9.7.2019 Imatralla ensimmäinen jakso Liukun näytöstä, toisella Pekkisen kunnari 1+2 avasi KiPan johtoaseman, joka piti hyvällä ulkopelillä loppuun asti. IPV – KiPa 0 – 2 (0 – 4, 4 – 6)

– Ainahan nämä paikallisottelut on mielenkiintoisia. Peli ei ole ollut siinä kuosissa mitä pitää olla. Ei ole isoista asioista kiinni ja Sotkamossa jo vähän näytettiin. Mikkolanaholle varmaan maiseman vaihto tekee hyvää, kyllä hän tulee vielä, kertoi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge ennen ottelua heinäkuisen kolealla +11-asteisella ja tuulisella Ukonniemen stadionilla.

Ensimmäisen jakson jälkeen IPV:n paitaan siirtynyt Eko Partanen antoi tunnustusta KiPan lukkari Ville Liukulle:

– Oltiinhan me perässä koko toiminnassa, Liukun talutusnarussa koko jakso. Selkee tavoite oli mutta ihmismielin siitä jännä, että se unohtui kopista kentälle tullessa. Liukku vastaan muu maailma: 100 – 0, totesi Partanen.

Toisen jakson jälkeen IPV:n Konsta Kurikka myös Liukun pihtiotteen jatkuneen:
– Kaari huusi, mutta ei kuunneltu ja juostiin.

Sami Mikkolanaho alkoi lämmetä vaikka mittari näytti +11 astetta: kolme lyötyä juoksua (kuva: Ruutu+)

KiPan kotiuttajajokeri Sami Mikkolanaho iski kolme juoksua, mutta ei saanut palkintoa.

– Perushienoa pesistä. Omassa pelissä monenlaista mahtui. Mahtavia nuoria urheilijoita ja hyvin olen päässyt KiPan joukkueeseen mukaan, kertoi Mikkolanaho.

Ville Liukun pokka piti koko ottelun ajan ja Ruutu+:n kenttähaastattelussa

Avainpelaajan palkinnon sai ansaitusti toisen lukkaripelinsä tänä kesänä pelannut Ville Liukku (1 lyöty, 5/8 KL).

– No joo, ei tämä nyt niin kivaa oo. Pelinjohto pakottaa pelaamaan, niin sitten syötetään, totesi Ville naama peruslukemilla Ruutu+:n kenttähaastattelussa.

Ykköspalkinnon sai Hannes Pekkinen (1+3 lyötyä, 4 tuotua ja 9/12 KL). Kakkospalkinnon vei hyvin kärkeä vaihtanut ja itse edennyt Topi Hurskainen (3 tuotua, 8/9 KL).

– Oli kyllä kauden paras peli ehdottomasti. Ei ollut noita kolmen pisteen voittoja kuin yksi ennen tätä. Tosi hyvää tekemistä, ja kentällä huokui sellainen voittamisen kiima alusta lähtien, kommentoi Hannes Pekkinen.

– Eka jakso sotkettiin Liukun kanssa, ei päästy peliin kiinni missään vaiheessa, vaikka käytiin Liukun otteet läpi, totesi Jyrki Valle.

– Pienestä se on aina kiinni, viimeksi Sotkamossa oltiin lähellä. Kolme pistettä todella hyvä saavutus. Sotkamossa pelattiin todella raajarikkoisena, kaksi B-junnua kentällä. Nyt pidettiin B-junnut mukana. Pelattiin tunteella, yskiminen saatiin toivottavasti nyt pois, kertoi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

Muutoksia edelliseen otteluun tuli, kun Topi Hurskainen ja Ville Hämäläinen olivat jälleen pelikunnossa. Sotkamossa hyviä otteita esittänyt Lassi Vasarainen jatkoi numerolla. Liukku lukkaroi ja jokereina Eskelinen, Veli-Matti Sigvart ja Sami Mikkolanaho.

1 Topi Hurskainen 3K
2 Samu-Kalle Varonen 3P
3 Hannes Pekkinen 1V
4 Valentin Ikonen 2V
5 Ville Liukku L
6 Elmeri Purmonen S
7 Lassi Vasarainen 2K
8 Ville Hämäläinen 3V
9 Ville Kotro 2P
10 Veli-Matti Sigvart
11 Jesse Eskelinen
12 Sami Mikkolanaho

Ensimmäinen jakso Liukun näytöstä

Hutunkeitossa KiPan Hannes Pekkinen voitti IPV:n Sami ”Eko” Partasen ja valitsi ulkovuoron. Ja KiPa aloittikin sen hyvin, kun lukkari Liukku nappasi nopealla tempollaan kakkoselta kaksi paloa peräkkäin Imatran kärjestä ja vielä kolmannenkin.

Nopea tempo oli IPV:nkin lukkari Joona Sikiöllä ja kärki, jokeri Sigvart paloi kolmoselle. Liukku vaihtoi Hurskaisen kolmoselle ja kopin pudotuksella kahden palon ajot Sami Mikkolanaholle, jonka lyönnin haki Jarkko Matikka hienosti kopiksi. Hurskaisesta haavat kotiin. Vaihto kolmoselle onnistui, mutta viimeinen meni laittomaksi ja kolmas palo.

Toisen alkavalla IPV sai kahden palon tilanteessa Latun kolmoselle. KiPa otti koppeja pois lyöjien vähetessä. Pekkinen nappasi ykkösnäpystä kakkoselta välipalon Matikasta ja näin Lattu kuivui pesämunaksi kolmoselle.

Tasoittavalla KiPa kopitti häntäpäätä pois ja haki kärkeä esiin, vitonen viimeisenä lyöjänä. Sigvart ja Eskelinen haavoittuivat, mutta Hurskainen meni kentälle ja Varonen vaihtoi kakkoselle, mutta sitten turha takapalo Samu-Kallesta. Ikonen vaihtoi pienellä varrella kärjen kolmoselle ja yhden palon ajot. Ville Liukku löi linjaan mutta lukkarilta pallo ohi ja Topi Hurskainen toi KiPalle johtojuoksun 0 – 1. Liukun viimeinen takalaittomaksi, Sami Mikkolanaho viimeisenä lyöjänä ja lyönti tappimiehen yli. Varma palo oli tulossa, mutta Hannes Pekkinen ehti Kurikan kahden pompun löysän heiton jälkeen halvalla kotiin 0 – 2.

Kolmannen alkavalla IPV:n kärjestä Nurmiosta ykköspalo. Lassi Vasarainen nappasi Partasen välilyönnillä Hyötyläisestä kärpäsen kakkoselta. Kotro poltti Latun kolmoselle ja IPV:n lyönnit jäivät neloseen.

Tasoittavalla KiPan Sigvart ja Eskelinen haavoittuivat, mutta Hurskainen löi viimeisellään kakkosrajaleikurin läpi katsomoon mennen suoraan kakkoselle. Pekkinen vaihtoi ykkös-kolmostilanteen kakkosluukusta. Valentin Ikosen viimeinen kakkoskopparin eteen ja Topi Hurskainen toi 0 – 3. Liukusta ykköselle ensimmäinen palo, mutta Sami Mikkolanaho löi keskelle väliin ja Hannes Pekkinen toi 0 – 4. Kopittelun jälkeen jälleen kärkeä esiin, Varonen meni ykköselle. Pekkisen merkkaamattomalla kakkosvaihto ja Ikonen hoiti ykkös-kolmostilanteeksi. Liukku viimeisenä lyöjänä, kolmospussista toinen palo ja kova veto kolmosluukkuun, mutta Matikan komea syöksykoppi ja kolmas palo.

Viimeisen alkavalla IPV:n lyönnit lähti nelosesta. Liukku irrotti Kurikan väärällä kakkoselta! Muuruvirta lähti ykköseltä ja kakkoselta ei edetty, toinen palo! Dahlström ensi kertaa mailan varteen ja Matikka kolmoselle. Etupesät tyhjiksi, Nurmio sirvahduksella ykköselle. Hyötyläinen täytti etupestäkin ja IPV otti aikalisän ennen viimeistä lyöjää Sami Partasta. Kaksi paloa taululla, toisella merkki päällä, mutta koppi linjasta jakso KiPalle 0 – 4.

Ensimmäisen jakson vähät kärkilyönnit 9 – 17 (41 % – 47 %), kolmostilanteet 2 – 8 ja kotiutukset 0/1 – 4/7 KiPalle.

Toinen jakso alkoi Pekkisen 1+2 juoksun kunnarilla

KiPa aloitti toisen jakson sisällä muutettuaan hiukan lyöntijärjestystään, Purmonen & Vasarainen vaihtoivat paikkkaa. Sigvart pystärillä kärkeen, Hurskaisen ja Varosen kakkosrajavedoilla kärki jo kolmoselle. Takatilanne Hannes Pekkiselle ja vapaa lyönti putosi takarajalle keskelle. 1+2 juoksun arvoisen kunnarin edellä kotiin tulivat Veli-Matti Sigvart ja Topi Hurskainen. Taululla 0 – 3, ei ristejä. Valentin Ikosen löysä maalyönti sirvahti kolmospolttajalta ulos ja Hannes Pekkinen karkasi tuplajuoksun 0 – 4. Liukku näpytti etupesätkin täyteen Mikkolanaholle, jonka pitkä varsi nousi kopiksi linjaan, risti kotiin ja haavat kolmoselta. Vasarainen vapaalla ykköselle ja Purmonen vaihtoi etutilanteen, mutta Hämäläisen vaihtolyönti linjaan ja vuoron vaihto.

– Tänä vuonna on kaikki tolpat ja kaiteen kolisseet, nyt tuli kunnarikin, kertoi Hannes Pekkinen.

Tasoittavalla IPV:n Nurmiolle ensimmäinen kärkkäri ykköselle, mutta jälleen merkkivirhe Latun juostessa päälle ja risti Nurmiosta kolmoselta. Eko vaihtoi takapesät täyteen ja kopin pudotuksen jälkeen Jere Dahlström löi välilyönnillä Juuso Latun kotiin 1 – 4. Kaaren sekoilun jälkeen toinen risti kolmoselta. Kosonen vaihtoi kahden palon ajolähdön Jarkko Matikalle, pallo merkistä väliin ja Konsta Kurikka toi 2 – 4.

Toisen alkavalla KiPa sai Eskelisen kärkeen, Hurskaisen lyhyellä varrella etupesät täyteen. Varosen näpyllä niukka risti kolmoselta kolmostuomarin näyttäessä valkoista, toinen vielä kakkoseltakin. Kopittelun jälkeen ei tilannetta enää tullut.

Tasoittavalla IPV:n Nurmio kärkeen, Lattu vaihtoi kolmossaumasta etupesät täyteen. Hyötyläisen pompulla kolmoselle, laittomalla kopinnostolla risti. Partanen jätti lyömättä ja Liukku heitti kärpäsen kakkoselle. Matikka pääsi ykköselle kärjen taakse, Sikiön stopparinäpyllä kakkoselle. Muuruvirta ykköselle, kahden palon ajot Jere Dahlströmille, jonka keskipompulla 3 – 4 Teemu Nurmion tuomana. Jatkoajoista Muuruvirran lyönnistä pallo Pekkiselle, kolmas palo ja KiPa sisään.

Kolmannen alkavalla KiPan Sigvart kärkeen, Hurskaisen leikkuri laiton ja palo. Varosen koukkunäpyllä Sigvart kakkoselle, Pekkinen vaihtoi yhden palon ajot Ikoselle. Pallo etumiehelle, toinen palo, mutta jatkoajot Liukulle, jonka viimeinen takalaittomaksi ja kolmas palo.

Tasoittavalla IPV haki kärkeä. Nurmio vapaalla kentälle, Latun keskinäpyllä etutilanne pallon pudotessa Pekkiseltä. Hyötyläisen pompulla palo kolmoselta. Partasen varrella kolmostilanne pallon poltellessa. Kopin pudotuksella yhden palon ajot Dahlströmille, jonka pompusta Purmonen poltti Nurmion kotiin. Jatkoajot Kurikalle, Vasaraisen koppi ja haavat kotiin sekä kolmoselle. Muuruvirta ykköselle, Kososen lyönnistä Kotro heitti palon kakkoselle.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa haki kärkeä. Sigvart kovalla kärkeen, Hurskaisen hidastetulla ja Varosen kovalla kolmostilanne. Aikalisän jälkeen paloton ajolähtö: Hannes Pekkinen iski merkistä ensimmäisellään kolmossauman puhki ja Veli-Matti Sigvart toi 3 – 5. Hurskainen kopilla irti, palo ja perään vaihtoyrityksestä toinen palo. Ikoselle ykköstilanne, haavat ja kolme lyöjää jäljellä. Eskelinen vapaalla ykköselle, Liukun kova kakkospuolelle, taktisesta väärästä Eskelinen jo kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä Sami Mikkolanahon viimeisellä pallo keskelle väliin ja Jesse Eskelinen toi 3 – 6. Hurskainen pystärillä kentälle, Varonen kopitti. Pekkisen laaka väliin, Ikosen näpystä kolmas palo.

Viimeisen tasoittavalla IPV:n lyönnit lähtivät Matikasta, joka pääsi kentälle. Hämäläinen poltti hänet kakkoselle ja kopittelun jälkeen kärki esiin. Nurmio pompulla kentälle, Latun vaihto kakkosluukusta. Hyötyläisen koukkunäpystä tuomarien näytöt kolmospesällä jälleen ristiin. Kuitenkin ajolähtö Jere Dahlströmille, jonka vapaa lyönti kakkosjatkeelle ja Teemu Nurmio toi kavennuksen 4 – 6. Kärki vapaataipaleella kolmoselle, merkki Jerelle päälle, mutta Kotro poltti etenijän kotiin. Partaselle kolmosvaihtotilanne, taktisesta väärästä pallo etumiehelle ja kolmas palo!