, kun torstaina 10.5 Pattijoen Urheilijat ja lauantaina 12.5 Seinäjoen JymyJusseit saapuvat Rantakentälle.

KiPa lähtee otteluihin terveenä ja hyvin valmistautuneena. Alla on kolme kovaa harjoitusottelua ulkokentällä. Tuloksellisesti tappiolliset harjoitusottelut Sotkamoa, Imatraa ja Joensuuta vastaan antoivat pelillisesti paljon joukkueelle ja KiPa on valmiina, kun tosipelit vihdoinkin alkavat.

Helatorstain kotiavaus

Viime vuonna PattU kohdattiin Juvalla. Nyt palataan takaisin Rantakentälle

Rantakentälle runkosarja-avaukseen saapuu vastustajaksi Pattijoen Urheiljat Raahesta. KiPa ja PattU kohtasivat viime runkosarjakaudella kahteen otteeseen. Ensimmäisessä kohtaamisessa Juvalla KiPa voitti puhtaasti 2-0. Toisessa pelissä Raahessa oli tasaisempaa, mutta KiPa haki sieltäkin voiton 0-1 lukemin.

Viime kaudesta KiPan ennakkoraadin mielestä vahvistunut PattU tulee varmasti tarjoamaan kovan haasteen kauden avaukseen. Lukkari Topi Kosonen lukeutuu Suomen kärkilukkareihin ja on vastustajan puolelta merkittävä tekijä ulkopelissä. Pohjoiskarjalaisille tuttu Timo Kallio palasi takaisin kasvattiseuransa riveihin Joensuun Mailasta ja PattU:n haaviin siirtomarkkinoilla tarttui myös vuoden 2015 lyöjäkuningas Ossi Meriläinen.

Äitienpäivän aattona pelataan taas kotona

Lauantaina Rantakentälle vastustajaksi saapuu vieraita suoraan Pohjanmaan sydämestä, kun Seinäjoen JymyJussit saapuvat Kiteelle. Jymyjusseja on läpi pesäpallopiirien pidetty yhtenä kovimmista viime vuosien mitalijoukkueiden haastajana, joten haastetta ei lauantailtakaan tule puuttumaan. Viime kesänä KiPa ja JymyJussit kohtasivat toisensa kolme kertaa: Seinäjoella JymyJussit olivat niukasti parempi jaksoin 1-0. Kiteellä KiPa puolestaan onnistui kaatamaan seinäjokiset puhtaasi 2-0. JymyJussit saapuivat vielä toistamiseen Rantakentälle ylemmässä jatkosarjassa ja onnistui tuolloin koleassa säässä hakemaan pisteet mukaansa jaksoin 0-2.

Superstartti-lippupaketit ovat vielä myynnissä edulliseen 20 € hintaan

Seinäjokisilta kannattaa totutusti pitää silmällä jokeritykki Jukka-Pekka Vainionpäätä. Kaksinkertainen lyöjäkuningas ja joukkueen kapteeni täytyy KiPan saada kuriin, jos pisteet halutaan pitää Rantakentällä.

E-passilla maksaminen on vaivatonta puhelinsovelluksen kautta

Kiteen Pallo – Pattijoen Urheilijat torstaina 10.5 klo 17 Rantakentällä
Kiteen Pallo – Seinäjoen JymyJussit lauantaina 12.5 klo 15 Rantakentällä

 

 

 

Superstart-kampanjalipulla molemmat ottelut + iltatilaisuus perjantaina 11.5 Kiteenhovissa klo 19 alkaen yhteensä 20 €

Liput portilta 15 €, 13 € (alennusryhmät) ja 8 € (16-18-v.). Ennakkoon ostettuina ennakkomyyntipisteistä liput -2 €!

Nyt meillä voi maksaa myös E-passi palvelun kautta!

Rantakentällä tavataan!

Poikien Superpesiksen sarjaohjelma julki

Pesäpalloliitto on julkaissut poikien Superpesiksen sarjaohjelman kesälle 2018.

Toistuuko nämä juhlat myös syyskuussa 2018?

Kiteen Pallo lähtee puolustamaan Suomen mestaruuttaan poikien Superpesikseen, johon osallistuu tulevana kesänä 11 joukkuetta. Joukkueet on jaettu kahteen alkulohkoon, joista kummastakin neljä parasta etenee pudotuspeleihin. Kiteen Pallo pelaa B-alkulohkossa yhdessä Kempeleen Kirin, Oulun Lippo Pesiksen, Puijon Pesiksen ja Sotkamon Jymyn kanssa.

KiPan ottelut alkavat heti toukokuun alussa 7.5 Kuopiossa Puijon Pesiksen vieraana. Alkulohkovaihe päättyy 2.7 Kempeleessä Kirin vieraana. A-nuorten Superpesiksessä runkopelipäivänä on maanantai. Suomen mestari on viimeistään selvillä syyskuun 18. päivä.

 

 

KiPan ottelut poikien Superpesiksessä, lohko B:


Ma 7.5. klo 18.00 Puijon Pesis – Kiteen Pallo – 90
Ma 14.5. klo 18.00 Kiteen Pallo -90 – Sotkamon Jymy
Ma 21.5. klo 18.00 Oulun Lippo Pesis Kiteen Pallo -90
Ma 28.5. klo 18.00 Kiteen Pallo -90 – Puijon Pesis
Ma 11.6. klo 18.00 Sotkamon Jymy – Kiteen Pallo -90
Ma 18.6. klo 18.00 Kiteen Pallo -90 – Oulun Lippo Pesis
Ke 20.6. klo 18.00 Kiteen Pallo -90 – Kempeleen Kiri
Ma 2.7. klo 18.00 Kempeleen Kiri – Kiteen Pallo -90

Tarkemmin poikien Superpesiksestä ja koko otteluohjelmaan voi tutustua sivulla: http://www.pesis.fi/kilpailu/sarjaohjelmat/poikien_superpesis/