8.6.2019 Apina putosi Braggen harteilta. Ikosen, Toikan ja Liukun johdolla ensimmäinen 3 pisteen voitto tällä kaudella. KiPa – AA 2 – 0 (4 – 2, 17 – 0)

KiPa oli Ankkureiden niskan päällä koko ottelun ajan. Elmeri Purmonen ja Severi Piispanen ehti ykköspesälle tällä kertaa

Katso myös kuvat ottelusta (huomenna lisää…)

– Näitkö mikä putosi? Näin kysyi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge KiPan voitettua 1. jakson juoksuin 4 – 2. Braggen sekä koko joukkueen niskasta putosi iso apina ja KiPa oli valmis ottamaan kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa. Ankkurit ei lyönyt ainoatakaan juoksua koko ottelussa, sillä kaksi juoksua tuli pallon lipsahdettua korkealta yli kakkospesän 1. jakson toisessa vuoroparissa Ankkureiden kaventaessa ilmaiseksi 3 – 0:sta 3 – 2:een.

– Voitto täytyi ottaa ja se näkyi ensimmäisellä jaksolla. Oltiin aikamoisessa paineessa koko joukkue, myönsi Bragge ottelun jälkeen.

Ensimmäisen jakson KiPan ratkaisijoina oli avausjuoksun iskeneen ykköspalkitun Valentin Ikosen (6 lyötyä, 2 tuotua ja 7/8 KL) sekä viimeisen 4 – 2 juoksun iskeneen Viille Liukun (3 lyötyä, 2 tuotua ja 4/8 KL) lisäksi kahden palon ajolähdöistä 2 – 0 ja 3 – 0 lyöneet Jesse Eskelinen (1 lyöty, 1 tuotua ja 5/6 KL) ja Juhani Myyryläinen (2 lyötyä, 1 tuotu ja 4/10 KL).

– Ensimmäisellä jaksolla kahden palon tilanteessa, väärä pois merkillä viimeisellä lyönnillä lyötiin tapin yli väliin, se vatii taitoa, kehui Bragge Jesse Eskelisen 2 – 0 ja Juhani Myyryläisen 3 – 0 juoksuja.

– Onnistumisista pitää iloita. Pieniä muutoksia on tehty kokoonpanoon, pelikirjaa on saatu kokoon. Tästä on hyvä jatkaa, mutta peli ei ole vieläkään sellaista millaista sen pitäisi olla, ja jolla me voidaan voittaa mikä joukkue tahansa.

–  Iso kiitos myös yleisölle, joka jaksaa tulla ukkoskuurojenkin uhalla Rantakentälle. Yleisön tuki on meille todella tärkeää, jatkoi Bragge.

Toinen jakso oli sitten KiPan näytöstä eikä Ankkurit saanut kuin 10 kärkkäriä koko jaksolla ja kahdesti etenijän kolmoselle.

– Ei ehdi edes kypärän remmiä kiinni vetää kun pitää jo lähteä, totesi Ankkureiden lyöjäjokeri Sami Mikkolanaho vain neljän lyöjän toisen sisävuoron jälkeen kameramiehen ohi kävellessään.

Ankkureiden ykköspalkinnon sai lukkari Miika Keski-Petäjä (2/3 KL), joka nappasi neljä kertaa kärpäsen KiPan etenijästä.

– Eipä jää hirveästi kerrottavaa. Kaikki on vinksallaan meidän pelissä. Ekalla jaksolla vähän rimpuiltiin sen harhaheiton avulla. Toisella jaksolla kaikkien työmoraali loppui siihen kunnariin (JUha Toikka 1+2 juoksua kakkosjatkeen läpilyönnillä ja tilanne 5 – 0 KiPalle toisessa vuoroparissa), myönsi Keski-Petäjä.

Juha Toikka lentävän kenttäreportteri Sutki Sutisen haastattelussa

Pelinjohtaja Jari Mäkelä jatkoi samalla linjalla:

– Hiljaiseksi vetää. Kaksi raakaa peliä pelattiin (eilen JoMa-AA 2 – 0 (13 – 2, 14 – 3) ja nyt Kiteellä). Kitee oli vahva, hienoja lyöntejäkin oli kun ketsuppipullo aukesi, totesi Mäkelä.

Ensimmäisellä jaksolla yllätysratkaisijat

KiPa aloitti sisällä ja Ankkureiden lukkari Keski-Petäjä nappasi heti Hämäläisen väärällä kärpäseksi ykköspesältä. Kolmostaipaleelta tuli kahdesti näpyllä loput palot. Tasoittavalaan ei Ankkuritkaan päässeet kakkospesää pitemmälle.

Toisen vuoroparin alkavalla KiPa sai etenijäjokeri Veli-Matti Sigvartin ja Hannes Pekkisen kovilla lyöneillä sekä Samu-Kalle VArosen näpyillä yhden palon ajolähdön. Liukun näpyllä risti kotiin, mutta jatkoajoista Valentin Ikonen puhkaisi kakkossauman ja Hannes Pekkinen toi 1 – 0. Kaksi ristiä sii taululla ja ajot jatkuivat Jesse Eskeliselle, joka löi tappimiehen yli ja Samu-Kalle Varonen toi 2 – 0. Juhani Myyryläinen toisti saman tempun ja Ville Liukku toi 3 – 0. Ville Kotrokin sai pallon putoamaan väliin, mutta kakkoselta tuli välipalo ennen Ikosen ehtimistä kotiin.

Tunnelma kohosi 678 katsojan joukossa ja tasoittavalla Ankkureiden jokeri Severi Piispanen pääsi kärkeen KiPan linjan haparoidessa ja Antti Pukkinen vaihtoi kakkosluukusta hänet kakkoselle. Toinen jokeri Mikael Penninkangas täytti myös ykköspesän ja Miika Anttilan lyönnistä kakkoselta oli tulossa toinen palo, mutta pallo lensi kaaressa yli kakkospesän Päätyeenlahden rantaan. Näin Severi Piispanen ja Mikael Penninkangas toivat harhaheitolla Ankkurit jo KiPan iholle tilanteeseen 3 – 2. Santeri Särkiselle oli vielä merkki päällä, mutta Pekkinen nappasi Nestori Yli-Sissalasta kolmannen palon kotiin.

Kolmannen alkavalla KiPa rakensi heti kärjestä palottomat ajot ja Ville Liukku löi ensimmäisellään Ville Hämäläisen kotiin 4 – 2. Samalla takavaihdot ja merkki uudelleen päälle, mutta näpyllä risti kotiin. Ville Hämäläisen tuoma juoksu oli hänen Superpesisuransa 200:s tuotu juoksu. Eskelinen vaihtoi saumasta ja Toikka pystärillä uudet kahden palon ajot Myyryläiselle. Tällä kertaa tappimiehen ylitys ei aivan onnistunut vaan koppi ja palo kotiin.

Tasoittavalla Ankkurit saivat yhden palon ajot, mutta sekä Mikkolanahon että Anttilan viimeinen lyönti meni laittomaksi.

Viimeisessä vuoroparissa molemmat joukkueet saivat aikaan ajolähdöt, mutta molemmat lukkarti nappasivat etenijän väärällä kolmoselta irti. KiPan Sigvartille vielä kotiutustilanne, mutta laaka kantoi kakkoskopprille kopiksi. Myös Ankkurit saivat toisen mahdollisuuden, mutta Pekkinen torjui Särkisen lyönnin. Näin jaksovoitto KiPalle 4 – 2 ja joukkueen ilmeistä näki helpotuksen tunteen.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit Ankkureille 19 – 20 (51 % – 57 %), mutta kolmostilanteet 11 – 7 ja kotiutukset 4/10 – 0/4 KiPalle.

Juha Toikan 1+2 juoksua katkaisi Ankkureiden selän 2. jaksolla

Toinen jakso oli sitten KiPan näytöstä eikä Ankkurit saanut kuin 10 kärkkäriä koko jaksolla ja kahdesti etenijän kolmoselle.

Ankkurit aloittivat sisällä sähäkästi kun Elmeri Koivusalmi löi Myyryläisen räpylän kautta pallon suojaverkkoon. Mutta Myyry paikkasi tilanteen nappaamalla hänestä kakoselta ensimmäisen palon ja kuuden lyöjän jälkeen Kotron ja Purmosen ansiosta vuoron vaihto.

Myös KiPa aloitti tyylikkäästi, kun Hämäläinen läi pallon takaa läpi edeten suoraan kakkoselle. Pekkisen ohitusnäpyllä Hämi skolmoselel ja paloton ajolähtö Liukulle. Kumura kopiksi kolmoskopparille ja haavat kotiin, mutta ykköspalon hinnalla Sogvart kolmoselle. Samu-Kalle Varosen merkkaamattomalla välilyönnillä Veli-Matti Sigvart kotiin 1 – 0. Yhden palon ajolähdöstä Valentin Ikonen löi linjan korkatessa Hannes Pekkisen tuomana 2 – 0. Toikasta välipalo kakkoselta mutta Eskelinenvaihtoi kolmossaumasta Varosen kolmoselle ja kahden palon ajot Myyryläiselle. Haavat kotiin ja vaihtolyönti jäi linjaan tuottaen kolmannen palon.

– Ei ehdi edes kypärän remmiä kiinni vetää kun pitää jo lähteä, totesi Ankkureiden lyöjäjokeri Sami Mikkolanaho vain neljän lyöjän toisen sisävuoron jälkeen kameramiehen ohi kävellessään.

Toisen tasoittavalla alkoi KiPan sisäpelinäytös, joka tuotti kahdessa sisävuorossa yhteensä 15 juoksua! Neljän kopinnoston jälkeen Sigvart pääsi vapaalla kärkeen ja Hurskaisen näpyllä etupesät täyttyivät. Pekkisen lyönitvuorolla Keski-Petäjä nappasi väärällä Sigvartista jo yhteensä neljännen kärpäsen, mutta kakkospussista uusi etutilanne. Juha Toikka ei ruvennutkaan pomputtamaan vaan iski pallon kakkosjatkeelta läpi 1+2 juoksun arvoisesti. Toikan kunnarin edellä Topi Hurskainen ja Hannes Pekkinen helposti kotiin ja taululle 5 – 0. Tämä oli jo kolmas Toikan kunnari tänä kesänä, edelliset tulivat Jymyä ja Tahkoa vastaan. Hurskaisen kopinnoston jälkeen Valentin Ikonen iski merkkaamattoman kumuran keskeltä läpi ja Juha Toikka toi tuplajuoksulla 6 – 0. Eskelinen ja Myyryläinen puhkoiat Ankkureiden saumoja ja Ikonen jo kolmosella. Myyryläisen kakkosrajanäpyn jälkeen heitto ohi kakkospesän ja harhaheiton turvin 8 – 0 kun Valentin Ikonen ja Jesse Eskelinen juoksivat kotiin. Myyryläinen ehti kolmoselle ja KiPa sai pesät täyteen yhden palon ajolähdöksi. Ville Liukku löi viimeisellään kumuran keskelle ja Juhani Myyryläinen toi 9 – 0. Jatkoajot Hurskaiselle, mutta varsilyönnillä toinen risti ja kolmas epäonnisella kopinnostoytiryksellä.

Kolmannen alkavalla Ankkurit saivat ensi kertaa etenijän kolmoselle. Mikkolanaho löi kahden palon ajolähdöstä  kumuraa, mutta Hurskainen haki pallon hyvin ja poltti Piispasen kotitaipalelle.

TAsoittavallaan KiPa jatko siitä mihin edellisen sisävuoron 7 juoksulla oli päästy ja teki vielä yhden juoksun enemmän eli 8 juoksua. Jokerit Sigvart & Toikka puhkoivat saumoja ja Pekkinen pudoti pallon kolmosjatkeelle. Paloton ajolähtö ja Ville Likku löi kumuralla Veli-Matti Sigvartin kotiin 10 – 0. Jatkoajot Varoselle, mutta pallo jäi linjaan kopiksi tuottaen palon kotiin ja haavat kolmoselle. Varosen välilyönnillä etupesät täyteen ja Valentin Ikonen vaihtoi ensin keskisaumasta kärjen kolmoselle ja sitten kakkossaumasta Ville Liukku kotiin 11 – 0. Eskelinen vaihtoi takapesät täyteen ja yhden palon ajot Juhani Myyryläiselle, joka löi Samu-Kalle Varosen keskisaumalyönillään kotiin 12 – 0. Kolmosvainto vielä samasta paikasta ja jatkoajot Kotrolle. Kotron kopilla pesät tyhjiksi ja kärkeä esiin. Purmonen meni lautasen reunasta sirvahtaneen pallon avustuksella ykköselle ja Hämäläinen vaihtoi häntä kaksi pesäväliä tyylikkäillä näpyillä kolmoselle saakka. Ajot Hannes Pekkiselle, jonka määrämäittaisen näpyn haussa lukkari hävisi kotiin kiitänelle Elmeri Purmoselle selvästi, taululle 13 – 0. Samu-Kalle Varonen jatkoi ajolähtöä ja Ville Hämäläinen toi 14 – 0.  Valentin Ikonen löi kolmosluukusta läpi ja Topi Hurskainen sekä Hannes Pekkinen toivat 16 – 0. Eskelinen yritti näpyllä Varosta kotiin, siitä toinen palo. Myyryläisen lyöntivuorolla lukkari Keski-Petäjä lipsautti kaksi väärää syöttöä ja Valentin Ikonen käveli vapaataipaleen turvin jakson päätösnumeroiksi 17 – 0.

Ankkurit saivat viimeisen alkavalla jakson toisen kolmostilanteensa aikaan. Se kuivi nolosti kun Mikkolanahon viimeinen näpy meni laittomaksi ja Anttilan lyönti kakkospesän viereen tuotti ensin Purmosen tekemänä välipalon kakkoselta ja sitten kolmannen palon kotiin.

Toisen jakson kärkilyönnit komeasti KiPalle 36 – 10 (75 % – 43 %), kolmostilanteet murskaavasti 25 – 2 ja kotiutukset 14/20 – 0/2.