9.9.2020 Kolmannessa puolivälieräottelussa KiPa ei päässyt omalle tasolleen. KPL kohtaa välierissä JoMan. KPL–KiPa 2–0 (4–2, 4–2)

Katso myös kuvat ottelusta

Kouvolaan matkusti kaksi bussilastillista sekä pikkuautoilla KiPan kannnustajia. 30-vuotisjuhlakausi tarjosi runsaasti huikeita hetkiä, vaikka juuri tällä hetkellä päällimmäinen tunne onkin pettymys. Viides sija on kuitenkin erinomainen suoritus! Kiitos kaikille kaudesta! Nyt hetki happea ja ensi kesänä isketään entistä kovempaa!

KiPan ykköspalkittu oli lukkari Jesse Eskelinen (1 tuotu, 5/8 KL), joka oli ottelun jälkeen lyhytsanainen:

– Kovasti harmittaa ettei päästy tänään omalle tasolle ja lopputulos on sitten tuossa. Ei muuta.

Ensimmäisen jakson menettäminen keljutti eniten KiPan pelinjohtaja Petri Tuuvaa:

– Tänään ensimmäinen jakso olisi pitänyt pysytä hoitamaan. Siinä missä meidän lyöjien piti onnistua, ei onnistuttu ja KPL sai vähän onnellakin neljännessä vuoroparissa pari juoksua. Meillä oli epäonnea kun harhaheitosta pallo pomppasi suoraan Kohoselle. Toisella jaksolla meillä oli kolme kehnoa sisävuoroa, neljäs oli vähän kosmeettisesti parempi. KPL oli tänöön parempi, lopetti Tuuva.

KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi oli tyytyväinen KiPan keulan kiinni saamiseen.

– Tänään saatiin paremmin KiPan keulaa kiinni. Toisella jaksolla oltiin koko ajan hallinnassa, mutta kun juoksuja on vähän, KiPa oli loppuun saakka vain yhden lyönnin päässä, muistutti Haimi.

KPL:n ykköspalkittu oli linjassa hyvin pelannut Matti Saukko (2 tuotua, 6/7 KL). Puolet eli neljä KPL:n juoksuista lyönyt Jere Dahlström jäi ilman palkintoa.

Ensimmäinen jakso oli voitettavissa

Avausjaksolla KiPa hengitti Koplan niskaan kolme vuoroparia ja oli juoksun päässä isäntiä 2–1 kolmen vuoroparin jälkeen. KiPa meni ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla 1–0 johtoon kun KPL:n takalukija kauhoi Sami Mikkolanahon maalyönnin ilmaan ja Jesse Eskelinen karkasi kotiin.

Toisessa vuoroparissa KPL meni Toni Laakson ja Matti Latvalan kolmospuolen välilyönneillä 2–1 johtoon. KiPa oli saamassa heti tasoituksen, kun Latvalan heitto meni ohi kolmospesästä, mutta pallo pomppasi onnekkaasti seinästä suoraan Toni Kohoselle ja Eskelisestä risti kotiin.

Viimeiseen vuoropariin KiPan hyvä ulkopeli oli saanut isäntien lyönnit alkamaan hankalasti viitosesta. Mutta ensimmäisenä lyöjänä jokeri Iiro Nokkala iski pallon kakkosluukusta läpi ja kun Lassi Vasarainen ei saanut katkaistua pallon kulkua, kunnari vei KPL:n 3–1 johtoon. KiPa pystyi torjumaan kolme ajolähtöä, mutta viimeisen lyöjän Jere Dahlström kahden laittoman lyönnin jälkeen kolmannenkin lyönnin KiPan kopparit arvioivat menevän takalaittomaksi. Pallo putosi kuitenkin keskelle rajaa ja Juho Hacklin toi 4–1. Vuoro loppui Kasperi Kaksosen polttaessa hienosti Matti Saukon Matti Latvalan näpystä.

Kasperi Kaksonen poltti selvästi Matti Saukon Matti Latvalan näpystä

Tasoittavalla KiPan Valentin Ikonen löi yhden palon tilanteessa Elmeri Purmosen tuomana 4–2 kavennuksen. Valitettavasti hintana oli toinen risti Pekkisestä kakkospesältä ja Allun riskiveto kakkosrajaan tuotti kolmannen palon ja jakso KPL:lle.

Jere Dahlström löi 3 juoksua 2. jaksolla

Toisella jaksolla KiPan sisäpeli tukehtui ja kolmeen vuoropariin saatiin vain yksi kolmostilanne. KPL teki kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa 2–0 johtoon Jere Dahlströmin ja Toni Laakson välilyönneillä.  Harmittavat kaksi lisäjuoksua tuli, kun Jere Dahlströmin yhden juoksun arvoinen lyönti luiskahti läpi ja taululle 4–0.

Ville Liukku iski viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillään pallon väliin ja Hannes Pekineen toi 4-2 kavennuksen

Neljännessä Hannes Pekkisen pitkällä kolmosrajanäpyllä Elmeri Purmonen toi KiPalle kavennuksen 4–1. Merkki oli heti päällä seuraavaan lyöntiin, mutta Hacklinin kopilla etenijä jäi vain kakkoselle eikä KiPa saanut jatkuvaa painostusta päälle. Viimeisenä lyöjänä Ville Liukku pisti viimeisen lyöntinsä väliin ja Hannes Pekkinen toi 4–2 kavennuksen.  Toisella lyöntikierroksella KiPan kärkietenijät haavoittuivat eikä KiPa saanut lisäjuoksuja, joten ottelun voitto ansaitusti KPL:lle luvuin 2–0 (4–2, 4–2).

Onnittelut Kouvolan Pallonlyöjille välieräpaikasta ja kiitos mielenkiintoisesta puolivälieräsarjasta.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin:
Kiitos KiPa! 🌹 tv. Papparazzi-Niilo
Ensi kaudella ei haasteta vain voitetaan itsemme ja kilpakumppanimme 👏👏