6.9.2020 KiPan sisäpelissä vähäisessä roolissa olleet Joni Lehikoinen ja Lassi Vasarainen iskivät Koplalle luun kurkkuun toisella jaksolla. Ratkaiseva ottelu keksiviikkona Kouvolassa. KiPa – KPL 2 – 0 (3 – 2, 6 – 4)

On meillä vaan sitkeä joukkue! Huikea kasvojen pesu ja loistavalla esityksellä voitot tasoihin KPL:n kanssa! Ratkaiseva kolmas puolivälieräottelu alkaa keskiviikkona 9.9.2020 jo klo 16:30 Kouvolan KSS Areenalla.

Katso myös kuvat ottelusta (lisää aamulla)

– Odotetun lainen peli. Tiedettiin, että täällä tulee vähemmän tilannetta ja kaveri tylsytti meidät hyvällä ulkopelillä. Turpaan tuli ja mennään keskiviikkoon, tiivisti KPL:n ykköspalkittu Tommi Mäentausta (3 tuotua, 7/8 kertaa kärkeen kentälle).

– Pomppu ei hallitse peliä. Vähän v-tuttaa lähteä Kouvolan betonille seisomaan maskimiehenä, totesi KiPan ykköspalkittu, 1–2 tappiotilanteessa toisen jakson kolmannen vuoroparin alkavalla sisävuorolla kunnarin ja juoksun kakkosluukusta jatkeelta lyönyt sieppari Joni Lehikoinen (1+1 lyötyä, 2 tuotua, 6/8 KL). Toisen jakson 1–0 juoksun oli lyönyt Valentin Ikonen ja tuojana Jesse Eskelinen.

KPL:n tasoitus 1–1 oli ensimmäisen tasoittavalla tullut Matti Latvalan kotiutettua Tommi Mäentaustan keskinäpyllä ja 1–2 tuli samasta tilanteesta Iiro Nokkalan tuomana Eskelisen heiton mentyä ohi kakkospesän.

Joni Lehikoinen syöksyy Koplan fanijoukon silmien edessä tuplajuoksun 4-2 Lassi Vasaraisen kakksopuolen kumuralla

– Mukavaa, että lyönti meni läpi. Koko treenikauden sitä olen treenannut ja luvannut, että syyskuussa se sitten losautetaan, jatkoi Lehikoinen.

– Ihan hyvä matsi meiltä, voitettiin molemmat jaksot. Kouvola on niin hyvä joukkue, ettei sitä helposti voiteta. Sisällä oltiin koko ajan parempia kuin Kouvola. Eilen saatiin 6 kolmostilannetta, nyt 16. Hyvältä näyttää. Samu-Kallen osalta emme ole lääkäreitä, pahalta näytti keskiviikkoa ajatellen, kertoi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva ottelusta ja aivan ottelun lopussa pahannäköisestä koppari Samu-Kalle Varosen polven loukkaantumisesta.

–Ensimmäinen jakso oli pitkään tasaista, siiinä oli meilläkin etsikkoaikamme. Lehikoisen läpärin jälkeen se oli rypistelyä. Eilinen oli eilen, tiedettiin, että täällä on ihan erilainen peli. KiPan hyvä ulkopeli oli tiedossa ja fakta on se, että meidän on keskiviikkona pakko pompulla rakentaa, sitten rumputuli keksipakista. Kotikenttä on meidän etumme, tiivisti KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi.

Lehikoisen kunnarin jäkeen heti seuraavana lyöjänä Lassi Vasarainen (1 lyöty, 2/4 KL) iski ensimmäisellään kumuran kakkoskopparin eteen ja Joni Lehikoinen toi tuplajuoksulla KiPan jo 4 – 2 johtoon. Tämän jälkeen KiPan kärki rakensi vielä palottomat ajot. Hannes Pekkisen (1 lyöty, 1 tuotu, 5/7 KL) lyhyestä yhden käden kierrenäpystä palloa hakemaan menneeltä lukkari Janne Kivipellolta putosi pallo, ja varman palon sijaan Elmeri Purmonen (2 tuotu, 6/8 KL) syöksyi taululle 5 – 2.

Runkosarjassa Lehikoinen oli lyönyt vain neljä ja Vasarainen vain kolme juoksua, joten lisäjuoksut tulivat juuri oikealla hetkellä! Vastaavasti KPL:n keskipalkki Laakso, Latvala Kohonen sai nyt vain yhteensä 2/14 kärkilyöntiä ja nolla juoksua, kun lauantaina latvala ja Laakso löivät yhteensä 9 juoksua!

KPL:n tasoittavalla viimeisenä lyöjänä Jere Dahlström (3 lyötyä, 5/7 KL) löi kolmesti palloa väliin ja ykköseltä lähtenyt Sasu Toikka toi kavennuksen 5 – 3.

Mutta KiPan kakkospalkinnon saanut  Sami Mikkolanaho (3 lyötyä, 4/8 KL) lisäsi uudestaan johdon kolmeen juoksuun, kun ajolähdöstä pallo luiskahti kolmospolttaja Toni ”Kode” Kohosen räpylän alta ja Kasperi Kaksonen hölkkäsi 6 – 3.

Viimeisen tasoittavalla KPL sai yhden palon ajot Toni Laaksolle, mutta Valentin Ikonen poltti Tommi Mäentaustan kotiin. Sasu Toikan roikkulyöntiä hakemaan lähtenyt KiPan kolmoskoppari Samu-Kalle Varonen loukkasi polvensa ja vietiin paareilla pois kentältä. Kasperi Kaksonen tuli ulkokentälle linjaan ja Tommi Päivinen kolmoskopparin tontille.

Reilun 10 minuutin tauon jälkeen KPL:n viimeisenä lyöjänä Jere Dahlströn kavensi 6 – 4 kolmospuolen välilyönnillä. Takavaihtoa ei pystynyt tekemään ja toinen lyönti lensi takalaittomaksi. Viimeisellä lyönnillä pallo olisi pitänyt saada läpi, jotta Juho Hacklin olisi ehtinyt kakkoselta kotiin saakka ja ottelu jatkunut. Mutta KiPan ulkokenttä piti ja keskiviikkona kolmannessa kohtaamisessa Kouvolassa ratkeaa kumpi jatkaa välieriiin.

Sami Mikkolanahon kaksi juoksua ratkaisi 1. jakson

Ensimmäisellä jaksolla hutunkeiton voittanut KPL halusi hyökätä heti aloittavalla sisävuorolla. Mutta KiPan ulkopeli näytti heti voimansa Purmosen haavoittaessa kärjen pois ja Pekkisen napsiessa kaksi paloa etupesiltä. Vuoro loppui nolosti jokeri Toikan laittomaan.

Tasoittavalla KiPan kärki Purmonen & Eskelinen haavoittuivat, mutta Päivinen, Pekkinen ja Ikonen rakensivat kolmostilanteen. Yhden palon ajolähdöstä Mikkolanahon kakkosrajakovalla risti kotiin ja Ville Liukun keskipompusta kolmas palo.

Toisen alkavalla KPL sai palottomat ajot, mutta Laakson kova Lehikoiselle, ja ristit kotiin sekä ykköspesälle.

Tasoittavalla KiPalta alkoivat lyöjät loppua, mutta toiseksi viimeisenä lyöjänä Ville Liukku laittoi hermopallon linjaan ja pallon poltellessa Hannes Pekkinen toi  helposti 1 – 0.

Kolmannen alkavalla KPL tasoitti 1 – 1 Matti Latvalan varsilyönnin riittäessä nopealle Tommi Mäentaustalle.

KiPa meni johtoon 2 – 1 kun Sami Mikkolanahon välilyönnillä Jesse Eskelinen kipitti kotiin.

Viimeisessä vuoroparissa KPL tasoitti toisen kerran Toni Laakson iskiessä illan ainoan juoksunsa komella kumuralla taakse keskelle Tommi Mäentaustan tuomana 2 – 2. KPL:n kiri loppui kuitenkin Vasaraisen hakiessa Matti Latvalan lyönnin kopiksi.

Tasoittavallaan KiPa rakensi kärjestä palottomat ajot. Pekkisen yritys ei onnistunut ja hän löi viimeisen lyöntinsä tahalliseksi laittomaksi, jotta kärkietenijän sai huilattua hetken jalkojaan. Ikonen löi toisensa keskelle taakse, mutta Elmeri ei lähtenyt kotiin. Jälleen viimeinen tahalliseksi laittomaksi. Sami Mikkolanaho sai kunnian pistää kumuran kolmospuolelle ja Elmeri Purmonen toi KiPan jaksovoitoksi 3 – 2. Juoksu olisi ollut täpärällä, ellei Hacklinin polttoheitto olisi suuntautunut hiukan yli ja ohi kotipesästä.

Elmeri Purmonen ja koko KiPan joukkue riemuitsee avausjakson 3-2 -voittojuoksusta