SuperStartti kauteen 2018

Kiteen Pallo ottaa tänä keväänä lentävän lähdön superpesiskauteen!

Kausi avataan kotiottelulla helatorstaina 10.5. klo 17:00 Pattijoen Urheilijoita vastaan ja kaksi päivää myöhemmin äitienpäivän aattona lauantaina 12.5. klo 15:00 Seinäjoen JymyJussit saapuu Rantakentälle. Näiden kahden kotiottelun ja perjantaina 11.5. Kiteenhovissa järjestettävän pesisväen yhteisen illanvieton kokonaisuus kantaa nimeä #SuperStartti.

Lippupaketin hinta on vain 20 € (norm. erikseen ostettuna 35 €). Lippupaketit tulevat myyntiin to 26.4. ja niitä myy Kiteen Pallon juniorijoukkueet, jotka saavat myydyistä lippupaketeista osan omaan toimintaan.

Lisäksi lippupaketteja on myynnissä keskikarjalaisissa liikkeissä seuraavasti;

 • Kiteen Pallon toimisto,
 • Supermarket Kupiainen Kitee,
 • R-kioski Kitee,
 • R-kioski Tohmajärvi,
 • Kesport Kitee,
 • Kiteenhovi ja
 • Monimestarit Kesälahti.

Helatorstaina Rantakentälle kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä 500:lle ensimmäiselle jaetaan muoviämpärit. Lauantain JymyJussit-ottelun tauolla esitellään seuran kaikki juniorijoukkueet.

Perjantaina Kiteenhovissa järjestettävä pesisiltama on mainio tilaisuus saada lentävä lähtö pesiskauteen. Paikalla esittäytyy Kiteen Pallon superpesisjoukkue ja pelinjohto. Luvassa myös pelaajahaastatteluita sekä pelinjohtajan kaudenavaustervehdys. Illan musiikista vastaa energinen duo The Starmen Acoustic.

Valentin Ikonen – Uusia mahdollisuuksia KiPan sisäpeliin

Moro Valentin! Vai pitäisikö sanoa Allu? Vai millä nimellä haluaisit KiPa-perheen sinua kutsuvan?

− Allu tai Valentin, kumpi tahansa käy, ehkä kuitenkin virallisemmissa jutuissa Valentin.

Valentin Ikonen löi kaksi juoksua harjoitusottelussa Joensuun Mailaa vastaan.

Talven ensimmäinen harjoituspeli on takana, millainen fiilis pelistä jäi?

− Mahtavaa oli päästä pelaamaan uudessa joukkueessa uusien joukkuekavereiden kanssa. Päällimmäisenä pelistä jäi hyvä ja odottava fiilis, ollaan kuitenkin vasta tammikuussa menossa. Mielestäni ihan kelpo esitys meiltä ensimmäiseksi peliksi. Intoa täynnä tässä harjoitellaan jo kohti seuraavia pelejä.

Mennään tammikuun loppua, mitä se pesäpalloilijan kalenterissa käytännössä tarkoittaa?

− Perus talviarkea tämä tässä vaiheessa on, kovaa harjoittelua, joka kantaa kesään. Hieman aletaan mennä harjoittelussa jo enemmän räjähtävämpään ja lajinomaisempaan suuntaan. Myös joukkueen yhteisiä leiriviikonloppuja alkaa olla useammin. Tietysti alkavat hallipelit tuovat oman piristysruiskeensa keskelle talviharjoittelukautta.

Kuinka kulunut off-season on henkilökohtaisesti mennyt? Ja missä vietät sitä maantieteellisesti? 

− Off-season on sujunut erittäin hyvin, olen pysynyt terveenä ja sitä kautta pystynyt harjoittelemaan paljon. Ainakin testitulosten perusteella voin sanoa, että eteenpäin on menty kaikilla osa-alueilla. Asun Jyväskylässä, jossa opiskelen luokanopettajaksi. Päivät kuluvat pääosin koulun penkillä ja Hipposhallissa.

− Olen kokenut koulunkäynnin tasapainottavan harjoitteluani, sen takia tulee väkisinkin pidettyä myös palauttavia lepopäiviä. Koenkin, että meneillään oleva talviharjoittelukausi on ollut harjoituksellisesti tähän mennessä hyvin järkevä. Täällä on puitteet kunnossa monipuoliseen harjoitteluun ja paikkakunnalla asuvat muut joukkuekaverit (Topi Hurskainen, Simo Rahunen, Ville Kotro) antavat mainiota kiritystä treeneissä ja osaltaan mahdollistavat laadukkaan lajiharjoittelun.

Syksyllä tehty 2 vuoden sopimus toi Kiteen Palloon, kerro olennaiset motiivit Kiteelle tuloon? 

− Olennaisin syy Kiteelle tuloon oli vastuu ja rooli, jota joukkueesta on mahdollisuus ottaa. Myös urheilullinen ja nuori joukkue kokonaisuudessaan herätti mielenkiintoni.

Miten itse näet roolisi Kiteen Pallossa, mitkä ovat ne pelin osa-alueet johon tuot osaamisesi? 

− Mielestäni vahvuuteni ovat sisäpelissä. Tuon monipuolisuutta niin kotiutus- kuin vaihtotilanteisiinkin. Koen nuoresta iästäni huolimatta omaavani jo jonkin verran kokemusta ja näkemystä erilaisista seuroista ja kulttuureista. Pyrinkin tuomaan näkökulmaa myös taktiselle puolelle.

Entä ryhmädynamiikan osalta?

− Joukkueessa olen oma positiivinen itseni. Tosissaan, mutta ei turhan vakavasti, pilke silmäkulmassa.

Kuvaile millainen joukkue Kiteellä on kasassa kaudelle 2018?

− Nuori, nälkäinen, urheilullinen ja paljon töitä tekevä. Todella mielenkiintoinen.

Parin leirin otannalla, kenellä joukkueesta on pimeimmät läpät?

− Verbaalisesti lahjakkaan Myyryn ulosanti on todella kirjavaa, niin kasvotusten kuin WhatsAppinkin välityksellä.

Sinulla on nyt ikää 22 vuotta, eli olet pelaaja parhaassa iässä. Mitkä ovat tavoitteesi pesäpallon osalta seuraavan kahden kauden ajalle?

− Tavoitteenani seuraaville kahdelle kaudelle on vakiinnuttaa pelipaikka isossa roolissa ja sitä kautta lyödä itsensä läpi kohti Superpesiksen huippua.

Kerro vielä hieman omasta pelaajataustasta. Missä pesisopit on saatu alkuun ja kuinka ura on edennyt siitä tähän päivään saakka?

− Ensimmäiset pesisoppini olen saanut 6-vuotiaana Järvenpäässä pesiskoulussa. 2000-luvun alussa siellä pesis oli kova sana, pelasihan edustusjoukkue Kinnarin Pesis vuonna 2003 Suomen mestaruudesta. Joukkueessa pelasi kovia pelimiehiä, joita tuli seurattua tarkkaan, kuten Timo Rantatorikka, Simo Eerikäinen, Markus Meriläinen ja Pasi Kokkonen.

− Pesiskoulusta tie vei juniorijoukkueisiin, joissa pelasin pitkälti aina pykälää vanhempien kanssa. D-poikaikäisenä siirryin Hyvinkään Tahkoon, jossa sain pelata juniorijoukkueissa, jotka menestyivät.

− Jo pienestä asti minulla oli haave, että Sotkamon Urheilulukioon olisi päästävä. Yläkoulun jälkeen sinne sitten lähdettiin. Pidän lukioaikaa merkittävimpänä asiana tähänastisessa elämässäni, siellä sai paljon oppia pesäpallosta, harjoittelusta ja ylipäätään urheilijan elämästä. Hyvinkäältä tieni vei Kouvolaan pariksi vuodeksi ja nyt ollaan tässä.

Ville Hämäläisellä onnistunut paluu pelikentille

Edellinen ottelu syksyllä 2016 ja seuraava heti tammikuussa 2018. Sunnuntaina Joensuun Mailaa vastaan pelatussa hallikauden avauspelissä Ville Hämäläinen teki Kiteen Pallon kokeneimpana pelurina väkevän paluun pelikentille.

 

Millä fiiliksillä vuoden ensimmäisen leiriviikonlopun jälkeen?

– Peli on päällimmäisenä mielessä, mielestäni saatiin pelistä irti se mitä haettiin. Nyt nähtiin, mihin pitää vielä kiinnittää huomiota pelaamisen ohella. Itse pelaamisesta jäi itselleni erittäin hyvä kuva, en muista koskaan pelanneeni näin hyvää ensimmäistä hallipeliä. Sitten kun saadaan Sami Partanen ja Jani Ahonen vielä mukaan, on meillä hyvät aihiot kasassa.

 

 

Mitä muuta viikonloppu piti sisällään?

– Imatralla käytiin perjantaina pitkällä kentällä lyömässä, joka on todella erilaista verkkoon lyömisen ja salissa tehtäviin ulkopelitreeneihin verrattuna. Sitten lauantaina oli peliin valmistava päivä, käytiin paljon peliä läpi palavereissa, miten Kiteen Pallo pelaa kaudella 2018 ja yksi valmistava treeni. Enemmän kuitenkin palaverien kautta ja sitä kautta valmistautumista sunnuntain peliin.

Miten uuden pelinjohdon alaisuuteen tulo onnistunut, onko muutoksia vanhoihin aikoihin?

– Eivät Rami ja Vesku ole juurikaan muuttuneet, edelleen samoja miehiä kuin ennen. Ehkäpä minä olen se, joka on muuttunut eniten meistä.

Miten tästä eteenpäin?

– Pelillisen puolen asioita paljon mukaan. Tässä lähitulevaisuudessa testataan vielä ja siitä kaksi viikkoa, niin on edessä ensimmäinen halli-SM:n ottelu. Yksilön kannalta lajipuolta ja joukkueena asitten vielä hiotaan isoa kuvaa varmaan aika samalla tavalla kuin tänäkin viikonloppuna tehtiin. Pienryhmissä paljon mennään, kun porukka on hajallaan ympäri Suomea. Yksilöiden kautta vielä aika paljon tässä vaiheessa.

– Oikein huomasin, että miten siistiä pelaaminen on ja jos oli edes mitään epäilyjä siitä, oliko oikea ratkaisu tehdä paluu, ne kyllä karisivat. Vuosi minkä olin poissa, olin täysin irti lajista, jossa olin ollut kiinni kaksikymmentä vuotta ja löytyi uudestaan ne kaikki pienet jutut miksi alun perin tähän on lähdetty mukaan. Innostus on päällimmäinen tunne.

Palokuntanuoret ja -naiset mukana Seinäjoki-ottelun tapahtumassa.

Torstaina 13.7 pelattavassa ottelussa Seinäjoen JymyJusseja vastaan riittää kentän ulkopuolellakin toimintaa. Parhaillaan Kiteellä järjestettävän Itä-Suomen palokuntanuorten ja –naisten leiri Susiraja 2017 on vahvasti mukana ottelutapahtumassa.

Otteluun saapuu noin 250 leiriläistä ja teema näkyy myös Rantakentän tunnelmassa. Kello 16.30 alkaen Rantakentällä on mahdollista tutustua palokalustoon ja leirin järjestävä taho toteuttaa aiheeseen liittyvän kilpailun. Palkintona muun muassa kodin turvallisuuteen liittyviä tarvikkeita ja KiPan puolesta kaksi kappaletta vapaalippuja superpesisotteluihin.

Tervetuloa seuraamaan huippupesistä ja tutustumaan palokuntanuorten ja –naisten toimintaan!

Raimo Braggesta KiPan uusi pelinjohtaja

Raimo Braggesta KiPan uusi pelinjohtaja.

Raimo Bragge pesisikoni Pasi Pirisen kanssa tuulettamassa KiPan juoksua 21.7.2009 KiPa-KaMa-ottelussa

Raimo Bragge on Kiteen Pallon miesten superpesisjoukkueen uusi pelinjohtaja. Braggen sopimus kattaa kuluvan kauden loppuun.

Kiteen Pallo vapautti Jukka Latvalan pelinjohtajan tehtävistä sunnuntaina.
Kiteen Pallon puheenjohtaja Veini Haapasalo kertoo, että pelinjohtajavaihdon syynä on ennakoitua heikompi menestys.
– Nyt haetaan muutosta. Pelejä on vielä paljon jäljellä, Veini Haapasalo toteaa.
Kiteen Pallo on sarjassa tällä hetkellä kymmenentenä. Joukkueen seuraava peli on tiistaina 4.7.2017 Kankaanpäässä.
Lisätietoja Veini Haapasalo 040 665 98 98 

Hyvinkäältä piste mukaan

Kiteen Pallo avasi vieraspistetilinsä Hyvinkään Tahkon vieraana. Kotijoukkue oli lopulta parempi supervuoron jälkeen, mutta tuliaisina oli kuitenkin yksi piste. Loppulukemat kirjattiin Tahkolle 2-1 (4-2, 2-3, 1-0).

KiPan ulkopeli oli Hyvinkäällä jo huomattavasti paremmalla tolalla, mutta edelleen vastustajan liian monet läpilyönnit vesittivät voittomahdollisuudet. Tahko avasi juoksutilinsä avausvuorossa Teemu Nikkasen läpilyönnillä, mutta Sami Partanen kotiutti tasoittavalla Oskari Purmosen ja toiseen vuoroon lähdettiin tasalukemista 1-1.

Toisessa vuorossa hyvinkääläiset onnistuivat kahdesti puhkaisemaan KiPan ulkokentän ja ratkaisi jakson isäntien parhaana palkitun Riku Hokkasen ja Kimmo Carlsonin kunnareilla tyhjään kenttään. Kunnareiden välissä Ville Harju iski vielä yhden lisäjuoksun ja KiPa oli vuoron jälkeen kolmen juoksun takaa-ajoasemassa.

Sami Partanen kavensi vielä illan toisella lyödyllään, kun kotiin juoksi Simo Rahunen, mutta tämän lähemmäksi kiri ei riittänyt.

Toisella jaksolla Tahko siirtyi johtoon harhaheitolla ensimmäisessä vuorossa ja johti peliä aina viimeiseen vuoroon saakka. KiPa kuitenkin heräsi taisteluun aivan viime hetkillä ja iski viimeisessä vuorossa juoksua. Ensin Joni Tervo kotiutti Ville Postin, seuraavana Samu-Kalle Varonen saatteli kotipesän turvaan Simo Rahusen ja voittojuoksuksi jääneen osuman löi kunnarilla tyhjään kenttään Antti-Jussi Toropainen.

Tahko kavensi vielä viimeisen tasoittavalla Ville Keron lyönnillä, muttei pystynyt enää estämään kiteeläisten jaksovoittoa. Supervuorossa KiPa sai aloittavalla rakennettua yhden kotiutuspaikan, mutta Hannes Pekkisen pussinpohjalyönti ei riittänyt juoksuun saakka.

Tasoittavalla isännät ratkaisivat pelin, kun Teemu Nikkanen puhkaisi puolittain kolmospuolen ja isäntien kakkospalkittu Lauri Vierimaa toi illan neljännen juoksunsa etenemällä kotiin suoraan kakkoselta.

KiPan palkitut Hyvinkäällä olivat Ville Posti (1 tuotu ja 8/12 KL) ja Topi Hurskainen (5/9 KL).

Hyvinkään Tahko

pj:Sami Sirviö, Jari Levänen
3-tilanteet:18, harhat:1, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Riku Hokkanen 2P 1+0 2 11/12 7/8 2/2 1/1 1/1 92% I
2 Juha Puhtimäki L 8/11 5/7 3/4 73%
3 Teemu Nikkanen 3K 2 5/10 0/1 0/1 3/3 2/5 50%
4 Ville Harju 2K 1 1/1 1/1 100%
5 Aku Kettunen 1V 2/6 2/4 0/1 0/1 33%
6 Kimmo Carlson 2V 1+0 1 7/12 2/4 3/5 1/1 1/2 58%
7 Patrik Vartama 3V 2/6 1/1 0/1 1/3 0/1 33%
8 Santtu Patova 3P 1/5 0/4 1/1 20%
9 Erik Lahti S 0/2 0/1 0/1 0%
10 Ville Kero 1 4/7 3/3 1/4 57%
11 Roni Wahl 1/9 0/3 1/5 0/1 11%
12 Lauri Vierimaa 4 2/3 2/3 67% II
2+4 7 44/84 14/29 12/23 12/17 6/15 52%

Kiteen Pallo -90

pj:Jukka Latvala, Saku Havukainen
3-tilanteet:16, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Topi Hurskainen 2K 5/9 5/8 0/1 56% II
2 Ville Posti 3K 1 8/12 1/2 7/9 0/1 67% I
3 Simo Rahunen 2V 2 5/7 1/1 1/2 3/4 71%
4 Hannes Pekkinen S 4/8 2/2 2/4 0/2 50%
5 Joni Tervo L 1 3/7 2/4 1/3 43%
6 Sami Partanen 1V 2 5/10 0/1 0/2 3/3 2/4 50%
7 Antti-Jussi Toropainen 3V 1+0 1 6/10 2/2 2/3 1/2 1/3 60%
8 Joni Matikainen 3P 0/5 0/3 0/1 0/1 0%
9 Ville Kotro 2P 0/1 0/1 0%
10 Veli-Matti Sigvart 2/3 2/3 67%
11 Samu-Kalle Varonen 1 1/2 0/1 1/1 50%
12 Oskari Purmonen 1 1/2 1/1 0/1 50%
1+4 5 40/76 12/21 12/21 11/19 5/15 53%

JymyJussit jätti KiPan pisteittä

Kiteen Pallon vaikeudet vieraskentillä jatkuivat Seinäjoen vieraana. Kotijoukkue JymyJussit nappasi kaksi pistettä toisen jakson loppukirillään 1-0 (5-1, 3-3).

KiPan kohtaloksi koitui Seinäjoella jälleen vaikea ottelun alku. Kotijoukkue JymyJussit iski heti ensimmäisessä vuorossa neljä täppää yksittäisillä lyönneillä ja jakso oli käytännössä taputeltu. KiPa kavensi pelin kapteeni Sami Partasen kotiuttaessa Ville Postin toisessa vuorossa, mutta taisteluun jaksovoitosta kiteeläisistä ei ollut. Lyöjätilaston ykkösnimi Jukka-Pekka Vainionpää sinetöi jakson loppuluvut 5-1 kolmannen tasoittavalla.

Toisella jaksolla KiPa oli jo pirteämmällä ilmeellä liikkeellä ja pitkään näytti, että KiPa saa avattua vieraspistetilinsä. Joni Tervo löi avausvuorossa Simo Rahusen johtojuoksun arvoisesti kotiin ja Antti-Jussi Toropainen lisäsi johtoa toisessa vuorossa kotiuttamalla Topi Hurskaisen.

Kolmannessa vuorossa ottelun hahmo, kaikkiaan viidesti kotiuttanut JP Vainionpää kuitenkin käänsi ottelun. Miehen kahden juoksun arvoinen lyönti toi isännät tasoihin ja viimeisen aloittavalla sama herra vei JymyJussit jo 3-2 johtoon.

Robert Tallbackan viimeisen tasoittavalla lyömä juoksu vei yhden pisteen liitolle, mutta valitettavasti kiteeläisille tuloksena oli vain kotimatka ilman pisteitä.

KiPan parhaana palkittiin Seinäjoella hyvin vaihdellut Hannes Pekkinen ja kakkospalkinnon pokkasi Antti-Jussi Toropainen.

JymyJussit

pj:Mikko Vainionpää Pasi Tyynelä
3-tilanteet:14, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Tuomas Raunio 2K 6/7 6/7 86%
2 Juuso Myllyniemi 2P 2 4/8 1/2 3/6 50%
3 Ville Viita 3K 1 3/5 3/4 0/1 60%
4 Toni Marjamäki 1V 2 2/5 2/3 0/2 40%
5 Tero Tyynelä 2V 1 3/4 2/3 1/1 75%
6 Miika Anttila S 1 1 4/7 0/1 2/2 1/3 1/1 57%
7 Elmeri Lieto 3P 2/5 2/3 0/2 40% II
8 Henri Itävalo L 0/4 0/3 0/1 0%
9 Sami Korvola 3V
10 Jukka-Pekka Vainionpää 5 1 7/9 1/1 1/2 5/6 78% I
11 Ville Hotakainen 1 4/6 4/6 67%
12 Atte Kontio 1 1/1 1/1 100%
8 8 36/61 9/16 11/16 8/17 8/12 59%

Kiteen Pallo -90

pj:Jukka Latvala Saku Havukainen
3-tilanteet:5, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Ville Posti 3K 1 5/6 5/6 83%
2 Simo Rahunen 2V 1 2/6 1/1 1/5 33%
3 Hannes Pekkinen S 5/9 1/2 3/5 1/2 56% I
4 Sami Partanen 1V 1 4/12 1/3 1/3 1/5 1/1 33%
5 Joni Tervo L 1 2/5 0/1 0/1 1/2 1/1 40%
6 Topi Hurskainen 2K 2 2/4 2/3 0/1 50%
7 Ville Kotro 2P 3/4 3/4 75%
8 Antti-Jussi Toropainen 3V 1 4/5 1/2 2/2 1/1 80% II
9 Joni Matikainen 3P 0/3 0/2 0/1 0%
10 Veli-Matti Sigvart 1/3 1/3 33%
11 Samu-Kalle Varonen 1/3 1/2 0/1 33%
12 Robert Tallbacka 1 1/4 0/1 0/2 1/1 25%
4 4 30/64 13/23 8/22 5/14 4/5 47%

Otteluinfoa 9.7. sekä 11.7. otteluista

Otteluinfoa

9.7. KiPa – JoMa 

Rantakentällä 9.7 pelattavan ottelun KiPa-JoMa alkamisajankohta on muuttunut tuntia myöhemmäksi. 

Paikallisottelun avauspallo putoaa lautaseen klo 18.00.

 

 

11.7. IPV – KiPa

11.7 pelattavaan vierasotteluun Imatran Pallo-Veikkoja vastaan KiPan kausikorttilaisille erikoistarjous! KiPan kausi- ja vip-kausikortilla otteluun kaksi yhden hinnalla.

Tule Imatralle kannustamaan KiPa voittoon!

Ulkopeli petti Kempeleessä

Kempeleen Kiri kuittasi kesäkuun alun vierastappionsa kotonaan, kun Juhani Ojala iski 2+4 juoksua ja toi 5 juoksua. Toisen jakson alun KiPan 0 – 3 johto ei riittänyt ja KeKi otti puhtaan voiton 2 – 0 (5 – 2, 9 – 4).


Jos pelaaja iskee kunnarin molemmilla jaksoilla tehoin 2+4 juoksua, tuo 5 ja vaihtaa 12/15 kertaa, on hän voittavassa joukkueessa. Tällainen sankari oli Kempeleen Kirin Juhani Ojala.  Myös Kirin jokerina aloittanut Heikki Savikoski (9/13 KL) loisti tuomalla 4 juoksua ja iskemällä kunnarin tyhjään kenttään, mutta ei päässy tpalkinnoille. Kirin kakkospalkinnon sai etenkin avausjaksolla KiPan lyöntipelin hyydyttänyt lukkari Joonas Kauppinen (2/4 KL). 

KiPan parhaana palkittiin jälleen kärkietenijä Ville Posti (2 tuotua, 6/8 KL ykköselle).  Kakkospalkinnon sai kotiuttajajokeri Robert Tallbacka (2 lyötyä, 6/8 KL). Mainita pitää myös sataprosenttisesti 4/4 kertaa kentälle mennnyt jokeri Oskari Purmonen (5/6 KL).

Juhani OJala tymäsi
heti alkuun

Kempeleen Kiri aloitti sisällä ja  meni 1 – 0 johtoon kun Ossi Meriläinen iski yhden palon ajolähdöstä Aki Hanhelan kotiin. Jatkoajoista KiPa poltti Iiro Åmanin kotiin ja taululla oli jo kaksi ristiä. Silloin illan sankari, 2+4 juoksua ja 12/15 kärkkäriä saalistanut Juhani OJala iski läpi 1+2 juoksun arvoisesti. Kunnarin edellä kotiin ehtivät Heikki Ojala sekä Ossi Meriläinen kun Ojala ohitti kolmostaipaleella Moilasen. Tilanne äkkiä jo 4 – 0 ja KiPan tilanne kääntyi kurjaksi.

KiPa sai tasoittavallaan kakso kolmostilannetta, mutta Hannes Pekkisen ja A-J Toropaisen yrityksistä ei tulosta tullut. Toisessa vuoroparissa  Robert Tallbacka kavensi 4 – 1 kotiuttamalla VIlle Kotron, mutta kolmannen alkavalla Kiri kuittasi kun Jussi Korhonen löi Juhani Ojalan kotiin 5  -1. Jakson loppunumeroiksi jäi 5 – 2 kun Antti-Jussi Toropainen onnistui viimeisen tasoittavalla kotiuttamaan Topi Hurskaisen.

Toinen jakso alkoi
hyvin mutta…

Toisen jakson alkavalla KiPa puolestaan meni jo 0 – 3 johtoon, mutta valitettavasti se ei riittänyt mihinkään. KiPa teki heti kärjellään Ville Posti – Simo Rahunen – Hannes Pekkinen palottomat ajot Sami ”Eko” Partaselle, joka iski Ville Postin kotiin 0 – 1. Harhaheitolla Rahunen paloi kotiin mutta KiPa sai uuden kolmostilanteen, josta Joni Tervo löi Hannes Pekkisen tuomana 0 – 2. KiPa jatkoi painostustaan ja Robert Tallbacka kotiutti Sami Partasen 0 – 3. Ville Kotrokin pääsi kotiutusta yrittämään, mutta Tervo paloi kotiin.

Mutta tasoittavalla Kiri vastasi iskemällä kahdella perättäisellä lyöntivuorolla kunnarin! Ensin tauolla numerolle 3 vaihdettu Heikki Savikoski iski ykköstilanteessa 1+0 juoksun kunnarin, kun ykköseltä lähtenyt Åman paloi kotiin 1 – 3.  Heti seuraavana lyöjänä Juhani OJala iski läpi 1+1 juoksun arvoisesti, kun kunnarin edellä kolmoselta tuli kotiin Heikki Savikoski. Näin tilanne tasan ja kun Ossi Meriläinen pääsi vielä lyömään Juhani OJalalle tuplajuoksun, olikin tilanne kääntynyt 4 – 3:ksi. 

Toisessa vuoroparissa ei kumpikaan saanut etenijää kolmoselle ja kolmannen alkavalla KiPan Hannes Pekkinen löi Ville Postin kotiin tasoittaen tilanteeksi 4 – 4. Mutta Kirisai tasoittavalla peräti viisi juoksua ja ottelu oli ratkennut. Kiri rakensi heti kärjellään palottomat ajot, joista Meriläisen yritys päättyi laitomaan ja paloon. Mutta Juhani OJala, AnttiKiiskinen ja Jani Moilanen onnistuivat kotiuttamaan Aki Hanhelan, Onni Määtän ja Heikki Savikosken. Näin tilanne 7 – 4 ja toisella lyöntikierroksella onnistui vielä Aki Hanhela lyömään Jussi Korhosen kotiin 8 – 4. Ja Juhani Ojala sai tuoda harhaheitolla illan viidennen tuodun juoksunsa 9 – 4.

Kempeleen Kiri

pj:1pj Jarkko Kokko 2pj Mika Takalahti
3-tilanteet: 23, harhat: 1, vapaat: 0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
    1 Aki Hanhela S 1 2 6/8 4/4 1/1 0/1 1/2 75%  
    2 Onni Määttä 1V   1 3/8 1/2 2/6     38%  
    3 Jani Moilanen 2K 1   3/5   1/1 1/1 1/3 60%  
    4 Juhani Ojala 3V 2+4 5 12/15 1/2 3/4 2/3 6/6 80% I
    5 Antti Kiiskinen 3P 1   6/8 2/2 0/1 3/4 1/1 75%  
    6 Juuso Kalmakoski 2P     0/2 0/1     0/1 0%  
    7 Jussi Korhonen 3K 1 1 3/5 1/2 0/1 1/1 1/1 60%  
    8 Jarkko Hyry 2V     1/1 1/1       100%  
    9 Joonas Kauppinen   L     2/4   1/3 1/1   50% II
    10 Ossi Meriläinen   2 1 3/8 0/1   1/3 2/4 38%  
    11 Iiro Åman       1/3 1/3       33%  
    12 Heikki Savikoski   1+0 4 9/13 2/2 2/4 4/5 1/2 69%  
          3+10  14   49/80   13/20   10/21   13/19   13/20   61%  

Kiteen Pallo -90

pj:1pj Jukka Latvala 2pj Saku Havukainen
3-tilanteet: 15, harhat: 0, vapaat: 0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
    1 Ville Posti 3K   2 6/8 6/8       75% I
    2 Simo Rahunen 2V     4/7 0/1 4/6     57%  
    3 Sami Partanen 1V 1 1 6/10 2/2 2/3 1/4 1/1 60%  
    4 Hannes Pekkinen S 1 1 5/8   1/2 3/4 1/2 62%  
    5 Joni Tervo L 1   2/7   1/3 0/2 1/2 29%  
    6 Topi Hurskainen 2K   1 1/3 1/1 0/1 0/1   33%  
    7 Ville Kotro 2P   1 3/6 1/1 2/3 0/1 0/1 50%  
    8 Antti-Jussi Toropainen   3V    1   5/7 1/1 2/2 1/2 1/2 71%  
    9 Joni Matikainen 3P     2/7   0/2 2/4 0/1 29%  
    10 Veli-Matti Sigvart       0/5 0/5       0%  
    11 Oskari Purmonen       5/6 4/4   1/1 0/1 83%  
    12 Robert Tallbacka   2   6/9   2/2 2/3 2/4 67% II
          6     6      45/83   15/23   14/24   10/22   6/14   54%

Jymyn vahvat jaksojen alut liikaa

KiPa antoi liikaa räpylästä eikä pystynyt vastaamaan Jymyn jaksojen aloituksiin. KiPa-SoJy 0 – 2 (1 – 5, 1 – 8)

Kiteen Pallo-90:      0 0 0 1 = 1  0 1 0 0 = 1     0
Sotkamon Jymy:     2 3 0 0 = 5  4 1 3 0 = 8     2

– Ei pystytty vastaamaan Jymyn aloituksiin. Toisen jakson alussa annettiin kaksi ensimmäistä juoksua räpylästä ja se katkaisi pelillisen selkarankamme. Hävittiin lyöntivoimassa eikä pallot kestäneet räpylässä. Oli siellä sitten erinomaisia kotiutuslyöntejäkin, selvitti KiPan pelinjohtaja Jukka Latvala.

–  Tarkoituksena oli hyökätä heti kun saadaan tilannetta ja sitten vapaata lyöntiä. Suunniteltuihin paikkoihin lyötiin, tiivisti Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen.

– Meillä oli heikkoja pelejä räpylän kanssa eikä tänään ollut helppo lähteä pelaamaan, jatkoi Kuosmanen viitaten edellisiin kahteen tappioon JoMa:lle ja KPL:lle.

KiPan ykköspalkittu oli Ville Posti (1 tuotu, 6/7 KL) kuten edellisessäkin ottelussa. 

– Oma peli pyöri hyvin, mutta joukkueena ei päästy peliin mukaan ollenkaan, harmitteli Posti.

Ville Posti jälleen KiPan ykköspalkittu

Jymyn ykköpalkittu oli lyöjätilatoa johtaja jokeri Roope Korhonen, joka tänäänkin onnistui 6/7 kertaa kotiutustilantessaan (6 lyötyä, 7/8 KL).

– Tänään oli vähän agressioita noista parista edellisestä pelistä. Hyvin napsui mutta noissa läpilyönneissä on minulla huonoa tuuria, viittasi Korhonen kahdesti mainostaulun tolpaan osuneisiin läpilyönteihinsä.

Roope Korhonen vankisti paikkaansa lyöjätilaston kärjessä

KiPan kakkospalkinnon sai Hannes Pekkinen (3/6 KL) lähinnä hyvästä ulkopelistään. Jymyn kakkospalkinnon pokkasi sataprosenttisesti onnistunut Niilo Piiponniemi (1+1 lyötyä, 4 tuotua ja 10/10 KL), joka pelasi numerolla kaksi. Jymyn kärki toimi loistavasti, sillä numerolla 1 Jere Vikström (4 tuotua, 6/8 KL) meni 6/7 kertaa kentälle. 

KiPa pelasi ilman sairastunutta Simo Rahusta, joten Samu-Kalle Varonen pääsi ulkokentälle kakkoskoppariksi. Hän täräytti itseään toisen jakson toisessa vuoroparissa niin että Oskari Purmonen tuli koppariksi. Topi Hurskainen pelasi kakkosvahtina.Kärjen takana kapteeni Sami ”Eko” Partasella (2/9 KL) ei olut paras päivä, sillä hänen kolmosvaihtonsa onnistuivat vain kerran viidestä yrityksestä.  Oskari Purmonen meni hyvin 3/3 kertaa ykköselle.

Katso myös sateisen hämäriä kuvia ottelusta 

Avausjakso aneemisesti
vesisateessa 

Hienon kesäisen alkuviikonlopun jälkeen sunnuntaina satoi vettä kello 18 asti, joten Rantakentän katsomoissa oli aika harvaa vain reilun 400 katsojan ympärillä. Tunnelmaa latisti ottelun alussa se, että sisällä aloittanut KiPa ei päässyt kakkosta pitemmälle ja toisen alkavalla vasta viimeisenä lyöjänä Robert Tallbacka saatteli Samu-Kalle Varosen kaksi pesäväliä kolmoselle. Kotiutusyritys vain jäi hennoksi. 

Ensimmäisen tasoittavalla Jymy rakensi heti kärjellään palottomat ajot, joista kentän kunkku Roope Korhonen kotiutti Jere Vikströmin 0 – 1 kun tappoheitto ei pysynyt lukkari Joni Tervoin räpylässä. Kun Korhonen iski vielä tarkasti takanurkasta läpi mainostauluun ja Niilo Piiponniemi toi 0 – 2, alkoi ottelun juoni paljastua. 

Toisen tasoittavalla myös heti kärjestä tilanne päälle ja Markus Tuikka löi väliin kolmospuolelle ja  Jere Vikströmin kipitti kotiin 0 – 3. Roope Korhonen oli jälleen tehokas: ensin Saku Hakkarainen kotiin 0 – 4 Tervon jälleen kauhoessa ohi pallon ja heti perään välilyönti kakkospuolelle ja Markus Tuikan tuomana tilanne jo 0 – 5. 

Kolmannen alkavalla KiPa palottomat ajot aikaan, mutta Pekkisen ykkösrajanäpyn haki Kalle-Tapio Huusko hyvin ja poltti Veli-Matti Sigvartin kotiin. Joni Tervo kokeili kakkosrajanäpyä, mutta Tuikka oli siinä hyvin mukana eikä juoksutili auennut. Tasoittavalla myös kipalaiset saivat räpylänsä kuntoon eikä Jymy saanut tilannetta aikaan.

Viimeisen alkavalla KiPa sai myö palottomat ajot aikaan ja Joni Tervon väilyönti kolmoskopparin eteen kotiutti Ville Postin ja KiPa sai kavennuksen 1 – 5. Jatkoajoista Tallbackan lyönti meni kolmospuoelle kopiksi ja Sami Partanen haavoittui kotiin. 

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 14 – 22 (36 % – 59 %), kolmostilanteet yllättävän tasaisesti 8 – 9, mutta kotiutuksissa oli ero: 1/7 – 5/8. 

Toisen jakson alussa
KiPan selkäranka katkesi

Tauon jälkeen sade loppui mutta se ei KiPan peliä kirkastanut. Jymy aloitti toisen jakson sisällä ja meni heti 0 – 3 johtoon KiPan ulkokentän avustuksella. Heti kärjestä tehdystä palottomasta ajolähdöstä Roope Korhonen kotiutti Jere Vikströmin 0 – 1, kun KiPan kakkospuolella kauhottiin palloa. Heti perään Toni Kohonen kotiutti Niilo Piiponniemen 0 – 2 edelelen KiPan linjan avustuksella. Markus Tuikka löi tarkasti väliin kolmosjatkeelle ja Niko Korhonen toi 0 – 3.  Kun vielä numerolla 9 Mikko Korhonen koiutti merkkaamattomalla välilyönnillä Ville-Veikko Korhosen, oli taululla jo 0 – 4.

Tasoittavalla KiPa sai kahden palon ajot aikaan, mutta tilanne kuivui Postin töytäiltyä kopilla liian myöhään takaisin kolmoselle. 

Toisessa vuoroparissa Jymy lisäsi johtonsa 0 – 5:een kun mainostolpan ansiosta Roope Korhonen sai kopparin yli menneellä läpilyönnillään vain Niilo Piiponniemen kotiin. KiPakin sai vuorollaan jakson ainoan juoksun kun kolmesta perättäisestä ajolähdöstä viimeisestä Ville Kotro koiutti välilyönnillä Antti-Jussi Toropaisen 1 – 5. 

KiPan sieppari Hannes Pekkinen torjui Roope Korhosen tiukan vedon

Mutta kolmannen alkavalla Jymy teki vielä kolme juoksua lisää. Niilo Piiponniemi iski kakkosluukusta ykköstilanteessa maisemiin ja 1+1 kunnarin edellä kotiin tuli Jere Vikström ja taululle 1 – 7.  Tässä vuorossa Roope Korhonen epäonnistui ainoan kertansa kun Kotro poltti Piiponniemen kotiin. Kalle-Tapio Huusko löi vielä KiPan linjan haparoidessa Markus Tuikan tuomana jakson loppunumeroiksi 1 – 8. 

Huono heitto ohi ja Markus Tuikka tuo 1 – 8

Toisen jakson kärkilyönnit 20 – 26 (57 % – 61 %), kolmostilanteet 7 – 14, ja kotiutukset 1/5 – 8/15.  

Kiteen Pallo -90

pj:Jukka Latvala Saku Havukainen
3-tilanteet:15, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
    1 Topi Hurskainen 2V     4/7 4/7       57%  
    2 Ville Posti 3K   1 6/7 1/2 5/5     86% I
    3 Sami Partanen 1V     2/9 0/2 1/2 1/5   22%  
    4 Hannes Pekkinen S     3/6 1/2 0/1 2/2 0/1 50% II
    5 Joni Tervo L 1   3/6 0/1 1/2 1/1 1/2 50%  
    6 Samu-Kalle Varonen 2K     4/6 1/1 1/2 2/2 0/1 67%  
    7 Antti-Jussi Toropainen    3V   1 2/6 1/3 1/2 0/1   33%  
    8 Joni Matikainen 3P     0/5 0/4     0/1 0%  
    9 Ville Kotro 2P 1   2/2     1/1 1/1 100%  
    10 Veli-Matti Sigvart       1/5 1/5       20%  
    11 Oskari Purmonen       3/6 3/3 0/1   0/2 50%  
    12 Robert Tallbacka       4/9   1/2 3/3 0/4 44%  
          2    2     34/74  12/30   10/17   10/15   2/12   46%  

Sotkamon Jymy

pj:Mikko Kuosmanen Teemu Körkkö
3-tilanteet:23, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
    1 Jere Vikström 1V   4 6/8 6/7     0/1 75%  
    2 Niilo Piiponniemi 3K 1+1 4 10/10 1/1 6/6 1/1 2/2 100% II
    3 Niko Korhonen 2P   1 3/4   1/1 2/3   75%  
    4 Toni Kohonen L 1   5/6     4/5 1/1 83%  
    5 Markus Tuikka S 2 2 3/9 1/2 0/1 0/1 2/5 33%  
    6 Topi Korhonen 3P     5/10 1/3 1/1 3/4 0/2 50%  
    7 Kosti Rautiainen 2V     2/4 2/3 0/1     50%  
    8 Kalle-Tapio Huusko 3V 1   3/10 2/4 0/3 0/1 1/2 30%  
    9 Mikko Korhonen 2K 1   3/6   1/3 1/1 1/2 50%  
    10 Roope Korhonen   6   7/8   1/1   6/7 88% I
    11 Saku Hakkarainen     1 1/2 1/2       50%  
    12 Ville-Veikko Korhonen       1 0/3 0/2     0/1 0%  
          1+12  13   48/80   14/24   10/17   11/16   13/23   60%