8.8.2020 KiPa nappasi viikon kolmannen voiton, kun KaMa kaatui 2-0 (7-3, 3-1)

KiPa hallitsi ottelua lähes koko ajan, eivätkä kankaanpääläiset pystyneet murtamaan kotijoukkueen rautaista ulkopeliä. Lähes tuhat katsojaa todistivat Rantakentällä viikon kolmatta kolmen pisteen voittoa.

Katso myös kuvat ottelusta

KiPa aloitti jälleen ensimmäisen jakson sisällä vahvasti, kun Samu-Kalle Varosen sekä Sami Mikkolanahon lyödyt juoksut siirsivät kotijoukkueen kahden juoksun johtoon. Tasoittavalla KaMa kuitenkin onnistui takomaan kärjestä palottoman ajolähdön, jonka seurauksena lyöjäjokeri Miikka Riikonen sekä Arttu Ruuska hoitivat tasoitusjuoksut.

Kolmannessa vuorossa KiPa siirtyi jälleen johtoon vapaataipaleella, mutta KaMa tuli jälleen tasoihin. Jakso ratkesi neljännen aloittavalla, kun ykköspalkittu Ville Liukku löi pallon 3-pesän vierestä maisemiin. Vierasjoukkueen kolmospolttaja ei lyöntihetkellä nähnyt palloa, lopputuloksena pajatson tyhjennys. Hetkeä myöhemmin ensimmäisen jakson lukkarina pelannut Liukku loukkasi jalkansa yrittäessään tuplajuoksua. Villen loukkaantumisesta johtuen Jesse Eskelinen Siirtyi lavalle toiselle jaksolle.

Toiselle jaksolle lähes koko lyöntijärjestyksensä uusiksi laittanut KaMa siirtyi johtoon ensimmäisessä vuorossa Kari Kellokosken täydellisellä kolmosjatkeelle suuntautuneella lyönnillä. Kotijoukkue tuli kuitenkin heti seuraavassa sisävuorossa rinnalle ja ohi. Ensin Hannes Pekkinen kotiutti Elmeri Purmosen keskisauman puhkaisulla ja myöhemmin samassa vuorossa Sami Mikkolanaho löi hyvin pelanneen Jesse Eskelisen kotiin. Kolmannessa vuorossa Mikkolanaho viimeisteli jakson lukemat  keskinäpyllä ja näin revanssista Kankaanpään Mailaa vastaan puhdas 2-0 (7-3, 3-1) voitto.

KiPan voitto tuli rautaisen ulkopelin kautta. Tästä kertoo se, että KaMa sai koko ottelun aikana kahdeksaan sisävuoroon vain kymmenen kolmostilannetta. Varsinkin etukentän Joni Lehikoinen oli jälleen loistavassa viressä, ja teki lyhyistälyönneistä useita komeita paloja.

KiPan pelinjohtaja Petri Tuuvan Kommentti ottelusta:

– Koko pelissä Kankaanpäällä kymmenen kolmostilannetta, voitettiin ulkopelillä. Tosi tyytyväinen.

Seuraavat KiPan ottelut ovat tiistaina Joensuussa, torstaina Siilinjärvellä ja ensi sunnuntaina Rantakentällä, kun vieraaksi saapuu Tampereelta Manse PP. Tulevan viikon ottelut ovat erittäin tärkeitä pudotuspelien kannalta ja voitoilla Kipalla  on mahdollisuus karata lisää keskikastin joukkueilta.

Tulevat ottelut:

Tiistai 11.8.2020 klo 17:30 Joensuun Maila-Kiteen Pallo, Kerubi Stadion Joensuu
Torstai 13.8.2020 klo 17:30 Siilinjärven Pesis-Kiteen Pallo, Mantun Kenttä Siilinjärvi
Sunnuntai 16.8. klo 17:00 Kiteen Pallo-Manse PP, Rantakenttä, Kitee

Ville Liukku tuulettaa avausjakson voittoa. Ville palkittiin KiPan ykköspalkinnolla kun sisällä saldona oli 1+2 lyötyä, 2 tuotua ja 7/12 kärkilyöntiä ja ulkopelikin oli oivallista

Samu-Kalle Varonen löi 2 juoksua, vaihtoi kärkeä 6/7 kertaa ja pokkasi KiPan kakkospalkinnon

Sami Mikkolanaholta onnistuu myös näpykotiutus