7.7.2020. KiPa löi toistamiseen IPV:n Jesse Eskelisen kunnarilla ja hyvällä takatilannepelaamisella. IPV- KiPa 0-1 (2-2, 2-3)

Vielä avausjakson kolmannen sisävuoron jälkeen KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva harmitteli, miten huonoja ratkaisuja tulee sisällä koko ajan. Mutta sitten Jesse Eskelinen herätti KiPan taistelemaan voitosta.

Katso myös kuvia ottelusta

IPV oli mennyt toissa vuoroparissa kahden palon tilanteessa Juho Toivolan välilyönnillä ja Juuso Latun kakkosjatkevedolla 2-0 johtoon, tuojina Jani Raami ja ex-kipalainen vanha herra Sami ”Eko” Partanen.

Kolmannessa vuoroparissa molemmat tekivät karkeita sisäpelivirheitä – tai sitten ulkopelaajat Partanen ja Eskelinen loistosuoritukset: ensin KiPan Tommi Päivinen löi suoran ykköspesälle Ekolle, tuloksena kaksi paloa. Sitten IPV:n Teemu Nurmio paloi lähdettyään ajolähdössä Eskelisen taktisella väärällä kolmoselta ja seuraavalla lyöntivuorolla Jani Raami sortui samaan.

Mutta neljännen vuoroparin alkavalla KiPan lyöjien jo vähetessä, kaksi ristiä taululla, Jesse Eskelinen pamautti pallon ykkösrajasta ampumahiihtostadionille kiertäen kunnarin tyhjään kenttään ja kaventaen 2-1:een. Tommi Päivinen näpytti itsensä ykköselle ja ykkös-kolmostilanteessa Hannes Pekkinen löi vastustamattomasti pallon väliin kolmospuolelle. Komeasti Jesse Eskelinen toi tupaljuoksulla KiPan tasoihin 2-2. Kun IPV ei tasoittavallaan kahdesta ajolähdöstä huolimatta saanut juoksua aikaan, meni 1. jakso tasan 2-2 kuten viime sunnuntaina Rantakentällä.

Lassi Vasarainen tuuletta Jesse Eskelisen tuplajuoksulla tuomaa tasoitusta 2-2

Hannes Pekkinen löi ja toi toisen jakson alussa Kipan johtoon 0-2

IPV aloitti sisällä ja KiPa nappasi isäntien kärjstä kaksi paloa taululle. Kakkoskärjestä Toivola sai vaihdettua Ville Hämäläisen kolmoselle, mutta merkattu viimeinen lyönti lensi laittomaksi ja vuoro vaihtui.

KiPa sai Eskelisen haavoituttua vapaataipalella kentälle menneen etenijä-Elmerin Päivisen saumalyönnillä ja Samu-Kalle Varosen näpyllä kolmoselle. Hannes Pekkinen jatkoi hyviä esityksiään mailan varressa: pallo kakkosjatkeelle ja Elmeri Purmonen toi 0-1. Ikosen keskinäpyllä ulkokentän avustuksella pesät täyteen. Liukun hermopallosta toinen palo kotiin, mutta jatkoajoista ensi kertaa mailan varteen päässyt Sami Mikkolanahon näpy ei pysynyt ulkokentän räpylässä ja Hannes Pekkinen toi 0-2 KiPalle.

Hannes Pekkinen löi ja toi kaksi toisen jakson KiPan ensimmäistä juoksua

Kolmannen alkavalla IPV sai heti kolmannella lyöjällään Joona Sikiön näpyllä ykkös-kolmostilanteen ja merkkaamattomalla Sikiön välilyönnillä Ville Hämäläinen toi kavennuksen 1-2. Isäntien etsikkoaika syntyi kun Miitri Pesosen näpyllä rakentui paloton ajolähtö lyöjäjokeri Juho Toivolalle. KiPan takatilannepelaaminen piti ja Ikonen haki kolmosjatkeelta haavat kotiin Juuso Latusta. Toivolasta ensimmäinen palo laittomalla ja kopinnostolla kärki esiin. Jussilan kahdella näpyllä kärki kolmoselle, pesät täyteen. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Sami ”Eko” Partanen löi mihin halusikin eli rajaan kolmosjatkeelle määrämittaisen ja Teemu Nurmio toi tasoituksen 2-2. Hämäläinen pääsi vielä purkamaan ajoa, mutta KiPa haki ykkösrajanäpystä palon kotiin.

Tasoittavalla KiPan toiseksi viimeisenä lyöjänä kapteeni Valentin Ikonen ratkaisi ottelun lyömällä kolmospuolelta Jesse Eskelisen kotiin ja KiPa johtoon 2-3. Viimeisen alkavalla IPV sai vielä viimeiselle lyöjälleen Mikko Kososelle ajot. Kolmoskoppari Varonen haki kuitenkin kopilla haavat sekä kotiin että kolmoselle. Näin KiPalle ilman viimeistä tasoittavaa sisävuoroakin makea voitto luvuin 0-1 (2-2, 2-3).

Valentin Ikonen iski kapteenina ottelun voittojuoksun 2-3

IPV voitti käkrilyönnit 36-27 (59 % – 50 %) ja kolmostilanteetkin selväsi 12-7, mutta KiPa voitto tärkeimmän eli kotiutukset 5/7 – 4/12 (33 % – 71 %).

Pelinjohtajien kommentit

– Ekat kolme vuoroparia oltiin huonoja, möhlin itekin, tunnusti KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.
– Ulkona pelattiin hyvin ja kestettiin toisen jakson toinen vuoropari, kun IPV sai eka kertaa painostettua meitä. Nuoret kaveri kasvavat ihan silmissä koko ajan, kehui Tuuva KiPan ykköspalkittua, 1+0 lyönyttä ja 3 tuonutta sekä 6/9 kärkkäriä vaihtanutta lukkari Jesse Eskelistä ja Ruutupelaajan palkinnon saanutta kolmosvahti Kasperi Kaksosta. Kakkospalkinnon sai Hannes Pekkinen (2 lyötyä, 1 tuotu, 4/7 KL).
– Kotiutukissa tarvittiin hiukan tuuriakin, mutta Pekkisen lyönti oli täydellinen, kommentoi Tuuva KiPan kovaa 71 kotiutusprosenttia kun vähistä tilanteista juoksu tuli 5/7 kertaa.
– Ennakkoon meillä on kova ohjelma: 2 kertaa IPV ja siteen 2 kertaa JoMa. Neljä pistettä jo kahden ottelun jälkeen tosi mukavalta tuntuu. Kova juttu, jos Joensuusta saadaan yhtään mitään. Toivottavasti kaverit pysyy terveinä kun 8 päivän aikana otteluita on 4-5 kun eilen oli Poikien superinkin peli, mietti Tuuva KiPan aika kapeaa rosteria.

Juhani Myyryläinen kurkottaa komean kopin

IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle oli harmissaan:

– Tultiin peliin tosi hyvin, selkeä parannus pyhäpäivän peliin Kiteellä. Pikkusen lopahti läpäriin ja heti toinen perään vastustajalle.
– Takatilannepelaaminen oli KiPalla hyvää, mutta ei ollut laatua meidän kotiutuksissakaan, kehui Valle myös vastustajaa kun kotiutukset olivat 4/12 vain 33 %:n tehoilla. Edellisessä ja JoMa-pelissä ei saatu kolmostilanteita riittävästi. Kotiuttajia meillä on riittävästi, treeneissä lähtee hyvin, mutta ottelujännitys kai aiheuttaa, ettei saada siirrettyä sitä peliin.

IPV:n ykköspalkinnon sai lukkari Joona Sikiö (1 lyöty, 3/4 KL) ja kakkospalkinnon Tuomas Jussila (6/9 KL). Mainita kannattaa myös ex-kipalainen Sami Eko Partanen (1 lyöty, 1 tuotu, 5/8 KL).