9.7.2020 ”Kitee oli parempi. Piste.” totesi JoMankin pelinjohtaja Valentin Ikosen lyötyä 1+7 juoksua. JoMa-KiPa 1-2s (6-2, 2-9, s1-3)

Katso myös kuvat ottelusta (aamulla lisää…)

– JoMa sai sellaisen alun kuin halusi, mutta meillä ei henki siitä horjunut. Toisen jakson alussa sitten vastattiin samalla mitalla. Myös Superin alku oli hyvä. Meillä on älyttömän hyvä fiilis, käsiä nousi joka miehellä ja tästä jatketaan, iloitsi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

Molemmat jaksot ratksesivat heti avaussisävuorossa. Kerubi Stadionin 2018 hengen yleisö sai ottelussa jännittää vain Supervuoroparia, mutta sekin ratkesi KiPan avaussisävuorossa Valentin Ikosen (1+7 lyötyä, 3 tuotua ja 11/12 KL) illan toisella läpilyönnillä ja Ville Liukun (3 lyötyä, 5/10 KL) kotiutuksella 0-3.

Avausjakso ratkesi heti JoMalle

JoMa aloitti 1. jakson sisällä Juha Puhtimäen ajolähdön läpilyönnillä tilanne isännille 3-0 ja Aleksi Rautiaisen näpyllä 4-0 sekä perään tulleella harhaheitolla jo 5-0.

– Etenijä lähti myöhään ja välilyönnillä piti poltaa kotiin, mutta sen sijaan taululle 3-0, harmitteli Tuuva vuoroparin jälkeen kun pallo pomppasi ihmeellisesti ohi KiPan kolmoskoppari Samu-Kalle Varosesta. KiPa hermoili selvästi ulkovuorossaan, mutta kokosi hyvin henkensä.

JoMan aloittavan sisävuoron jälkeen KiPa oli parempi, sillä jakson loput juoksut vieraille 1-2. Heti tasoittavallaan KiPa rakensi palottomat ajot Valentin Ikoselle, jonka lyönti linjaan riitti Elmeri Purmoselle (4 tuotua, 3/6 KL).  Kolmannessa vuoroparissa sama parivaljakko kavensi 5-2 merkkaamattomalla välilyönnillä. Jakso loppuluvut syntyivät kolmannen alkavalla JoMan Aleksi Rautiaisen kotiuttaessa Konsta Kettusen.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 11-6 ja kärkilyönnit 23-16 JoMalle.

Toisen jakson alku identtinen ensimmäisen kanssa – mutta nyt KiPa sisävuorossa

KiPa aloitti toisen jakson sisällä ja vaikka Puhtimäki nappasikin ykkäseltä Jesse Eskelisestä kärpäsen, rakensi KiPan Tommi Päivisen, Samu-Kalle Varosen ja Hannes Pekkisen lyönneillä aljot Valentin ”Allu” Ikoselle. Kumura syöksykoppia hakeneen kolmoskoppari Topi Hurskaisen eteen, pallo mahan ali maisemiin ja kenttä rullasi 1+3 juoksun arvoisesti! KiPa täytti pesät uudelleen ja Sami Mikkolanahon välilyönti jäi kopiksi, palo kotiin. Vaihto kuitenkin onnistui ja jatkoajoista Ville Liukku kotiiutti Elmeri Purmosen kakkosrajanäpyllä, jota Simo Rahunen ei saanut kiinni ja taululle 0-5.

JoMan tasoittava oli kehno: vain neljä lyöjää, kolme paloa tauolla sekoitetulla lyöntijärjestyksellä. Sisävuoro loppui nolosti kun tyhjällä hetkellä Topi Hurskainen oli irti ykköspesältä ja pallo olikin kakkosvahdilla kakoospesässä.

– Jaksojen alut olivat identtiset. Se siivitti meitä 1. jaksolla hienosti. Toisen jakson alkuun kaverille viisi pinnaa, siitä otetaan oppia. Ja toinen asia se, että tunnetilan tulee säilyä sillain että oma sisäpeli jatkuu. Oikea lopputulos. Kitee parempi ja piste, myönsi JoMan pelinjohtaja Mikko Korhonenkin.

KiPa lisäsi johtonsa jo 0-8:aan komannen alkavalla. Ville Liukku kotiutti ykkösrajanäpyllä Tommi Päivisen 0-6, Sami Mikkolanaho merkkaamattomalla kovalla kakkospuolelle Valentin Ikosen 0-7 ja Joni Lehikoinen määrämittainen stoppar Puhtimäen takaväärästä riitti Samu-Kalle Varoselle 0-8.

JoMa kavensi 1-8 Samuel Tirkkosen kotiuttaessa hermopallolla jokeripaitaan vaihdetun Topi Hurskaisen. Mutta KiPa kuittasi sen viisessä vuoroparissa kun Hannes Pekkinen löi pallon Hurskaisen eteen ja Elmeri Purmonen toi 1-9. Enää kosmetiikkaa oli viimeisen tasoittavalla Aleksi Rautiaisen välilyönnillä tekemä kavennus 2-9 Simo Vainikaisen tuomana.

Toisen jakson kolmostilanteet 5-14  ja kärkilyönnit 16-25 kirkkaasti KiPalle.

Ikonen juhli Supervuoroparissakin

KiPa iski luun kurkkuun JoMalle Supervuoroparin alkavalla. Kärjestä rakennettu paloton ajolähtö Pekkiselle ei vielä juoksua tuottanut, mutta jatkoajoista Kukas muu kuin Valentin Ikonen täräytti pallon kolmosluukusta läpi ja Tommi Päivinen sekä Samu-Kalle Varonen ehtivät kotiin. Samu-Kallen hölkkä meinasi kostautua mutta loppukirissä hän oli palloa nopempi. Taululle 0-2. Pesät ätyeen Mikkolanaholle, toinen risti taululle mutta neljäs ajolähtö tuotti jälleen tulosta kun Ville Liukkku otti JoMan ulkokentän avustuksella Valentin Ikosen kotiin 0-3.

Tasoittavalla JoMa kavensi ykkös-kolmostilanteessa Henri Litmasen kolmosluukusta osittain läpi menneellä lyönnillä Topi Hurskaisen tuomana. Tilanteesta vielä säikäytys kiteeläisille katsojille kun takapalon yrityksestä harhaheitto ohi kakkospesän. Siitä ei onneksi kummempaa, sillä seuraavalla lyöntivuorolla Henri Litmasen veto suoraan Ikoselle, toinen palo kolmoselta ja seuraavalla lyönnillä kolmas palo kakkoselta.

– Superin ratkaisu kolmosluukusta lyönti, täysin ansaittu, Mikko Korhonen kehui.

Petri Tuuva aurinkoisella mielellä jo ennen ottelun alkua

KiPa juhlii makeaa voittoa hallitsevista Suomen mestareista

Mahtavaa KiPa!

Valentin Ikonen lehdistön haastattelussa

Ville Liukku löi 3 juoksua. Tässä yhden käden kääntönäpyllä hassutetaan Puhtimäki pallon perään ja Tommi Päivinen tuo 0-7 2. jakson 3. vuoroparissa

KiPa oli ottelun kolmostilanteissakin selvästi JoMaa parempi 17-24 ja kärkilyönneissä 42-47.