9.3.2019. SM-hallialkuturnauksen ottelusta Braggen kommentti: ”Hyvä alku, huono loppu.” SiiPe-KiPa 2 – 1 (1 – 3, 3 – 2, k1 – 0)

Katso myös kuvat ottelusta

Kiteen Pallo olisi tarvinnut puhtaan kolmen pisteen voiton Siilinjärven Pesiksestä, jotte haave päästä SM-halliturnauksen finaaliin olisivat vielä säilynyt. Se olisi kyllä edellyttänyt lisäksi vielä JoMan häviämistä sunnuntaina SiiPelle.

–  Ikävä kyllä yhteenkään hallipeliin emme ole päässeet läheskään parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, harmitteli KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge. KiPan vakiokokoonpanosta puuttuivat Hannes Pekkinen ja kotiuttaja Ville Liukku henkilökohtaisten syiden vuoksi.  Kuitenkin jokaisella kokoonpanolla on pystyttävä pelaamaan eikä parin mihen puuttuminen saisi näkyä noin paljoa.

Ottelun alku lupasikin hyvää, sillä pelkällä viiden pelaajan kärjellään pelannut SiiPe oli pari vuoroparia täysin altavastaajana. Avausjakso vierasjoukkue KiPalle juoksuin 1 – 3. Juoksuista Valentin Ikonen iski kaksi ja Samu-Kalle Varonen yhden. Tuojina Ville Hämäläinen kahdesti ja Topi Hurskainen kerran.

Toisella jaksolla KiPa hukkasi kahdesti johtonsa ja SiiPe vei viimeisen tasoittavalla jaksovoiton juoksuin 3 – 2 jokeri Otto Hoffrenin lyömän pallon kirvottua linjassa räpylästä. Kaksi SiiPen tasoitusjuoksua iski lyöjäjokeri Kimmo Lukkari.

Kotiutuskilpailun alku oli KiPan kaikkien aikojen kehnoin: ensin kärpänen kolmoselta, sitten kolmesti viimeinen lyönti laittomaksi ja vain kerran edes kotiutusyritys, joka meni suoraan SiiPen parhaalle pelaajalle ja risti kotiin. SiiPe ai tarvinnut kuin Kimmo Lukkarin kotiutuskilpailuun kun hän löi tarkasti kolmoskopparin yli takarajalle ja Simo Vainikainen hölkkäsi helposti voittojuoksun kotiin.

SiiPen Simo Vainikainen toi 3 juoksua ja vaihtoi 8/9 kertaa kärkeä eteenpäin.

Alku lupasi hyvää KiPalle

SiiPe aloitti avausjakson sisällä saaden yhden palon ajot koiuttajajokeri Kimmo Lukkarille, mutta tuloksena kahdesti risti kotiin.

Tasoittavalla KiPan kolmas lyöjä Valentin Ikonen löi etutilanteessa pallon läpi kakkosrajasta ja ulkona tuloksena olisi ollut 1+2 juoksua, mutta hallissa vain Ville Hämäläinen ehti kotiin tuoden 0 – 1 ja takapesät jäivät täyteen. Juha Toikka täytti ykköspesän ja palottomasta ajolähdöstä Samu-Kalle Varonen löi hidastetun ja kun pallo lensi ohi lukkarin, niin Topi Hurskainen toi 0 – 1. Toikankin ehtiminen kotiin oli aika lähellä. Kakkoskärjestä Veli-Matti Sigvart meni etenijäjokerina kärkeen ja Ville Kotro löi pallon läpi kolmosjatkeelta täyttäen takapesät. Jokeri Jiri Pippolalle vielä ajot, mutta sihti oli kateissa ja lyönti laittomaksi.

Valentin Ikonen kotiutti avausvuoroparissa Ville Hämäläisen

Toisen vuoroparin alkavalla SiiPen häntäpäästä numero 6, Juho Keinänen, paloi ykköselle ja muut kopitettiin pois tai jätettiin väliin. Etenijöitä ei kakkospesää pitemällä näkynyt ja lyöjät loppuivat.

Tasoittavalla KiPan Hämäläinen läi takaa keskeltä läpi ja kesän kunnarin sijaan eteneminen jäi kakksopesälle. Valentin Ikonen löi tyylikkäästi kkaosjatkeelle ja  Ville Hämäläinen toi jo KiPalle 0 – 3 johdon.

Kolmanness vuoroparissa SiiPe sai jakson ainoan juoksunsa 1 – 3, kun virettään parantanut lyöjäjokeri Kimmo Lukkari kotiutti joukkueen parhaan, 8/9 kärkilyöntiä ottelussa vaihtaneen Simo Vainikaisen kopparin yli yllätäen pompanneella välilyönnillä.

KiPan tasoittava oli ihmeellinen: 11 lyöjää ja vain yksi vapaataipaleen turvin edes ykköselle!

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPan ulkopeli kuitenkin toimi sisäpeliä paremmin ja lukkari Jesse Eskelinen sai tylsytettyä Lukkarin kotiutusyrityksen laittomaksi.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit, kun KiPan oli vain kolmesti sisällä, menivät SiiPelle 16 – 14 (44% – 45%), mutta kolmostilanteet 4 – 6 KiPalle.

KiPan peli kääntyi väärinpäin toisella jaksolla

KiPa aloitti toisen jakson sisällä ja meni 0 – 1 johtoon, kun toisesta ajolähdöstä Samu-Kalle Varonen löi tarkasti kakkosjatkeelle ja numerolle 9 vaihdetty Ville Hämäläinen juoksi kotiin.

Tasoittavalla sisävuorolla SiiPen Mikko Lukkari tasoitti lyömällä keskelle väliin ja kotiin tuli Simo Vainikainen 1 – 1.

Toisessa vuoroparissa KiPa pääsi taas juoksun edelle, kun Samu-Kalle Varonen löi linjaan ja Veli-Matti Sigvart toi täpärästi 1 – 2.

Veli-Matti Sigvartin täpärä 1 – 2 juoksun tuonti Samu-Kalle Varosen lyönnistä olisi kesällä ehkä vihelletty paloksi

Ja tasoituksen toi tuttu siilinjärveläiskaksikko: Mikko Lukkari taas palloa väliin ja kotiin Simo Vainikainen 2 – 2. 

Kolmas vuoropari oli juoksuton vaikka molemmat saivat ajolähdön aikaan. Viimeisen alkavalla KiPan vaihtolyönnit sakkasivat eikä etenijää saatu kuin kerran kakkoselle.

SiiPe vei viimeisen tasoittavalla jaksovoiton juoksuin 3 – 2 jokeri Otto Hoffrenin lyömän pallon kirvottua linjassa räpylästä ja kotiin tuli Eino Puustinen.