8.7.2018. KiPa nappasi 1. jakson voiton vaikka KiPa ei onnistunut katkaisemaan Koplan voittoputkea. KPL – KiPa s2 – 1 (2 – 4, 3 – 1, s1- 0)

KiPa lähti otteluun kokoonpanossa, jossa Joni Tervo oli siirretty sieppariksi Juhani Myyryläisen ollessa poissa. Jokeriosastolla Antti-Jussi Toropainen kotiuttaja/vaihtajana ja kahtena etenijäjokerina Veli-Matti Sigvart ja Jani Ahonen. Kouvolan katsomoa täytti Tenavaleirin osallistujat huoltajineen. Näinpä katsojia oli mahtavasti 4 339 henkeä pilvisessä poutasäässä.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge oli tyytyväinen KiPan nappaamaan pisteeseen sarjanjohtajalta ja kokonaisuutena KiPan peli-ilmeeseen.

– Pidetään tämä taso niin sisällä kuin ulkonakin, niin hyvä tulee. Seuraavissa otteluissa ratkaistaan pitkälti sijoituksemme runkosarjassa. Se voi olla viides mutta myös vaikka kymmenes, viittasi Bragge KiPan tuleviin otteluihin: vieraissa tiistaina 10.7. Pattijoki, kotona torstaina 12.7. Kankaanpää ja sitten 15.7. Hamina, 17.7. Koskenkorva ja 20.7. Imatra ennen vierasotteluita Sotkamossa ja Vimpelissä. Runkosarja päättyy JoMan kohtaamiseen Rantakentällä sunnnuntaina 29.7.2018.

KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarista harmitti avausjakson tappio.

– Emme olleet avausjaksolla parhaillimma, mutta lukkari Jesse Eskelinen pelasi erittäin hyvin, myönsi Iivarinen.

KPL:n runkosarjan voittoputki on nyt 18 ottelun pituinen. Sillä KPL sivuaa Oulun Lipon vuoden 1995 ennätysputkea.

KiPalle riemukkaasti 1. jakson voitto

KPL aloitti sisällä ja  KiPan ulkokenttä kesti Juha ”Kore” Korhosen ja Janne Kivipellon kotiutusyrtykset. Tasoittavalla Samu-Kalle Varonen vei KiPan 0 – 1 johtoon kotiuttamalla Topi Hurskaisen. Toisessa vuoroparissa Antti-Jussi Toropainen oli viimeisenä lyöjänä löi heti ensimmäisellään merkistä hermopallon kakkospuolelle. KPL:n ulkokentän Matti Latvalan avustuksella Jani Ahonen toi KiPalle 0 – 2.

Kolmannen tasoittavalla alkoi olla ja jaksovoiton ratkaisun tuntua ilmassa. Sami Partasen pystäri putosi hyppykoppia yrittäneeltä ulkopelaajalta ja Jani Ahonen toi jo 0 – 3 KiPalle. Ekon viimeinen laittomaksi, toinen palo ja etupesät jäivät täyteen. Samu-Kalle vaihtoi Topin kolmoselle ja kopin pudotuksella uudet ajot Valentin Ikoselle. Topi Hurskainen toi merkkamattomalla kumuralla 0 – 4.

Viimeisen alkavalla KPL kavensi kahdella juoksulla. Palottomasta ajolähdöstä Juha Korhosen kumuralla Teemu Nurmio toi kavennuksen 1 – 4. Koren viimeisellä koppi ja pesät tyhjiksi. Mäentausta pääsi vapaalla ykköselle ja Lammilan pompuilla jo kolmoselle, Lammila itse ykköselle. Sasu Toikka vaihtoi Lammilan kärjen takana kakkoselle ja viimeisellä kumura kakkospuolelle ja Tommi Mäentausta kavensi 2 – 4. Vaikka paloja ei vielä ollut, oli KPL:n jatko heikkoa ja jakso päättyi Hacklinin näpyn mennessä suoraan ykkösvahdille.

Toinen jakso ratkesi Juha Korhosen läpilyöntiin

Toinen jakso oli KiPalta paljon nihkeämpää sisäpeliä kuten Koplaltakin. Ensimmäisen tasoittavalla KPL:n Toni Laakson näpystä Joni Tervon tappoheitto yli kolmospesän ja harhaheitolla Matti Saukko toi 1 – 0. Lisäjuoksuja saatiinkin odottaa kolmannen vuoroparin tasoittavalle. Siinä lyöjätilaston kakkonen Juha Korhonen iski kolmosluukusta Teemu Nurmion ja Sasu Toikan kotiin 3 – 0. Viimeisen  alkavalla KiPa sai kavennettua vain yhdellä juoksulla 3 – 1:een kun Samu-Kalle Varonen löi tolpasta Ville Hämäläisen kotiin.

Supervuoroparin alkavalla KiPa sai yhden palon ajot Ekolle, mutta risti kotiin. KPL sai toisen sarjapisteen kun Juha Korhosen kumura putosi taakse keskelle ja Sasu Toikka juoksi kotiin 1 – 0.

KiPan ykköspalkinnon sai kaksi juoksua tuonut ja 7/8 kärkkäriä vaihtanut Topi Hurskainen.

– Viimeinen tilanne jäi vähän kaivelemaan. Olisin saanut Toikan poltettua kotiin, jos olisin saanut pallon kiinni, harmitteli Hurskainen.

KiPan kakkospakinnon pokkasi KPL:n lyöjät pitkään kurissa pitänyt lukkari Jesse Eskelinen.  Kouvolasta Juha ”Kore” Korhonen ei saanut neljällä lyödyllä juoksullaan kuin kakksopalkinnon kun ykköspalkinnon vei ex-kipalainen Toni Laakso 7/10 kärkilyönnillään.

Ottelutapahtumat Ruutu+:n fanikameran kuvista

KPL aloitti sisällä saaden kaksi kolmostilannetta kärjen takaa, mutta KiPan ulkokenttä kesti Juha ”Kore” Korhosen ja Janne Kivipellon kotiutusyrtykset.

Tasoittavallaan KiPa sai kärjensä hyvin pesille ja Ekolle saatiin paloton ajolähtö. Siitä kuitenkin risti kotiin, mutta jatkoajoista Samu-Kalle Varonen vei KiPan 0 – 1 johtoon kotiuttamalla Topi Hurskaisen. Tilanne tyssäsi kolmospaloon eikä kopinnoston jälkeen KiPa saanut enää etenijoitä kentälle.

Toisen alkavalla KPL sai kärjen Tommi Mäentaustan hyvin kakkoselle, ja Toni Laakso sai koukkunäpyllään takatilanteen. Paloton ajolähtö Korhoselle, risti kotiin linjasta kuten Matti Latvalan yrityksestä. Laakso jäi yksin kolmoselle, Hacklin pääsi hänen taakseen kakkoselle, mutta Kivipellon kopinnosto laittomaksi ja Tonosta pesämuna kolmoselta.

Tasoittavalla KiPan lyönnit lähtivät seiskasta ja kärki Vilel Hämäläinen kärähti kakkoselle. Kentälle meno takkusi kun Sigvartin pompu jäi vajaaksi ja hänestä toinen palo. Ahonen meni tyylikkäästi pystärillä ykköselle, Eko vaihtoi etupesät täyteen ja Varonen siirsi Ahosen jo kolmoselle. Lyöjien vähetessä KPL otti kopin pois, ja Antti-Jussi Toropainen oli tilanteessa viimeisenä lyöjänä löi heti ensimmäisellään merkistä hermopallon kakkospuolelle. KPL:n ulkokentän avustuksella Jani Ahonen toi KiPalle 0 – 2.

Kolmannen alkavalla KPL:n kärjestä Eko poltti näpystä Mäentaustan kolmoselle ja lukkari Jesse Eronen nappasi kärpäsen kakkoselta Anssi Lammilasta! Kun myös Sasu Toikka paloi selvästi kolmoselle, jäi lyöjät numeroon viisi ja KiPan ulkovuoro oli vahva!

Kolmannen tasoittavalla KiPan Kotro kumuralla ykköselle, mutta tuplahaavalla kärkeä esiin. Hämis paloi ykköselle. Sigvartista haavat, Ahonen käiveröllä kolmospesän taakse ykköselle. Hurskaisen ohitusvarrella etupesät täyteen ja Rahusen vastaavalla ajolähtö KiPalle. Kakkospesälle syntyi torikokous, sillä kakkospesälle edetessä ulkopelaaja esti etenijää ja siitä vapaataival eikä paloa kakkoselle. Sami Partasen pystäri putosi hyppykoppia yrittäneeltä ulkopelaajalta ja Jani Ahonen toi jo 0 – 3 KiPalle. Ekon viimeinen laittomaksi, toinen palo ja etupesät jäivät täyteen. Samu-Kalle vaihtoi Topin kolmoselle ja kopin pudotuksella uudet ajot Valentin Ikoselle. Topi Hurskainen toi merkkamattomalla kumuralla 0 – 4. Viimeisellään Allu nosti kopin kuten Kotro ja AJ Toropainen iski itsensä ykköselle. Tervon vaihtoyrityksestä kuitenkin kolmas palo kolmoselta.

Viimeisen alkavalla KPL:n lyönnit lähtivät numerosta viisi ja isännät saivat Nurmion, Latvalan ja Hacklinin lyönneillä palotomat ajot, joista Juha Korhosen kumuralla Teemu Nurmio toi kavennuksen 1 – 4. Koren viimeisellä koppi ja pesät tyhjiksi. Mäentausta pääsi vapaalla ykköselle ja Lammilan pompuilla jo kolmoselle, Lammila itse ykköselle. Sasu Toikka vaihtoi Lammilan kärjen takana kakkoselle ja viimeisellä kumura kakkospuolelle ja Tommi Mäentausta kavensi 2 – 4. Lyöjiä taas riittää ja Laakso vaihtoi kärjen kolmoselle, paloton ajolähtö Lammilalle, jonka varresta Eko poltti helposti etenijän kotiin. Yhden palon ajot Hacklinille, pallo kakkospussiin ja toinen palo kotiin, ei takavaihtoja. Hacklinin näpy liian pitkä ja ykkösvahti kurotti pallon käteensa ja jaksovoitto KiPalle juoksuin 2 – 4!

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit yhden sisävuoron enemmän pelanneelle KPL:lle 19 – 18 (53 % – 55 %) ja kolmostilanteetkin 9 – 5, mutta kotiutukset KiPalle loistavasti 2/8 – 4/5.

Toinen jakso ratkesi Juha Korhosen läpilyöntiin

KiPa aloitti sisällä ja kärjestä Hämäläinen – Hurskainen – Rahunen takatilanne kun Simo paloi kopinnoston jäätyä matalaksi. Eko kopilla pois, AJ Toropainen pudotettiin ykköselle, yhden palon ajot Varoselle, jonka hidastetusta niukka palo kotipesään hyvän ulkopelisuorituksen ansiosta. Kahden palon ajot Valentin Ikoselle, viimeisellä laiton ja KPL sisään.

Tasoittavalla KPL:n kärjestä Mäentaustalle haavat, Saukko pompullaan ykköselle ja Lammilan pompulla kakkoselle. Toikan kolmas laittomaksi, risti taululle ja Laakson näpystä tappoheitto ohi kolmospesän ja harhaheitolla Matti Saukko toi 1 – 0. Laakso vaihtoi ykkös-kolmostilanteen Latvalalle, yhden palon ajot Korhoselle, toinen risti kotiin kolmospuolelta. Jatkoajot Hacklinille, lyönti kopiksi ja pesät tyhjiksi. Nurmio ykköselle, mutta haavat kakkosptaipaleelta Kivipellon kopilla. Kivipelto vapalla ykköselle, Hyötyläisen hudilla kakkoselle ja viimeisenä lyöjänä Valtteri Luoma, jonka viimeinen laittomaksi.

Toisen alkavalla KiPalla oli vaikeuksia kentällemenossa, mutta Sigvart vapaalla ykköselle ja Hurskaisen kakkossaumalyönnillä etutilanne. Rahusen keskinäpyllä risti kolmoselta, mutta Ekon koukkunäpyllä Topi kolmoselle. Yllätysotto heti perään ykkösrajanäpyllä, joka meni turhan pitkäksi ja toinen palo kotiin.  Harmittavasti kolmannella Ekosta takapalo ykköseltä.

Tasoittavalla KPL:n Mäentaustasta heti risti, Saukko pystärillä ykköselle. Lammilan kopilla pesät tyhjiksi, Nurmio myös kopilla pois ja Lammila ykköselle. Eskelinen haki Laakson lyhyen näpyn ja toinen risti kakkoselta. Latvalan pystärillä etupesät täyteen, Hacklin iski osittain läpi kakkospuolelta ja Laakso kolmoselle. KiPa otti kopin pois. Kivipellosta haavat kuten Hyötyläisestä ja Luomasta. Viimeisenä lyöjänä Korhosen kahden laittoman jälkeen pallo Ekolle ja kolmas palo.

Jakso puolivälissä tiukassa 1 – 0 -tilanteessa ja KiPa sisään kolmannen alkavalle. Vuoro alkoi kehnosti, sillä Sigvart ja Ahonen paloivat ykköselle, Varosesta ja Kotrosta haavat ja lyhyt sisävuoro loppui myös Toropaisen paloon ykköselle.

Tasoittavalla KPL:n Mäentaustalle haavta ja Saukosta risti ykköseltä. Nurmio ykköselle ja Lammila vaihtoi hänet kakkoselle tullen itse kopilla pois. Toikka kärjen taakse ykköselle, Laakson ykkösrajanäpyllä pesät täyteen. Juha Korhonen iski kolmosluukusta Teemu Nurmion ja Sasu Toikan kotiin 3 – 0. Ajot Hacklinille, toinen risti kotiin kun etenijä ei ehtinyt takaisin pesälle pallon jäätyä takalukijalle. Kopilla pesät tyhjiksi. Kopittelujen jälkeen Mäentausta ja Lammila etupesille, Toikan näpyllä takapesät täyteen ja KPL:n sisäpeli kulki. Kahden palon ajot Laaksolle, pallo kopiksi ja KiPa viimeistä kertaa sisään kairaamaan ainakin kolmea juoksua.

Neljännen alkavalla KiPan kärki Hämäläinen pystärillä ykköselle, Hurskainen viahtoi kakkoselle takapalon hinnalla. Sigvartille ja Ahoselle haavat. Rahunen kovalla ykköselle, Partanen vaihtoi takapesät täyteen ykköspalon hinnalla. Samu-Kalle Varonen löi tolpasta Ville Hämäläisen tuomana kavennuksen 3 – 1, mutta Ikosen näpystä kolmas palo kolmoselta.

Myös Supervuoroparin ratkaisi Juha Korhonen

KiPa aloitti supervuoroparin sisällä. Hämäläisestä haavat, Sigvartin viimeinen laittomaksi ja palo. Ahonen pomputti komeasti itsensä ykköselle. Hurskainen vaihtoi etupesät täyteen ja jälleen Rahusen ensimmäinen lyönti laittomaksi. Toikan pudottaessa näpystä pallon, sai KiPa yhden palon ajot Partaselle, mutta Luoman heitosta toinen risti kotiin. Vaihto onnisti muuten, mutta näpy liian pitkäa ja Eko itse paloi ykköselle. Tilannen 0 – 0 ja KPL sisään.

Tasoittavalla KPL:n Mäentaustasta haavat, Saukko myös kopilla pois, Nurmio ykköselle pompullaan, Lammilan pompulla kakkoselle ja Lammila kopilla pois. Toikka kolmospussista ykköselle, Laakson näpystä risti kolmoselta, Toikka kakkoselle ja Laakso vielä itse ykköselle. Latvala pomputti Toikan kolmoselle ja kopin pudotuksella yhden palon ajot Juha Korhoselle, jonka toisella kumura väliin ja Juha Toikka toi voittojuoksun KPL:lle 1 – 0.

KiPalle kuitenkin tärkeä yksi sarjapiste sarjakärjeltä Kouvolan Pallonlyöjiltä.